- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Τουρκία: Η συμφωνία με τη Λιβύη δεν δημιουργεί προβλήματα
Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας για τα μνημόνια που υπέγραψε η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Τρίπολης
Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης δεν έχει κάτι που να ενοχλεί τις άλλες χώρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.
Την άποψη ότι το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη είναι ξεκάθαρο και δεν υπάρχει λόγος για να ενοχλούνται τρίτες χώρες, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας. Συγκεριμένα, ο Ιμπραχίμ Καλίν χαρακτήρισε «διαφανή» τη συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης για την ασφάλεια, που επιτρέπει την αποστολή Τούρκων στρατιωτών στο έδαφος της αφρικανικής χώρας. Αναφορικά με το υπόμνημα για τη Λιβύη που ετοιμάζεται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο Καλίν σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το περιεχόμενό του, λέγοντας, ωστόσο, ότι η Τουρκία πιθανώς να παράσχει στρατιωτική εκπαίδευση και πολιτική στήριξη.
Οι δηλώσεις του Ιμπραχίμ Καλίν έγιναν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη Λιβύη. Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει μόνο πολιτική λύση στη Λιβύη και επιτέθηκε σε όσους στηρίζουν τον Χαφτάρ που «έχει στο στόχαστρο τη νόμιμη κυβέρνηση». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στη Σύνοδο για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στο Βερολίνο θα συμμετάσχει τελικά και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ανέφερε, επίσης, ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει ένα πολύ καθαρό μήνυμα στον Χαφτάρ, ο οποίος «αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις είναι αναπόφευκτος ένας πολύ πιο αιμοβόρος εμφύλιος πόλεμος». Όπως είπε, η στρατιωτική στήριξη στον Χαφτάρ, συμπεριλαμβανομένης και της στήριξης από τη Ρωσία, δεν συμβάλει στην διαδικασία επίλυσης της κρίσης στη Λιβύη.
Ο Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και θα συνεχίσει να παρέχει την αναγκαία στήριξη. «Στις δύσκολες μέρες δεν θα αφήσουμε μόνο του τον λαό της Λιβύης» ξεκαθάρισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
102 ετών άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο η Μαργαρίτα Παπανδρέου (γεννημένη ως Μάργκαρετ Έσθερ Τσαντ)
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Η 28χρονη καταδικάστηκε δύο χρόνια μετά
Ο Φιλ Νάιτ και η σύζυγός του χρηματοδοτούν τη δημιουργία νέας Πολυτεχνικής Σχολής
Οι αποκαλύψεις του TMZ
Η πώληση διοργανώνεται από τον οίκο δημοπρασιών που ίδρυσε ο Φαρέλ Γουίλιαμς
Η γκριμάτσα του προέδρου των ΗΠΑ στον εκκωφαντικό θόρυβο των δύο αεροσκαφών
Από τη φάση της αβεβαιότητας και της σύγκρουσης στη φάση της πλήρους δημοκρατίας
Στην κούρσα για τη διαδοχή του Γκουτέρες συμμετέχουν τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες
«Δεξιός εισοδισμός» και οι αντιδράσεις των δημοσιογραφικών συνδικάτων
Ο Αλμπανέζι προειδοποίησε ότι τρεις ακόμη ιστότοποι της κυβέρνησης που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί
Παρατείνεται η ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο
Επιστρέφουν κανονικά τα γνωστά δίκτυα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Καταδικάστηκε σε θάνατο έπειτα από οκτώ μήνες κράτησης
Ο Τζέιμς ΜακΚρέρι Β΄ αποχώρησε από το έργο τον Οκτώβριο του 2025
Tα επιστημονικά δεδομένα παραμένουν περιορισμένα
Ο δημοσιογράφος δεν την δέχεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.