1821 Digital Gallery

Μεγάλη Βρετανία - Κορωνοϊός: Αύξηση 73% στα νέα κρούσματα

Μεγάλη Βρετανία: Εργάτης με μάσκα για τον κορωνοϊό διασχίζει τη Millennium Bridge στο Λονδίνο
Μεγάλη Βρετανία: Εργάτης με μάσκα για τον κορωνοϊό διασχίζει τη Millennium Bridge στο Λονδίνο © EPA
Από τις 19 Σεπτεμβρίου 2020 - Δεν συμμορφώνονται οι πολίτες με την υποχρεωτική αυτοαπομόνωση
  • A-
  • A+
0
Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ξανά με ταχύτητα στη Μεγάλη Βρετανία, με τα νέα κρούσματα να αυξάνονται κατά 73% από τις 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Στα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία παρατηρείται αύξηση 73% από τις 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα στοιχεία για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία και την αύξηση που έχουν σημειώσει, πιστοποιεί τη δυναμική επιστροφή της πανδημίας στη χώρα.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι την τελευταία εβδομάδα 103.600 άνθρωποι στην Αγγλία είχαν Covid-19 -αυξημένοι κατά 59.800 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η αναλογία που προκύπτει είναι 1 στους 500.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκτίμηση αυτή έγινε βάσει μαθηματικού μοντέλου, το οποίο στηρίχτηκε σε δείγματα του τοπικού πληθυσμού. Σε ημερήσια βάση τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αγγλία αυξήθηκαν σε 9.600. Την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός αυτός έφθανε τις 6.000.

Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: Το 80% των πολιτών δεν τηρεί την αυτοαπομόνωση

Σχετικα
Βρετανία: Νέα μέτρα από σήμερα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον
Βρετανία: Νέα μέτρα από σήμερα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Την ίδια στιγμή πάνω από το 80% των πολιτών στη Μεγάλη Βρετανία δεν τηρεί τις συστάσεις για αυτοαπομόνωση όταν εμφανίζει συμπτώματα κορωνοϊού. Επίσης, οι Βρετανοί δεν τηρούν την αυτοαπομόνωση σε περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον ο οποίος έχει βγει θετικός στον κορωνοϊό.

Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν ήταν, επίσης, σε θέση να αναγνωρίσει τα συμπτώματα της Covid-19, της νόσου του αναπνευστικού που προκαλείται από τον κορωνοϊό.

Η έρευνα χρησιμοποίησε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν στο χρονικό διάστημα από 2 Μαρτίου 2020 με 5 Αυγούστου 2020 και βασίστηκε στις απαντήσεις 31.787 πολιτών άνω των 16 ετών.

Σχετικα
ΠΟΥ: Συνιστά τη μη χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με κορωνοϊό
ΠΟΥ: Συνιστά τη μη χορήγηση πλάσματος σε ασθενείς με κορωνοϊό

Τα ευρήματα εγείρουν σημαντικά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του αγγλικού προγράμματος τεστ και ιχνηλάτησης, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο τον αυξανόμενο αριθμό των μολύνσεων.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι πρώτη σε θανάτους από κορωνοϊό στην Ευρώπη - 41.950 νεκροί
Η Μεγάλη Βρετανία είναι πρώτη σε θανάτους από κορωνοϊό στην Ευρώπη - 41.950 νεκροί © athensvoice.gr/koronoios

Την έρευνα διενήργησε το πανεπιστήμιο του Λονδίνου King's College, το οποίο διαπίστωσε ότι μόνο το 18,2% των ερωτηθέντων που ανέφερε ότι είχε συμπτώματα κορωνοϊού τις τελευταίες 7 ημέρες δεν βγήκε από το σπίτι του από τότε που εμφανίστηκαν τα συμπτώματα και μόνο το 11,9% ζήτησε να υποβληθεί σε τεστ.

Διαπίστωσε, επίσης, ότι μόνο το 10,9% εκείνων, που είχαν κληθεί από τις αρμόδιες αρχές να αυτοαπομονωθούν έπειτα από στενή επαφή τους με κρούσμα, το έκαναν για 14 ημέρες, όσες δηλαδή απαιτείται.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ξεκίνησε την επιβολή προστίμων που φθάνουν τα 10.977 ευρώ για παραβίαση του μέτρου της αυτοαπομόνωσης, ενώ θα δώσει 545,5 ευρώ στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους για διαφυγόντα κέρδη εξαιτίας της καραντίνας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η οικονομική στήριξη για αυτοαπομόνωση θα ενθαρρύνει την τήρηση των κανονισμών. Ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες να παρουσιάσει ένα «άψογο» σύστημα τεστ και ιχνηλάτησης, το οποίο ωστόσο έχει εμφανίσει προβλήματα και πολύ συχνά δεν φθάνει τον στόχο της ιχνηλάτησης του 80% των επαφών. Μια εφαρμογή για ιχνηλάτηση επαφών εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 έπειτα από καθυστερήσεις τεσσάρων μηνών.

Οι δικαιολογίες που δόθηκαν για τη μη συμμόρφωση στους νέους κανονισμούς ποικίλλουν: Από την άγνοια προς τις κυβερνητικές οδηγίες μέχρι την αδυναμία να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα, διαπίστωσε η έρευνα. Μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα του κορωνοϊού, όπως βήχας, πυρετός, ανοσμία και αγευσία.

Η νέα έρευνα που δείχνει ότι οι Βρετανοί δεν τηρούν την αυτοαπομόνωση έρχεται σε μια χρονική στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία παρουσιάζουν αύξηση 73% την τελευταία εβδομάδα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5