Trending Now

Αιγύπτιος συνελήφθη γιατί πήρε το πρωινό του με γυναίκα στη Σαουδική Αραβία (video)

Παράνομος, αλλά χορτάτος στο κρατητήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
breakfast-sarabia.jpg

Αιγύπτιος συνελήφθη στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας γιατί πήρε το πρωινό του με μια γυναίκα και τόλμησε να ανεβάσει το σχετικό βίντεο στο Twitter, όπου και έγινε viral.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας με αιγυπτιακή προφορά δίπλα σε μια γυναίκα που έχει το πρόσωπό της καλυμμένο με νικάμπ και δείχνει ντόπια. Κατά τη διάρκεια των 30 δευτερολέπτων, ο άνδρας και η γυναίκα αστειεύονται με το γεγονός, ότι τρώνε πρωινό μαζί, χωρίς κανέναν άλλο «καλεσμένο».

Αυτό που ενόχλησε τους Σαουδάραβες χρήστες του Twitter είναι το γεγονός ότι στο τέλος του βίντεο η γυναίκα ταΐζει στο στόμα τον Αιγύπτιο. Μάλιστα, πολλοί εξέφρασαν την απορία, γιατί αντιμετωπίζει κατηγορίες μόνο ο άνδρας και όχι και η γυναίκα.

Η εν λόγω συνεύρεση των δύο ατόμων αντίκειται νομοθεσίας της Σαουδικής Αραβίας που δηλώνει ρητά ότι σε χώρους εργασίας ή εστιατόρια, όπως τα McDonald's και τα Starbucks, οι «μεμονωμένοι άνδρες» κάθονται σε χωριστούς χώρους από τις οικογένειες, καθώς οι γυναίκες δεν πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με αυτούς.



Στη Σ. Αραβία οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν σχεδόν τίποτα, χωρίς να συνοδεύονται από τον «άντρα προστάτη» τους, ο οποίος συνήθως είναι ο πατέρας ή ο σύζυγος τους και σε ορισμένες περιπτώσεις ο αδερφός ή ακόμη και ο γιος τους.

Το χάσταγκ «ένας Αιγύπτιος παίρνει πρωινό με γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία» είχε 113.000 retweets.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ