Trending Now

Παίξτε online σκάκι μαζί με την Άνια Τέιλορ-Τζόι

To Kilobyte’s Gambit είναι ένα δωρεάν lo-fi browser παιχνίδι σκάκι εμπνευσμένο από τη σειρά του Netflix, «Το Γκαμπί της Βασίλισσας».

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Γκαμπί της Βασίλισσας
Το Γκαμπί της Βασίλισσας © Netflix

Κυκλοφόρησε ένα browser lo-fi παιχνίδι όπου μπορείτε να παίξετε σκάκι με την Άνια Τέιλορ-Τζόι από τη σειρά «Το Γκαμπί της Βασίλισσας» του Netflix.

«Το Γκαμπί της Βασίλισσας» αποδείχτηκε η πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Netflix για το 2020 και έκανε σταρ πρώτης γραμμής την πρωταγωνίστρια Άνια Τέιλορ-Τζόι, σηκώνοντας το Golden Globe βραβείο του 2021 για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία και εκτοξεύοντας τις «μετοχές» της στο Χόλιγουντ. Η δραματική σειρά ανανέωσε και το ενδιαφέρον του κόσμου για το σκάκι, με τις πωλήσεις να σπάνε κάθε ρεκόρ, όπως και οι συμμετοχές σε online μαθήματα και αγώνες. Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουόλτερ Τέβις και τα δικαιώματά του ήδη έχουν πωληθεί και για ένα θεατρικό μιούζικαλ που θα δούμε στο μέλλον.

Το Γκαμπί της Βασίλισσας
The Kilobyte's Gambit


Όσοι δεν έχουν ακόμα δει τη σειρά του Netflix, δεν πρέπει να είναι και πολλοί αυτοί, θα σας προτείναμε ανεπιφύλαχτα να την ψάξετε. Μετά την εγκατάλειψή της και την εισαγωγή της σε ένα ορφανοτροφείο στο Κεντάκι στα τέλη της δεκαετίας του '50, η μικρή Μπεθ Χάρμον (Άνια Τέιλορ-Τζόι) ανακαλύπτει ότι έχει ένα εντυπωσιακό ταλέντο στο σκάκι, ενώ εθίζεται σιγά-σιγά στα ηρεμιστικά που χορηγεί το κράτος ως υπνωτικά για παιδιά. Στοιχειωμένη από τους προσωπικούς της δαίμονες και χορτάτη από ναρκωτικές ουσίες και εμμονή, η Μπεθ μεταμορφώνεται σε μια ιδιαίτερα επιδέξια και εντυπωσιακή απόκληρη, αποφασισμένη να υπερβεί τα παραδοσιακά όρια που έχει θέσει ο ανδροκρατούμενος κόσμος στο ανταγωνιστικό σκάκι.

Αν έχετε όνειρο να παίξετε σκάκι αντίπαλοι με την Μπεθ Χάρμον (Άνια Τέιλορ-Τζόι), τώρα είναι η «χρυσή ευκαιρία». Ο αμερικανός σχεδιαστής Matt Round σχεδίασε ένα παλαιομοδίτικο lo-fi παιχνίδι σκάκι όπου μπορείτε να παίξετε δωρεάν στον browser του κομπιούτερ και κινητού σας, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Μπεθ Χάρμον. Εκείνη περιμένει με υπομονή και ηρεμία τις επόμενες κινήσεις σας και χτυπάει την κατάλληλη στιγμή. Καταπληκτική pixel art μέσα από το ρετρό software ΙΒΜ Storyboard 2.0 από τον καλλιτέχνη Pinot.

Όσοι νομίζετε ότι μπορείτε να την ανταγωνιστείτε, μπορείτε να παίξετε μαζί της μία παρτίδα στο Kilobyte’s Gambit.

Το Γκαμπί της Βασίλισσας
Το Γκαμπί της Βασίλισσας © Netflix

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ