Cosmic Telegram

Stardust 454

Ζυγέ, τα ’χουν αυτά ο έρωτας κι οι σχέσεις

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 454
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51625-114344.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Πολλοί Κριοί είναι πιθανόν τις επόμενες εβδομάδες, με τον κυβερνήτη τους να διελαύνει την Παρθένο και μετά από μία εξαντλητική εργασιακά μέρα, να κάθονται σιωπηλοί για πολλή ώρα μπροστά σε μια τηλεόραση, γεγονός που από μόνο του είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για έναν αεικίνητο εκπρόσωπο του ζωδίου σου. Άλλες μέρες πιθανόν να νομίζεις ότι επίκειται μια καταστροφή ή ότι δεν μπορείς να σταματήσεις το χέρι σου πριν πέσει στο μάγουλο ενός συναδέλφου ή του αφεντικού σου. Κι άλλες να είσαι κατά φαντασία ασθενής. Κατ’ αρχήν κόψε την καφεΐνη και μετά –αν ανήκεις στους εξελιγμένους Κριούς– δούλεψε αγόγγυστα (οι εργασιακοί ρυθμοί επιταχύνονται) σαν να υπηρετείς μιαν υψηλή ιδέα, έστω κι αν εργάζεσαι σε εταιρεία με νυχοκόπτες. Αν ανήκεις στους άλλους Κριούς είναι πιθανόν να περιμένεις την τύχη να σε σώσει από τις μηχανορραφίες, την τρέλα των πελατών ή τις παράλογες απαιτήσεις των από πάνω. Η παράξενη αλήθεια; Η τύχη μπορεί να είναι με το μέρος σου. Υ.Γ. Έκλειψη Σελήνης στις 20°45´ του Κριού (19/10): Τι είναι αυτό που σου αποκαλύπτεται; Σε τι κατάσταση είναι οι σχέσεις που σε ενδιαφέρουν; Τι τελειώνει;


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Θέλεις κάτι που θα σε συναρπάσει και το θέλεις ΤΩΡΑ. Εάν είσαι μόνος, όλοι αρχίζουν να σου φαίνονται με προδιαγραφές Τέλειου και Θεάς – στην αρχή, τουλάχιστον, και πριν ο Κρόνος από το τρίτο-τέταρτο ραντεβού σού ψιθυρίζει «ναι, αλλά έχεις μέλλον μαζί του/της», «αν αφαιρέσεις τον ενθουσιασμό συνεχίζει να σου αρέσει αυτός/ή;», «φαντάζεσαι τον εαυτό σου δίπλα του/της για πολλά χρόνια;». Εάν είσαι δεσμευμένος, ακόμα κι αν περνάς καλά στη σχέση ή στο γάμο σου, μπορεί να αισθάνεσαι ότι πνίγεσαι ή ότι αν μείνεις ακόμα ένα δευτερόλεπτο μαζί με το/τη σύντροφό σου θα εξατμιστείς από βαρεμάρα. Εάν το παπούτσι των σχέσεων σε στενεύει, σε παρακαλώ πολύ μη χρησιμοποιήσεις τον αστρολόγο σαν δικαιολογία για να βρεις ένα καινούργιο στο νούμερό σου ξεκινώντας μια νέα ή μια παράλληλη σχέση. Αν το κάνεις, θα είναι ένα φτηνός τρόπος για να εκλογικεύσεις την επιθετικότητά σου προς κάποιον που κάποτε ήταν Τέλειος ή Θεά.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Όταν αποφασίζεις ότι τα υπόστεγα δεν είναι αρκετά για να σε κρατήσουν στεγνό από τη βροχή και ότι θα γίνεις μούσκεμα μέχρι να φτάσεις σε ένα ασφαλές μέρος, το άγχος της ψυχρολουσίας υποχωρεί – ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Σε περιόδους σαν αυτήν, που ακόμα και η ομπρέλα ή το αδιάβροχο δεν σε διαφυλάσσουν από την καταιγίδα, δεν είναι κακή ιδέα να σκεφθείς τι είναι αυτό που δημιουργεί τη βροχή, τις βροντές και τις αστραπές. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι λογικές, επαγωγικές, συνεπείς και καθόλου συναισθηματικές. Όταν το σπίτι σου έχει γεμίσει νερό δεν σκέφτεσαι ότι κανείς δεν βρίσκεται πλάι σου για να σε βοηθήσει να το μαζέψεις, ούτε την ατυχία, ούτε τα αισθήματα εγκατάλειψης που νιώθεις. Σηκώνεις τα μανίκια, πιάνεις τη σκούπα και το σφουγγαρόπανο ως ενήλικας και σώζεις ό,τι μπορείς. Με δυο λόγια: οι άξονες Οικογένεια / Επαγγελματική κατάσταση ενεργοποιούνται με διαθέσεις ηφαιστείου.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με την Παρθένο να ενεργοποιείται από τον Άρη, δεν μπορείς να αποφύγεις τα μπερδέματα μέσα στην οικογένεια ή με κάποιους στη δουλειά σου που θεωρείς ότι οι ικανότητές τους και η συμπεριφορά τους θα ήταν αρκετά ώστε να γίνουν αντικείμενο ειρωνείας ή κριτικής ή πλάκας, αν δεν ήταν επικίνδυνες για την εργασιακή σου πραγματικότητα. Από την άλλη πλευρά, οι αντιδράσεις σου πολλές φορές ίσως δημιουργούν αμηχανία, θυμίζοντας έφηβο που ξεσπάει όταν οι γονείς τού λένε να γυρίσει στο σπίτι πριν τα μεσάνυχτα. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν έχεις άλλη επιλογή από το να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, όταν ακούς χοντράδες και θέλεις να απαντήσεις με χοντράδες. Α, κι αν υπάρχουν στη ζωή σου κάποιοι άνθρωποι που ΔΕΝ τους έχεις πει πράγματα που έπρεπε να τους έχεις πει... κάλλιο αργά παρά ποτέ. Υ.Γ. Έκλειψη Σελήνης στις 20°45´ του Κριού (19/10): Συναισθηματική σύγχυση και δυσανάλογες αντιδράσεις από ασήμαντη αφορμή, επαγγελματική αβεβαιότητα, ευθιξία.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Προσοχή! Οι εσωτερικές αναταραχές, η έντονη κριτική που κάνεις στον εαυτό σου και η οικονομική στενότητα σε χτυπάνε σαν να βρίσκεσαι στο ταψί του λούνα παρκ – η διαφορά είναι ότι ενώ στο λούνα παρκ γελάς δυνατά, στην κανονική ζωή ουρλιάζεις υπόκωφα. Το χρήμα και η οικονομική σου ασφάλεια γίνονται τα μεγάλα θέματα των επόμενων οκτώ εβδομάδων – απότομη γείωση. Κατά τα άλλα: Ακόμα κι αν πρόσφατα έχεις γνωρίσει κάποιον/α ή δηλώνεις ερωτευμένος/η, εντούτοις δεν μπορείς να το απολαύσεις. Χμμμ… Δεν μπορείς να το απολαύσεις γιατί γεννήθηκες Λέων ή γιατί τελευταία σηκώνεσαι από το κρεβάτι όλο και πιο δύσκολα, επειδή σου λείπει ένας στόχος με νόημα για να σε κινητοποιεί; Ή μήπως δεν υπάρχει ο έρωτας που πάντα, μα ΠΑΝΤΑ, παραμένει το καύσιμο για να καταφέρνεις τα πάντα στη ζωή σου, όταν νιώθεις ότι κάποιος σε αγαπάει;


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Είναι μια εποχή (γύρω στις 8 εβδομάδες) που κατά τη διάρκειά της ξαναπαίρνεις μπρος, ζωντανεύεις, οι ρυθμοί της ζωής επιταχύνονται, βγαίνεις μαχητικά προς τα έξω, διεκδικείς, συγκρούεσαι, αν χρειαστεί, και μπορείς να δώσεις τέλος σε οτιδήποτε (δουλειά ή σχέση) σε κρατάει πίσω ή έχει πάψει τελεσίδικα να λειτουργεί. Προσοχή: Θεωρείς τον εαυτό σου κάποιον που προσπαθεί να κάνει καλά τη δουλειά του και να βοηθάει τους συνανθρώπους του, όταν μπορεί. Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές δεν ξέρεις πότε να προσφέρεις τη βοήθειά σου και πότε να σκάσεις. Στην προσπάθειά σου να είσαι χρήσιμος και να σε έχουν ανάγκη μετατρέπεσαι σε γεροντοκόρη θεία που μπερδεύεται παντού. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο θυμήσου ότι είναι αποτέλεσμα της ανασφάλειάς σου να σε θέλουν. Με μεγαλύτερη φόρα και αυτοπεποίθηση τώρα άσε τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλουν και τρέξε για τις δικές σου επιθυμίες και στόχους.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η Σελήνη στις 20°45´ του Κριού (19/10) έρχεται να εντείνει τη συναισθηματική σου ανασφάλεια στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα ή δημιουργούνται εντάσεις που ουσιαστικά δείχνουν κατά πόσο αντέχουν ή έχουν προβλήματα. Είτε φοβάσαι ότι όλα θα πάνε κατά διαόλου είτε απλώς φοβάσαι την απόρριψη, η εύκολη λύση είναι να υποχωρείς πίσω από έναν τοίχο που ονομάζεται αμυντικός κυνισμός: Αφού μια τσάντα ή ένα ποδήλατο μπορούν να δημιουργήσουν για μερικές μέρες την ίδια χαρά που δημιουργεί και μια πρώτη συνάντηση (υπερβολή, εντάξει), σκέφτεσαι γιατί να μην κάνω συλλογή από τσάντες και να μπω στην υστερία των σχέσεων; Καημένε Ζυγέ... Γεννήθηκες για να λιγώνεσαι από τις γαμήλιες καμπάνες και το «ους ο Θεός συνέζευξε». Όσο για τις τσάντες και το ποδήλατο, δεν σου περισσεύουν χρήματα για να αγοράσεις ούτε τσίχλες, οπότε; Η περίοδος του Άρη στην Παρθένο θέλει εργασιοθεραπεία, φροντίδα του σώματος, ύπνο νωρίς και συμπάθεια προς όσους την αξίζουν ή και δεν την αξίζουν και κυρίως συμπάθεια προς τον εαυτό σου που θα έχει την τάση να τρομάζει με μαύρες σκέψεις.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Τι καλά θα ήταν να καθόσουν με ένα κόκκινο κρασί στον καναπέ του σπιτιού σου περιτριγυρισμένος από φίλους, μιλώντας για την εγγύτητα και την ανεξαρτησία που πρέπει να διαθέτουν οι σχέσεις και πόσο κομβικό είναι το θέμα της εμπιστοσύνης για σένα, για τις βελτιώσεις που χρειάζεται η κοινωνία για να προχωρήσει, για τις αιώνιες φιλίες και για τα μεγαλειώδη αποτελέσματα του ΜΑΖΙ. Κι όμως ο καναπές, το σπίτι και η θαλπωρή της συντροφικότητας πρέπει να μπουν σε δεύτερο πλάνο επειδή προηγείται το κυνήγι μιας επαγγελματικής ζωής που εκφράζει τις ιδέες σου, τα όνειρά σου, τις προσδοκίες σου. Στο σημερινό ακραίο κοινωνικό δαρβινισμό, όπου άνθρωπος τρώει τον άνθρωπο, προσπαθείς να επιπλεύσεις με σημαία τον ιδεαλισμό σου και την πίστη σου στους ανθρώπους. Όμως, Θεέ μου, με τον Κρόνο στο ζώδιό σου βοήθησε να μη δει κανείς πόσο ευάλωτος είσαι. Ας μη μυριστούν οι καρχαρίες το αίμα που τρέχει από τις πληγές σου και πόσο, μα πόσο, πολύ έχεις ανάγκη να σε αγαπάνε – να σε αγαπάει κάποιος, ένας… μία…


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Με τα δαχτυλίδια, τους όρκους, τις υποσχέσεις, τις σχέσεις, τις συμφωνίες, τις εγγυήσεις, το πάθος και τις συνεργασίες σε σημείο τήξης αναγκάζεσαι να πάρεις θέση, να υπερασπίσεις και να αμυνθείς για όλα αυτά που θα ευχόσουν να μην είχες ποτέ δεύτερες σκέψεις. Προσπαθώντας να κρατήσεις δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να περιμένεις τη στιγμή που και τα δύο θα σκάσουν στα πόδια σου. Προσπαθώντας να επιλέξεις αν θα δώσεις προτεραιότητα στα επαγγελματικά σου ή την προσωπική σου ζωή, καταλήγεις απογοητευμένος και από τα δύο. Κυνήγησε και αφιερώσου σε έναν τομέα –τα επαγγελματικά για όσες εβδομάδες θα μείνει ο Άρης στην Παρθένο (8 περίπου)– και προσπάθησε να μην ουρλιάξεις στη διαπίστωση ότι κάθε μέρα θα πρέπει να δίνεις μια καινούργια μάχη για την επαγγελματική επιβίωση.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η έκλειψη Σελήνης στις 20°45´ του Κριού (19/10) αναμοχλεύει θέματα οικογένειας, συναισθηματικής υφής ή επαγγελματικά, όσον αφορά το παρόν και το μέλλον της δουλειάς σου. Φυσικά υπάρχει πάντα ο Ουρανός, που από τον Κριό σε έχει σε κατάσταση ανοιχτής ρήξης με οτιδήποτε (δουλειά ή ανθρώπους) βαρετό, μικροαστικό και φθαρμένο. Θέλεις καινούργιο γήπεδο για να παίξεις, χρειάζεσαι νέους συμπαίκτες για να αποδώσεις, χρειάζεται ένα φρέσκο στόχο για να νιώσεις το αίμα να κυλάει και πάλι στις φλέβες σου. Αυτή την εποχή μπορείς να κάνεις τα μεγαλύτερα όνειρα που έκανες ποτέ, να φαντασιώσεις την απόλυτη νίκη του Καλού επί του Κακού, να μιλήσεις, αν θέλεις, ακόμα και με τον Θεό. Όμως μη σου περάσει ούτε μία στιγμή από τη σκέψη ότι κάθε πήδημα στο κενό είναι ψευδαίσθηση που οδηγεί κατευθείαν στον παράδεισο. Μπορεί να κάνεις μια προσπάθεια για να πνευματοποιήσεις τη ζωή σου, αλλά αντικρίζοντας με τη θέλησή σου τη Μέδουσα δεν είναι ψευδαίσθηση, αλλά τρόμος. Εν πάση περιπτώσει δεν έχεις αγιάσει ακόμα, οπότε όταν ερωτεύεσαι ή όταν σκοπεύεις να αλλάξεις δουλειά βγάζε για λίγο τα γυαλιά που φοράς συνήθως – ναι, ναι, αυτά που έχουν την Αποκάλυψη σαν background.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Γιατί ό,τι απολαμβάνεις θα πρέπει να το πληρώσεις μετά ακριβά; Γιατί κάθε φορά που η καρδιά σου ανοίγει θα πρέπει η τσέπη σου να αδειάζει; Γιατί κάθε φορά που είσαι έτοιμος/η να δημιουργήσεις κάτι σημαντικό να πρέπει να σκεφθείς το ηλεκτρικό και τα δάνεια; Σαν τους αδέκαρους καλλιτέχνες στο μεσοπόλεμο, στο Παρίσι, που δημιουργούσαν τέχνη και αριστουργήματα τα οποία αργότερα θα έσπαγαν άλλο ένα ρεκόρ δυσθεώρητης τιμής μετά από κάθε δημοπρασία, αλλά δεν είχαν να κεράσουν έναν καφέ τους αγαπημένους τους, έτσι κι εσύ αυτή τη στιγμή μπορεί να αντιλαμβάνεσαι ότι η στέρηση γεννάει τέχνη και οξύνει το μυαλό, αλλά φτάνει η στιγμή που δεν αντέχεις τη φτώχεια και τότε τα βάζεις με τους πάντες. Ναι, το χρήμα είναι και συναισθηματικό βαρόμετρο. Γίνεται να είσαι ερωτευμένος ή σε μια σχέση που θέλεις και ταυτόχρονα να αγωνιάς για την οικονομική σου επιβίωση; Κάτι σπάει.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Για οκτώ εβδομάδες περίπου με τον Άρη στην Παρθένο τεστάρονται (μέσα από προβλήματα που τυχόν ανακύπτουν, με αντιπαραθέσεις, με συγκρούσεις και σκηνές, με παράπονα και απογοήτευση) οι σημαντικές διαπροσωπικές σχέσεις σου είτε πρόκειται για συντροφικές/ερωτικές είτε πρόκειται για επαγγελματικές σχέσεις ή συνεργασίες. Σχέσεις, λοιπόν. Πώς αντιμετωπίζεις τις σχέσεις σου; Όταν αισθάνεσαι ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλεις, ότι βρίσκεσαι εκτός ελέγχου ή ότι η ζωή σου είναι ανισόρροπη, σκέφτεσαι ότι χρειάζεσαι κάποιον που θα σε αναλάβει. Συνήθως αυτός ο άλλος είναι κάποιος/α που ελέγχει τα πάντα και σε αντιμετωπίζει σαν ανήλικο που δεν μπορεί να πάρει καμιά πρωτοβουλία. Φυσικά και θέλεις να είσαι με κάποιον/α. Και επιμένεις στις σχέσεις που έχεις επιλέξει. Όμως αυτή την περίοδο θα σου είναι όλο και πιο δύσκολο να υποφέρεις τον οποιονδήποτε θα προσπαθήσει να σε ελέγξει και να σου επιβληθεί.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ