- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η πλειοψηφία των Γερμανών υπέρ της υποδοχής προσφύγων από Μόρια
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ARD
Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, το 87%, τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τον κατεστραμμένο ελληνικό καταυλισμό της Μόριας
To 87% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τον κατεστραμμένο καταυλισμό της Mόριας. Περίπου οι μισοί από αυτούς θέτουν όμως ως προϋπόθεση να υπάρξει πανευρωπαϊκή κατανομή, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.
Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών, το 87%, τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τον κατεστραμμένο ελληνικό καταυλισμό της Μόριας. Το 43% εξ αυτών είναι της γνώμης ότι η Γερμανία πρέπει σε κάθε περίπτωση να δεχτεί πρόσφυγες από τη Μόρια. Το 44% πιστεύει όμως ότι οι πρόσφυγες από τον κατεστραμμένο καταυλισμό θα πρέπει να γίνουν δεκτοί μόνο υπό την προϋπόθεση ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμφωνήσουν σε μια πανευρωπαϊκή κατανομή τους. Ο ένας στους δέκα τάσσεται απολύτως κατά της υποδοχής προσφύγων από τη Μόρια.
Η πλειοψηφία των υποστηρικτών των Πρασίνων και του κόμματος της Αριστεράς υποστηρίζουν την άνευ όρων υποδοχή προσφύγων από τη Μόρια. Οι υποστηρικτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών προτιμούν την υποδοχή τους στην Γερμανία ως μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης. Οι υποστηρικτές του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) και του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) είναι μοιρασμένοι στο θέμα αυτό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των ερωτηθέντων που υποστηρίζουν το (ακροδεξιό) κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD): οι μισοί ψηφοφόροι του AfD θα υποστήριζαν την υποδοχή ως μέρος μιας ευρωπαϊκής λύσης. Τέσσερις στους δέκα υποστηρικτές του AfD δεν θέλουν να γίνουν δεκτοί οι πρόσφυγες από τη Μόρια στη Γερμανία σε καμία περίπτωση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.