Visual Browsing
«Fake» η επιστολή - καταπέλτης της Εθνικής Κροατίας κατά της κυβέρνησης

«Fake» η επιστολή - καταπέλτης της Εθνικής Κροατίας κατά της κυβέρνησης

Έκανε τον γύρο του διαδικτύου
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Με ανοιχτή επιστολή που κυκλοφόρησε στo facebook, η Εθνική Κροατίας φέρεται να κατακεραυνώνει την πολιτική ηγεσία της χώρας της και σε μία χωρίς προηγούμενο πολιτική κίνηση ζητά από τους πολιτικούς της χώρας« να μην φωτογραφηθούν μαζί τους, να μην πάνε στα αποδυτήριά τους».

Ωστόσο, όπως φαίνεται η επιστολή είναι το δημιούργημα του Igor Premuzic, ενός χρήστη του Facebook.

 

Το θέμα απασχόλησε σήμερα και τα Κροατικά μέσα με τον τίλτο «Ο Zlatko Dalić και μια ανοικτή επιστολή: η γοητεία των ψευδών ειδήσεων».

Σχετικα
Η UNESCO θα επανεξετάσει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας
Η UNESCO θα επανεξετάσει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας

Στην επίμαχη επιστολή, μάλιστα οι ποδοσφαιριστές και η διοπίκηση της Εθνικής Κροατίας φέρεται να χαρακτηρίζει τους διοικούντες ως εγκληματική οργάνωση και κακούς ανθρώπους, οι οποίοι ευθύνονται για την φτωχή  κατάσταση των ανθρώπων στη χώρα.

Τέλος, η Εθνική Κροατίας, «ανακοινώνει» στην εν λόγω επιστολή ότι όλα τα χρήματα που έλαβαν από το παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι παίχτες και το προπονητικό τιμ θα τα διαθέσουν για τα φτωχά παιδιά της Κροατίας. Για να μπορέσουν να πάνε διακοπές και να δουν την Αδριατική όπως λένε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Ωστόσο, η επιστολή δεν είναι πραγματική. Μάλιστα την Παρασκευή ο χρήστης Igor Premuzic φέρεται να δημοσίευσε την ίδια ακριβώς επιστολή.

Σχετικα
Το διάγγελμα Ερντογάν για Αγία Σοφία: Στις 24 Ιουλίου η προσευχή
Το διάγγελμα Ερντογάν για Αγία Σοφία: Στις 24 Ιουλίου η προσευχή

Κατάφερε ωστόσο να κάνει πολλά Μέσα να μιλούν για τον πόλεμο της Εθνικής Κροατίας με την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Ανοικτή επιστολή προς το Κροατικό κοινό από τον Zlatko Dalića

Αγαπητοί,
Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία έδειξε ότι στον κόσμο του ποδοσφαίρου έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες. Μια ταλαντούχα γενιά μεγάλων ατόμων, πρόθυμων να εργαστούν σκληρά, μπορεί να επιτύχει. Μπορούν να επιτύχουν, όταν έχουν όλη τη βοήθεια, όταν οδηγούνται, καθοδηγούνται και ωθούνται προς την επιτυχία. 

Αυτή η γενιά ποδοσφαιριστών το έχει επιτύχει, δείχνοντας ότι μια συγκέντρωση μεγάλων ανθρώπων στο ποδόσφαιρο μπορεί να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Δεν αφορά τους αριθμούς του έθνους, το μέγεθος του προϋπολογισμού, δεν αφορά στα γήπεδα, δεν έχει σημασία ούτε καν το περιβάλλον, εάν αυτή η γενιά κροατών ποδοσφαιριστών δεν μπόρεσε να φτάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν γράφω αυτά τα σπάνια για την ομάδα που «έχω». Γράφω αυτή την επιστολή για μια δύσκολη κατάσταση στην Κροατία.

Η Κροατία είναι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσα στην) Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Κροατία ζεις πολύ δύσκολα, από το τέλος της τελευταίας σύγκρουσης. Η Κροατία είναι μια χώρα που διοικείται από κακούς ανθρώπους, μέλη μιας οργάνωσης που έχει κηρυχθεί εγκληματική. 

Ο λαός της Κροατίας μεταφέρθηκε στην άβυσσο της δυστυχίας, η Κροατία είναι μια χώρα από την οποία τα τελευταία είκοσι χρόνια την έχουν αποφύγει ένα εκατομμύριο άνθρωποι. 

Σήμερα, στην Κροατία, οι παλιοί συνταξιούχοι μας, οι συντάξεις τους δεν είναι σε θέση να διευθετήσουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες ζωής, η νεολαία που διδάσκεται δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά , η υγειονομική περίθαλψη καταρρέει, το δικαστικό σώμα προστατεύει το μεγάλο κεφάλαιο και είναι διεφθαρμένο.

Είναι ζήτημα χρόνου το πότε θα καταρρεύσει το σύστημα και πότε μια τέτοια κατάσταση θα γίνει αφόρητη.

Ως εκ τούτου, ζητώ από όλους τους πολιτικούς και όλους τους εκπροσώπους των αρχών, οι οποίοι έφεραν τον λαό μου στην κόλαση της δυστυχίας, της απελπισίας και της φτώχειας, να μείνουν μακριά από την ποδοσφαιρική ομάδα της Κροατίας. 

Δεν είστε ευπρόσδεκτοι στα αποδυτήριά μας, δεν θέλουμε να φωτογραφηθούμε μαζί σας και δεν θέλουμε να σας κάνουμε κάποια χειραψία μαζί σας. Εσείς είστε οι υπεύθυνοι που η Κροατία είναι η πιο φτωχή ευρωπαϊκή χώρα. Υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν για ύπνο πεινασμένα, επειδή οι άνεργοι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν ένα γεύμα.

Έχουμε μια γη που είναι έρημη, έχουμε ολόκληρες περιοχές όπου πολλοί κάτοικοι είναι ένα τετραγωνικό μίλι.

Οι άνθρωποι που το έμειναν έξω από τη χώρα μας δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις τάξεις μας, δεν θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους τους πιο συνηθισμένους στην κοινωνία μας. Ζητάμε να σεβαστείτε την απόφασή μας, να μην φορέσετε τις φανέλες της ποδοσφαιρικής ομάδας, να μην χρησιμοποιήσετε τις επιτυχίες μας για την προβολή σας. Χρησιμοποιώντας τα επιτεύγματά μας, την αξία της δουλειάς μας, το επίτευγμά μας χαλάτε ένα καθαρό άθλημα. 

Οι ενέργειές σας είναι ορατές κάθε μέρα, όταν οι άνθρωποι της Κροατίας «μάχονται» για μία φέτα ψωμιού, αυτές είναι οι ενέργειές σας και εμείς, οι αθλητές, δεν θέλουμε οι άνθρωποι της Κροατίας να μας συνδέουν με εσάς.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές, καθώς και η διοίκηση ενημερώνουμε το κοινό ότι όλα τα έσοδα από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία θα κατατεθούν σε ειδικό ταμείο για τα παιδιά της Κροατίας. Το Ταμείο θα χρηματοδοτήσει τις διακοπές των παιδιών της Κροατίας, τα οποία δεν έχουν δει ποτέ την Αδριατική Θάλασσα. 

Οι Κροάτες ποδοσφαιριστές είναι με τον λαό της Κροατίας και θα περνά από το χέρι τους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, εκτός από τις νίκες τους, με κάθε άλλο τρόπο να διευκολύνουν μια ζωή που είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Κροατία.

Μακάρι όλα τα παιδιά της Κροατίας να έχουν την ευκαιρία να περάσουν τουλάχιστον επτά ημέρες στην ακτή της Κροατίας. Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές για τους ευάλωτους και αγαπητούς μας (συνανθρώπους).

Χαιρετίζουμε για άλλη μια φορά όλους τους πολίτες της Κροατίας, με την υπόσχεση ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φέρουμε τους πρωταθλητές του κόσμου στην Κροατία, με τη δική σοας βοήθεια, με το δικό σας «χειροκρότημα»

Μοιραστείτε μαζί μου τα λόγια μου και ελάτε στην υποδοχή τη Δευτέρα στο Ζάγκρεμπ.

Χαίρε Κροάτες, χαίρε Κροατία!

Στις σκέψεις και τις καρδιές μας

Ο Zlatko Dalić, οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση της Εθνικής Κροατίας.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5