Trending Now

Αεροπλάνο προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο: Έγινε κακή συννενόηση

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία - Η εσφαλμένη επικοινωνία πιλότου και προσωπικού εδάφους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροπλάνο
Αεροπλάνο © Pixabay

Άφωνοι επιβάτες σε αεροπλάνο στο Νεπάλ όταν διαπίστωσαν ότι τους πήγαν σε λάθος αεροδρόμιο λόγω κακής συννενόησης του πιλότου με το προσωπικό εδάφους.

Δεν ήξεραν αν πρέπει να γελάσουν ή να εκνευριστούν 69 επιβάτες σε αεροπλάνο, όταν διαπίστωσαν ότι το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί σε λάθος αεροδρόμιο.

Το αεροπλάνο δεν είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση λόγω μηχανικής βλάβης ή κάποιου άλλου έκτακτου γεγονότος. Όλα κύλησαν βάσει προγράμματος. Μόνο που το πρόγραμμα βασιζόταν σε λάθος δεδομένα.

Όπως μετέδωσε η βρετανική εφημερίδα «Telegrapη», υπήρξε λάθος συνεννόηση ανάμεσα στον πιλότο και το προσωπικό εδάφους, με αποτέλεσμα ο τελικός προορισμός να είναι διαφορετικός από αυτόν που έγραφε το εισιτήριο, που κρατούσαν οι αποσβολωμένοι επιβάτες στα χέρια τους.

Τα απίστευτα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Οι 69 επιβάτες βρίσκονταν σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας του Νεπάλ Buddha Airlines. «Συγγνώμη, λάθος», τους είπαν από την εταιρεία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Το αεροπλάνο έπρεπε να κατευθυνθεί νότια προς την Τζακπούρ από το Διεθνές Αεροδρόμιο Tribhuvan της πρωτεύουσας Κατμαντού. Ωστόσο, ο πιλότος κατευθύνθηκε προς τα βορειοδυτικά και συγκεκριμένα στην Ποκάρα στο κέντρο της ασιατικής χώρας.

«Υπήρξε εσφαλμένη επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού εδάφους και των πιλότων» δήλωσε αξιωματούχος της αεροπορικής εταιρείας στην εφημερίδα «The Kathmandu Post».

Η πτήση U4505 προσγειώθηκε 255 χλμ. μακριά από τον σωστό προορισμό, με την είδηση για τους 69 επιβάτες που τους πήγαν σε λάθος αεροδρόμιο να κάνει τον γύρο των social media.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ