Cosmic Telegram

Stardust 633

Σκορπιέ, μετράς την πραγματική αξία των σχέσεών σου

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 633
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379240-782535.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ζωή χωρίς αγάπη, είναι ζωή μισή

Μπορείς να αφήσεις για λίγο στην άκρη την καριέρα σου, την εικόνα σου και οτιδήποτε άλλο κάτω από τον  Ήλιο και να ασχοληθείς αποκλειστικά με τη σχέση σου ή έστω με το τι γίνεται (ή δεν γίνεται) στο κρεβάτι σου; Ε, κάν’το. Αν είσαι σε σχέση ήδη, περιμένεις μια κάποια αναστάτωση που θα σχετίζεται με τα μαγειρέματα που κάνεις στις φιλίες σου και στα χόμπι σου, ειδικά αν καθυστερείς χαρακτηριστικά να ξεκαθαρίσεις/διευθετήσεις ενοχλητικές για το σύντροφό σου καταστάσεις. Αν είσαι ελεύθερος πρόσεξε τις ηλεκτρικές συναντήσεις, ειδικά αν παραφαίνονται γνώριμες και αταίριαστες με τα όσα έχεις αποφασίσει για σένα και τις σχέσεις στο εξής. Όσα συμβαίνουν στη δουλειά δεν σου φτιάχνουν ακριβώς τη διάθεση, αλλά με την είσοδο του Ερμή στον Τοξότη την Κυριακή αρχίζεις να παίρνεις τα πράγματα πιο ελαφριά ή παίρνεις τα βουνά, τα λαγκάδια και τα μπαρ, κι αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική σου κατάσταση, σωματική και ψυχολογική.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Μην κλείνεις τα μάτια στα γεγονότα, αν θέλεις να περάσεις καλά

Το παιχνίδι συνεχίζει να γίνεται στις σχέσεις σου, αν και υπάρχουν θεματάκια υγείας και κάποιες μάλλον απότομες προσαρμογές στην καθημερινότητά σου λόγω δουλειάς που σ’ εμποδίζουν να είσαι όσο λατίνος εραστής θα ήθελες. Βέβαια, η επίδραση του Ερμή στον Τοξότη, από την Κυριακή, είναι καθοριστική για το θέμα, αφού κατευθύνει τις σκέψεις σου σχεδόν αποκλειστικά στο ερωτικό κομμάτι και πώς θα γίνει να το απολαύσεις. Η Πανσέληνος του Σαββάτου στο ζωδιακό σου άξονα ήδη σου δείχνει το δρόμο, φέρνοντας στην επιφάνεια τα ζητήματα στα οποία η προσέγγισή σου οφείλει να αλλάξει κι ας είναι σε βάρος των συνηθειών σου και του τρόπου που συνήθως κάνεις τα πράγματα. Στο επαγγελματικό κομμάτι δεν έχεις χαλαρώσει ακόμη, αφού αισθάνεσαι ότι δεν έχεις τον έλεγχο των όσων συμβαίνουν και οι ματαιώσεις σε επίπεδο καριέρας είναι ουκ ολίγες. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το να μουλαρώσεις και να αρνείσαι τα γεγονότα, ό,τι ψυχολογικό και οικονομικό κόστος και να έχουν, είναι ακριβώς το αντίθετο του ζητουμένου.


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Τρέχεις, τρέχεις και πού θα σταματήσεις;

Η καθημερινότητά σου γίνεται ένα τεράστιο κουβάρι που ξετυλίγεται με ραγδαίους ρυθμούς και περιλαμβάνει το πώς διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου, την οικογένεια και το γάμο σου. Τα τρεξίματά τύπου Βέγγος συνεχίζονται αμείωτα, αλλά ευτυχώς το ίδιο αμείωτη είναι και η ενέργειά σου, σωματική και ψυχολογική. Η Πανσέληνος του Σαββάτου στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου σού υπενθυμίζει απλώς να φροντίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, αποφεύγοντας υπερβολές, ακόμη κι αν είναι για τους καλύτερους των λόγων. Παράλληλα σε προειδοποιεί για πληρωμές που εκκρεμούν κι ένα συρφετό διαδικαστικών θεμάτων που θα διευθετήσεις επιτυχώς. Το πέρασμα του κυβερνήτη σου Ερμή στον Τοξότη την Κυριακή ανοίγει αρκετές κουβέντες σε επίπεδο σχέσης ή γνωριμίας για θέματα οικογενειακά, για το ποιος είσαι και τι χρειάζεσαι και γενικότερα σου δίνει μεγαλύτερη (ναι, ακόμη μεγαλύτερη) διάθεση για διάλογο με το σύντροφό σου. Σε επίπεδο δουλειάς, εγκαινιάζει καλύτερα κανάλια επικοινωνίας με τους συνεργάτες σου, ενώ δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να διευθετηθούν ζητήματα και συμφωνίες που αφορούν το σπίτι και γενικότερα, τα ακίνητα.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Καλή διάθεση που λειτουργεί ως μοχλός αλλαγών

Το κλίμα της εβδομάδας είναι σαφώς προς το θετικό, με τη διάθεσή σου να είναι ευχάριστη, σέξι, δημιουργική και παιχνιδιάρικη. Η άνεσή σου, η διασκέδαση και το να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων σου. Τα παιδιά σου γίνονται μείζον ζήτημα στη σχέση σου, κυρίως λόγω περιστατικών που αφορούν την καθημερινότητα. Η Πανσέληνος του Σαββάτου δείχνει όμως ότι μέσα σε όσα συμβαίνουν υπάρχουν επιτέλους και λύσεις, όχι μόνο προβλήματα, έστω κι αν απαιτούν να δεις τα πράγματα κατάματα και να κάνεις μερικές χειρουργικές αλλαγές. Αν είσαι ελεύθερος, η σεζόν είναι ακόμη ανοιχτή για γνωριμίες, ειδικά αν αποφεύγεις να βλέπεις έναν πιθανό έρωτα ως παράγοντα που πρέπει να σταθμίσεις για να διατηρήσεις τις συνήθειες και τα σχέδιά σου απαράλλαχτα. Ο Ερμής στον Τοξότη, από την Κυριακή, σου φέρνει τρεξιματάκια για θέματα υγείας και επιβαρύνει κάπως τη ρουτίνα σου, όμως σε βοηθάει να αποστασιοποιηθείς κάπως συναισθηματικά από τα όσα σου συμβαίνουν.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Παλιά, ξινά σχεσιακά σταφύλια, που θέλουν θέρισμα και κάψιμο

Προς το εσωστρεφές σου σε βρίσκει και αυτή η εβδομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν περνάς καλά με τον εαυτό σου, το σύντροφο και τα παιδιά σου, στο σπίτι σου, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις ακόμη κι αν γίνονται κάποιες αρκετά σοβαρούτσικες αλλαγές. Η Πανσέληνος του Σαββάτου υπογραμμίζει ότι είναι προτιμότερο να είσαι ο εαυτός σου με τους δικούς σου ανθρώπους, ακόμη κι αν αυτό εγείρει κάποια πάθη και ανακατεύει τη χύτρα μέσα στο σπίτι σου. Η εναλλακτική του να επιμένεις ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα (κυρίως μέσα σου) λόγω φόβου, είναι λιγότερο παραγωγική. Άλλωστε θα δεις ότι το να εμμένεις στο σχεσιακό σου παρελθόν μόνο αναστάτωση δημιουργεί στο μυαλό σου, στις σχέσεις με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου, στην κοινωνική κι επαγγελματική σου υπόσταση. Ο Ερμής στον Τοξότη από την Κυριακή είναι στο πλευρό σου, για να δώσει έναν τόνο χαράς, διασκέδασης, χιούμορ κι αισιοδοξίας και την πολύ απαραίτητη διασκέδαση με τους φίλους, τα χόμπι και τα παιδιά σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Αγνόησε τα ένστικτα που είναι κατά της αλλαγής

Συνεχίζεις να θέτεις επί τάπητος ό,τι απωθημένα έχεις, είτε αφορούν την οικογένεια και το σπίτι σου, είτε τον εαυτό σου, είτε τη δουλειά σου, είτε κάτι που μόνο εσύ θα μπορούσες να φανταστείς. Και το αλισβερίσι πηγαίνει καλά έστω κι αν έχει μεγαλύτερο ειδικό και συναισθηματικό βάρος από ό,τι συνήθως προτιμάς. Η Πανσέληνος του Σαββάτου σού λέει να συνεχίσεις σε αυτή τη γραμμή, παρότι φίλοι, σχέδια και χόμπι σε σπρώχνουν να μην το κουνήσεις ρούπι από τις γνωστές σου θεωρίες, νοοτροπίες και μεθόδους φυγής. Δώσε επίσης ιδιαίτερη βάση στην υγεία σου, ειδικά σε ό,τι συνδυάζεται με τη διατροφή σου, καθότι το άγχος σου κλιμακώνεται και σε ανοίγει στις δικές σου παραδοσιακές ενοχλήσεις. Έσω προετοιμασμένος για έξοδα, ή λιγότερα έσοδα, στο οικογενειακό πορτοφόλι. Άλλωστε ο κυβερνήτης σου Ερμής, στον Τοξότη από την Κυριακή, σε ωθεί να ασχοληθείς με το σπίτι σου και να συζητήσεις θέματα επαγγελματικής και κοινωνικής ατζέντας, ίσως και την πιθανότητα μετακόμισης ή αλλαγής δουλειάς.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Χαλαρώνεις τους ρυθμούς σου, χωρίς να ανέχεσαι αηδίες όμως

Θα θύμιζες το γουρούνι του Αρκά αυτή την εβδομάδα (φυσικά επί το κομψότερον), αν δεν υπήρχαν κάτι θεματάκια μαθημάτων, στενότερου ή ευρύτερου οικογενειακού κύκλου και γενικότερης αναβλητικής κουλτούρας, να βάλεις στη θέση τους. Ο τόνος είναι «καλά να περνάμε» και οι ρυθμοί «Ιούνιος στην Ικαρία». Η Πανσέληνος του Σαββάτου, δε, επιβεβαιώνει την τάση και σε συμβουλεύει να σταματήσεις τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τις ζήλειες, τις ίντριγκες και τις αυτοκαταστροφές στην ερωτική σου ζωή και στις επιχειρηματικές σου δραστηριότητες και να κάνεις ένα μικρό βηματάκι τη φορά, ακόμη κι αν τα ζητήματα/αλλαγές που διαπραγματεύεσαι είναι τεράστια. Στα ερωτικά σου ειδικά, ο σύντροφός σου θα σου δώσει λαβές για να καταλάβεις τι είναι ή δεν είναι για το καλό σου οριστικά. Αυτό μπορεί και να μεταφράζεται και σε ένα μικρό σοκ. Ο Ερμής στον Τοξότη από την Κυριακή σού δίνει παραπάνω ελαφράδα και ευγλωττία και εγγυάται ότι θα ξεχειλίσουν τα μυστικά σου. Παράλληλα αυξάνει μετακινήσεις κι επαφές και για να κλείσεις εκκρεμότητες και για καινούργια κεφάλαια, παρέες και ταξιδάκια.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μετράς την πραγματική αξία των σχέσεών σου

Σχετικά ισορροπημένα τα πράγματα, λέξη κλειδί το «σχετικά». Νιώθεις καλύτερα και βοηθάει το οικονομικό, το γεγονός ότι βλέπεις παραπάνω αναγνώριση της αξίας και της δουλειάς σου και το ότι εκφράζεσαι πιο αβίαστα για τους φίλους, τις εξωεπαγγελματικές σου δραστηριότητες και την ερωτική σου ζωή. Η Πανσέληνος του Σαββάτου στο ζώδιό σου λέει να εστιάσεις ξεκάθαρα σε καριέρα και κοινωνική εικόνα, γιατί εκεί παίζεται το παιχνίδι, και αυτά σου τα ζητούμενα να τα λάβεις σοβαρά υπόψη στο πώς ακριβώς προσεγγίζεις τις προσωπικές σου σχέσεις. Αν οι γνωστές, δοκιμασμένες θεωρίες δεν δουλεύουν, να τις αγνοήσεις, ακόμη κι αν συγγενείς, παρέες κι ο φόβος του αγνώστου συμβουλεύουν το αντίθετο. Ούτως ή άλλως θα έχεις την ευκαιρία να δεις την αξία της σχέσης σου (υπάρχουσας ή εν δυνάμει) και του τρόπου που την προσεγγίζεις καθαρότερα, όταν η ρουτίνα σου διαταραχτεί λόγω σοβαρότερων ζητημάτων που αφορούν σπίτι, οικογένεια και υγεία. Ο Ερμής δε στον Τοξότη από την Κυριακή δίνει έξτρα χείρα βοηθείας στην τσέπη σου.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Άνοιξε το στοματάκι σου, πριν κάνεις μπαμ

Φαίνεται ότι πλέον διαμαρτύρεται και το σώμα σου για τα όσα συμβαίνουν σε δουλειά και σπουδές, και σου ζητάει να το φροντίσεις, αφού πλέον οι συνειδητοποιήσεις των δύο προηγούμενων ετών αρχίζουν και κάθονται μέσα σου και δεν τις λες και λάιτ. Όσα συνειδητοποιείς δεν βολεύουν απαραιτήτως τις παρέες και τα σόγια σου. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να είσαι πιο υποψιασμένος για τα όσα μπορεί να λέγονται πίσω από την πλάτη σου. Η Πανσέληνος του Σαββάτου σού λέει να τελειώνεις με ωχαδερφίστικες ή και παλιμπαιδίστικες νοοτροπίες και να μη στηρίζεις τις ελπίδες σου στους πόρους τρίτων, οικονομικούς ή ψυχολογικούς. Άλλωστε οι επικοινωνιακές δυσκολίες των ημερών μπορεί να δυσκολέψουν από φιλίες μέχρι και επαγγελματική καθημερινότητα, δημιουργικότητα αλλά και ερωτική ζωή. Ο Ερμής, στο ζώδιό σου από την Κυριακή, δίνει μία σοβαρή και αναγκαία ώθηση στα πράγματα, αφού σε βοηθάει να επικοινωνήσεις περισσότερο αβίαστα και να βγάλεις από μέσα σου, μιλώντας, όσα έχεις ανάγκη για τις σχέσεις αλλά και την καριέρα σου. Σου δίνεται μια ευκαιρία να ξαναδείς καθαρότερα το θετικό της όλης ιστορίας και βρίσκεις μία ικανή βαλβίδα αποσυμπίεσης.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Συνειδητοποιώντας τι έμψυχο κι άψυχο υλικό επιθυμείς για το μέλλον σου

Οι ομοϊδεάτες σου είναι οι ήρωες της ιστορίας αφού στα αυτιά τους καταλήγει οτιδήποτε αφορά την ερωτική σου ζωή, τους φόβους σου, το παρελθόν που πρέπει να κλείσεις, τη σχέση με τα σόγια σου, την επαγγελματική κι ακαδημαϊκή σου ρουτίνα και σχέδια. Η Πανσέληνος του Σαββάτου τονίζει την αξία ανθρώπων και δραστηριοτήτων που μπορούν να σε συνοδεύσουν στο μέλλον που επιθυμείς και σε συμβουλεύει να μη χαλαλίζεσαι σε έρωτες και πρότζεκτ που δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Η διασκέδαση μόνο για τη διασκέδαση ούτε ήταν, ούτε είναι ιδιαίτερα σκόπιμο να γίνει το στιλ σου (κι ας έχει πλάκα). Άλλωστε οι εξελίξεις στο σπίτι και στο βάθος του εαυτού σου θα σου δείξουν το πόσο η επιμονή σε ξεπερασμένα μοντέλα υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας είναι επιβλαβής για τη χαρά, τη δημιουργικότητα, τον έρωτα και την κοινωνικοεπαγγελματική σου εξέλιξη. Ο Ερμής στο Τοξότη δε, από την Κυριακή, βοηθά να δεις συνήθειες και νοοτροπίες που είναι επιβλαβείς για την ψυχολογική και σωματική σου υγεία.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Κάνε τις προσαρμογές που χρειάζονται και σταμάτα την γκρίνια

Έστω κι αν χρειάζονται κάποιες θυσίες εκ μέρους σου, οι καινούργιες σου σχέσεις, επαγγελματικές και προσωπικές, αξίζουν τον κόπο. Εφόσον βέβαια δεν απολέσεις κάθε ίχνος ευφυΐας σου για να γίνεις ο επαναστάτης χωρίς αιτία, που τόσο εύκολα μπορείς. Κάτσε κάτω από την μπάρα, καλοδέξου τα επαγγελματικά σχέδια που βράζουν (ναι, με τα έξοδά τους) και το σοβάρεμα προσωπικών καταστάσεων που αξίζουν, ακόμη κι αν απαιτούν να το πάρεις αλλιώς. Αυτό επιτάσσει η Πανσέληνος του Σαββάτου και να μη χρησιμοποιήσεις τη συνήθεια και την υγεία σου σαν άλλοθι για να αποφύγεις καταστάσεις. Ειδικά στους ανθρώπους που είναι πιο ευάλωτοι στα μπαρμπούτσαλα που μπορεί να τους αραδιάσεις, δλδ. την οικογένειά σου και τους πολύ πολύ δικούς σου. Το πέρασμα του Ερμή στον Τοξότη σε κάνει πάσα σε χόμπι και φίλους και σου δίνει εμπνεύσεις, ιδέες και την ικανότητα να δεις το ευχάριστο του μέλλοντος κυρίως της ερωτικής σου ζωής και δευτερευόντως επιχειρηματικών ή δημιουργικών σχεδίων.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Προσαρμογές που σου ανοίγουν πόρτες και οικονομική ανασφάλεια που επιμένει

Παίρνεις μεγάλη χαρά από τις προσαρμογές που γίνονται στην καθημερινότητά σου, στο σώμα σου, στη συντροφική σου σχέση και στις συνεργασίες σου και δεν βλέπεις την ώρα να γίνεις το καινούργιο. Η Πανσέληνος σου επιβεβαιώνει ότι καλά το πηγαίνεις και πως είναι περίοδος ανοίγματος, καινούργιων παρεών, αντικειμένων και χώρων, εφόσον καταφέρεις να ανανεώσεις τις επικοινωνιακές σου συνήθειες στα ερωτικά σου και να διαφημίσεις καλύτερα τη δημιουργικότητά σου και την αξία σου. Κοινώς, κουνήσου και μην περιμένεις σαν το χάνο να σου έρθει η τροφή στο στόμα. Άλλωστε το οικονομικό και συναισθηματικό σου παρελθόν (που αρνείσαι κατηγορηματικά να κλείσεις, ακόμη) ταρακουνάει επαρκώς την ψυχολογία, τις συμφωνίες και την τσέπη σου και σου δίνει να καταλάβεις ότι μερικά πράγματα καλύτερα να μη συνεχιστούν. Με το πέρασμα του Ερμή στον Τοξότη την Κυριακή, σοβαρεύεις και καταλαβαίνεις ότι πατάς στα πόδια σου, και το σπίτι και η σχέση σου γίνονται μοχλοί που σου δίνουν τη δύναμη να διαπραγματεύεσαι ευφυέστερα στην καριέρα σου. Και γενικά να εξωτερικεύεσαι. Δημοσίως.  


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ