- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γενική απεργία στη Γαλλία: Συνδικάτα και κίτρινα γιλέκα χέρι-χέρι
«Κίτρινες και κόκκινες» διαδηλώσεις θα πραγματοποηθούν σε δεκάδες γαλλικές περιφέρειες
Συνδικάτα και ενώσεις οργανώνουν για σήμερα γενική απεργία στην Γαλλία και θα διαδηλώσουν χέρι-χέρι με τα κίτρινα γιλέκα, τα οποία αρχικά αντιμετώπισαν με καχυποψία, αλλά τώρα θα ήθελαν να εναγκαλισθούν.
Η CGT και τμήματα της France Ouvriere θα ενωθούν με τους κίτρινους για να ζητήσουν αύξηση μισθών και φορολογική δικαιοσύνη, μαζί με τα κόμματα της άκρας αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και το NPA, το Κομμουνιστικό Κόμμα και μία σειρά οργανώσεων κατά της παγκοσμιοποίησης όπως η Attac.
Το απεργιακό κίνημα ξεκίνησε την νύκτα και «κίτρινες και κόκκινες» διαδηλώσεις θα πραγματοποηθούν σε δεκάδες γαλλικές περιφέρειες, διαβεβαιώνει ο Φιλίπ Μαρτινές, επικεφαλής της CGT.
Περισσότερες από 160 διαδηλώσεις οργανώνονται την σημερινή ημέρα, μαζί με σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων, κυρίως στον δημόσιο τομέα, στο RATP και το SNCF.
Τον Νοέμβριο, ο Φιλίπ Μαρτινές είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το κίνημα των κίτρινων γιλέκων εξαιτίας της αντιφορολογικής ρητορικής τους και του φόβου του εναγκαλισμού του με την άκρα δεξιά. Αλλαξέ γνώμη όταν τα αιτήματα των κίντρινων διευρύνθηκαν για να περιλάβουν την αύξηση του κατώτατου μισθού και των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.
«Αρχικά, υπήρξε καχυποψία από την μία και την άλλη πλευρά. Σιγά-σιγά υπήρξε σύγκλιση», παραδέχθηκε η Ορελί Τρουβέ, εκπρόσωπος της Attac.
Ενας εκ των επικεφαλής των κίτρινων, ο αμφιλεγόμενος Ερίκ Ντρουέ, κάλεσε σε συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση.
Το θέμα της συμμετοχής παραμένει ανοικτό, διότι μέχρι σήμερα, εκτός σπανίων κοινών δραστηριοτήτων, το εγχείρημα έχει αποτύχει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.