Trending Now

Αχ, κύριε Τσιόδρα: H τρυφερή μπαλάντα του Μιχάλη Γκουρατζά

Το τραγούδι που έγινε viral με μουσική φόρο τιμής στον Αττίκ

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μιχάλης Γκουρατζάς αφιερώνει τραγούδι στον Σωτήρη Τσιόδρα

Το τραγούδι-αφιέρωση στον Σωτήρη Τσιόδρα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και η μικρή του ιστορία.

«Συστήθηκε σε όλη την Ελλάδα ως ο λοιμωξιολόγος επικεφαλής της εκστρατείας αντιμετώπισης του Covid-19. Αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα σαν μια ευγενική προσωποποίηση της πραότητας που κατάφερε να καθησυχάζει τον, εκ φύσεως εσχατολόγο, καταστροφολόγο και αντιδραστικό, Ελληνικό πληθυσμό. Ήρεμος, συμπαθής, θρησκευόμενος και πολύτεκνος, ήρθε η ώρα να τραγουδηθεί όπως αρμόζει, με μουσική φόρο τιμής στον Αττίκ» σημειώνεται στην ανάρτηση της μπαλάντας «Αχ, κύριε Τσιόδρα» που ακούστηκε πρώτη φορά στο YouTube πριν λίγες μέρες από τον Μιχάλη Γκουρατζά και διαδίδεται με γεωμετρικό ρυθμό στο διαδίκτυο σαν μια όμορφη, καλτ ίσως στιγμή, της «Μένουμε Σπίτι» περιόδου που θα θυμόμαστε.

Έχοντας προκαλέσει την προσοχή του κοινού με τις ακουστικές διασκευές του σε οπαδικά συνθήματα που ακούγονται στα γήπεδα, ο Μιχάλης Γκουρατζάς, μάλλον εξέπληξε τους subscribers του, που ίσως περίμεναν μια ανάλογη συνέχεια στο κανάλι του. Όπως έκανε και τις προηγούμενες φορές.

Επιλέγοντας για πρωταγωνιστή του τραγουδιού του τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος κάθε απόγευμα στις 18.00 ενημερώνει τους πολίτες της χώρας ως εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο Μιχάλης Γκουρατζάς το πήγε αλλού. 

«Γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σε ένα απόγευμα one take, γιατί έτσι γίνονται αυτά» σημειώνει ο δημιουργός του τραγουδιού «Αχ, κύριε Τσιόδρα» στην περιγραφή του.

Μορφή; Μορφή. Με μια κιθάρα, ένα στιλάτο μπερέ και μια κάμερα μπροστά του, ο «Gur» που ίσως κάποιοι έχουν ακούσει στους Bat Signal, ευθύνεται για μια από τις πιο τρυφερές viral εκπλήξεις που μπορεί να συναντήσει κανείς αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο. Και ναι, αξίζει να διαδοθεί.

Αχ, κύριε Τσιόδρα - Μιχάλης Γκουρατζάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ