Trending Now

Το συγκινητικό αφιερωματικό βίντεο του YouTube για τον Technoblade

«Το πιο εκπληκτικό παιδί που θα μπορούσε ποτέ να ζητήσει κανείς»

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Technoblade Never Dies: Το YouTube τιμά με ένα βίντεο - αφιέρωμα τη μνήμη του YouTuber Technoblade, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 23 ετών στις 30 Ιουνίου.

Technoblade Never Dies: Το YouTube τιμά με ένα βίντεο - αφιέρωμα τη μνήμη του YouTuber Technoblade, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 23 ετών στις 30 Ιουνίου. 

Ο Technoblade, διάσημος YouTuber ο οποίος έγινε γνωστός παίζοντας το πολυβραβευμένο sandbox survival video game Minecraft, πέθανε σε ηλικία 23 ετών στις 30 Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του σε ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο βίντεο που δημοσιεύτηκε για λογαριασμό του. Το βίντεο με τίτλο “So  long nerds αφιερωμένο στους 15 εκατομμύρια followers του, δείχνει τον πατέρα του να τον αποκαλεί «το πιο εκπληκτικό παιδί που θα μπορούσε ποτέ να ζητήσει κανείς». Το YouTube αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του, αναρτώντας ένα επίσημο βίντεο με τίτλο “Technoblade Never Dies”. Αφορμή ήταν η επέτειος εννέα χρόνων από τη δημιουργία του καναλιού του Technoblade.

Technoblade Never Dies

Ο αμερικάνος Technoblade, του οποίου γνωστό είναι μόνο το όνομα του Alexander, έγινε διάσημος κάνοντας live streaming και ποστάροντας συνεχώς βίντεο κλιπ με τον εαυτό του να παίζει σχεδόν αποκλειστικά Minecraft. Ξεκίνησε το κανάλι του τον Οκτώβριο του 2013 σε ηλικία 14 χρονών.

Πέρυσι, ο Technoblade αποκάλυψε στους θαυμαστές του ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα, που γράφτηκε λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του και το διάβασε ο πατέρας του, ξεκινάει λέγοντας, «Γεια σε όλους. Technoblade εδώ. Αν το παρακολουθείτε αυτό. Είμαι νεκρός». Συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι το πραγματικό του όνομα ήταν στην πραγματικότητα Alex, αναπολώντας την εποχή που έκανε φάρσες στους θεατές του κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι το όνομά του ήταν Dave. «Σας ευχαριστώ όλους που υποστηρίξατε το περιεχόμενό μου όλα αυτά τα χρόνια», συνέχισε. «Αν είχα άλλες εκατό ζωές, νομίζω ότι θα επέλεγα να γίνω ξανά ο Technoblade κάθε φορά, καθώς αυτά ήταν τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής μου».

Ο διαδικτυακός αστέρας, ο οποίος κέρδιζε τουρνουά Minecraft και λεγεώνες θαυμαστών μιλώντας ταυτόχρονα για τη ζωή του με χιουμοριστικό τρόπο ενώ έπαιζε το παιχνίδι, εξήγησε σε ένα βίντεο fundraising που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο ότι είχε υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και εγχείρηση διάσωσης άκρων μετά από την εμφάνιση όγκου στο δεξί του χέρι. Πέθανε από σάρκωμα, που είναι ένας σπάνιος καρκίνος των οστών και των μαλακών ιστών. Αποκάλυψε τη διάγνωσή του με καρκίνο τον Αύγουστο του 2021, εξηγώντας ότι αρχικά πίστευε ότι ο πόνος που ένιωθε ήταν από έναν τραυματισμό λόγω υπερβολικού παιχνιδιού. Αφού πρήστηκε το χέρι του πήγε στο νοσοκομείο και στη συνέχεια διαγνώστηκε με καρκίνο.

Λίγα είναι γνωστά για τον Technoblade, ο οποίος κράτησε την πραγματική του ταυτότητα κρυμμένη μέχρι το τέλος. Το διαδικτυακό του avatar ήταν μια εικόνα ενός γουρουνιού φορώντας ένα στέμμα. Έχει περισσότερους από 15 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube, όπου το βιογραφικό του γράφει: «Παίζω βιντεοπαιχνίδια πάρα πολύ. Μπορεί να μην είμαι ο καλύτερος, αλλά έχω καυτούς αγκώνες».

Από τότε που πέθανε ο Technoblade, η κοινότητά του, μαζί με άλλους streamers του Minecraft, όπως ο Dream και ο TommyInnit, έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα για έρευνα για τον καρκίνο. Έφτασαν να μαζέψουν με επιτυχία συνολικά 500.000 δολάρια, τα οποία θα δοθούν στο ίδρυμα Sarcoma της Αμερικής. Ο Technoblade υποστήριζε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό και τον στόχο του να χρηματοδοτήσει την έρευνα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το σάρκωμα προκειμένου να βοηθήσει τους ασθενείς.

so long nerds

Οι YouTubers δεν ξεχνούν τον θρύλο του Minecraft, Technoblade

Μετά την είδηση ​​του θανάτου του, θαυμαστές, συνάδελφοι παίκτες και YouTubers απέτισαν φόρο τιμής στο διαδίκτυο.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που γνώρισα την Technoblade», θυμάται ο J. Schlatt. «Έφυγα νωρίς από τη δουλειά για να παίξω μαζί του σε ένα τουρνουά Minecraft. Με το ζόρι ήξερα σχεδόν πώς να παίξω... και ο αυτός μας βοήθησε για να κερδίσουμε ολόκληρο το ματς».

Ο YouTuber Captain Puffy, γνωστός και ως Cara, έγραψε στο Twitter: «Αναπαύσου εν ειρήνη Technoblade. Μου συμπεριφερόταν πάντα με αγνή ευγένεια και ποτέ δεν με απέκλεισε από τίποτα. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευγενικός άνθρωπος». Και πρόσθεσε: «Σε ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει για αυτήν την κοινότητα, δεν θα είναι ποτέ το ίδιο χωρίς εσένα».

Ο Tommy Innit είπε: «Ο Technoblade είναι ένας θρύλος. Από το να είμαι ένας τεράστιος θαυμαστής, μέχρι ένας από τους πραγματικούς φίλους του, δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ευγνώμων νοιώθω που ήμουν στη ζωή του. Ξέρω ότι τώρα σχεδιάζει στρατηγική στον παράδεισο για το πώς να νικήσει τον Θεό».

«Ξαναβλέπω τον Technoblade τις τελευταίες ώρες», πρόσθεσε ο Ludwig Ahgren. «Ήταν τόσο πνευματώδης και τόσο ταπεινός ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Θα τον εκτιμώ για πάντα».

Ο Quackity εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του διαδικτυακά, αναρτώντας: «Είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον Technoblade πόσο θαυμασμό και σεβασμό είχα γι' αυτόν, όχι μόνο για τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε σε όλους μας, αλλά και για το ότι διατήρησε το απίστευτο χιούμορ του ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές. Θα μου λείψει τόσο πολύ».

Ο πατέρας του Technoblade ευχαρίστησε τους θαυμαστές στο αποχαιρετιστήριο βίντεο, σημειώνοντας: «Σημαίνατε πολλά για αυτόν».

Εξήγησε ότι ένα μέρος των εσόδων από τις διαδικτυακές παραγγελίες για τα εμπορεύματα του αείμνηστου γιου του θα πηγαίνουν τώρα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το βίντεο τελείωσε με μια γραπτή δήλωση της οικογένειάς του, η οποία έγραφε: «Εμείς, η οικογένεια του Technoblade, θέλαμε όλοι να ξέρετε πόσο πολύ λάτρευε και σεβόταν τους θαυμαστές και τους συναδέλφους του. Από τις πρώτες μέρες του Technoblade στο διαδίκτυο, πάντα σχεδίαζε τρόπους για να ευχαριστήσει και να ανταμείψει το κοινό του - μοιράζοντας βραβεία στο διαδίκτυο, ενθαρρύνοντας καλό αθλητικό πνεύμα και κυρίως μοιραζόταν τις περιπέτειές του στο Minecraft για ψυχαγωγία και γέλια. Ακόμη και μετά τις ενδεχόμενες επιτυχίες του κατάφερε με κάποιο τρόπο να διατηρήσει την καλοσυνάτη ταπεινοφροσύνη του, ανταγωνιζόμενος με μια ισορροπία μεταξύ αυτοπεποίθησης και εξυπνάδας».

Το Minecraft είναι ένα video game ανοικτού κόσμου το οποίο δίνει απόλυτη ελευθερία στους παίχτες, επιτρέποντάς τους να κατασκευάσουν τους δικούς τους κόσμους και τις δικές τους εμπειρίες χωρίς πάντα να υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος στόχος, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα games. Αν και τα γραφικά του παιχνιδιού αποτελούνται από pixels και θεωρούνται απαρχαιωμένα, αυτό δεν εμπόδισε το παιχνίδι να βρίσκεται στην πρώτη θέση σε αριθμό πωλήσεων, με περισσότερες από 238 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πουληθεί παγκοσμίως από το την επίσημη κυκλοφορία του το 2011. Έρευνα από το πανεπιστήμιο της Iowa έχει δείξει ότι παιχνίδια σαν το Minecraft μπορούν να βοηθήσουν στα παιδιά να αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ