Trending Now

Ο δικηγόρος που τα παράτησε όλα και ζει μέσα σε τρύπα στο έδαφος (video)

Η ιστορία ενός ερημίτη - χόμπιτ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337153-701143.jpg

Ένας Ρώσος δικηγόρος παράτησε τη δικηγορία και την αγχωτική καθημερινή ρουτίνα της πόλης και αποφάσισε να ζήσει σαν ένα άλλο χόμπιτ, σε μία «άνετη» τρύπα μέσα στο δάσος. O Yury μαζί με το κουνέλι του, Petrushka, ζουν περίπου εξήντα μίλια έξω από τη Μόσχα.

Πριν από πέντε χρόνια, ο Yury αποφάσισε να αποχαιρετήσει μια για πάντα τη δικηγορική καριέρα και την πόλη και να πει «ναι» σε μία ζωή ερημίτη, μέσα στο έδαφος.

Όταν ερωτάται γιατί προχώρησε σε αυτή την επιλογή δηλώνει, μεταξύ άλλων: «Στην πόλη εργάζεσαι και σκέφτεσαι συνεχώς για το αύριο, ενώ δεν έχεις και κανένα περιθώριο λάθους, γιατί είναι μη αναστρέψιμο. Αυτά όμως δεν ισχύουν εδώ…»

Πάντως, όπως ο ίδιος δηλώνει στην κάμερα, το πιο σημαντικό μέρος στο νέο του χώρο είναι η βιβλιοθήκη στην οποία άνθρωποι πηγαίνουν συνεχώς βιβλία και δανείζονται, αντίστοιχα, άλλα. Ο Yury χρησιμοποιεί ηλιακούς συσσωρευτές για να έχει ενέργεια, ενώ φυσικά δεν λείπει και το ίντερνετ. Το χειμώνα που ο ήλιος απουσιάζει, ο ίδιος πρέπει να περιοριστεί στη ζέστη που του παρέχει η σόμπα που διαθέτει. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ