Cosmic Telegram

Τα Ζώδια της εβδομάδας | 21-27.12.2020

Τοξότη, συνειδητοποιείς ότι δεν θα ζήσεις τις γιορτές που θέλεις και ξενερώνεις

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
toksotis.jpg

Cosmic Telegram: Η Ευαγγελία Τσαβδάρη κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας 21-27 Δεκεμβρίου 2020

Kριός

Από τη γιορτινή διάθεση, σε άγχος για τον γιορτινό προγραμματισμό
O Ήλιος και ο Ερμής στον Αιγόκερο (21) προσγειώνουν αρκετά μεγάλο κομμάτι από τη γιορτινή σου διάθεση. Καθώς χρειάζεται να γίνουν πρακτικές συνεννοήσεις με τους συγγενείς σου και για τις υποθέσεις των παιδιών σου, οποιαδήποτε γιορτινά σχέδια χάνουν κάτι από τον χαρωπό τους χαρακτήρα, καθώς ο χώρος που έχεις να κινηθείς είναι περιορισμένος, προκειμένου να βρεθεί μια λειτουργική λύση για όλους. Τα δικά σου θέλω φαίνεται και πάλι να μπαίνουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, ιδιαίτερα αναφορικά με την πορεία της ερωτικής σου σχέσης. Στα επαγγελματικά σου, το θέμα των οικονομικών αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα και περιορίζει τις πρωτοβουλίες σου. Μέσα σε αυτή την κάπως πιεστική συνθήκη, σου προσφέρονται προοπτικές τόσο σε επίπεδο προσωπικών όσο και επαγγελματικών δραστηριοτήτων, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να εμπιστευτείς και να ακολουθήσεις τα σχέδια που γίνονται από άλλους. Καλό θα είναι να το κάνεις. Παράλληλα πρόσεξε τις επιδείξεις δύναμης, ψυχολογικές, σωματικές και άλλες, δύσκολα λειτουργούν υπέρ σου.


Ταύρος

Καλύτερη εστίαση στα ευχάριστα, όμως και τάση για έλεγχο που δεν θα σου περάσει
Με τον Ήλιο και τον Ερμή στον Αιγόκερο (21) μπορείς επιτέλους να συμμαζέψεις κάπως το μυαλό σου, τα συναισθήματά σου και τα πολλά μέτωπα που είναι ανοιχτά στα οικονομικά σου. Αυτό είναι σαφώς ανακουφιστικό, ιδιαίτερα καθώς αισθάνεσαι πιο βέβαιος για την κατεύθυνσή σου και για το τι θέλεις να κάνεις και με ποιον, από τις οικογενειακές σου υποθέσεις, μέχρι τα ερωτικά σου και τις δημιουργικές σου ασχολίες. Ωστόσο, χρειάζεται να εξισορροπήσεις αυτή την αποφασιστικότητά σου ορθά, επειδή συνοδεύεται από μια τάση για έλεγχο, η οποία δεν φαίνεται να γίνεται καλώς ανεκτή ούτε στην δουλειά, ούτε στις προσωπικές σου σχέσεις. Κάθε άλλο. Στην πρώτη περίπτωση, η οικονομική στήριξη από τις συνεργασίες και τις συμφωνίες σου φαίνεται άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόθεσή σου να βάλεις πολύ νερό στο κρασί σου, κάτι το οποίο δεν σου είναι εύκολο. Στην δεύτερη περίπτωση, οι επιβεβαιώσεις από την προσωπική σου ζωή υπάρχουν, όμως για να λειτουργήσουν σε βάθος χρόνου και με προοπτική χρειάζεται σεβασμός στον σύντροφό σου.


Δίδυμοι

Συναισθηματικός φόρτος και αναγκαία ενασχόληση με τα οικονομικά σου
Καθώς ο Ήλιος και ο κυβερνήτης σου, Ερμής, περνούν στον Αιγόκερο (21) βιώνεις με πολύ μεγαλύτερη ένταση όσα συμβαίνουν στην ερωτική και συναισθηματική σου ζωή, όπως και στις οικονομικές σου συνεργασίες και συμφωνίες. Στην πρώτη περίπτωση, έρχονται στο προσκήνιο άμυνες, εκλογίκευση, αποσύνδεση, απόπειρες ελέγχου και διάφορα άλλα που δεν ταιριάζουν και πάρα πολύ με την περίοδο των γιορτών. Ίσως θα ήταν καλύτερο να περιμένεις λιγότερα και να είσαι έτοιμος να προσφέρεις περισσότερα. Στην δεύτερη περίπτωση, βρίσκεις μια πιο ρεαλιστική θεώρηση και έναν αποτελεσματικότερο τρόπο να ασχοληθείς με τις υποχρεώσεις σου προς τρίτους, τις ενισχύσεις που μπορεί να φέρουν οι μέρες και γενικά να οργανωθείς καλύτερα. Δεν το απολαμβάνεις ακριβώς, όμως είναι σίγουρα χρήσιμο και βοηθητικό. Όσον αφορά τα σχέδιά σου, όπως και τις εξωεπαγγελματικές σου δραστηριότητες, η καθημερινότητα όπως διαμορφώνεται και ο αντίκτυπος της στα οικονομικά σου παραμένουν προβληματικά και συνεχίζουν να χρειάζονται οπωσδήποτε δραστικές αλλαγές στον τρόπο που κάνεις τα πράγματα για να προχωρήσεις. 

Καρκίνος

Περισσότερη ενασχόληση με τις σχέσεις σου, χωρίς όμως να αποφασίζεις εσύ
Με το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στον Αιγόκερο (21) και τον ζωδιακό σου άξονα, οι πολλές δουλειές και πραγματάκια της καθημερινότητας ηρεμούν και η προσοχή σου στρέφεται κυρίως στις σχέσεις σου και στα άτομα της προσωπικής κι επαγγελματικής σου ρουτίνας. Στην πρώτη περίπτωση οι γιορτές λειτουργούν τόσο θετικά, όσο και αρνητικά, από τη μία βάζοντάς σε, σε διαδικασίες που είναι λίγο πολύ γνωστές και μέσα στην ζώνη ασφαλείας σου, από την άλλη φέρνοντας κουβέντες και μηνύματα για υπάρχοντα προβλήματα κι απωθημένα. Σε επαγγελματικό επίπεδο, αν και οικονομικά λαμβάνεις το κάτι παραπάνω, υπάρχουν πολλές συνεννοήσεις να γίνουν πριν το τέλος της χρονιάς που χρειάζονται αρκετή δουλειά. Και στις δύο περιπτώσεις, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι μάλλον απίθανο τα πράγματα να γίνουν όπως θα ήθελες ή ακόμη και ότι θα έχεις την ευκαιρία να εξυπηρετήσεις τους στόχους σου μέσα από τις σχέσεις σου. Αντίθετα, μάλλον συνειδητοποιείς σε πόσο μεγάλο βαθμό είσαι δεσμευμένος συναισθηματικά και οικονομικά.


Λέων

Σωματική και ψυχολογική κούραση εξαιτίας άχαρων δουλειών που σου χαλάνε το ζεν
Καθώς ο κυβερνήτης σου, Ήλιος, και ο Ερμής περνούν στον Αιγόκερο (21) βρίσκεσαι ν' ασχολείσαι με ένα σωρό λεπτομέρειες και υποχρεώσεις που πρέπει να βγουν από τη μέση άμεσα, είτε αφορούν τη δουλειά σου, είτε τους φίλους και τα σχέδια σου, είτε κάποιες οικονομικές διευθετήσεις. Αυτό έχει το κόστος του τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, γι’ αυτό καλό θα ‘ναι να προσέχεις λιγάκι πού τραβάς τη γραμμή ανάμεσα στο καθήκον και τις υποχρεώσεις και το να είσαι όρθιος για να μπορείς ν' ασχοληθείς. Το τελευταίο είναι προϋπόθεση για όλα τα υπόλοιπα. Το γενικό κλίμα, όπως και το προσωπικό σου οικονομικό κλίμα και κατάσταση υγείας, όπως και ορισμένες δυσκολίες στο σπίτι και σε οικογενειακό επίπεδο, περιορίζουν αρκετά αυτά που θα ήθελες να κάνεις. Αυτό ποικίλει από μια απλή καθυστέρηση, μέχρι την πλήρη ακύρωση και ματαίωση πραγμάτων στα οποία προσέβλεπες καιρό τώρα. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται δραστικές επανατοποθετήσεις σε σχέση με σπίτι/οικογένεια για να βγεις από αυτό.


Παρθένος

Υπερβολική προσπάθεια εκεί που δεν χρειάζεται αντί για εκεί που είναι αναγκαία
Με τον Ήλιο και τον κυβερνήτη σου, Ερμή, στον Αιγόκερο (21) πέφτεις με τα μούτρα στις προετοιμασίες για τις γιορτές και προσεγγίζεις ό,τι σχετικό, με σχέδιο 21 αξόνων και ανάλογη σοβαρότητα. Στη δουλειά καλείσαι να βρεις δημιουργικούς τρόπους για να εξυπηρετήσεις τους στόχους σου, ενώ αρκετός από τον χρόνο της ρουτίνας σου χρειάζεται να αφιερωθεί σε οικογενειακά θέματα, όπως και στις ανάγκες των παιδιών και του συντρόφου σου. Ενδεχομένως να υπάρξουν και θέματα υγείας που θα απαιτήσουν έξτρα προσπάθεια από μέρους σου. Γενικά καλό θα είναι να λειτουργήσεις με αφετηρία τι όντως χρειάζεται να κάνεις για να γίνει η δουλειά κι όχι να κάνεις του κεφαλιού σου επειδή θεωρείς ότι γνωρίζεις καλύτερα, όπως συνήθως. Όσον αφορά την συναισθηματική σου ζωή, τα πράγματα ίσως είναι πιο σύνθετα από ότι θα ήθελες, κυρίως εξαιτίας ελλειμματικής επικοινωνίας και κάποιας δικής σου εμμονής σε συγκεκριμένες συνταγές για  να ζήσεις μια ερωτική σχέση.


Ζυγός

Με τον Ερμή και τον Ήλιο στον Αιγόκερο (21) βρίσκεσαι χωμένος μέχρι τον λαιμό σε οικογενειακές υποθέσεις, συγγενικά κανονίσματα και σχέδια, τα οποία ακόμη κι αν έχουν θετικό πρόσημο, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο, εσένα σου δημιουργούν πίεση και αρκετή κούραση. Παράλληλα περιορίζουν τη δυνατότητά σου να ασχοληθείς με τη σχέση σου όπως θα ήθελες. Βέβαια σε αυτό το κομμάτι βοηθάει το γεγονός ότι υπάρχει σαφώς καλύτερη επικοινωνία στον βαθμό που μπορείς να διαχωρίσεις τη σχέση σου από το σπίτι σου, τις ανάγκες των παιδιών και τους οικογενειακούς περιορισμούς. Δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό προκύπτει και η ανάλογη κούραση, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση αισθάνεσαι ότι έχεις κι εσύ λόγο σε αυτό που γίνεται και δεν εξυπηρετείς απλώς τις ανάγκες των υπολοίπων. Καλό θα ’ναι να συνεχίσεις να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με το θέμα της υγείας σου επειδή αναμένεται να βγεις τελείως έξω από το πρόγραμμα, εάν είχες. Προσπάθησε να μην είναι η υπερβολή συνεχής.


Σκορπιός

Απαιτητικές συναντήσεις και επικοινωνία με απτά όμως αποτελέσματα
Το πέρασμα του Ηλίου και του Ερμή στον Αιγόκερο (21) σε βάζουν στη διαδικασία να κάνεις κουβέντες και συναντήσεις που δεν είναι της απολύτου αρεσκείας σου ή δεν γίνονται με τον τρόπο που θα ήθελες. Ωστόσο, είναι ευκολότερο να συγκεντρωθείς σ’ αυτό που γίνεται και να διευθετήσεις θέματα που αφορούν την καριέρα και τον γάμο σου, όπως και τα σχετικά σχέδια για τα σοβαρότερα κομμάτια τους, κυρίως το οικονομικό στην μία περίπτωση και το ερωτικό/συναισθηματικό στην άλλη. Με αυτά, οι δουλειές σου, η ρουτίνα σου και, απευκταίο αλλά ενδεχόμενο, η υγεία σου κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση και με διαφορετικό ρυθμό από αυτόν που θα επιθυμούσες. Καλό θα ’ναι να ’σαι κάπως προσεκτικός με το τι συμφωνείς και πώς διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου, καθώς φαίνεται πως τα πράγματα πηγαίνουν ίσα βάρκα-ίσα γιαλό. Ενώ έχεις έσοδα, οι ανάγκες του σπιτιού και της οικογένειας εμφανίζονται αυξημένες και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια από μέρους σου για να ρυθμιστούν οι ανάλογες υποθέσεις.


Τοξότης

Απαιτητικές συναντήσεις και επικοινωνία με απτά όμως αποτελέσματα

Συνειδητοποιείς ότι δεν θα ζήσεις τις γιορτές που θέλεις και ξενερώνεις, φυσιολογικά
Καθώς ο Ήλιος και ο Ερμής μπαίνουν στον Αιγόκερο (21) αρκετός από τον ενθουσιασμό των γιορτών αντικαθίσταται είτε με την τεμπελιά των γιορτών, είτε με μια διάθεση να κάνεις τα πράγματα που κάνεις πάντα. Καθώς αυτό τη φετινή χρονιά μάλλον δεν είναι εφικτό, ακόμη κι αν βρίσκεσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση δεδομένων των συνθηκών, είναι δύσκολο να μην αισθανθείς ότι πιέζεσαι, ότι δεν κάνεις αυτό που θα ήθελες, ότι δεν το διασκεδάζεις. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ’ναι να μην κάνεις του κεφαλιού σου επειδή κάτι τέτοιο δύσκολα αποδίδει εκτός ίσως από το να σου δημιουργήσει έξτρα οικονομικό και συναισθηματικό κόστος. Όπως και να έχει βρίσκεις τον τρόπο σου να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους που θέλεις, να κάνεις τις συζητήσεις και τις επαφές που θέλεις, έστω κι αν το κάνεις σε ένα πιο περιορισμένο πλαίσιο για λόγους οικονομικούς, ασφάλειας ίσως ακόμη και άνεσης. Συνέχισε να προσέχεις τα σκαμπανεβάσματα και την απουσία προγράμματος σε θέματα υγείας, διατροφής, ρουτίνας.


Αιγόκερος

Συνέρχεσαι από την τελευταία περίοδο, με διάθεση να κάνεις σαματά. Άραξε όμως.
Με τον Ήλιο και τον Ερμή να περνούν στο ζώδιό σου (21) σηκώνεται από τους ώμους σου αρκετή από την κούραση της τελευταίας περιόδου και ανακουφίζεσαι αν όχι σωματικά, τουλάχιστον ψυχολογικά, καθώς καταφέρνεις να μαζέψεις το μυαλό σου, τις υποθέσεις σου, τις ανησυχίες σου σε μεγάλο βαθμό. Επειδή δεν είναι απαραίτητο ότι συμβαδίζουν μαζί σου οι υπόλοιποι στον εργασιακό σου χώρο ή στο σπίτι σου, το πιθανότερο είναι, ενώ είσαι καλύτερα, να δυσανασχετείς περισσότερο. Καλό θα είναι να μη βάλεις φυτίλια, εκτός αν είσαι έτοιμος και διατεθειμένος να σβήσεις τις φωτιές και να αλλάξεις τελείως τα σχέδιά σου. Χρειάζεται να είσαι ισορροπημένος στην οικονομική και συναισθηματική σου διαχείριση, από την άποψη πως βλέπεις αποζημιώσεις που περίμενες καιρό, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μπεις σε ψυχολογία Σκρουτζ για να μη σου φύγουν. Κάθε άλλο, είναι Χριστούγεννα άλλωστε και η αλήθεια είναι πως το να δώσεις οικειοθελώς, το οτιδήποτε, είναι προτιμότερο από το να αισθάνεσαι ότι σου τραβούν από το έλλειμμά σου.
 

Υδροχόος

Σοβαρότατη ανάγκη για διακοπές, αλλά και κάποιες αναπόφευκτες εκκρεμότητες
Με τον Ήλιο και τον Ερμή στον Αιγόκερο (21) καλό θα ήταν να πάρεις τον χαρακτήρα «διακοπών» που έχουν οι μέρες πολύ σοβαρά, καθώς έρχεσαι αντιμέτωπος με την κούραση του τελευταίου χρόνου και όχι, δεν είναι λίγη. Αν μπορείς να βρεις περισσότερο χρόνο για ύπνο ή έστω να ρυθμίσεις καλύτερα τα ωράρια σου, όπως και να φροντίσεις κάπως τη διατροφή σου, έστω αποφεύγοντας να είσαι στο κόκκινο κάθε μέρα, θα κάνεις πολύ καλό στον εαυτό σου και το ανοσοποιητικό σου. Τα ζητήματα που αφορούν το συναισθηματικό κι ερωτικό κομμάτι της σχέσης σου, όπως και τις οικονομικές σου συμφωνίες και συνεργασίες, καλό θα ’ναι να μην έχεις την αυταπάτη ότι θα τα διαχειριστείς και θα τα λύσεις μόνος σου. Επειδή δεν είσαι μια όαση αισιοδοξίας αυτές τις μέρες, καλό είναι να επικοινωνείς ακόμη και τα πολύ δύσκολα πράγματα, επειδή μέσα στο κεφάλι σου θα πάρουν απλά μεγαλύτερες διαστάσεις και χειρότερες αποχρώσεις. Δεν αποφεύγεις εκκρεμότητες του τελευταίου χρόνου, γιατί εμποδίζουν ωραία σχέδιά σου.
 

Ιχθείς

Με καλύτερη ιδέα για το τι θέλεις να κάνεις, αλλά και απογοήτευση για πολλά που δεν γίνονται
Ο Ήλιος και ο Ερμής στον Αιγόκερο (21) βοηθούν να ξεκαθαρίσεις σε ικανοποιητικό βαθμό τα σχέδιά σου, από το τι θα κάνεις με την οικογένεια,τους φίλους ή τον σύντροφό σου στις γιορτές, μέχρι σχέδια που αφορούν την εργασιακή σου καθημερινότητά και το θέμα της υγείας σου. Αρκετά πράγματα φεύγουν από τη μέση και το τοπίο είναι πιο ξεκάθαρο τόσο στην καριέρα σου, όσο και στον γάμο σου, ωστόσο αυτό έρχεται με μεγάλο κόστος σε απογοήτευση και ενδεχομένως κάποια αδιαθεσία σωματικά ή ψυχολογικά, καθώς η πλειοψηφία των πραγμάτων που σχεδίαζες θέλει ή ολικό επανασχεδιασμό ή εγκατάλειψη. Σε αυτό το κλίμα, αν και περίοδος γιορτών, αναγκάζεσαι να μαζευτείς αρκετά τόσο σχετικά με το τι ξοδεύεις, όπως και με το κατά πόσο ανοίγεσαι συναισθηματικά. Επειδή οι αντοχές σου είναι πραγματικά λιγοστές, καλό θα είναι να κάνεις την χάρη στον εαυτό σου και να μην εξαντλείς κάθε περιθώριο σε καταστάσεις οι οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι πηγαίνουν για φούντο, ειδικά στο θέμα της καριέρας σου.
 
 
 
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ