Trending Now

Η Αθήνα κυλιέται σαν το «ZARI» της Μαρίνας Σάττι

Athens Surreal: Σε ρυθμούς Eurovision μέσα από τον κόσμο της Τίνας Μαρινάκη

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε ρυθμούς Μαρίνας Σάττι μέσα από τον κόσμο της Athens Surreal
© Instagram @ athens_surreal

Athens Surreal: H Τίνα Μαρινάκη γεμίζει την Αθήνα ζάρια μέσω τεχνητής νοημοσύνης και βάζει το Instagram σε ρυθμούς Eurovision

Το τραγούδι «ZARI» της Μαρίνας Σάττι αποτελεί το θέμα των τελευταίων ημερών, με σχόλια, αντιδράσεις και δημοσιεύσεις να γεμίζουν συνεχώς τον κόσμο του διαδικτύου. Σκέψεις για τη σύνθεση του τραγουδιού, αν ήταν ενδιαφέρον το βίντεο κλιπ, πόσο ψηλά θα φτάσουμε τελικά στη Eurovision, οτιδήποτε σχετίζεται με τη φετινή ελληνική συμμετοχή κερδίζει με κάποιον τρόπο το ενδιαφέρον του κόσμου. Είδαμε το «ZARI» σε μπλουζάκι, τη νεαρή καλλιτέχνιδα να πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο των δύο μεγαλύτερων editorial playlist της πλατφόρμας: New Music Friday Greece και Hot Hits Greece και τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε και την Αθήνα σε παρόμοια αισθητική.

Τεχνητή νοημοσύνη και αρχιτεκτονική ενώνονται, δημιουργώντας έναν φανταστικό κόσμο, όπου η Ακρόπολη έχει γεμίσει πολύχρωμα ζάρια, τα στενά της Αθήνας φωτίζονται από τεράστια αιωρούμενα ζάρια και κάπως έτσι «σπάει» για λίγο το γκρι της πόλης. Η δημιουργός του λογαριασμού @athens_surreal της πλατφόρμας του Instagram, Τίνα Μαρινάκη, εμπνέεται από το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι και μας παρουσιάζει για μια ακόμα φορά μία διαφορετική οπτική της αστικής ομορφιάς.

Δύο μήνες πριν την έναρξη του 68oυ μουσικού διαγωνισμού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Μάλεμε της Σουηδίας, κάνουμε μία στάση στην πολύχρωμη κινηματογραφική Αθήνα. Σε ένα καρουζέλ ποστ (φωτογραφίες δημοσιευμένες μαζί σε μία μόνο ανάρτηση) βλέπουμε δέκα διαφορετικά σημεία και εκδοχές μιας πιο πολύχρωμης και σουρεαλιστικής Αθήνας, μπαίνοντας ακόμα πιο έντονα σε ρυθμούς Eurovision. Από τον Παρθενώνα, μέχρι τις μεγάλες πλατείες και μικρές γειτονιές, η Τίνα Μαρινάκη μας ταξιδεύει στον δικό της ψηφιακό κόσμο. Τα ζάρια της Αθήνας έκαναν την εμφάνισή τους στο Instagram σήμερα το μεσημέρι, Σάββατο 16 Μαρτίου, με τους χρήστες ήδη να έχουν ξεκινήσει τις αναδημοσιεύσεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ