Cosmic Telegram

Stardust 632

Σκορπιέ, ένα ακόμη βήμα στο καινούργιο

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 632
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
378139-780457.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Συναισθηματική έξαρση, πασπαλισμένη με απέλπιδα προσπάθεια ευγένειας

To πέρασμα του Ηλίου στον Σκορπιό τη Δευτέρα επιβεβαιώνει ότι η ερωτική σου ζωή στρέφεται καθοριστικά στα ενδότερα και την κρεβατοκάμαρα, με τις ανάλογες ζήλειες, συναισθηματικές εξάρσεις και οδυνηρές κουβέντες. Αν είσαι ελεύθερος, μετάφρασε σε ιδιαίτερα σεξουαλική διάθεση και τρελή όρεξη για ζευγαρέ καταστάσεις, μαζί με μπόλικη συναισθηματική ανασφάλεια, ιδανικό κλίμα για άστοχες επιλογές. Το καλό είναι ότι θέλεις να διατηρήσεις κάπως τα προσχήματα κι έτσι θα αποφύγεις να τραβήξεις τα πράγματα στα άκρα, αν και θα σου δοθούν οι ευκαιρίες. Τα οικονομικά σου είναι καλύτερα θεωρητικά από ό,τι πρακτικά και καλό είναι να μην ανοίγεσαι με λεφτά που δεν έχεις ακόμη στα χέρια σου, ειδικά αν σε αυτά τα λεφτά λόγο έχει και ο σύντροφος/συνεργάτης σου. Γενικά την εβδομάδα διέπει η συναισθηματική υπερβολή σε ό,τι λες και κάνεις και αυτή η ένταση δεν είναι ό,τι καλύτερο για το σώμα σου, ειδικά αν αποφασίσεις να εκτονωθείς στο φαγητό κι όχι σε ειλικρινείς κουβέντες.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Μετατρέπεσαι σε κοινωνικό (και ιδιαίτερα παθιασμένο) ζώο

Ο Ήλιος στον Σκορπιό, από τη Δευτέρα, ρίχνει τα φώτα του στις προσωπικές σου σχέσεις, ανοίγοντάς σου την όρεξη για μαζώξεις με συγγενείς και φίλους, αλλά και βοηθώντας τις συνθήκες με τους συναδέλφους σου. Ωστόσο, παράλληλα απογειώνει την πεισμοσύνη σου και σε βάζει σε διαδικασίες συναισθηματικών παιχνιδιών και χειρισμών με το σύντροφό σου, που σίγουρα έχουν την πλάκα τους εφόσον δεν τα παραπάρεις σοβαρά και θρηνούμε θύματα. Τα ίδια και για καινούργιες εισόδους στην ερωτική σου ζωή. Στη δουλειά τα πράγματα συνεχίζουν να προχωρούν με την όπισθεν και μετ’ εμποδίων, ωστόσο καταφέρνεις να είσαι παραγωγικός. Τα εισοδήματα του συντρόφου σου είναι στα πάνω τους, όπως και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες, αν και γενικά το οικονομικό δόγμα της εβδομάδας σου οφείλει να είναι «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι». Για το σώμα σου, ας το ξαναπώ, χρειάζεται τη βέλτιστη και πλέον υγιεινή αντιμετώπιση και να μη σπαταλιέσαι σε τρεξίματα για συγγενείς εξ αγχιστείας, υπερβολές διασκέδασης και λοιπά χαριτωμένα.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ευχάριστοι τόνοι, εν μέσω γενικού χαμού και πολλών απαιτήσεων

H είσοδος του Ηλίου στον Σκορπιό σου χαλάει κάπως το γλυκό, αφού σε αναγκάζει να αφιερώσεις ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας και των τρεξιμάτων σου σε θέματα που είναι από αδιάφορα έως απέραντα βαρετά. Στην καλύτερη περίπτωση έχεις και συνένοχο, το σύντροφο ή τους συνεργάτες σου. Στη χειρότερη, στα τρεχάματα μπαίνουν και ζητηματάκια υγείας, ελπίζω λάιτ, τύπου «τρώγε καλύτερα». Στη δουλειά τείνεις να μην ξέρεις από πού να πιάσεις και πού να αφήσεις και κάθε προσπάθεια για συνέπεια, καθαρότητα και ποιότητα, θα εκτιμηθεί δεόντως αν και θα σου βγει δύσκολα. Τώρα στα ερωτικά σου, τι να πω, μέσα στην καλή διάθεση για διασκέδαση, χόμπι, φίλους και φλερτ είσαι, όμως οι σχετικές δραστηριότητες τελικά καταλήγουν να επιβαρύνουν ασύμμετρα τον προϋπολογισμό και την ψυχολογία σου (άβυσσος η ψυχή των Διδύμων, μας νιώθω). Προς το ΣΚ δε, τα τεκταινόμενα στα προσωπικά σου παραβαραίνουν και όλες οι επιλογές σου φαίνονται να έχουν βαρύ κόστος. Οφείλεις να διαφυλάξεις τον εαυτό σου.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Εσωτερική αντιπολίτευση στο σπίτι και μπλόκα στην καλή σου διάθεση

Από Δευτέρα, οπότε ο Ήλιος ξεκινάει την πορεία του στο ζώδιο του Σκορπιού, γίνεσαι σχεδόν αγνώριστα ευδιάθετος. Σταθερά θέλεις τη διασκέδασή σου και τον έρωτα στο μενού και φαίνεται να απολαμβάνεις ακόμη και τη συναισθηματικοσεξουαλική ακρότητα δεόντως. Επίσης το κατιτίς καλύτερο στα οικονομικά σου, σου δίνει αυτοπεποίθηση, ερωτικά και δημιουργικά και έχει ευεργετική επίδραση στο γενικό σκηνικό. Στα λιγότερο καλά της εβδομάδας, το βαρύ κλίμα στην υπάρχουσα σχέση σου και ίσως κάποια ζητήματα με τα παιδιά σου, όπου καλείσαι να αναθεωρήσεις σαφώς την πορεία σου. Άλλωστε στο σπίτι τα πράγματα είναι γενικά ασταθή, λόγω του ότι από τη μία θέλεις να περάσεις χρόνο με τους δικούς σου και να ασχοληθείς με το χώρο σου, από την άλλη τα επαγγελματικά σου επιβαρύνουν το κλίμα και τελικά η ανάγκη σου να περάσεις όμορφα, δεν φαίνεται να υποστηρίζεται απολύτως από την οικογένειά σου, αλλά μάλλον να γίνεται η πέτρα του σκανδάλου.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ψυχολογικό μάζεμα, πρακτικό μοίρασμα

Το πέρασμα του Ηλίου στον Σκορπιό τη Δευτέρα, κάνει τη διάθεσή σου, ψυχολογική και σωματική, κάπως μπλουμ και σε βάζει σε διαδικασίες να ψάχνεσαι μέσα σου και να τρώγεσαι με τα ρούχα σου, ενίοτε δε και με τα παιδιά, τους φίλους, το σύντροφο, τους συγγενείς σου ή πιο απλά, με όλους τους αληθινά δικούς σου ανθρώπους, ενώ στην πραγματικότητα και περνάς καλά μαζί τους και τη στήριξή τους βιώνεις. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Πάντως δεν μουχλιάζεις μέσα, γιατί δουλειά, χόμπι, μαθήματα και μια γενική αναστάτωση σε κρατάνε σε εγρήγορση και επαφή με ουκ ολίγο κόσμο. Οικονομικά, ξοδεύεις για σπίτι, οικογένεια και δίνεις σε δημόσιο και τράπεζες. Ιδιαίτερη προσοχή δε σε οποιονδήποτε διακανονισμό/συμφωνία αφορά ακίνητα. Επίσης προς το τέλος της εβδομάδας έσω επιμελής στον προγραμματισμό και τις μετακινήσεις σου για να μη χρειαστεί να αναθεωρήσεις είτε λόγω οικογενειακών απροόπτων, είτε λόγω αδιαθεσίας και θεματακίων υγείας. Επιτρέπεται να αλλάξεις τον τρόπο που κάνεις τα πράγματα, ξέρεις.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Μυστικά κι απωθημένα, τέλος

Όσο κρατήθηκες, κρατήθηκες κι όσο ανέβαλες, ανέβαλες. Η είσοδος του  Ήλιου στον Σκορπιό τη Δευτέρα, φέρνει στο προσκήνιο των συζητήσεων και συναντήσεών σου ό,τι είχες βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού σου και στο κάτω μέρος της ατζέντας σου ως τώρα. Παράλληλα βέβαια σου δίνει και επιπλέον συναισθηματική ευφυΐα και διεισδυτικότητα, ώστε να επικοινωνήσεις με τον πλέον επιτυχή (και επικερδή) τρόπο ό,τι χρειάζεται. Αν και οι ρυθμοί σου ανεβαίνουν, το σεξ, το φαγητό, οι παρέες και η επιμόρφωσή σου, παραμένουν ψηλά στις προτεραιότητές σου και σου παρέχουν ασφάλεια. Όχι τόσο η δουλειά ή η σχέση με τους συνεργάτες σου, ωστόσο. Βοηθάει όμως σίγουρα ότι τα οικονομικά σου είναι σε μία σχετικά καλή φάση. Σχετικά, γιατί εκτός από τα έσοδα συνεχίζονται και τα έξοδα. Πάντως δεν χρειάζεται να πέσεις σε μιζέρια, γιατί ειδικά προς το τέλος της εβδομάδας ξοδεύεις παραπάνω και μάλιστα για τη διασκέδασή σου ή για μία εκδρομή. Μέσα από εκεί όμως περιμένεις σημαντική ανταμοιβή, οπότε μη διστάσεις λεπτό.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Χαλαρώνεις τους ρυθμούς σου χωρίς να ανέχεσαι αηδίες όμως

Κουλάρεις επαρκώς, με την είσοδο του Ηλίου στον Σκορπιό τη Δευτέρα και ξαναβρίσκεις έναν πιο ήρεμο ρυθμό κι έναν αποτελεσματικότερο και ευκολότερο τρόπο επικοινωνίας, ιδιαίτερα με τους φίλους σου. Βέβαια, παραμένεις γεμάτος ενέργεια και μάλλον απρόθυμος να ανεχτείς μύγα στο σπαθί σου, στη σχέση ή τις συνεργασίες σου. Ειδικά στα ερωτικά σου, αν δεν περνάς καλά, δεν το κρατάς μυστικό. Χρειάζεται να δείξεις παραπάνω προσοχή στο θέμα της διατροφής και της υγείας σου και να σταματήσεις να αναβάλλεις τις αναγκαίες αλλαγές και ανοίγματα, εάν θέλεις να μπορέσεις συντόμως να τακτοποιήσεις το σώμα και τη ρουτίνα σου. Οδεύοντας προς το ΣΚ, έχε το νου σου να αποφύγεις κουβέντες που αφορούν χρήματα, είναι παγίδα. Ακόμη περισσότερο αν τις βλέπεις να έρχονται στο σπίτι, ειδικά αν αφορούν υποχρεώσεις που δεν μπορείς να αμελήσεις ή τα προσωπικά σου έξοδα για ό,τι κάνεις για να αισθάνεσαι καλά εξωτερικά και εσωτερικά. Γενικά, μην αφήσεις οτιδήποτε να σου χαλάσει το ότι αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ένα ακόμη βήμα στο καινούργιο

Κομματάκι, κομματάκι διεκδικείς τον εαυτό σου πίσω και η είσοδος του Ηλίου στο ζώδιό σου είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Η κοινωνική κι επαγγελματική σου εικόνα σε βοηθάει να αισθανθείς καλύτερα και γενικά η λάμψη και η θέλξη σου αυξάνονται εκθετικά. Βοηθούν κάποια έξτρα χρήματα και σίγουρα η προοδευτική βελτίωση της συναισθηματικής σου ασφάλειας. Θα ήταν ωραία να έχουν στρώσει ήδη και τα ερωτικά σου, όμως στη σχέση υπάρχουν απωθημένα/ παρασκήνιο/ μυστικά που τείνεις να εκθέσεις πανηγυρικά προς το τέλος της εβδομάδας, με αρκετά βαρύ αντίκτυπο. Ιδανικά –αλλά όχι σίγουρα– τουλάχιστον διαφυλάττεις τη σωματική και ψυχολογική σου υγεία. Σχέδια, φίλοι, χόμπι και ανήθικες προτάσεις σίγουρα τονώνουν το εγώ σου, ωστόσο ακόμη δυσκολεύεσαι να βρεις τον άνθρωπο που θα ερωτευτείς, το σχέδιο που θα σε χαροποιήσει, την παρέα με την οποία θα διασκεδάσεις άψογα. Αιωρείσαι προς το παρόν στο μεταίχμιο μεταξύ του παλιού που πεθαίνει και του καινούργιου που δεν γνωρίζεις ακόμη.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Ετήσιος απολογισμός: on

H είσοδος του Ηλίου στον Σκορπιό δεν είναι ό,τι καλύτερο σου έχει συμβεί, αφού ρίχνει τους ρυθμούς σου πάνω που είχες αρχίσει να παίρνεις φόρα. Ακαδημαϊκές εκκρεμότητες, καθυστερήσεις σε ανοίγματα, αναθεωρήσεις σε επίπεδο νοοτροπίας, δουλειάς και σχέσεων είναι όλα στο μενού. Αποτελούν δε μέρος του ετήσιου απολογισμού σου, πριν ο Ήλιος περάσει στο ζώδιό σου τον επόμενο μήνα. Φέτος το εφέ είναι λίγο βαρύτερο, καθότι μεγεθύνεται από τη διέλευση του Δία στο δωδέκατο ηλιακό σου οίκο, ο οποίος μιλά για κλείσιμο δωδεκαετίας. Επειδή τα ενεργειακά σου επίπεδα κι αυτά παίρνουν την κατιούσα, χρειάζεσαι περισσότερη ξεκούραση και μια καλή αποτοξίνωση για να φροντίσεις την υγεία σου. Στα ερωτικά σου, δυσκολεύεσαι να δεις καθαρά κι αισθάνεσαι ακάλυπτος. Η διαίσθησή σου, ωστόσο, είναι ο καλύτερος αρωγός σου εν προκειμένω. Ικανό αντίβαρο αποτελεί το πρόγραμμα που έχεις φτιάξει, τα σχέδιά σου, οι φίλοι σου, και οι καινούριες ομάδες στις οποίες εντάσσεσαι και βρίσκεις χαρά και δημιουργικότητα.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μια φαινομενικά ωραία ατμόσφαιρα που συντόμως διαταράσσεται

To πέρασμα του Ηλίου στον Σκορπιό στρέφει ακόμη πιο αποφασιστικά τα φώτα στα σχέδιά σου, τα χόμπι και τον φιλικό σου κύκλο, αφού συνειδητοποιείς ότι δεν γίνεται να καλύπτεσαι συναισθηματικά μόνο από τη δουλειά, αν και συνεχίζεις να το προσπαθείς (εννοείται). Δημιουργεί και μία ασάφεια στις φιλίες σου, αφού τείνεις να τους πετάξεις και κάποιους σεξουαλικούς υπότονους, για μεγαλύτερη πλάκα. Κι ενώ τα σχέδια για διασκέδαση (και δουλειά, μην ξεχνιόμαστε, Αιγόκερως είσαι) αφθονούν, οι σχετικές συνεννοήσεις καθυστερούν και μπερδεύονται χαρακτηριστικά. Πάντως δημιουργικότητα και επιτυχία φαίνεται να συνδυάζονται άψογα στην καριέρα σου, αν και αντιμετωπίζεις αντιδράσεις από το σπίτι και την οικογένειά σου, έστω κι αν σε στηρίζουν ακούσια ή εκούσια. Προς το τέλος της εβδομάδας η εικόνα διαταράσσεται από σένα τον ίδιο που συνειδητοποιείς ότι σου είναι δύσκολο να κρατάς τα προσχήματα επαγγελματικά και κοινωνικά, όταν αισθάνεσαι ότι αλλάζεις και δεν βλέπεις το μέλλον που πλέον θα ήθελες στον τρόπο που εργάζεσαι, διασκεδάζεις και ερωτεύεσαι.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Βελτίωση της κοινωνικής και επαγγελματικής σου εικόνας

Ο Ήλιος στον Σκορπιό δίνει άλλη μία χείρα βοηθείας στην καριέρα σου, κυρίως μέσα από τις συνεργασίες σου και γενικά σε καθιστά το πρόσωπο της ημέρας, ρόλο που δεν απολαμβάνεις απολύτως γιατί σε αναγκάζει να εκτεθείς περισσότερο και με τρόπο που συνήθως αποφεύγεις. Παράλληλα τονίζει το δημόσιο κομμάτι της προσωπικής σου ζωής, με τα πράγματα είτε να σοβαρεύουν ανάμεσα σε σένα και έναν υποψήφιο σύντροφο ή απλώς με το να απολαμβάνεις τη στήριξη του συντρόφου σου στην καριέρα σου. Αν εξαιρέσουμε κάτι υπαρξιακά τύπου ποιος είμαι, πού πάω, τι κάνω και θέλω αυτά που κάνω που κορυφώνονται προς το ΣΚ, από διάθεση πηγαίνεις καλά με φουλ διασκέδαση, ενδιαφέρουσες κουβέντες, εκδρομές, ασυνήθιστες κι ενδιαφέρουσες γνωριμίες και ευκαιρίες να εμπλουτίσεις τις γνώσεις και το πεδίο δράσης σου. Παρομοίως ήρεμα έως κι ευχάριστα τα πράγματα ακόμη και με τους δικούς σου. Μελανό σημείο η τσέπη σου λόγω πολλών πολλών εξόδων, κι ας είναι ως επί το πλείστον για εποικοδομητικούς λόγους.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Με διάθεση κουκουρούκου και υποβόσκοντα σοβαρότατα θεματάκια

Το πέρασμα του Ηλίου στον Σκορπιό κάνει θαύματα για την ψυχολογική και σωματική σου κατάσταση, επιστρέφοντάς σου γενναίες ποσότητες αισιοδοξίας, πίστης, κατανόησης και κατάμαυρου χιούμορ, αλλά και δίνοντάς σου ενέργεια και τη δύναμη να αλλάξεις επιβλαβείς νοοτροπίες και συνήθειες. Θέλεις περισσότερη χαρά, διασκέδαση και ανάπτυξη στην ρουτίνα σου και τη διεκδικείς επιτυχώς. Στα ερωτικά σου τα πράγματα είναι λίγο πιο παραδοσιακά ιχθυακά, αφού ενώ πρακτικά περνάς πολύ καλά με το θέμα σχέση και οικογένεια και σπίτι, θεωρητικά δεν ξέρεις αν το θέλεις, αν σου ταιριάζει, ποιος είσαι, από πού έρχεσαι, πού πας και τέτοια. Προς το τέλος της εβδομάδας δε, τα τεκταινόμενα στην κρεβατοκάμαρά σου παίρνουν ροπές, με ακραίες συμπεριφορές και καλοπροαίρετες αλλά επώδυνες παρεμβάσεις από τον φιλικό σου κύκλο. Το θέμα της συναισθηματικής ασφάλειας εγείρεται επίσης και δημιουργεί λίγη ακόμη αναστάτωση στα πράγματα. Όλα αυτά είναι σίγουρα ενδιαφέροντα και σέξι, ίσως όμως όχι απολύτως ευχάριστα, ούτε όσο εύκολα θα επιθυμούσες. 


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ