Cosmic Telegram

Δίδυμε...305

Δίδυμε, εάν φέρεις στη μνήμη σου τους ανθρώπους που σου  έκλεψαν την καρδιά, είναι οι έξυπνες παρατηρήσεις, το χιούμορ και τα λεκτικά αερόμπικ που θυμάσαι περισσότερο, παρά τα παθιασμένα φιλιά τους

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 305
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6861-15763.jpg

Άρης στην Παρθένο 7/6 - 30/7, Ερμής στους Διδύμους 10/6 - 25/6 Νέα Σελήνη στις 12/6 στην 21η° των Διδύμων

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

O Kριός δεν είναι από αυτούς που σταματάνε επειδή η πόρτα τούς έπιασε ένα κομμάτι ρούχο. Όταν έχουν σχέδια, ή θέλουν να τους αναγνωριστεί κάτι που επιχειρούν, μπορούν να κάνουν το γύρο του σύμπαντος γκαζωμένοι χωρίς να υπολογίσουν εμπόδια ή καθυστερήσεις. Με τον Ουρανό και τον Δία να επιταχύνουν αποφάσεις και γεγονότα, το προσωπικό σου διαστημόπλοιο ξεκολλάει από τη Γη χωρίς καν αντίστροφή μέτρηση. Δύο παρατηρήσεις: Η εργασιακή σου επάρκεια μπαίνει ξανά στο μικροσκόπιο, συνάδελφοι και διευθυντές σε πιέζουν, ενώ το άγχος ανεβαίνει κατακόρυφα. Και δεύτερον αν έχεις διαπιστώσει ότι εκεί που εργάζεσαι έχεις περιθώρια να εξελιχθείς, τότε δώσε δυναμικά ό,τι έχεις ώστε ν’ ανέβεις όροφο. Αν όχι, έχε τα μάτια σου ανοιχτά για την αερογέφυρα που θα σε οδηγήσει αλλού. Υ.Γ. Αν ψάχνεις για δουλειά, μη διστάσεις να χτυπήσεις πόρτες.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με τον Άρη στον 5ο ηλιακό σου οίκο –και τον Κρόνο επίσης εκεί και στις τελευταίες μοίρες της Παρθένου– κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και στους γύρω σου να δώσεις προσοχή σε αυτή τη μικρή φωνή που ακούγεται μέσα από τη θωρακική σου κοιλότητα. Παρόλο που μπορεί να φοβάσαι ότι κάθε φορά που νιώθεις έναν πόνο εκεί θα ξεπεταχθεί ένα τέρας σαν αυτό στο Άλιεν, στην πραγματικότητα πρόκειται για την καρδιά σου που ενώ επιθυμεί πάθος, ζωντάνια κι ερωτικές σκηνές, αυτό που εισπράττει τελικά είναι θλίψη, απογοήτευση, χαμένες προσδοκίες και ένα αβάστακτο κενό. Μεταξύ ενός εκστατικού ερωτικού Αχ και ενός δραματικού Ωχ, η ζωή σου χρειάζεται να ξαναμπεί στις ράγες για να συνεχιστεί το ταξίδι. Υ.Γ. Συνειδητοποιείς άραγε ότι ζεις ήδη μια εσωτερική κοσμογονία που όταν γίνει λέξεις θα αλλάξεις;

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Υπάρχει ένα κομμάτι του μυαλού σου που σου ψιθυρίζει ενοχλητικά να πάρεις ένα sleeping bag και να εξαφανιστείς στο βάθος μιας σπηλιάς στην οποία δεν θα μπορεί να σε ανακαλύψει ο σκληρός κόσμος. Μην το κάνεις τώρα. Πέρασε ο καιρός που μπορούσες να τρελάνεις τους γύρω σου, παρουσιάζοντας πειστικά το άσπρο μαύρο. Παρόλο που μερικοί κακοπροαίρετοι αστρολόγοι θεωρούν ότι είσαι τόσο κουφιοκέφαλος και ρηχός που διανοητικά μπορείς να συγκριθείς μόνο με μια ξανθιά Καλιφορνέζα, τα τελευταία χρόνια –και τώρα πάλι με την επιστροφή του Κρόνου στην Παρθένο– εμφανίζεσαι πιο σταθερός, πιο πειθαρχημένος, πιο σοβαρός και πιο υπάκουος στις σχέσεις σου. Με την Αφροδίτη στο 2ο οίκο σου, ενεργοποιημένο τον 4ο ηλιακό σου οίκο και μια δυσαρμονική νέα Σελήνη (12/6) στο ζώδιό σου, η ζωή σε ανεβάζει πάλι σε ένα άγριο άλογο κι εσύ πρέπει να καταφέρεις να μην εκσφενδονιστείς στο φράκτη. Αυτή η έκρηξη ενέργειας που σε χτυπάει σαν κύμα αναγκάζει ορδές από Δίδυμους να χτυπάνε με δύναμη πίσω τους την πόρτα σε δουλειές που δεν τους ικανοποιούν πλέον, να ερωτεύονται με πάθος κάποιον/α που φαινομενικά δεν τους ταιριάζει καθόλου και να διαλύουν σχέσεις που φαίνονταν να έχουν μέλλον.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Κι ενώ οι χρηματικές στεναχώριες που σε τρέλαιναν επί μήνες –κάνοντάς σε να ασχολείσαι με τα οικονομικά σου σαν μαυραγορίτης στην κατοχή– τώρα αρχίζουν να υποχωρούν και τη θέση τους θα πάρει η απληστία, ή το κυνήγι για περισσότερα χρήματα, εσύ αισθάνεσαι ότι δεν θα καταφέρεις να έχεις την οικονομική ασφάλεια που χρειάζεσαι. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν υποψιάζεσαι ότι βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα επικείμενο κραχ, ο Δίας δεν θα σε αφήσει να καταρρεύσεις – για την ακρίβεια βρίσκεσαι πολύ μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν νιώθεις ότι η δημιουργικότητά σου και η ανάγκη σου για σταθερές, υγιείς σχέσεις χτυπάνε ταβάνι, να ξέρεις ότι ακόμα και αν είσαι ογδόντα χρονών –ή αισθάνεσαι τόσο–, οι φερομόνες που πιθανόν ξέχασες ότι διαθέτεις θα εκπέμπονται προς κάθε κατεύθυνση και ενδιαφερόμενο.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Μετά από το εννιάμηνο ρεσιτάλ επιθετικότητας, θάρρους και μετωπικών συγκρούσεων ή αποκρούσεων που κακά τα ψέματα ήταν εξουθενωτικό, και ήττες ή πύρρειες νίκες, τώρα η μπίλια στέκεται πάλι στο οικονομικό κομμάτι της ζωής σου. Καλά… μην αρχίζεις να ζεσταίνεις τα περισσεύματα από τη χθεσινή πίτσα επειδή ο Κρόνος και ο Άρης πιέζουν το 2ο οίκο σου. Εάν βλέπεις εφιάλτες ότι θα καταλήξεις στα δημόσια συσσίτια, θυμήσου ότι πρόκειται απλά για εφιάλτες. Εκτός από τα χρηματικά θέματα, όμως, που θα σου δημιουργήσουν πονοκέφαλο, έχεις κι άλλους λόγους για να αισθανθείς πίεση. Προσπάθησε όμως να παραμείνεις ήρεμος και να επιστρατεύσεις τη λογική σου κι όχι τον πληγωμένο εγωισμό σου, όταν η Αφροδίτη σε δελεάζει να γυρίσεις πίσω στα περασμένα, που φαίνεται ότι δεν είναι ξεχασμένα, και να ξαναελπίζεις. Σταμάτα τώρα αυτές τις σκέψεις. ΤΕΛΟΣ. THE END. LA FIN.

Παρθένος (23 Αυγούστου- 22 Σεπτεμβρίου)

Εάν οι γύρω σου λένε ότι σκλήρυνες τελευταία, ή εσύ ο ίδιος δεν νιώθεις τόσο γενναιόδωρος και δοτικός στις σχέσεις σου όπως πριν, αν σκέφτεσαι ότι μόνο ρεαλιστικά μπορείς να αντιμετωπίσεις τον κόσμο, τότε βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο. Με τον Κρόνο στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σου και τον Άρη στο ζώδιό σου, είναι φυσιολογικό να σοβαρεύεις όταν σκέφτεσαι τις μεγάλες αποφάσεις που πήρες, ή είσαι αναγκασμένος να πάρεις, και σχετίζονται με τα αισθηματικά σου και την καριέρα σου. Φυσικά, σαν Παρθένος, συνεχίζεις να χαμογελάς και να υποκρίνεσαι ότι δεν συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο, όμως συμβαίνει. Υ.Γ. Η νέα Σελήνη δείχνει ότι όταν πεισμώσεις για να τα καταφέρεις μπορείς να περπατήσεις στο δάσος όταν ο λύκος είναι εδώ.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με τη δυσάρεστη ενεργοποίηση του σκοτεινού 12ου ηλιακού σου οίκου, είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται να κάνεις κάποιου είδους θυσία, ή να αντιμετωπίσεις μια κρίση (υπαρξιακή ή εξωτερική). Αν αυτό σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, σκέψου ότι όλοι έχουμε αναγκαστεί να πάρουμε στο παρελθόν αποφάσεις που πολύ γρήγορα μετανιώσαμε, αλλά ήταν αργά πια. Αποδέξου το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι ένα σενάριο που γράφουμε εμείς. Εννοείται ότι η προηγούμενη κατάστασή σου δεν είναι δημόσια συζητήσιμη, οπότε ρίξε όλη την ενέργειά σου στις παρέες, στους φίλους και την καλοσύνη των ξένων. Μια λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξεις: κάθε άνθρωπος που συναντάς δεν είναι η ενσάρκωση ενός ιδανικού έρωτα, ούτε κάποιος/α που σε πλησιάζει ανιδιοτελώς. Δεν είναι ανάγκη να στέλνεις το μυαλό σου διακοπές και να θεωρείς ότι με την καρδιά σου μόνο μπορείς να ανταπεξέλθεις σε προτάσεις, ερωτικές ή επαγγελματικές, που σε αλυσοδένουν.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μετά το πολύμηνο Άρειο σφυροκόπημα από τον Λέοντα στον Ήλιο σου, τώρα μπορείς να κοιμάσαι τη νύχτα χωρίς να αφήνεις το ένα μάτι ανοιχτό από το φόβο μήπως σου την πέσει κάποιος ή από άγχος. Μπορεί να χόρεψες στα κάρβουνα, επαγγελματικά ή προσωπικά, αλλά τώρα το ενδιαφέρον σου στρέφεται στο μέλλον, στους στόχους σου, στα όνειρά σου. Μπορεί κάποιοι φίλοι ή ακόμα κι αυτός/ή που αγαπάς να μη συμμερίζονται τα όνειρά σου, αλλά εσύ δεν θέλεις για κανέναν να ζήσεις μια ζωή αποτυχημένου – είτε στην καριέρα σου είτε στην ερωτική σου ζωή. Οι ταχυδακτυλουργίες για να καταφέρεις να συνδυάσεις οικογένεια και επιθετικούς φίλους μπορεί να είναι κουραστικές, αλλά μέχρι να ξεπεράσεις την ανάγκη σου να είσαι διαρκώς λογικός στα μάτια των γύρω σου, το μεγάλο σου στοίχημα είναι να καταφέρεις να υπομείνεις το στρες που δημιουργεί η αγάπη. Υ.Γ. Φίλος; Ερωτοφίλος; Σκέψου το δύο φορές.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Οι διελεύσεις στον τομέα της καριέρας μπορεί να σου φέρουν φήμη, εκτίμηση και δημόσια αναγνώριση. Όπως και τα αντίθετα: Συγκρούσεις με ανωτέρους, ανταγωνισμό, για να μην αναφέρω όλους τους ηλιθίους που βρίσκουν λάθη σε ό,τι κάνεις και σου τη λένε. Όμως, αφού υπάρχουν πάντα κάποιοι που χαίρονται με την επιτυχία σου και περισσότεροι που χαμογελάνε κρυφά για την αποτυχία σου, καλύτερα να κάνεις τη δουλειά σου όπως την ξέρεις. Φυσικά, ακόμα κι αν είσαι τελείως cool, οι εκρήξεις δεν θα λείψουν, οπότε beware. Υ.Γ.1 Και για να μην ξεχνιόμαστε: αν η σεξουαλική διάθεση αρχίζει να ανεβάζει στροφές, θυμήσου ότι όσο κι αν εκπολιτιστήκαμε το πρωτόγονο ζώο συνεχίζει να μουγκρίζει μέσα σε όλους μας. Υ.Γ.2 Η νέα Σελήνη (12/6) στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων: πάντα έχεις να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις σε αυτό τον τομέα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου- 19 Ιανουαρίου)

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Αφροδίτη συνεχίζει ακόμα να σε ξεμυαλίζει με εικόνες συντροφικότητας που σου έχουν καρφωθεί στο μυαλό από τότε που ήσουν έφηβος/η και την ενεργοποίηση του 9ου οίκου σου που προσθέτει επιτάχυνση στην καθημερινότητα και υπερκινητικότητα (ραντεβού, ταξίδια, μετακόμιση, αναζήτηση σπουδών και επαγγελματικές εξελίξεις), το σίγουρο είναι ότι στις σχέσεις σου πρέπει να βάλεις ίσες δόσεις αισθήματος και λογικής. Σου δίνεται η διαύγεια να αντιληφθείς ότι κανένας δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στο δρόμο σου και τους στόχους σου, ότι κάθε στραβοπάτημα και ατυχία σε ενδυναμώνουν και ότι πρέπει να αφήσεις την προσωπική σου Αλήθεια να σε οδηγήσει. Ακόμα κι αν πρέπει να αλλάξεις χώρα, ακόμα κι αν πρέπει να φύγεις μακριά από το σπίτι σου, ακόμα κι αν πρέπει να βγεις γυμνός στην Ομόνοια, ακόμα κι αν πρέπει να εγκαταλείψεις αγαπημένους ανθρώπους για να αποδείξεις την αξία σου, θα το κάνεις. Ένα αερόστατο για να ανέβει ψηλά πρέπει να πετάξει οτιδήποτε βαρύ και άχρηστο. Μπορεί να θλίβεσαι για ό,τι πετάς, όμως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το οξυγόνο που σου δίνει η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μπορεί να βιώνεις ένα εκατομμύριο αμφιβολίες και φόβους για το μέλλον όταν βρίσκονται πλανήτες στον 8ο οίκο σου, μπορεί τα οικονομικά σου να βρίσκονται σε «ντελικάτη» φάση –η λέξη «ντελικάτη» για τα οικονομικά σου αποτελεί ένα θρίαμβο του υπονοούμενου–, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αισθάνεσαι επιθυμητός/ή, εξαιρετικά αξιαγάπητος/η και με τη διάθεση να παραβρεθείς σε ένα δείπνο για δύο ενώ το δωμάτιο θα γεμίζει με υπνωτική μουσική και πυροτεχνήματα θα γράφουν στον ουρανό “Ι LOVE YOU!!!”, ok… περίπου. Δεν έχει σημασία αν το Άρλεκιν θα διαρκέσει ή θα γίνει σκόνη με την πρώτη αχτίδα του ήλιου. Σημασία έχει να νιώσεις μια φευγαλέα στιγμή το «για πάντα». Υ.Γ. Σταμάτα να σκέφτεσαι τους λογαριασμούς και τα δάνεια και άσε τον/την παρτενέρ σου στο χορό να καθοδηγήσει τα βήματά σου. Τουλάχιστον save your last dance for him/her. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Οι σκέψεις σου έχουν μια κυνική χροιά, «μα πόσο ηλίθιοι είναι τελικά οι περισσότεροι άνθρωποι... Είναι δυνατόν να είναι τόσο αδιάφοροι με όσα συμβαίνουν γύρω μας και να ασχολούνται συνεχώς με ανοησίες;». Σκέφτεσαι ότι είσαι ρεαλιστής, φυσικά. Ίσως όμως να αδικείς τον εαυτό σου αποφασίζοντας ότι όποιος σε πλησιάζει είναι προβληματικός, βλαμμένος ή καταστραμμένος, με σένα άλλη μια φορά στο ρόλο του/της νοσοκόμου. Βεβαίως κι έχεις δίκιο να παραπονιέσαι, αφού Κρόνος και Άρης σε περιορίζουν πολύ στις σχέσεις σου. Η μειωμένη αυτοπεποίθηση (ή η κακές εμπειρίες;) και η επιβεβλημένη ανάγκη να κάνεις αλλαγές δημιουργούν άγχος. Η ειρωνεία είναι ότι οι γύρω σου, με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, μένουν στην εικόνα που εσύ εκπέμπεις: ευαίσθητη, λίγο φευγάτη, πολύ αγαπησιάρικη – κούνια που τους κούναγε… A

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ