- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Υπάλληλος πανεπιστημίου κατήγγειλε ότι δεν την άφησαν να στολίσει χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Νοέμβριο
Η απόφαση του δικαστηρίου που μελέτησε την καταγγελία της γυναίκας
Όταν της ζήτησε να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Δεκέμβριο, εκείνη αρνήθηκε
Εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για ρατσιστική επίθεση, καθώς υποστηρίζει ότι δεν της επετράπη να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Νοέμβριο. Η Μέριλιν Μάχερ ισχυρίζεται ότι η προϊσταμένη της την «ταπείνωσε» όταν είπε ότι ήταν «πολύ νωρίς» για να τοποθετήσει την εορταστική διακόσμηση. Μάλιστα, όταν της δόθηκε η έγκριση να βάλει το χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Δεκέμβριο εκείνη αρνήθηκε.
Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν ήταν μόνο το περιστατικό με το χριστουγεννιάτικο δέντρο που την έκανε να αποφασίσει να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού υποστήριξε ότι την έκαναν να νιώσει σαν «μαύρη σκλάβα» αφού της είπαν να μην φάει φαγητό σε ένα πάρτι αποχώρησης από την εργασία πριν φτάσει ο συνάδελφός της που θα αποχωρούσε.
Εκτός από το περιστατικό με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, προχώρησε σε καταγγελία και για άλλο ένα γεγονός
Δικαστής που κλήθηκε να μελετήσει την υπόθεση, έκρινε ότι ήταν «εύλογη εντολή της διοίκησης» να μην την αφήσει να βάλει το χριστουγεννιάτικο δέντρο νωρίτερα από τον Δεκέμβριο.
Η καταγγέλλουσα άρχισε να εργάζεται για το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire τον Αύγουστο του 2019. Τον Ιούνιο του 2022 έγινε Συντονίστρια Εγκαταστάσεων στη Σχολή Φυσικής, Μηχανικής και Επιστήμης Υπολογιστών. Στις 21 Νοεμβρίου, η Μάχερ έστειλε ένα email στην προϊσταμένη της ζητώντας της να στήσει χριστουγεννιάτικα δέντρα στο τμήμα. Όπως υποστήριξε, η προϊσταμένη της δεν της απάντησε στο email, αλλά τη συνάντησε στον διάδρομο και με «δυνατή φωνή είπε ότι δεν πρέπει να βάλει χριστουγεννιάτικα δέντρα αυτή τη στιγμή».
Τι αποφάσισε το δικαστήριο
Το δικαστήριο ασχολήθηκε και με το δεύτερο περιστατικό που κατήγγειλε η Μάχερ, κατά το οποίο διοργανώθηκε ένα μικρό πάρτι αποχώρησης για έναν υπάλληλο, όπου προσφέρθηκαν φαγητό και ποτά. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η Μάχερ είπε στους δικαστές ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, «είχε πάρει ένα μπισκότο ασυνείδητα, αλλά δεν το έφαγε επειδή έχει οριακό διαβήτη» και υποστήριξε ότι δέχτηκε «επίπληξη» από την προϊσταμένη της για την πράξη της, η οποία την αποκάλεσε «αγενή» και της είπε ότι έπρεπε να περιμένει μέχρι να φτάσει ο υπάλληλος που αποχωρούσε πριν φάει το φαγητό.
Η δικαστής Sally Cowen ανακοίνωση ότι «το Δικαστήριο έκρινε ότι η προϊσταμένη της Μάχερ δεν της μίλησε δυνατά και ότι ήταν εύλογη εντολή της διοίκησης να πει ότι δεν ήθελε να τοποθετηθούν στολισμένα δέντρα ήδη από τις 21 Νοεμβρίου».
Πηγή: Daily Mail
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Απίστευτες καταστάσεις μέσα στην καμπίνα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η γλώσσα των social media που εξελίσσεται συνεχώς
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η Άμι Άκτον βρίσκεται στο επίκεντρο μιας προσωπικής οικογενειακής διαμάχη
Η επική φάρσα στο πλατό και η αντίδραση της παρουσιάστριας
Η Σάρα και ο Τρε αποδέχθηκαν την πρόκληση του δημοφιλούς YouTuber
Η φωτογραφία που προκάλεσε χαμό στα social media
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η στιγμή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η έκθεση του ΟΗΕ καταγράφει την περιορισμένη παρουσία των γυναικών σε θέσεις πραγματικής εξουσίας
«Σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος, αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις»
Όπως είπε, το καλλιτεχνικό του όνομα είναι «G Zeus»
Η σπαρακτική ανάρτηση του Γρηγόρη Κορπίδη και τα χιλιάδες σχόλια στα social media
Η 75χρονη Μεξικανή ηθοποιός Λιν Μέι πίστευε ότι έκανε ενέσεις κολλαγόνου, αλλά, όπως καταγγέλλει, της χορηγήθηκε ένα επικίνδυνο μείγμα από βρεφικό και μαγειρικό λάδι και νερό.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.