Και η Coca-Cola αναστέλλει τις διαφημίσεις στα social media
«Δεν υπάρχει θέση για τον ρατσισμό στον κόσμο»
Μετά τη Unilever και η Coca-Cola αναστέλλει τις διαφημίσεις στα social media
Η Coca-Cola, μια από τις πιο γνωστές εμπορικές επωνυμίες στον κόσμο, η οποία διαθέτει κολοσσιαία ποσά για διαφήμιση, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι αναστέλλει για τουλάχιστον 30 ημέρες οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διότι «δεν υπάρχει θέση για τον ρατσισμό στον κόσμο».
«Δεν υπάρχει θέση για τον ρατσισμό στον κόσμο και δεν υπάρχει θέση για τον ρατσισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σημειώνει ο Τζέιμς Κουίνσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, σε λακωνική ανακοίνωσή του.
Αξιώνει από τις πλατφόρμες αυτές — τις οποίες πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες αποφάσισαν επίσης να μποϊκοτάρουν, να τους στερήσουν διαφημιστικά έσοδα ώστε να τις αναγκάσουν να κάνουν περισσότερα για την εξάλειψη του περιεχομένου μίσους — να επιδείξουν περισσότερη "διαφάνεια και υπευθυνότητα".
Η Coca-Cola θα επωφεληθεί από την παύση αυτή για να «κάνει αξιολόγηση των διαφημιστικών στρατηγικών (της) και να δει αν είναι απαραίτητες αναθεωρήσεις», εξήγησε ο Κουίνσι.
Η γιγαντιαία εταιρεία αναψυκτικών διευκρίνισε στο δίκτυο CNBC ότι η "παύση" αυτή δεν σημαίνει ότι εντάχθηκε στο κίνημα που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από ενώσεις υπεράσπισης των Αφροαμερικανών και της κοινωνίας των πολιτών.
Με το όνομα #StopHateForProfit, η εκστρατεία μποϊκοτάζ των διαφημίσεων στο Facebook τον Ιούλιο υποστηρίζεται κυρίως από την NAACP, την σημαντικότερη οργάνωση για την προάσπιση των Αφροαμερικανών, την ColorOfChange, την ADL (Anti-Defamation League, εβραϊκή οργάνωση), τη FreePress και τη Sleeping Giants.
Έχει στόχο να εξασφαλίσει καλύτερους κανονισμούς όσον αφορά τις οργανώσεις που υποκινούν το μίσος, τον ρατσισμό ή τη βία στο Διαδίκτυο.
Νωρίτερα χθες η Unilever, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας τροφίμων και καλλυντικών στον κόσμο, ανακοίνωσε επίσης ότι σταματάει τις διαφημίσεις της στο Facebook, το Twitter και το Instagram στις ΗΠΑ ως τουλάχιστον το τέλος της χρονιάς, λόγω της "πολωμένης" προεκλογικής περιόδου.
Υπό τις πιέσεις που δέχεται, το Facebook υποχώρησε όσον αφορά τις αρχές που πρόβαλλε ο ιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος ανακοίνωσε ο ίδιος τη σκλήρυνση των κανόνων του ιστότοπου αυτού κοινωνικής δικτύωσης απέναντι στα μηνύματα μίσους.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.