Trending Now

Ένας καλύτερος τρόπος για να ξεφλουδίσετε πορτοκάλια, σύμφωνα με αυτό το βίντεο στο TikTok

Η επίδειξη της μεθόδου, η παρατηρητικότητα των χρηστών και οι αντιδράσεις

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το viral video στο TikTok για τον πιο εύκολο τρόπο να ξεφλουδιστεί ένα πορτοκάλι.

Το viral video στο TikTok για τον πιο εύκολο τρόπο να ξεφλουδιστεί ένα πορτοκάλι.

Πόσο ενοχλητικά μπορούν να γίνουν τα πορτοκάλια όταν πας να τα ξεφλουδίσεις; Πολλοί νομίζουν ότι είναι το ίδιο εύκολα με τα μανταρίνια. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Και τα πορτοκάλια δεν είναι ποτέ τα ίδια. Αν είσαι τυχερός μπορείς να τα ξεφλουδίσεις με μια κίνηση. Πολύ συχνά όμως σου βγαίνουν σκληρά και ζόρικα. Μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι ώστε πρώτα να τα χαράξεις… σχεδόν τελετουργικά και στην συνέχεια να τα ξεφλουδίσεις κομμάτι – κομμάτι. Αλλά, αυτή η μέθοδος είναι για τους κιμπάρηδες και μερακλήδες. Ή για τους ψυχαναγκαστικούς.

Μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα για το ποιoν ενός ανθρώπου αν παρατηρήσεις τον τρόπο που προσεγγίζει το ξεφλούδισμα ενός φρούτου. Θα σχεδιάσει την στρατηγική του και θα προσεγγίσει το πρόβλημα με πλάνο ή θα ορμήσει χρησιμοποιώντας ωμή δύναμη και καθαρό πείσμα; Και το ίδιο το πορτοκάλι δεν έχει λόγο σε αυτό που πρόκειται να του συμβεί; Θα αντισταθεί και πετάξει ζουμιά δεξιά και αριστερά. Και θα λερώσεις παντού. Και κάποια από αυτά τα ζουμιά θα μπουν στο μάτι σου και θα σε τσούξει. Άσε που θα λερώσεις τα νύχια σου και θα πρέπει στη συνέχεια να τα καθαρίσεις. Αν δεν σου σπάσει και κάποιο.

Και όλα αυτά διότι σου είπαν ότι το πορτοκάλι έχει βιταμίνη C. Όχι πως δεν έχει. Αλλά, τα ακτινίδια, οι κόκκινες πιπεριές, το μπρόκολο και οι φράουλες έχουν περισσότερη.

Τέλος όμως το βασανιστήριο. Υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να ξεφλουδίσεις ένα πορτοκάλι, χωρίς όλη αυτή την ταλαιπωρία. Μας άνοιξε τα μάτια ο χρήστης lolwutanal και σε ένα TikTok βίντεο κάνει επίδειξη της μεθόδου που χρησιμοποιεί.

Πρώτα, κόψτε το πορτοκάλι στη μέση σε δύο κομμάτια. Μετά, πάρτε ένα από τα κομμάτια και γυρίστε το προς τα έξω. Καθώς πιέζετε το πίσω μέρος του πορτοκαλιού, το φρούτο ουσιαστικά ξεπετάγεται καθιστώντας το εύκολο να το ξεκολλήσετε και να το φάτε. Αυτή η ιδέα είναι life changing.

@lolwutalan

It wasn’t until we had kids did the mandarin oranges become a household staple #dadtok #toddlertok #babytok #foodhack

♬ original sound - alan

Πολλοί στα σχόλια παρατήρησαν ότι το φρούτο που χρησιμοποιεί ο lolwutanal δεν είναι πορτοκάλι αλλά μανταρίνι και έχουν δίκιο. Αλλά, ένας άλλος χρήστης με το όνομα kevglbach έκανε το ίδιο πείραμα με πορτοκάλι και η μέθοδος όντως λειτουργεί.

Όπως έγραψε στα σχόλια ο Terrin-It-Up: «Γιατί υπάρχει πάντα ένας καλύτερος τρόπος για να κάνουμε οποιοδήποτε πράγμα και μόλις τώρα το ανακαλύπτουμε»;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ