- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Idra Kayne μας άφησε να ψάξουμε το κινητό της
Μηνύματα, από αστεία μέχρι ρατσιστικά που παίρνει η γνωστή τραγουδίστρια
Η Idra Kayne, η πιο σόουλ-φανκ φωνή της πόλης είναι ένα γελαστό, όμορφο κορίτσι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από τις πιο αγαπημένες παρουσίες όχι μόνο στο κοινό αλλά και ανάμεσα στους συναδέλφους της, γυρίζει την πόλη στα πιο γνωστά στέκια και δίνει συναυλίες με χρώμα, αίσθημα, ρυθμό και άποψη, τραγουδώντας από δικά της κομμάτια μέχρι Nirvana, Michael Jackson, μέχρι Κηλαηδόνη.
Με αφορμή τη συναυλία της με τίτλο “If I were a boy” την Παρασκευή 30 Ιουνίου στον Κήπο του Μεγάρου και έχοντας ακούσει να μας λέει τις απιθανότητες που λαμβάνει σε μηνύματα στο κινητό της και στα social media, της ζητήσαμε να μας δώσει μερικά προς δημοσίευση, χαρακτηριστικά της τρελάρας που κυκλοφορεί εκεί έξω. Η Idra αντιμετωπίζει τα πάντα με τσαμπουκά και με χιούμορ αλλά…μερικές φορές απλώς δεν ξέρεις τι να πεις απέναντι στο κάθε λογής ψυχολογικό πρόβλημα.
Ιδού:





Η Idra Kayne, ονομάζοντας την εμφάνισή της στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, «If I were a boy», φαντάζεται τη ζωή σε «ανδρικά παπούτσια» και επιλέγει να παρουσιάσει αγαπημένα της κομμάτια που έχουν σφραγιστεί από ανδρικές ερμηνείες. Κομψός ήχος από έγχορδα με γερές δόσεις ροκ αλλά και χορευτική ποπ. Είναι μια πρόσκληση σε πάρτι με επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί πολύ! Η ενορχήστρωση και οι διασκευές για δύο βιολιά, δύο βιολοντσέλα, κοντραμπάσο, πιάνο, ντραμς και κιθάρα είναι του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου.
Idra Kayne
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από ουγκαντέζο πατέρα και ελληνίδα μητέρα. Με τη μουσική ασχολείται επαγγελματικά από το 2000, οπότε άρχισε τις ζωντανές εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Το 2007 συμμετείχε ως support act των De La Soul στο Φεστιβάλ «Meet The Streets» (Ρόττερνταμ) και από το 2008 έως σήμερα συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες σε live εμφανίσεις αλλά και σε ηχογραφήσεις.
Tον Ιανουάριο 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ «Don’t Walk Away» με το ομότιτλο πρώτο σινγκλ της να επιλέγεται ως τραγούδι τριμήνου από το Jumping Fish. Το 2012 έλαβε μέρος ως opening act στη συναυλία των The Heavy και το 2013 της Hannah Williams στο FUZZ Club. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, τραγούδησε στον Κήπο, όπου επέστρεψε τον Ιούλιο του 2015 με το project «Painted Black». Δίνει συχνά live συναυλίες σε συναυλιακούς χώρους εντός και εκτός Αθηνών.
Από το 2011 ασχολείται επίσης με το θέατρο. Συμμετείχε στην οπερέτα «Η κόρη της καταιγίδος» (2011), στα μιούζικαλ «Rent» (2012), «Fame» (2013), «Αnnie» (2013), «Priscilla» (2014) και «Sweet Charity» (2016) και στην παιδική παράσταση «Το βιβλίο των θρύλων».
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον του για την κλασική μουσική εκδηλώθηκε σε πολύ μικρή ηλικία. Σπούδασε πιάνο, σύνθεση, κινηματογραφική μουσική, τζαζ και πλήκτρα, θητεύοντας δίπλα σε αναγνωρισμένους έλληνες μουσικούς και καθηγητές του Ωδείου Αθηνών. Το εύρος των μουσικών ειδών που εξερευνά ο Α. Λιβιτσάνος ως συνθέτης, ενορχηστρωτής και μουσικός είναι μεγάλο. Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής όπως, μεταξύ άλλων, οι Alexandre Desplat, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γιάννης Κότσιρας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Κατερίνα Ντουσκα, Leon of Athens και Μαρίνα Σάττι.
Το 2016 κυκλοφόρησε από την Decca Classics το πρώτο του άλμπουμ «Circular Argument» με σουίτες για κουιντέτο χάλκινων που ερμηνεύει το Ventus Ensemble.
Idra Kayne (φωνή)
Μιχάλης Πορφύρης, Γιώργος Ταμιολάκης (τσέλο)
Κώστας Καριτζής, Μπάμπης Καρασαββίδης (βιολί)
Γιώργος Κωστελέτος (ντραμς)
Γιώργος Κωστόπουλος (κοντραμπάσο)
Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο)
Δημήτρης Σχίζας (κιθάρα)
Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ώρα 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10 € (προπώληση), 12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας)
Η προπώληση των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις Ιουνίου-Ιουλίου στον Κήπο έχει ήδη αρχίσει.
Για περισσότερες πληροφορίες: 210 72 82 333 / www.megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τέσσερις αδελφές βρίσκονται στην περιοχή για ερευνητικό πρόγραμμα
Ένα απίθανο βίντεο τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Μπορείτε να δώσετε άρωμα και γεύση σε αυτά τα δύο φρούτα, στο σπίτι, με απολύτως φυσικό τρόπο
Τι μας δείχνει η εμφάνισή της στο Coachella για το brand relevance, το ρίσκο και τη διαχρονική αξία
Συγκινητικές στιγμές στον χορό του σχολείου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε στους παίκτες και το «Γεράκι»
Λένε ότι η πιο γνήσια περιφρόνηση είναι η ανεπιτήδευτη κι αυτή η λουόμενη μόλις το απέδειξε
Στις 23-24-25 Απριλίου, στην Ερμού, θα βρεις χαμένους θησαυρούς που μπορούν να γίνουν δικοί σου
Διχασμένο το διαδίκτυο για την απόφασή της να δημοσιοποιήσει το ατύχημα την ίδια μέρα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Όταν οδηγός που τον κατέγραφε τού φώναξε «ωραίο ποδήλατο», εκείνος απάντησε με απόλυτη ψυχραιμία: «Ευχαριστώ»
Η νέα τάση «Grannycore» κάνει το πλέξιμο και την κηπουρική viral
Βρήκε θαλπωρή σε άλλο θηλυκό ελέφαντα που δεν είχε αποκτήσει ποτέ δικό της μικρό
Σε άλλη περίπτωση, χορήγησε λάθος φαρμακευτική αγωγή, προκαλώντας επιπλέον επιπλοκές
Με αυτόν τον τρόπο, εισέπραττε περίπου 1.000 λίρες τον μήνα
Η αλλαγή που φαίνεται… και εξηγείται
Το ζευγάρι είχε επιλέξει συνειδητά να μην αφαιρεί καμία τρίχα από το σώμα του τα τελευταία χρόνια
Ο κλήρος έπεσε σε έναν 58χρονο από το Παρίσι - Τα έσοδα από δημοπρασία πάνε για καλό σκοπό
Το πολιτικό μήνυμα πίσω από την κίνηση αυτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.