Cosmic Telegram

Stardust 453

Ζυγέ, χρήμα και τέχνη/ δημιουργικότητα: εποχή να τα συμβιβάσεις

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 453
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51032-113093.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Όλοι ξέρουμε ότι εδώ και καιρό δεν περνάς και την καλύτερη περίοδο της ζωής σου. Αλλά κάτι γίνεται κάθε τόσο και παίρνεις τα πάνω σου. Ο Δίας στον Καρκίνο είναι μεγάλο ψυχολογικό στήριγμα, αλλά και πρακτικό από ό,τι θα διαπιστώσεις μέχρι τον επόμενο Ιούλιο στον άξονα Οικογένεια/Επαγγελματική ζωή. Ο Άρης στον Λέοντα τις τελευταίες εβδομάδες επίσης δημιουργούσε ηλιόλουστες μέρες κάθε τόσο και τώρα η Αφροδίτη στον Τοξότη πάλι σου ψιθυρίζει «προχώρα, μη σταματάς, μη φοβάσαι, ανάλαβε ρίσκα, η ζωή είναι αλλαγές». Μπορεί να νιώσεις ενέργεια, έξαψη και την ανάγκη να κυνηγήσεις είτε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου σου είτε να δρομολογήσεις το επόμενο επαγγελματικό σου σχέδιο μέσα, σε μια άλλη πόλη, ή έξω από τη χώρα. Μπορεί να δίνεις μεγάλη σημασία στην κατάκτηση, αλλά θυμήσου ότι ο ανταγωνισμός στις μέρες μας κόβει σαν σπασμένο γυαλί. Δεν χρειάζεται να ιδρώνεις παρόλα αυτά. Γεννήθηκες για να υψώνεις τη σημαία σου σε πύργους και κορυφές και επιπλέον είσαι τόσο σέξι που και μόνο με τις ορμόνες σου μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρο το Ολυμπιακό στάδιο. Και κάτι ακόμα: Συγνώμη αν σου χαλάω τη διασκέδαση, αλλά πρέπει να σε ενημερώσω ότι η πορεία της αληθινής αγάπης είναι γεμάτη εμπόδια.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Τουλάχιστον ήξερες ότι κάθε φορά που στην επαγγελματική αρένα τα πράγματα γινόντουσαν δύσκολα, γυρίζοντας στο σπίτι βρισκόσουν σε ελεύθερη ζώνη όπου υπήρχε υποστήριξη, συμπάθεια, συνεννόηση. Τον τελευταίο καιρό ούτε αυτό συμβαίνει με τον Άρη στον Λέοντα και δεν είναι μόνο οι δυσκολίες μέσα στην οικογένεια, ή με το σπίτι, ή οι κοντινές σχέσεις που υποφέρουν από αδιαφορία ή έλλειψη θερμότητας, αλλά και η εσωτερική ψυχολογική σου διάθεση που κυμαίνεται μεταξύ δυσφορίας και εξάντλησης. Ο συνδυασμός Άρη στον Λέοντα και Κρόνου στον Σκορπιό δεν αποτελεί μια ευτυχή πλανητική συγκυρία. Το αντίθετο: βρίσκεσαι στο σημείο εκείνο του παραμυθιού που αντιμετωπίζεις δράκους, παράξενους περαστικούς που σε αποπροσανατολίζουν και δεν έχεις ιδέα πού βρίσκεται το κάστρο που ψάχνεις. Τουλάχιστον ο Άρης αλλάζει ζώδιο στις 15/10, οπότε ένα δύσκολο αγκάθι θα βγει από πάνω σου και θα ανασάνεις. Ωστόσο, ο Ερμής στον Σκορπιό κάνει επιτακτικό το ζήτημα των χρημάτων –σιγά το νέο–, ανοίγει το κεφάλαιο συνεργάζομαι ή ψάχνομαι επαγγελματικά και φυσικά της συντροφικής σχέσης –υπάρχει δεν υπάρχει–, με την έννοια ότι η συντροφικότητα θεωρείται αναγκαία.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Είναι πάντα μια καλή στιγμή όταν η Αφροδίτη αρχίζει τη διέλευσή της στον Τοξότη ενώ ο Άρης βρίσκεται για λίγο ακόμα στον Λέοντα. Μπορείς να εξασκήσεις το αναφαίρετο και ιερό δικαίωμα της επικοινωνίας με ανθρώπους που σε ακούν, να κοινοποιήσεις τα αισθήματά σου προς κάθε έναν/μία που σε ενδιαφέρει, να αναθερμάνεις σχέσεις, να δεις ψύχραιμα σε ποιο σημείο βρίσκεται η συντροφική σου ζωή, να χαρείς και να αναζητήσεις τη συντροφικότητα. Να θυμάσαι ότι μόνο με αμοιβαίες υποχωρήσεις συνεχίζονται και εδραιώνονται οι σχέσεις και ότι η ελευθερία μας δεν σημαίνει τίποτα αν δεν περικλείει και τον άλλο. Ναι, όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα σχέσεων ρίχνεσαι στη δουλειά για να καταπραΰνεις τις αμφιβολίες και τους φόβους σου – και με τον Ερμή στον Σκορπιό η δουλειά και η καθημερινότητα σου τρώνε πολύ χρόνο και ενέργεια. Ωστόσο, οι συναισθηματικές ανάγκες σου τρέχουν γρηγορότερα από το φως.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Πολλοί Καρκίνοι μπορούν να στηρίξουν ολόκληρη καριέρα πάνω στην κυκλοθυμία τους και τη συναισθηματική θύελλα που δημιουργούν όταν αισθάνονται (τις περισσότερες φορές) τους εαυτούς τους σαν μικρά ανυπεράσπιστα καβουράκια που σουλατσάρουν ειρηνικά στην παραλία, ενώ την ίδια στιγμή η ζωή σαν ψαροτουφεκάς τα σημαδεύει. Όχι ότι δεν έχεις πλανητικές επιρροές που μπορούν να δημιουργήσουν κρίσεις υστερίας ακόμα και σε καλόγρια. Υπάρχει σκληρή δουλειά (τι θα κάνεις με τη ζωή σου; Ποιος είναι αυτός ο ψαροντουφεκάς που σε σημαδεύει;), όπως υπάρχει και αυτός ο πόνος στο πλευρό σου (τι ήταν αυτός ο μυϊκός σπασμός; Άγχος ή έχασα το συκώτι μου;). Εάν μπορούσες να ζήσεις τη στιγμή και να θυμάσαι ότι όλοι κάποια στιγμή αντιμετωπίζουμε το αρχαιότερο πρόβλημα στον κόσμο, την ανάγκη δηλαδή να πιστέψουμε σε κάποιον και κάτι χωρίς να περιμένουμε ίση ανταπόδοση, τότε όλα θα ήταν ευκολότερα.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αυτή την περίοδο των σημαντικών αλλαγών για ένα πράγμα μπορείς να είσαι σίγουρος/η: Ότι δεν θα μείνεις αυτό που ήσουνα. Κι αυτή η διαπίστωση αποτελεί μεγάλη ευλογία. Φαντάσου ένα φυτό που το χωράει πια η γλάστρα και ήρθε η ώρα να μεταφερθεί προσεκτικά σε μια μεγαλύτερη, με καινούργιο χώμα, για να αναπτυχθεί με όλες τις δυνατότητές του. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να σου φανούν τρομακτικές εάν σκέφτεσαι ότι δεν έχεις τον έλεγχό τους και επιμένεις ότι θα πρέπει να γίνονται κατά παραγγελία. Οπότε αφέσου να σε πάει το κύμα. Με τον Άρη για μερικές ημέρες ακόμα στο ζώδιό σου να σε τρέχει αλλά και με την Αφροδίτη από τώρα και για όλο το μήνα στον Τοξότη είναι πιθανό να αισθανθείς ότι ο κόσμος συνεχίζει να γυρίζει γύρω από σένα, αλλά αυτή τη φορά η επιθυμία σου είναι εσύ να γυρίσεις γύρω από τον Ένα/Μία που επείγεσαι να φανερωθεί.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Στις 15/10 που ο Άρης μπαίνει στο ζώδιό σου θα αισθανθείς όπως ο Ποπάι την ώρα που παίρνει σπανάκι – μια έκρηξη ενέργειας. Μέχρι τότε δεν πειράζει να σε πει κάποιος παρανοϊκό, αλλοπρόσαλλο ή αλλοπαρμένο – όταν ο Άρης βρίσκεται στον Λέοντα αυτές οι αντιδράσεις είναι φυσιολογικές, η λογική δεν λειτουργεί καλά και οι αντιδράσεις είναι ασυνείδητες και τόσο εκτός χαρακτήρα σου που εκπλήσσεσαι δυσάρεστα όταν εκ των υστέρων συνειδητοποιείς πόσο άκυρες ήταν. Άρα, όσο μπορείς περιφρούρησε τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους στη δουλειά ή που βλέπεις καθημερινά και μην αφήνεις το μυαλό σου να σου παίζει άσχημα παιχνίδια ρίχνοντάς σε σε μαύρες σκέψεις που δεν ισχύουν. Κατά τα λοιπά η Αφροδίτη στον Τοξότη είναι μια καλή είδηση καταρχάς. Ας το θέσω διαφορετικά. Ξέρεις πολύ καλά ότι η ευτυχία δεν είναι αυτονόητη, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να λες ότι «είμαι άτυχος/η στα ερωτικά μου» υπάρχει τεράστια απόσταση. Κι αλλιώς: Δοκιμάζεται η ικανότητά σου να αγαπάς, να συγχωρείς, να αφήνεις πίσω σου τα δυσάρεστα και να προχωρείς, αλλά την ίδια στιγμή δοκιμάζεται και η ικανότητά σου να αφήνεις τους άλλους να σε αγαπάνε.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Να σκεφτείς την ευημερία, όχι την ανέχεια. Μπορεί ως Ζυγός η ύλη να μην είναι πρωταρχικό αίτημα αλλά δεν γίνεται να μη σκεφτείς ότι το χρήμα δημιουργεί ένα είδος ασφάλειας που είναι ευπρόσδεκτη σε μια εποχή που η γη φεύγει κάτω από τα πόδια μας. Ο Ερμής στον Σκορπιό ανακινεί το θέμα χρήμα σε πρακτικό επίπεδο – πού, από ποιους, σε ποιους, με τι τρόπο: πού χρωστάς, ποιοι σου χρωστάνε, πώς θα βρεις καινούργιους τρόπους εισοδήματος, με τι κόλπο, τρικ, ιδέα θα κάνω τη δουλειά μου πιο δελεαστική εμπορικά, με ποιους μπορώ να συνεργαστώ, πώς θα προσθέσω επιπλέον προσόντα στο βιογραφικό μου. Ο Άρης στον Λέοντα και ο Δίας στον Καρκίνο προτείνουν να πάρεις συγκρατημένα ρίσκα, αν θέλεις να αισθανθείς ασφαλής. Αν και είναι δύσκολο να διακινδυνεύσεις, θυμήσου ότι δεν μπορείς να επαναλαμβάνεις κόλπα που ήταν αποτελεσματικά μέχρι χθες αλλά σήμερα δεν αγοράζει κανείς. ΥΓ. Ναι, έχεις ανάγκη επειγόντως κάποιον/α να σε αγαπάει. Χμμμ… Ναι, ίσως, μπορεί…


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ο Ερμής (δηλαδή η επικοινωνιακή μας ικανότητα, ο τρόπος σκέψης, η διεκπεραίωση της καθημερινότητάς μας, η λογική) στον Σκορπιό αποκτάει βάθος, περιέργεια, διεισδυτικότητα. Γίνεται εμμονικός, παρεμβατικός, λάγνος και ηδονοβλεπτικός με την έννοια της αδιακρισίας. Αυτό σημαίνει ότι αν αποφασίσεις να μάθεις ή να ανακαλύψεις κάτι. θα το κάνεις ακόμα κι αν απευθυνθείς σε ντετέκτιβ ή γίνεις ο ίδιος ντετέκτιβ. Αν, δε, έχεις την εντύπωση ότι κάποιος σου κρύβει κάτι, είσαι έτοιμος να γίνεις όσο αδιάκριτος σε παίρνει. Αντιλαμβάνεσαι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου για κάθε επικίνδυνη αποστολή που περιέχει επαγγελματικά ή αισθηματικά θέματα, να βρεις εξαιρετικές λύσεις στα προβλήματά σου, να ανακαλύψεις αλήθειες και ψέματα και φυσικά να κάνεις τον εαυτό σου να ουρλιάξει από τις σκοτεινές σκέψεις που μπορείς να σκεφτείς. Η παρουσία του Άρη για λίγο ακόμα στον Λέοντα ταρακουνάει εκ θεμελίων το επαγγελματικό σου στάτους. Όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στη δουλειά μην περιμένεις σαν χολιγουντιανή στάρλετ τον ατζέντη που θα σε ανακαλύψει και θα εκσφενδονίσει την καριέρα σου, αλλά έχε έτοιμα εναλλακτικά σχέδια διάσωσης, σωσίβια ή τη δύναμη να παραμείνεις αδιάβροχος από το κύμα.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Εκεί που νομίζεις ότι η υπομονή σου έχει εξαντληθεί, ότι οι γύρω σου τραβάνε το σχοινί μέχρι να σπάσει και ακριβώς τη στιγμή που τα ζιγκ-ζαγκ του δρόμου που έχεις διαλέξει σε έχουν εξαντλήσει, τότε το σύμπαν επεμβαίνει για να σου δώσει το φιλί της ζωής. Η Αφροδίτη εδώ στον Τοξότη σού κάνει μια δυναμωτική ένεση, συνδυασμό πολυβιταμινών, αυτοπεποίθησης και ναρκισσισμού κατευθείαν στον εγκέφαλο. Είναι καταπληκτικός ο τρόπος που αλλάζει η προοπτική των πραγμάτων σε μια στιγμή. Οι καταστάσεις γύρω σου που έμοιαζαν εξαιρετικά πολύπλοκες και χωρίς καμία λύση τώρα φαίνονται γεμάτες καινούργιες πιθανότητες. Οπότε, γοήτευσε και γοητεύσου. Είναι η στιγμή που προτιμάς να φοράς το γάντι παρά να το ρίχνεις και που όσο κι αν σε ανατριχιάζει η φράση «προσωπικό συμφέρον» είναι αυτή που χρειάζεται να αναβοσβήνει στο μυαλό σου αυτή την περίοδο. Α, ναι, κάνε και ένα δυο χατίρια στον εαυτό σου, τα έχεις ανάγκη.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μπορεί να αναλώνεσαι παίζοντας ένα εκατομμύριο παιχνίδια πολέμου (επαγγελματικού κυρίως, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο) και να λιώνεις σαν καραμέλα στην προσπάθειά σου να βρεις συμβιβαστικές λύσεις με όσους θεωρείς ότι θέλουν να σε ελέγξουν –και εδώ έχεις δίκιο, γιατί όντως θέλουν–, αλλά υπάρχει μια ερώτηση που χρειάζεται να απαντήσεις: Πόσο έτοιμος είσαι να διευρύνεις τη ζωή σου και κυρίως πόσο έτοιμος είσαι να συμμετέχεις ενεργά στις σχέσεις σου με τα άλλα ανθρώπινα όντα; Η Αφροδίτη στον Τοξότη σε βοηθάει να ανακαλύψεις τι φταίει και δεν αφήνεσαι με όλο σου τον εαυτό στις σχέσεις, να μαλακώσεις με τους ανθρώπους που αγαπάς και να ισορροπήσεις ανάμεσα σε αυτό που φοβάσαι και σε αυτό που αισθάνεσαι και σου λείπει. Δύσκολο καθήκον και κυρίως όταν δεν εμπιστεύεσαι τους άλλους, περνώντας τους συνειδητά ή ασυνείδητα από πολλαπλές δοκιμασίες.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ξέρεις ότι ο μήνας του μέλιτος έχει τελειώσει όταν, μετά τις αμοιβαίες δεσμεύσεις που δόθηκαν, ο ένας από τους δύο συμβαλλόμενους αρχίζει να αισθάνεται ότι χάνει την ελευθερία του και το δηλώνει με απανωτές συγκρούσεις, ψυχρότητα, απομάκρυνση ή αδιαφορία. Παρόλο που το συναισθηματικό κόστος φαίνεται μεγάλο, δεν χρειάζεται να φρικάρεις. Το πρόσωπο που συνδέεσαι μπορεί να είναι ένα εγωιστικό γομάρι, αλλά υπάρχει και η περίπτωση να πολεμάει με τα δικά του/της προβλήματα για τα οποία εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις το δικό σου αγώνα για να κυριαρχήσεις, για να συζητήσεις ανοιχτά όπου υπάρχουν προβλήματα ή για να αναζωογονήσεις τη σχέση. Το μυστικό στις μακροχρόνιες επιτυχημένες σχέσεις βρίσκεται στην ικανότητά σου για συνεργασία. Θες να αρχίσεις τώρα; Είναι απλό. Μάθε το παιχνίδι. (Η σύγκρουση ή το άγχος μπορεί ασφαλώς να οφείλεται στην επαγγελματική σου πραγματικότητα, οπότε εκεί το πράγμα διαφέρει: χρειάζεσαι διαπραγματεύσεις, εναλλακτικά σχέδια, ευλυγισία και ψυχραιμία σαν παίκτης του πόκερ.)


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η τάση είναι να κατεβάζεις σειρές και να παρακολουθείς αλλεπάλληλα επεισόδια μέχρι τελικής πτώσης. Ή, αν είσαι ερωτευμένος/η, να κοιτάς το ταβάνι ή έξω από το παράθυρο χωρίς να έχεις καμία επαφή με την πραγματικότητα. Ή να κάνεις καταχρήσεις που μειώνουν την επαφή σου με τις δυσάρεστες πλευρές της ζωής. Η τάση είναι να αποφύγεις ό,τι απαρτίζει αυτό που ονομάζεται ρεαλισμός και πρακτικότητα. Εντάξει. Ας πάμε και στο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα αυτή την εποχή. Ο Ερμής στον Σκορπιό περιλαμβάνει ταξίδια, επικοινωνία, επαγγελματικά ραντεβού, σπουδές, μετακινήσεις, συζητήσεις για δουλειά, ίντερνετ, εκπαίδευση, εκδόσεις, νομικές υποθέσεις, μετακομίσεις – διάλεξε τι από όλα αυτά σε ενδιαφέρει και κυνήγησέ το, ή δρομολόγησε το, ή ασχολήσου. Ταυτόχρονα, η δουλειά με την ένταση και τις μικροσυγκρούσεις που υπάρχουν μεταξύ συναδέλφων ή με τους από πάνω, όπως και οι καθημερινές πρακτικές υποχρεώσεις, σε γειώνουν απότομα ή σε καλούν να διορθώσεις ό,τι θέλει διόρθωμα ή φροντίδα: σώμα, εργασιακή απόδοση, απόκτηση προσόντων κ.λπ. Αλλά ενώ η Αφροδίτη στον Τοξότη λέει ότι έξω από το σπίτι μπορεί να παραμονεύει το χειρότερο, στη δική σου περίπτωση αυτή την εποχή μιλάει για το καλύτερο.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ