Trending Now

Αφαίρεσαν τον τίτλο από πρωταθλητή κινέζικου σκακιού αφού «αφόδευσε σε μπανιέρα»

Υπάρχουν καταγγελίες και για παράνομες πρακτικές κατά την διάρκεια των αγώνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφαίρεσαν τον τίτλο από πρωταθλητή κινέζικου σκακιού αφού «αφόδευσε σε μπανιέρα»

Κίνα: Ο λόγος που αφαίρεσαν τον τίτλο από πρωταθλητή σκακιού - Υπάρχουν καταγγελίες και για παράνομες πρακτικές κατά την διάρκεια των αγώνων

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως πρωταθλητής κινέζικου σκακιού εμπλέκεται σε σκάνδαλο ανάρμοστης συμπεριφοράς που είχε ως αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί ο τίτλος του εθνικού πρωταθλητή.

Πρόκειται για τον 48χρονο Yan Chenglong, πρωταθλητή στο Σιάνγκτσι, ή κινεζικό σκάκι, ο οποίος φαίνεται πως κατά τους εορτασμούς του τίτλου του «Βασιλιά του Σιάνγκτσι» που κατέκτησε στο εθνικό τουρνουά που διοργάνωσε η κινεζική Ένωση Παικτών Σιάνγκτσι αφόδευσε σε μια μπανιέρα ξενοδοχείου.

Η Ένωση αφαίρεσε τον τίτλο από τον Yan Chenglong αλλά και το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε μαζί με το τουρνουά λόγω των ενεργειών του που προκάλεσαν «διατάραξη δημόσιας τάξης» και αποτελούν ένδειξη «εξαιρετικά κακού χαρακτήρα».

Μάλιστα, υπήρξαν έντονες φήμες που τον ήθελαν να νικά «με ανέντιμο τρόπο» τους αντιπάλους του στο τουρνουά, χρησιμοποιώντας πρωκτικές χάντρες εξοπλισμένες με ασύρματους πομπούς για να στέλνει και να λαμβάνει σήματα.

«Βάσει των όσων γνωρίζουμε, είναι προς το παρόν αδύνατο να αποδείξουμε ότι διέπραξε εξαπάτηση μέσω "πρωκτικών χαντρών", όπως εικάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η Ένωση Παικτών Σιάνγκτσι της Κίνας.

Ο Yan κατανάλωσε αλκοόλ μαζί με άλλους στο δωμάτιό του τη νύχτα της 17ης και στη συνέχεια αφόδευσε στην μπανιέρα του δωματίου του στις 18 του μήνα, μια πράξη που προκάλεσε ζημιά στην ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, παραβίασε τα χρηστά ήθη, είχε αρνητικό αντίκτυπο στον διαγωνισμό Σιάνγκτσι και ήταν δείγμα εξαιρετικά κακού χαρακτήρα», αναφέρει η ένωση στην ανακοίνωσή της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ