- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κολυμβήτρια κάνει ύπτιο… με το κινητό στο ένα χέρι
Παρά τον χιουμοριστικό τόνο των σχολίων, το περιστατικό άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την εξάρτηση από τα smartphones
Κολυμβήτρια κάνει ύπτιο… με το κινητό στο ένα χέρι
Ένα βίντεο από τη Bondi Icebergs στο Σίδνεϊ έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αμηχανία και ατελείωτο σχολιασμό: μια κολυμβήτρια φαίνεται να κάνει… scroll στο κινητό της την ώρα που κολυμπάει. Ξαπλωμένη ανάσκελα, χρησιμοποιεί μόνο τα πόδια της για να προχωρήσει στη διαδρομή, κρατώντας το τηλέφωνο ψηλά πάνω από το νερό.
Το στιγμιότυπο, που αναρτήθηκε στα social media το Σαββατοκύριακο, δείχνει την κολυμβήτρια να αλλάζει στάση και κάποια στιγμή να κρατά το κινητό μακριά από το πρόσωπο, σαν να ετοιμάζεται να τραβήξει φωτογραφία ή βίντεο. «Ωραίο να βλέπεις ανθρώπους που ζουν τη στιγμή, που αξιοποιούν στο μέγιστο τον χρόνο οθόνης και δεν αφήνουν λεπτό χωρίς online παρουσία», σχολίασε σαρκαστικά ο λογαριασμός Brown Cardigan στο TikTok.
Το βίντεο άναψε φωτιές. «Δεν υπάρχει επιστροφή για το είδος μας» έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος σημείωσε: «Αυτό ίσως είναι ό,τι πιο δυστοπικό έχω δει». Πολλοί έριξαν και το αναμενόμενο «Only in Bondi». Άλλοι πάλι ήταν πιο επιεικείς, λέγοντας ότι η γυναίκα απλώς κατέγραφε την εμπειρία της σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης.
Παρά τον χιουμοριστικό τόνο των σχολίων, το περιστατικό άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την εξάρτηση από τα smartphones στην Αυστραλία. Σύμφωνα με στοιχεία της RedSearch, οι Αυστραλοί περνούν πάνω από έξι ώρες την ημέρα στο κινητό, ενώ σχεδόν τρία στα τέσσερα άτομα μπαίνουν στα social πριν καν σηκωθούν από το κρεβάτι· και 80% τα τσεκάρει ακριβώς πριν κοιμηθεί.
Έρευνες του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ δείχνουν ότι η υπερβολική χρήση σχετίζεται με προβλήματα ύπνου, δυσκολία συγκέντρωσης και αυξημένο στρες. Ο δρ. Eric Lim από το Πανεπιστήμιο Νέας Νότιας Ουαλίας επισημαίνει ότι, παρόλο που η τεχνολογία έχει οφέλη, η συνεχής online παρουσία μάς εγκλωβίζει σε έναν «φαύλο κύκλο ντοπαμίνης».
«Γινόμαστε το πρόθυμο προϊόν της attention economy», λέει, τονίζοντας και το φαινόμενο της “nomophobia” — του άγχους όταν κάποιος μένει χωρίς κινητό — που καταγράφεται όλο και πιο έντονα σε νέους 18–24 ετών.
Κι όλα αυτά από ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων σε μια πισίνα. Ή, όπως το έγραψε ένας χρήστης: «POV: είσαι εθισμένος στο κινητό σου αλλά και στη beach life».
Πηγή: Daily Mail
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Χριστίνα αιφνιδιάστηκε από τον σύντροφό της
O Γουίλιαμ Σάτνερ έγινε viral λίγο πριν το Super Bowl
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το ερωτηματολόγιο που δίχασε μια επιχείρηση στην Ιταλία και προκάλεσε αντιδράσεις
Οι τοπικές αρχές θεώρησαν το αστείο προσβλητικό
Τα ΣΥΝ και ΠΛΗΝ της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως — και τα άκουσε ο Γιάννης Νένες
Η μαύρη έκπληξη που άφησε άφωνους καλεσμένους και νύφη στην Κρήτη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Ας το θέσω με λέξεις που ίσως καταλάβετε»
Στο TikTok, wellness influencers προωθούν την πρακτική του «house burping»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα ζώα εκτροφής έχουν παραμεληθεί συστηματικά από τη συμπεριφορική επιστήμη
Ο γιατρός της αρχικά απέδωσε την αντίδραση στη ρύπανση και δεν της έδωσε φάρμακα
Μικρή βουτιά στη ζωή και το βιογραφικό του νεαρού καλλιτέχνη
«Ε27 γράφει, θα εκραγούμε», είπαν Γωγώ Δελογιάννη και Τζένη Μελιτά
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.