TV & Media

Κάκια Ιγερινού για τον Γιάννη Φέρτη: Δύσκολο να θυμίζεις στον πιο πιστό σου φίλο ποιος είσαι

«Η μνήμη σβήνει...»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
© Πηνελόπη Μασούρη
© Πηνελόπη Μασούρη

Σε ανάρτηση προχώρησε η σεναριογράφος Κάκια Ιγερινού, για τον φίλο της τον 84χρονο γνωστό ηθοποιό Γιάννη Φέρτη που παλεύει με το Αλτσχάιμερ.

Ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter έκανε η Κάκια Ιγερινού για τον σπουδαίο ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου Γιάννη Φέρτη. 

«Δύσκολο να θυμίζεις στον πιο πιστό σου φίλο ποιος είσαι κάθε δέκα λεπτά. Η μνήμη σβήνει», ανέφερε στην αρχή της δημοσίευσής της η Κάκια Ιγερινού για τον καλό της φίλο Γιάννη Φέρτη.

Η ανάρτηση της Κάκιας Ιγερινού

«Δύσκολο να θυμίζεις στον πιο πιστό σου φίλο ποιος είσαι κάθε δέκα λεπτά. Η μνήμη σβήνει. Κι αναλαμπές μόνο φωτίζουν ένα Άγιο παρελθόν. Αγάπης. Αφοσίωσης. Σεβασμού. Σπάνιες αρετές στις μέρες μας. Κι ο Γιάννης τις είχε όλες. Ακόμη τις έχει. Είναι το μόνο που δεν ξεχνάει: Η αξιοπρέπεια», έγραψε η Κάκια Ιγερινού.

Γιάννης Φέρτης: Η βιογραφία του - Η καριέρα του

Αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958 και εμφανίστηκε ένα χρόνο αργότερα για πρώτη φορά στο θέατρο στο έργο «Η Ηλικία της Νύχτας».

Από το 1965 και για περίπου δέκα χρόνια ανέβαζε παραστάσεις ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με το θίασο Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ στο «Το Νυφικό Κρεβάτι», με το θίασο Καρέζη-Καζάκου στην «Παναγία των Δολαρίων» και σε διάφορα άλλα έργα ενώ το 1980 πρωταγωνίστησε και πάλι στο πλευρό της Μελίνας Μερκούρη στο «Γλυκό Πουλί της Νιότης». Τη δεκαετία του 1980 ως θιασάρχης στο θέατρο «Αθηνά» ανέβασε διάφορες παραστάσεις και στα τέλη της ίδιας δεκαετίας πρωταγωνίστησε σε διάφορες άλλες παραστάσεις.

Ο Γιάννης Φέρτης πάντως εκτός από το θέατρο, εμφανίστηκε και στον κινηματογράφο, μάλιστα, η πρώτη του φορά ήταν το 1961 στην ταινία «Ποια είναι η Μαργαρίτα» και ακολούθησαν πολλές ακόμη εμφανίσεις του στον κινηματογράφο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ