Trending Now

Οι πρώτες διαφημίσεις των Χριστουγέννων είναι εδώ

Τίποτα δεν σταματά το πνεύμα των Χριστουγέννων

Αλκιβιάδης Σιαράβας
Αλκιβιάδης Σιαράβας
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση

Οι χριστουγεννιάτικες διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων εταιρειών με την αισιοδοξία πως σύντομα θα «αποχαιρετίσουμε» την πανδημία του κορωνοϊού.

Άλλος ένας χειμώνας με πανδημία, όμως τίποτα δεν σταματά το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αν και ο κορωνοϊός έχει βαλθεί να μας «χωρίσει», οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να σμίγουν. Παλιοί και νέοι φίλοι, οικογένεια, έρωτες, αφθονία σε φαγητό και αλκοόλ, αναμνήσεις και νέες εμπειρίες μπερδεύονται εσκεμμένα για να γιορτάσουμε το τέλος του χρόνου και να καλωσορίσουμε τον επόμενο.

Άκρως συγκινησιακές και διασκεδαστικές, οι διαφημιστικές καμπάνιες των φετινών Χριστουγέννων φαίνεται να εσωκλείουν την αισιοδοξία πως σύντομα θα «αποχαιρετίσουμε» την πανδημία και θα γυρίσουμε σελίδα...

Κλισέ χριστουγεννιάτικα μοτίβα, τα οποία όμως πια φέρουν άλλοτε κοινωνικά, άλλοτε περιβαλλοντολογικά μηνύματα. Οι προκλήσεις της ανθρωπότητας και τα ζητήματα που απασχολούν τις δυτικές κοινωνίες βρίσκουν δημιουργικά τον χώρο τους σε αυτή τη γιορτή.

John Lewis
Μια απρόσμενη επισκέπτης από το διάστημα είναι η ήρωας αυτής της ταινίας. Τα πολυκαταστήματα John Lewis πήγανε το “diverse and inclusion” πιο πέρα, κυριολεκτικά. Στην ιστορία ένας νεαρός θα βρει την εξωγήινη και γοητευτικότατη πιτσιρίκα και θα της μάθει όλα γύρω από τα Χριστούγεννα. Όπως ήταν αναμενόμενο εξελίξετε ένα τρυφερό και αθώο εφηβικό ειδύλλιο.. το οποίο θα μας συγκινήσει μέχρι δακρύων. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Unexpected Guest | John Lewis & Partners | Christmas Ad 2021

Boots
Η βρετανίδα ηθοποιός Jenna Coleman γίνεται το πρόσωπο των Boots για την καμπάνια των φετινών γιορτών και ανακαλύπτει κυριολεκτικά τη μαγεία στην τσάντα της. Μια τσάντα που εσωκλείει όλα όσα επιθυμεί, άφθονα καλλυντικά και δώρα για την ίδια και τους φίλους της. Η μέρα των Χριστουγέννων θα κορυφωθεί με την ίδια να χαρίζει ένα άρωμα στη μητέρα, κλείνοντας με την υπογραφή της ταινίας “This is what Christmas feels like”. Μήπως τελικά όσα χρειαζόμαστε δεν είναι τόσο υλικά όσο νομίζουμε;

Boots Christmas Advert 2021 | #BagsOfJoy | Boots UK

Coca Cola
Μια μητέρα και το παιδί της μετακομίζουν σε ένα νέο διαμέρισμα και παρατηρούν ότι δεν υπάρχει τζάκι. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την παράδοση των Χριστουγεννιάτικων δώρων. Πανικόβλητος ο πιτσιρικάς σηκώνει τα μανίκια του και προσπαθεί να φτιάξει μια καμινάδα για βοηθήσει τον Αϊ Βασίλη να εκτελέσει σωστά το καθιερωμένο έργο του. Την αποστολή του πιτσιρικά αγκαλιάζει όλο το συγκρότημα και οι ένοικοι συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν μια καμινάδα από χαρτόκουτα που εκτείνεται από την οροφή του συγκροτήματος σε κάθε παράθυρο.. ώστε κάθε δώρο να φτάσει στον προορισμό του. Η έκπληξη του δώρου το πρωί της επόμενης μέρας συνοδεύτηκε με άλλη μια γλυκιά έκπληξη. Τι άλλο από ένα γιορτινό δείπνο, όλοι μαζί! Ξεκάθαρα η απαράμιλλή μαγεία της αγάπης και της μοιρασιάς.

Επίσης για την ιστορία, η Coca Cola έχει ανταποκριθεί στην επίκαιρη ανάγκη για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία, σε προηγούμενες διαφημίσεις, διέσχισε θριαμβευτικά πόλεις με τεράστια φορτηγά διαφημίζοντας το brand της. Τα πιο «πράσινα» Χριστούγεννα της Coca Cola; Αδιαμφισβήτητα ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες της σεζόν.

Coca-Cola | Chimney | Real Magic

Disney
Ένας πατριός και ο τρυφερός «αγώνας» του να αγαπηθεί από τα παιδιά είναι το θέμα της Disney για τα φετινά Χριστούγεννα. Ένα δερματόδετο βιβλίο εμπεριέχει τον παραμυθένιο κόσμο των πρωταγωνιστών της Disney ο οποίος ακολουθεί το γιορτινό κλίμα στο σπίτι και τα παιδιά. Όλοι μαζί επιχειρούν να φτιάξουν ένα νέο σπίτι φτιαγμένο από ζάχαρη και παρά τα εμπόδια, «θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». 

THE STEPDAD | Disney Christmas Advert 2021 | Official Disney Ireland

Aldi
Βασισμένο στην αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Charles Dickens, βλέπουμε την ιστορία γραμμένη ξανά σε μια βρετανική έκδοση της δικής μας Φρουτοπίας. Σε κάθε περίπτωση η καλοσύνη θα φέρει όλα τα καλά, όπως σε κάθε γιορτινό επίλογο.

Aldi Christmas Launch Advert 2021

Amazon
Ο γνωστός κολοσσός θέλησε να αφηγηθεί μια ιστορία για να αναδείξει μια από τις πιο περίφημες αξίες των Χριστουγέννων: την καλοσύνη. Ένα νεαρό κορίτσι βιώνει την αγωνία της «νέας» καθημερινότητας εν μέσω πανδημίας και δέχεται από έναν άγνωστο αποδέκτη ένα αναπάντεχο δώρο. Πρόκειται για μια μεγαλύτερη κυρία, άγνωστη, μια γειτόνισσα που παρατηρεί τη μελαγχολία της νεαρής και αποφασίζει να δράσει. Ένα μικρό δώρο χαράς είναι αρκετό για να ξεκινήσει μια φιλία. Το μεγαλύτερο δώρο όμως, η καλοσύνη.

Kindness, the greatest gift | Amazon Holiday Ad

Selfridges
Λίγο kitsch και ότι πιο camp έχει να προσφέρει η Βρετανία είναι η φετινή συνταγή. Με ξεκάθαρη παιχνιδιάρικη διάθεση και φλεγματικό αγγλικό χιούμορ, η ταινία αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης καμπάνιας 'Christmas Of Dreams'. Πολλά δώρα για όλους, εκτός που τις/τους πρώην!

Selfridges Christmas advert 2021

McDonald's
Ο φανταστικός παιδικός φίλος Iggy γίνεται λιγότερο αγαπημένος όσο η πρωταγωνίστρια μεγαλώνει. Φτάνει όμως η στιγμή που αναγνωρίζει την αξία του και ο Iggy επιστρέφει στο στολισμένο σπίτι. Συγκινητική ταινία η οποία μας θυμίζει όσα έχουμε αφήσει πίσω μεγαλώνοντας.

Imaginary Iggy | Christmas | McDonald's UK

LEGO
Η LEGO εφαρμόζει αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Να απελευθερώνει τη φαντασία των παιδιών, κάθε εποχή και για όλα αυτά τα χρόνια. Διασκεδαστικό σποτ το οποίο βασίζεται στην ιδέα πως όλα μπορούν να συμβούν και μπορείς να χτίσεις τον κόσμο (σου) από την αρχή.

Rebuild the world! Anything is possible with LEGO® sets 107 secs

GAP
Μια διασκευή του “All You Need Is Love” των Beatles τραγουδάει η Katy Perry για λογαριασμό της GAP ενόψει Χριστουγέννων. Στο ενεργητικό της ταινίας ο Αμερικάνος κινηματογραφιστής Mark Romanek, ο οποίος βάζει τα δυνατά του για να ζωντανέψει στις οθόνες μας το μήνυμα “All together Now”.

All Together Now

Macy’s
Ένας μικρός τάρανδος που φοβάται να πετάξει και το «ταξίδι» προς την πίστη στον εαυτό του είναι το μάθημα των Χριστουγέννων από τα Macy’s. Γλυκό και αλληγορικό όπως κάθε καλό παραμύθι.

Macy’s Presents: Tiptoe and the Flying Machine

Joules
Μια παρέα φίλων γιορτάζουν τα φετινά Χριστούγεννα στην παραλία, σε ένα beach party το οποίο, παρά το μη στερεοτυπικό background, περιλαμβάνει όλη την ουσία: να γιορτάζουμε μαζί!

Joules Live Merry & Bright

ΤΚ Maxx
Η γιορτή του σχολείου και τα προβλεπόμενα κάλαντα ζούνε στιγμές ανέλπιστων ανατροπών. Πριν οι γονείς κοιμηθούν από την πλήξη, τα μεγαλύτερα παιδιά «βυθιστούν» στο κινητό τους και οι συμμαθητές του νεαρού πρωταγωνιστή του συμπαρασταθούν και τον εμψυχώσουν, εκεί λοιπόν, γίνεται ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο θαύμα. Ένα θαύμα που θα ξεσηκώσει όλους!

TK Maxx - Christmas To The Maxx | 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ