- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έσσεξ – Συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα: Οι πρώτες εικόνες τους
Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας μεταφορών και τη σύζυγό του
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε άλλες δύο συλλήψεις για το φορτηγό της φρίκης στο Έσσεξ.
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε άλλες δύο συλλήψεις και ότι εξακολουθεί να ανακρίνει ως ύποπτο για ανθρωποκτονία τον οδηγό του φορτηγού, μέσα στο οποίο βρέθηκαν 39 νεκροί άνθρωποι.
Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας και οι δύο 38 ετών και κάτοικοι του Γουόρινγκτον, στην βορειοδυτική Αγγλία, προσθέτει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, στην οποία διευκρινίζει ότι συνελήφθησαν στην πόλη αυτή ως ύποπτοι συνωμοσίας για λαθραία διακίνηση ανθρώπων και 39 ανθρωποκτονίες.
Πρόκειται, σύμφωνα με την Daily Mail, για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας μεταφορών, στην οποία ανήκει το φορτηγό της φρίκης, Thomas Maher, και τη σύζυγό του.
Η αστυνομία σημειώνει επίσης ότι ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού από τη Βόρεια Ιρλανδία παραμένει υπό κράτηση μετά την σύλληψή του τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης έπειτα από τον εντοπισμό των πτωμάτων στο πίσω μέρος του φορτηγού ψυγείου που οδηγούσε.
Αυτός δεν κατονομάστηκε επισήμως, αλλά πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε ότι πρόκειται για τον Μο Ρόμπινσον από την περιοχή Πόρτανταουν της Βόρειας Ιρλανδίας. Οι επιθεωρητές της αστυνομίας αναμένεται να αποφασίσουν αργότερα σήμερα αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες, θα αφεθεί ελεύθερος ή θα ζητηθεί από δικαστήριο να παρατείνει την κράτησή του.
Αργά χθες το βράδυ οι βρετανικές αρχές μετέφεραν τις σορούς 11 θυμάτων σε νεκροτομείο όπου άρχισαν οι νεκροψίες για να μπορέσει να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο πέθαναν οι άνθρωποι αυτοί και η ταυτότητά τους, σε μια διαδικασία για την οποία η αστυνομία προειδοποίησε ότι προβλέπεται να είναι μακρά.
Στο μεταξύ, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα πως η κινεζική κυβέρνηση ελπίζει ότι η Βρετανία θα μπορέσει να επιβεβαιώσει την ταυτότητα των 39 νεκρών το ταχύτερο δυνατόν και πως ζητεί από τη Βρετανία να "τιμωρήσει αυστηρά" αυτούς που ευθύνονται για τον θάνατό τους, ενώ εφημερίδα που υποστηρίζεται από το κινεζικό κράτος έγραψε ότι η Βρετανία φέρει κάποια ευθύνη στην υπόθεση αυτή.
Προς το παρόν η βρετανική αστυνομία δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει την εθνικότητα των νεκρών, δήλωσε επίσης η εκπρόσωπος του υπουργείου Χουά Τσουνγίνγκ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.
"Ελπίζουμε ότι η βρετανική πλευρά θα μπορέσει το ταχύτερο δυνατό να επιβεβαιώσει και να επαληθεύσει τις ταυτότητες των θυμάτων, να εξακριβώσει τι συνέβη και να τιμωρήσει αυστηρά τους εγκληματίες που εμπλέκονται στην υπόθεση", σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε κι αν είναι η εθνικότητά τους πρόκειται για μια πολύ μεγάλη τραγωδία.
Λίγο νωρίτερα η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο είχε ανακοινώσει στον ιστότοπό της ότι η βρετανική αστυνομία δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει ότι οι νεκροί είναι Κινέζοι.
Η αστυνομία βρήκε τα πτώματα 31 ανδρών και 8 γυναικών σε ένα φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ, περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας την περασμένη Τετάρτη και συνέλαβε τον οδηγό ως ύποπτο για ανθρωποκτονία.
Εδώ και χρόνια, παράτυποι μετανάστες στοιβάζονται μέσα σε φορτηγά στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Βρετανία, συχνά από την ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Το 2000, 58 Κινέζοι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα φορτηγό με τομάτες στο λιμάνι του Ντόβερ.
Η διεθνής κοινότητα οφείλει να ενισχύσει τη συνεργασία της στον αγώνα κατά της παράτυπης μετανάστευσης και στις επικοινωνίες της και την ανταλλαγή πληροφοριών για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, σημείωσε η Χουά.
Η κινεζική πρεσβεία στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι απέστειλε μια ομάδα στο Έσεξ όπου διεξάγονται οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας.
Την ίδια ώρα η ευρείας κυκλοφορίας κινεζική ταμπλόιντ Global Times γράφει σήμερα σε κύριο άρθρο της πως «μια τόσο σοβαρή ανθρωπιστική καταστροφή συνέβη κάτω από τα μάτια των Βρετανών και των Ευρωπαίων". "Είναι σαφές ότι η Βρετανία και αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες δεν πληρούν την ευθύνη τους να προστατεύουν αυτούς τους ανθρώπους από έναν τέτοιο θάνατο", σημειώνει.
Ακόμη κι αν βρεθεί ότι τα θύματα αυτά βρίσκονταν λαθραία μέσα στη χώρα, ο θάνατός τους δεν είναι δικό τους λάθος, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία εκδίδεται από την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, την Λαϊκή Ημερησία.
"Ελπίζουμε ότι η Βρετανία και οι ευρωπαϊκές χώρες θα υλοποιήσουν τις διάφορες δεσμεύσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα καταβάλουν επαρκείς προσπάθειες για να μην πέφτουν θύματα κακοποίησης και ξαφνικού θανάτου Κινέζοι πολίτες".
Η Βρετανία δείχνει να μην πήρε το μάθημά της από το περιστατικό του Ντόβερ πριν από δύο δεκαετίες, υπογραμμίζει και προσθέτει: "Σκεφτείτε πόσο σοβαρά μέτρα θα έπαιρναν οι ευρωπαϊκές χώρες αν σκοτωνόντουσαν μαζί με κάποιο τραγικό τρόπο δεκάδες Ευρωπαίοι".
"Μπορούν οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι να αναρωτηθούν γιατί δεν μπόρεσαν να αποφύγουν μια παρόμοια τραγωδία (...) Πήραν όλα τα σοβαρά διορθωτικά μέτρα που μπορούσαν να πάρουν;", καταλήγει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.