Trending Now

35 ώρες προσπάθειας για ένα κλιπ 10 δευτερολέπτων: Επιχειρώντας κόλπα στο Tik Tok

Tι κάνουν οι δημιουργοί των trick shots

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tik Tok: 35 ώρες προσπάθειας για ένα κλιπ 10 δευτερολέπτων
© Unsplash

Tik Tok: 35 ώρες προσπάθειας για ένα κλιπ 10 δευτερολέπτων - Οι δημιουργοί των trick shots

Υπάρχουν νύχτες που ο Μάικλ Σιλντς ξαγρυπνάει δίπλα στη γυναίκα του και σκέφτεται μπάλες του πινγκ-πονγκ. Συλλογίζεται τους τρόπους με τους οποίους αναπηδούν σε μια ξύλινη σανίδα ή κυλούν σε μια πίστα Hot Wheels. Τα πρωινά συχνά μετατρέπει τα οράματά του σε πραγματικότητα και εκατομμύρια άνθρωποι συντονίζονται για να τα παρακολουθήσουν.

Ο Σιλντς είναι δημιουργός των trick shots, από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς στο Tik Tok που αναζητούν όλο και πιο περίτεχνους και περίεργους τρόπους για να βυθίσουν, για παράδειγμα, μια μπάλα του πινγκ-πονγκ σε ένα κύπελλο ή να προσγειώσουν ένα CD σε ένα δίσκο. Εάν, τα κόλπα συγκεντρώσουν αρκετές προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ατζέντηδες αρχίζουν να τηλεφωνούν με προτάσεις για συνεργασίες. 

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο του 2023, ο Σιλντς ο οποίος δημοσιεύει με το όνομα του λογαριασμού That'll Work, προσάρμοσε ένα μικρό φλιτζάνι σε μια κρεμάστρα ρούχων καρφωμένη κοντά στο ταβάνι προσπαθώντας να κάνει κάτι περίτεχνο.

Το στήσιμο ενός trick shot μπορεί να φαίνεται παραπλανητικά απλό: Αλλά ακόμα και τα πιο απλά βίντεο μπορεί να χρειαστούν ώρες ή και μέρες για να εκτελεστούν. Παράλληλα με το να μοιράζονται πλάνα από τις αποτυχημένες προσπάθειές τους, κάνει τους θεατές να αισθάνονται ότι έχουν μερίδιο στο αποτέλεσμα.

Τα πρώτα trick shots αποδίδoνται συχνά στους Dude Perfect, μια συλλογικότητα δημιουργών με 60 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, όπου επιχειρούν κάθε είδους κόλπα, σε μεγάλη κλίμακα πια. 

Η διαδικτυακή επιτυχία τους οδήγησε και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Ανάμεσά τους οι αδελφοί Χούλετ, οι οποίοι, όπως πολλοί από τους συνομηλίκους τους, άρχισαν να πειραματίζονται με απλά κόλπα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα βίντεό τους βρήκαν απήχηση στο SportsCenter και παρουσιάστηκαν σε τοπικά δελτία ειδήσεων.

Η ενασχόληση αυτή κάνει πολλές φορές φίλους και συγγενείς να απορούν για το αν πρόκειται για κανονικό επάγγελμα. Αλλά για εκείνους που έχουν αποκτήσει εκατομμύρια οπαδούς, οι πολλές ώρες που ξοδεύουν για να βρουν δημιουργικούς τρόπους, ας πούμε, να βάλουν ένα βελάκι ακριβώς στο κέντρο ενός μπισκότου με μικρή τρύπα φαίνεται να έχουν αποδώσει καρπούς.

Πηγή: New York Times

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ