Trending Now

Πώς μία TikToker έκανε best seller ένα παλιό βιβλίο του πατέρα της

Έντεκα χρόνια ήταν στα αζήτητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς μία TikToker έκανε best seller ένα παλιό βιβλίο του πατέρα της

TikTok: Πώς μία χρήστης της πλατφόρμας έκανε best seller ένα παλιό βιβλίο του πατέρα της - Έντεκα χρόνια ήταν στα αζήτητα

Ο Lloyd Devereux Richards, δικηγόρος στο επάγγελμα και πατέρας τριών παιδιών, πέρασε 14 χρόνια κυνηγώντας το όνειρό του να γράψει ένα βιβλίο και τα επόμενα 11 χρόνια ελπίζοντας πως αυτό θα... απογειωθεί.

Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν έγινε, μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Τότε ήταν που η κόρη του δημοσίευσε ένα βίντεο 16 δευτερολέπτων στο TikTok με ένα απλό μήνυμα: «Θα ήθελα πολύ να κάνει κάποιες πωλήσεις».

Το βιβλίο εκτοξεύτηκε στο Νο.1 της λίστας του Amazon με τα μυθιστορήματα-θρίλερ για κατά συρροή δολοφόνους.

Η απάντηση του πατέρα της ήταν η εξής: «Είμαι έτοιμος για έναν υπνάκο».

Το viral βίντεο, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς το μακρύ ταξίδι του μέχρι την ολοκλήρωση του μυθιστορήματος, Stone Maidens, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 40 εκατομμύρια προβολές.

Το TikTok έχει συμβάλει στην ενίσχυση των πωλήσεων εκατοντάδων βιβλίων τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων μέσω του hashtag #BookTok, το οποίο οι αναγνώστες χρησιμοποιούν για να συζητήσουν τους αγαπημένους τους συγγραφείς και τις επιλογές τους για βιβλία. Μόνο το 2021, το BookTok βοήθησε τους συγγραφείς να πουλήσουν 20 εκατομμύρια τυπωμένα βιβλία, σύμφωνα με έκθεση των New York Times.

Η είδηση της απρόσμενης φήμης του συγκλόνισε τον ίδιο, ο οποίος έκλαψε διαβάζοντας την ενότητα των σχολίων της ανάρτησης στο TikTok, αφού η κόρη του του είπε ότι έγινε viral.

Η κόρη του έκλαψε επίσης, ευχαριστώντας τους θαυμαστές του για τις αγορές. «Εξαιτίας τους, είσαι το νούμερο ένα», είπε στον πατέρα της.

«Δεν ξέρει καν τι είναι το TikTok», πρόσθεσε.

Η κόρη του είπε ότι ο πατέρας της -που ζει με τη σύζυγό του στο Μονπελιέ του Βερμόντ- ήταν ικανοποιημένος απλώς που τελείωσε το μυθιστόρημα, το οποίο εκδόθηκε το 2012 και αφηγείται την ιστορία ενός ιατροδικαστή ανθρωπολόγου του FBI που ερευνά έναν κατά συρροή δολοφόνο που στραγγαλίζει γυναίκες και πετάει τα πτώματά τους στις χαράδρες της νότιας Ιντιάνα.

Το βιβλίο μπορεί να εμπνεύστηκε από την προηγούμενη δουλειά του κ. Ρίτσαρντς. Συγκέντρωσε τεχνογνωσία σε θέματα αληθινών εγκλημάτων, ενώ υπηρέτησε ως ανώτερος δικαστικός υπάλληλος για έναν δικαστή της Ιντιάνα, ερευνώντας και γράφοντας σχέδια για δημοσιευμένες γνωμοδοτήσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός για την έφεση ενός κατά συρροή δολοφόνου που καταδικάστηκε σε θάνατο, σύμφωνα με το βιογραφικό του στο Amazon.

Οι θαυμαστές του στο TikTok έσπευσαν να επαινέσουν το βιβλίο, καθώς και την ιστορία του συγγραφέα του.

«Δεν έχω παραγγείλει ποτέ στη ζωή μου κάτι τόσο γρήγορα», δήλωσε ένας χρήστης αφού είδε το συγκινητικό βίντεο.

«Μετά από "25 χρόνια με λίγες ελπίδες", η απροσδόκητη επιτυχία του θα πρέπει να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση για να μην τα παρατάμε ποτέ», δήλωσε η κόρη του σε ένα μεταγενέστερο βίντεο στο TikTok.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ