Κοσμος

Πίσω από το Έσσεξ κρύβονται οι διαβόητοι δουλέμποροι «Snakehead»;

Πριν από μία εβδομάδα το φορτηγό καταγράφηκε σε hotspots στη Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
essex.gif
Το φορτηγό του θανάτου στο Έσσεξ © EPA/VICKIE FLORES

Έσεξ: Η σπείρα δουλεμπόρων «Snakehead» εικάζουν οι αρχές πως είναι πίσω από το κοντέινερ του θανάτου. Πιθανόν είχαν ξαναμεταφέρει μετανάστες με αυτό.

Η Μεγάλη Βρετανία συγκλονίζεται από την αποτρόπαιη υπόθεση των 39 Κινέζων που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε κοντέινερ στο Έσεξ. Η αστυνομία ανακρίνει επί δύο 24ωρα τον 25χρονο οδηγό του φορτηγού, τον Βορειοιρλανδό Μο (Μόρις) Ρόμπινσον και σήμερα αναμένεται να αποφασίσει αν προκύπτει από την έρευνα πως ευθύνεται για τον θάνατό τους. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε για το «φορτίο» που μετέφερε, ενώ σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατέρρευσε όταν αντίκρισε το θέαμα.

Τα πτώματα των 39 Κινέζων έχουν μεταφερθεί από το Τίλμπουρι στο Τσελμσφορντ για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ ως πιθανότερη αιτία θανάτου θεωρείται είτε ο θάνατος από το υπερβολικό ψύχος, είτε η ασφυξία από κάποιο αέριο μέσα στο μεταλλικό κοντέινερ.

Οι αρχές θεωρούν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Sun» πίσω από τον θάνατό τους κρύβονται οι δουλέμποροι «Snakehead», πρόκειται για πολυπλόκαμο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, η Daily Mail μεταδίδει πως τα θύματα που φέρονται να είναι Ουιγούροι, μια μουσουλμανική μειονότητα στην Κίνα που υφίσταται διώξεις, κατάγονται από την πάμπτωχη επαρχία Φουτζάν στη νοτιοανατολική Κίνα, όπου κυριαρχούν οι «Snakehead». Οι «Snakehead» παίρνουν για κάθε κεφάλι από τη Φουτζάν 20.000 βρετανικές λίρες, προκειμένου να τους μεταφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω Σερβίας, Ουγγαρίας, Γαλλίας ή με πλοίο από Βέλγιο ή Ολλανδία.

Σύμφωνα δε με το data της κυκλοφορίας αποκάλυψε ότι το φορτηγό έκανε στάσεις σε πολλά hotspots στο Καλέ της Γαλλίας και στη Δουνκέρκη, μόλις μία εβδομάδα πριν από την τραγωδία.

20157930-7609739-image-a-36_1571957612748.jpg
Η διαδρομή από την Κίνα στη Μεγάλη Βρετανία © Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ