Trending Now

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Το πόσο καλά πάει η οικονομία φαίνεται στα μάτια

Απίστευτες καταστάσεις σε τηλεοπτικό στούντιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Νουρετίν Νεμπάτι
Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Νουρετίν Νεμπάτι © YouTube

Με τα μάτια και όχι με νούμερα επιλέγει να μιλήσει ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών για την οικονομία και την τουρκική λίρα.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τον υπουργό Οικονομικών στην Τουρκία και τις απόψεις του για την οικονομία της χώρας. Η δημοσιογράφος στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ΤRT Haber ζήτησε από τον Νουρετίν Νεμπάτι να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για το συνάλλαγμα και την τουρκική λίρα.

Εκείνος αντί να μιλήσει με νούμερα, επέλεξε να μιλήσει με τα... μάτια. Σύμφωνα με τα όσα είπε, η οικονομία είναι η... λάμψη στα μάτια του. Ακολουθεί, ολόκληρος ο χαρακτηριστικός διάλογος:

- Η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τις εγγυήσεις στις καταθέσεις, στις αυξήσεις έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Πως πάνε τα νούμερα;

- Μην αναφερθώ σε νούμερα. Όμως πάνε καλά. Κυρία Γκιουλτσίν κοιτάξτε στα μάτια μου. Τι βλέπετε μέσα στα μάτια μου;

- Bλέπω τη χαρά κ. υπουργέ αλλά η οικονομία είναι οι αριθμοί.

- H οικονομία είναι αριθμοί λέτε, αλλά οι αριθμοί είναι οι προσδοκίες. Η οικονομία είναι η εμπιστοσύνη, η οικονομία είναι η σταθερότητα, η οικονομία είναι η λάμψη στα μάτια. Τη λάμψη στα μάτια μου τη βλέπουν οι συνεργάτες μου.

Τουρκία: Ακατανόητη απάντηση του Υπουργού Οικονομικών για την κρίση-«Δείτε τη λάμψη στα μάτια μου»

Με την κατάσταση στην τουρκική οικονομία να γίνεται όλο και χειρότερη, τις τιμές σε βασικά αγαθά να ανεβαίνουν στην Τουρκία, ο Ερντογάν παρουσίασε πακέτο μέτρων για να σώσει τη λίρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ