Trending Now

Πώς το «επιστημονικό αντάρτικο» σε έκθεση της Volkswagen στη Γερμανία κόλλησε στην... τουαλέτα

Τα επίχειρα μιας 24ωρης διαμαρτυρίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακτιβιστές έμειναν… κολλημένοι για 24 ώρες σε έκθεση αυτοκινήτου
Ακτιβιστές στην Volkswagen © ΕPA Pool

Ακτιβιστές κολλημένοι για 24 ώρες σε έκθεση αυτοκινήτου για διαμαρτυρία 

Στο στόχαστρο ακτιβιστών έχουν μπει το τελευταίο διάστημα κατασκευαστές πολυτελών οχημάτων σε Γερμανία και Αγγλία, προχωρώντας σε διαφόρων ειδών διαμαρτυρίες.

Έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξε για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τις πρακτικές που ακολουθούν οι κατασκευαστές πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων μια ομάδα ακτιβιστών στη Γερμανία.

Συνολικά εννέα άτομα επισκέφθηκαν μια έκθεση της Porsche στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας, όχι για να θαυμάσουν τα μοντέλα της γνωστή φίρμας αλλά για να απαιτήσουν το τέλος της παραγωγής οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

Οι εννέα ακτιβιστές είναι μέλη της ομάδας «Επιστημονικό Αντάρτικο», που υποστηρίζει ότι αποτελείται από διάφορους επιστήμονες «που θέλουν να πουν την αλήθεια για την κλιματική κρίση και να δράσουν γι’ αυτό».

Όταν ήρθε η ώρα να κλείσει το κατάστημα, οι εργαζόμενοι έσβησαν τα φώτα και τον κλιματισμό, κλείδωσαν τις πόρτες και έφυγαν αφήνοντας τους διαδηλωτές κολλημένους στο πάτωμα, χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα να σηκωθούν για να πάνε στην τουαλέτα.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι της έκθεσης αυτοκινήτων αναγνώρισαν το δικαίωμά τους να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο που ήθελαν, αλλά αδιαφόρησαν για τη ζωή τους και τις ανάγκες τους στη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ