Trending Now

Υπάλληλος πανεπιστημίου κατήγγειλε ότι δεν την άφησαν να στολίσει χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Νοέμβριο

Η απόφαση του δικαστηρίου που μελέτησε την καταγγελία της γυναίκας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
© Unsplash / Gaby Dyson

Όταν της ζήτησε να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Δεκέμβριο, εκείνη αρνήθηκε

Εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για ρατσιστική επίθεση, καθώς υποστηρίζει ότι δεν της επετράπη να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Νοέμβριο. Η Μέριλιν Μάχερ ισχυρίζεται ότι η προϊσταμένη της την «ταπείνωσε» όταν είπε ότι ήταν «πολύ νωρίς» για να τοποθετήσει την εορταστική διακόσμηση. Μάλιστα, όταν της δόθηκε η έγκριση να βάλει το χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Δεκέμβριο εκείνη αρνήθηκε. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν ήταν μόνο το περιστατικό με το χριστουγεννιάτικο δέντρο που την έκανε να αποφασίσει να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού υποστήριξε ότι την έκαναν να νιώσει σαν «μαύρη σκλάβα» αφού της είπαν να μην φάει φαγητό σε ένα πάρτι αποχώρησης από την εργασία πριν φτάσει ο συνάδελφός της που θα αποχωρούσε.

Εκτός από το περιστατικό με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, προχώρησε σε καταγγελία και για άλλο ένα γεγονός

Δικαστής που κλήθηκε να μελετήσει την υπόθεση, έκρινε ότι ήταν «εύλογη εντολή της διοίκησης» να μην την αφήσει να βάλει το χριστουγεννιάτικο δέντρο νωρίτερα από τον Δεκέμβριο

Η καταγγέλλουσα άρχισε να εργάζεται για το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire τον Αύγουστο του 2019. Τον Ιούνιο του 2022 έγινε Συντονίστρια Εγκαταστάσεων στη Σχολή Φυσικής, Μηχανικής και Επιστήμης Υπολογιστών. Στις 21 Νοεμβρίου, η Μάχερ έστειλε ένα email στην προϊσταμένη της ζητώντας της να στήσει χριστουγεννιάτικα δέντρα στο τμήμα. Όπως υποστήριξε, η προϊσταμένη της δεν της απάντησε στο email, αλλά τη συνάντησε στον διάδρομο και με «δυνατή φωνή είπε ότι δεν πρέπει να βάλει χριστουγεννιάτικα δέντρα αυτή τη στιγμή».

Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Το δικαστήριο ασχολήθηκε και με το δεύτερο περιστατικό που κατήγγειλε η Μάχερ, κατά το οποίο διοργανώθηκε ένα μικρό πάρτι αποχώρησης για έναν υπάλληλο, όπου προσφέρθηκαν φαγητό και ποτά. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η Μάχερ είπε στους δικαστές ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, «είχε πάρει ένα μπισκότο ασυνείδητα, αλλά δεν το έφαγε επειδή έχει οριακό διαβήτη» και υποστήριξε ότι δέχτηκε «επίπληξη» από την προϊσταμένη της για την πράξη της, η οποία την αποκάλεσε «αγενή» και της είπε ότι έπρεπε να περιμένει μέχρι να φτάσει ο υπάλληλος που αποχωρούσε πριν φάει το φαγητό.

Η δικαστής Sally Cowen ανακοίνωση ότι «το Δικαστήριο έκρινε ότι η προϊσταμένη της Μάχερ δεν της μίλησε δυνατά και ότι ήταν εύλογη εντολή της διοίκησης να πει ότι δεν ήθελε να τοποθετηθούν στολισμένα δέντρα ήδη από τις 21 Νοεμβρίου».

Πηγή: Daily Mail 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY