TV & Media

Marketing in Practice: Αποτελεσματική διοίκηση επιχειρήσεων. Κλειδί για την επιχειρηματική ανάπτυξη

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας συζητά με τον Παντελή Λάμπου για τον ρόλο και την ουσία της αποτελεσματικής διοίκησης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης.

Ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας συζητά με τον Παντελή Λάμπου για τον ρόλο και την ουσία της αποτελεσματικής διοίκησης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio τον Business Management Consultant Παντελή Λάμπου συζητούν για τον ρόλο και την ουσία της αποτελεσματικής διοίκησης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης.

Συζητήθηκε τι σημαίνει να διοικεί κάποιος μια επιχείρηση σήμερα και πώς αυτό διαφέρει από το να ηγείται μιας επιχείρησης. Εξηγήθηκε ότι η διοίκηση επικεντρώνεται στην εφαρμογή καθημερινών διαδικασιών και τη διαχείριση πόρων, ενώ η ηγεσία συνδέεται με την καθοδήγηση και τον οραματισμό, καθώς και την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της αλλαγής. Παρατηρήθηκε ότι το βασικότερο στοιχείο για την επιτυχία μιας επιχείρησης σήμερα είναι η ικανότητα προσαρμογής στις διαρκείς αλλαγές της αγοράς και η διαχείριση της τεχνολογίας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι διαφορές στη διοίκηση μεγάλων, μικρομεσαίων και οικογενειακών επιχειρήσεων. Τονίστηκε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις απαιτούν πιο σύνθετες δομές και συστήματα, ενώ οι μικρομεσαίες και οικογενειακές μπορεί να επωφεληθούν από πιο ευέλικτες προσεγγίσεις και προσωπική επαφή στη διοίκηση. Επίσης, εξετάστηκε πώς ένας νέος επιχειρηματίας μπορεί να αναγνωρίσει μια ευκαιρία μέσω εκτεταμένης έρευνας αγοράς και δικτύωσης.

Σχολιάστηκε η σημασία της ομάδας και της ομαδικής δουλειάς στη διοίκηση επιχειρήσεων, τονίζοντας πώς η συνεργασία και η καλή επικοινωνία ενισχύουν την αποδοτικότητα. Εξηγήθηκε πώς μια επιχείρηση μπορεί να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της σε μια γρήγορα μεταβαλλόμενη αγορά μέσω συνεχούς καινοτομίας και αξιολόγησης των τάσεων της αγοράς.

Αναλύθηκε ακόμα, πώς η αντίσταση στις αλλαγές εντός της επιχείρησης μπορεί να αντιμετωπιστεί με στρατηγικές ενημέρωσης και εμπλοκής των εργαζομένων, καθώς και πώς ένας επιχειρηματίας μπορεί να αξιολογήσει και να διαχειριστεί τους κινδύνους στο δυναμικό περιβάλλον της αγοράς.

Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μίλησε για την καινοτομία και την κριτική σκέψη.

S09 Ε216 | Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων  Κλειδί για την Επιχειρηματική Ανάπτυξη

Η εκπομπή «Marketing in Practice and more», παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Marketing in Practice One Channel Trailer 2024

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 και  ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας  Θράκη) κάθε Σάββατο στις  14.00.

Κάθε εβδομάδα ο σύμβουλος μάρκετινγκ και ανάπτυξης επιχειρήσεων Θέμης Σαρανταένας μέσα από τo podcast «Marketing & Business Tips» της ATHENS VOICE, με απλά λόγια, χωρίς ορισμούς, με άξονα την ελληνική πραγματικότητα και πάντα με ρεαλιστική προσέγγιση αναλύει σύντομα και ένα διαφορετικό επιχειρηματικό θέμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.