Cosmic Telegram

Stardust 255

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)   Διαθέτεις φιλοδοξία, προοπτική, θέληση

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 255
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36286-81730.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)   

Η περιγραφή ενός Κριού στα ποπ αστρολογικά βιβλία είναι ενός τύπου που επιθυμεί διακαώς να βρίσκεται πρώτος στις παρελάσεις, χτυπώντας δυνατά τα τύμπανα. Που δεν τον ενδιαφέρουν τα υπονοούμενα, το τακτ και η ταπεινότητα. Που μεταξύ χρήματος και δόξας θα προτιμήσει τη δεύτερη οποιαδήποτε στιγμή. Που στις σχέσεις δεν δέχεται την ήττα και που οι συναισθηματικές του αντιδράσεις δεν είναι προδιαγεγραμμένες. Που μόλις η ένταση της φωνής του συνομιλητή του ανέβει έναν τόνο δημιουργώντας προοπτικές σύγκρουσης, είναι έτοιμος να μπει στη μάχη αναγκάζοντας τον άλλο να εξαφανιστεί στη Σιβηρία με one way ticket. Μάλιστα. Ισχύουν όλα. Διαθέτεις φιλοδοξία, προοπτική, θέληση. Ακόμα όμως και οι ντροπαλοί Κριοί –που δεν υπάρχουν– μπορούν να γευτούν τη χαρά της κυριαρχίας, αρκεί να θυμούνται ότι για κάθε δυνατό υπάρχει ένας δυνατότερος. Συνεννοηθήκαμε;

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ένας Ταύρος προτιμάει να πάει για shopping παρά να βουλιάξει σε έναν κυκεώνα με θέματα ηθικής, θρησκείας και αρχών. Όμως και τα τρία αυτά θέματα βρίσκονται τώρα μπροστά σου. Αν αισθάνεσαι μόνος σε αυτή τη σύγκρουση είναι εξαιτίας της έντονης ενεργοποίησης του 12ου οίκου σου, που σου υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να ακολουθήσεις το δικό σου δρόμο, λαμβάνοντας όμως υπόψη σου τα κοινωνικά στάνταρντς, την τρέχουσα ηθική, τις συλλογικές αρχές. Ανήκεις στην κοινωνία κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πλεύσεις μαζί της χωρίς όμως να χαθείς στις παράλογες απαιτήσεις της. Χάρη στη διέλευση πάντως του κυβερνήτη του 8ου οίκου σου στον 9ο, ένας νέος χαρακτήρας πιθανόν να εισβάλει στη σαπουνόπερα της ζωής σου, φέρνοντας τη γεύση από το μέλι που τρελαίνεσαι.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Υπάρχουν στιγμές που ξύνεις το κεφάλι σου προσπαθώντας να αποφασίσεις αν θα κάνεις πραγματικότητα το νεανικό σου σχέδιο να σκαρφαλώσεις στις πυραμίδες –προτού σου χρειαστεί ανελκυστήρας– ή αν θα συρθείς παραιτημένος πίσω στη φωλιά σου. Με δυσάρεστους πλανήτες στον 9ο οίκο σου, αλλά και τον ευεργέτη Δία, σπρώχνεσαι δυναμικά να πατήσεις σε μέρη που δεν πάτησες ποτέ πριν. Να ριψοκινδυνεύσεις καινούργιες διαδρομές, να ανοίξεις πανιά στα όνειρά σου, να υπάρξεις όπως εσύ θέλεις. Όσο για τον κυβερνήτη σου Ερμή, θα βρίσκεται στο ζώδιό σου από 1/5, δραστηριοποιώντας σε ακόμα περισσότερο και δίνοντάς σου επιπλέον τη δυνατότητα να κάνεις πράξη κάθε σου απόφαση. Μόνο κάνε γρήγορα, γιατί στις 7 γυρίζει ανάδρομος μέχρι τις 31.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Δεν είναι μια καθησυχαστική άνοιξη, ακόμα κι αν ο Ποσειδώνας μερικές φορές λειτουργεί καθησυχαστικά με όνειρα θερινής νυκτός, ή ο Ουρανός σού δίνει εκλάμψεις που σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Όταν ο Άρης διατρέχει το ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου, δεν μπορείς να κάνεις βουτιά σε μια πισίνα, ούτε να αναπνεύσεις τον καθαρό αέρα στο δάσος, ούτε να αφεθείς στις καθημερινές απολαύσεις χωρίς την υπενθύμιση των επαγγελματικών σου υποχρεώσεων, των ανταγωνιστικών killers που υπάρχουν στη δουλειά και μπαίνουν στα χωράφια σου, ή τα αφεντικά που απαιτούν όλο και περισσότερα. Έχεις ποτέ λυθεί τόσο ώστε να τραγουδήσεις καραόκε χωρίς να κωλώνεις; Μμμ… Είναι μια ωραία μεταφορά της επαγγελματικής ζωής.  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Λαμβάνοντας υπόψη τον ακήρυκτο πόλεμο που συνεχίζεται εντός σου μεταξύ ενός κομματιού του εαυτού σου που εύχεται να ζούσε μια «κανονική ζωή», χωρίς πολλή χαρά αλλά και χωρίς πολύ πόνο και μεγάλες απογοητεύσεις, και ενός άλλου που πιστεύει ότι έχεις γεννηθεί για πάθη, φιλοδοξίες και λάθη στο μέγεθος του Τιτανικού, θα πρέπει να σκεφτείς το εξής: εάν μια ραγισματιά ή κάποιοι χωρισμοί απειλούν να συντρίψουν τη ζωή σου, έχεις την ευθύνη να τους αποτρέψεις ή να προσπαθήσεις να κλείσεις τη ρωγμή, ώστε να κρατηθείς δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάς. Τι μπορείς να κάνεις αν το κενό μεταξύ σας έχει το μέγεθος του Γκραν Κάνιον, μόνο εσύ ξέρεις. Κι αν το προηγούμενο δεν σου λέει τίποτα, ή αν βρίσκεσαι σε εποχή πένθους για μια σχέση που βυθίστηκε, κοίτα ψηλά τον ουρανό και πες σαν τη Σκάρλετ: As God is my witness, as God is my witness, they’re not going to lick me. I’m going to live through this and when it’s all over, I’ll never be hungry again.  

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Όχι, οι Παρθένοι δεν είναι γνωστοί για τη μεγάλη άνεσή τους στη διαχείριση των ερωτικών σχέσεων. Αρχικά γυρνάνε μέσα στο σπίτι τραγουδώντας “You Stepped out of a Dream” και λίγο αργότερα μουρμουρίζουν το “After all I’ve done for you…”. Όταν ο 5ος σου οίκος συγκλονίζεται από τη διέλευση του Πλούτωνα (και ο 8ος είναι ενεργοποιημένος από τον Άρη) μαθαίνεις για τον έρωτα με το δύσκολο τρόπο, αλλά ταυτόχρονα σου δωρίζεται ένα συμπαντικό παράδοξο: ποτέ πριν δεν ήσουν τόσο ανοιχτός στις νέες εμπειρίες, τόσο γεμάτος από ζωή και ελπίδες για το μέλλον που, σε οποιαδήποτε ηλικία, μοιάζει χαρμόσυνο. Δεν πρόκειται για μια περίπτωση όπου ντυμένος ψαρουντοφεκάς γυρίζεις στην επιφάνεια με τα χέρια άδεια. Η περίσταση είναι αληθινή. Συμβαίνει ή θα συμβεί. Τώρα ή σε λίγο.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Γιατί συνεχίζεις να ασχολείσαι κάθε τόσο με ανθρώπους που σε πληγώνουν; Ίσως να είσαι τόσο εθισμένος στον Άλλο που παραβλέπεις τη σπατάλη της ενέργειας ή την ψυχοφθόρα κατάληξη που υπήρχε από την αρχή της σχέσης. Ή επειδή υπάρχουν μαθήματα που χρειάζεται να μάθεις μένοντας σε σχέσεις που δοκιμάζουν τα όριά σου, τις αντοχές σου, την ίδια την πίστη σου στους ανθρώπους. Η συντονισμένη δράση της Αφροδίτης και του Άρη στον 7ο οίκο σου σε φέρνει αντιμέτωπο με όλη την γκάμα των Σχέσεων και ο Χείρωνας στον 5ο σου σε συμβουλεύει να συγχωρήσεις αυτούς που σου πάτησαν την καρδιά από πρόθεση ή από λάθος. Το βασικό αυτό τον καιρό είναι: να καταλάβεις τι παίζεται στις σχέσεις σου, ποιο ρόλο παίζεις εσύ σ’ αυτές, και μέχρι πού μπορείς να υποχωρείς χωρίς να διακυβεύεται η αξιοπρέπειά σου. Ναι, όλα είναι Σχέσεις.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με πλανήτες στον 6ο σου οίκο αυτή την εποχή έχε κατά νου ότι ναι μεν εργασιακά θα χρειαστεί να υπερβάλεις την παραγωγικότητά σου, αλλά υπάρχουν ανταλλάγματα. Ναι, μπορεί να δουλεύεις μέχρι τις 10 το βράδυ. Ναι, μπορεί να συναντήσεις κάποιον τα μεσάνυχτα για επαγγελματικό ραντεβού. Ναι, μπορεί να χρειαστεί να έχεις έτοιμη δουλειά με την έναρξη της ημέρας. Μπορεί να τσακωθείς με ένα συνάδελφο, μπορεί ο πελάτης να σου σπάσει τα νεύρα. Μπορεί να καις τον εαυτό σου με αυτό τον τρόπο, όμως να ξέρεις ότι δεν εργάζεσαι επί ματαίω. Κάποιος διευθυντής μπορεί να σου σφίξει το χέρι και μπορείς να έχεις βάσιμες υποψίες ότι αυτή η χειρονομία θα συνοδευτεί και από μια υπόσχεση εξέλιξης. (Κι επειδή περνάς πολλές ώρες στη δουλειά δεν σημαίνει ότι θα ερωτευθείς και μέσα στη δουλειά).  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Να μιλήσουμε… για έρωτα; Για τέχνη; Για επιθυμία; Για έμπνευση; Για φιλιά που δεν θα ξεχαστούνε ποτέ; Για όνειρα στο μέγεθος του Empire State Building; Μπορείς να μιλήσεις και να κάνεις ό,τι θέλεις. Είναι εποχή-ωδή στον Πόθο σε όλες του τις μορφές. Με τον Άρη και την Αφροδίτη στον Κριό, έχεις την ευκαιρία να διοργανώσεις το προσωπικό σου φεστιβάλ ερωτικών ταινιών, επιλέγοντας εκείνες που θα ήθελες να πρωταγωνιστήσεις. Κάτι σε μελό όπως «Τα καλύτερά μας χρόνια»; Μήπως τη «Νύφη του Φρανκενστάιν»; Μήπως την «Ολέθρια Σχέση», σε ερωτικό θρίλερ; Την “Pretty Woman”, σε κομεντί; Ή μήπως το “What’s up, babe”, σε χολιγουντιανό screwball; Όποιες κι αν είναι οι επιπλοκές στην ερωτική σου ζωή, μπορεί να περάσεις και δύσκολες στιγμές στην προσπάθειά σου να αποφασίσεις αν πρέπει να δώσεις την καρδιά σου ή αν πρέπει να αναζητήσεις την τύχη σου έξω από μια σχέση που σε κάνει να χασμουριέσαι.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Άντρας, γυναίκα, παιδιά, σπίτι, κατοικίδιο, οικογενειακό τραπέζι, γιαγιά, παππούς, φιλικά ζευγάρια, μπάρμπεκιου στον κήπο. Θα ήταν βολικό οι οικογένειες να αποτελούσαν ένα τηλεοπτικό οικογενειακό κλισέ, αλλά η πραγματικότητα μπορεί να είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτική –και εκρηκτική με τον Άρη στον 4ο οίκο σου– αφού «κανονική» οικογένεια δεν υπάρχει. Χρειάζεται τσαγανό, αλλά το καθήκον γίνεται πιο εύκολο όταν συνειδητοποιείς ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν είναι πιο «φυσιολογικοί» από ό,τι είσαι εσύ και ότι δεν μπορείς να κατηγορείς τους γονείς σου για τα πάντα. Άρα ποια είναι η πιο επωφελής δράση που μπορείς να αναλάβεις; Με τον Δία στο 2ο οίκο σου μπορείς να θερίσεις ό,τι έχεις σπείρει και να επενδύσεις την ενέργειά σου στην οικονομική ευημερία. Μπορεί να γίνει δική σου.    

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο Χείρωνας στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου επηρεάζει αρνητικά την Εικόνα που έχεις εσύ για τον εαυτό σου, αν και ούτως ή άλλως το σύμπαν έχει εργαστεί φιλότιμα τα τελευταία χρόνια για να σου την τσαλακώσει. Για την ακρίβεια, όταν είσαι μόνος σου λες τόσο κακά πράγματα για τον εαυτό σου που ποτέ δεν θα επέτρεπες σε άλλο ανθρώπινο ον να εκστομίσει προς εσένα. Παρόλο που συγγενείς και συνάδελφοι δεν μπορούν να σε βοηθήσουν ιδιαίτερα, υπάρχουν άλλοι εκεί έξω στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς όταν έχεις τις μαύρες σου. Η έμφαση είναι στο «εκεί έξω». Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σου πουν ότι η αναγέννησή σου είναι πραγματικότητα. Τη νιώθεις, την εύχεσαι, την πιστεύεις. Βάλε καλά στο μυαλό σου ότι με τον Δία στο ζώδιό σου δεν κινδυνεύεις από τίποτα. Κι αν ανήκεις σε αυτούς που θέλουν να ρωτήσουν πόσο χειρότερα μπορούν να είναι τα πράγματα, η απάντηση είναι πάρα πολύ με τον Ποσειδώνα παρόντα, αν ανήκεις στο τρίτο δεκαήμερο.

   

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Κρατήσου ψύχραιμος και μη λιποψυχάς επειδή αν και δουλεύεις σκυλίσια (δουλεύεις σκυλίσια, ε;) δεν έχεις την οικονομική ανταπόκριση που θα ’θελες. Το πάθος, οι Άλλοι και η ίαση καταναλώνουν μεγάλο μέρος της ενέργειάς σου και η επισφαλής οικογενειακή κατάσταση δεν απορροφάει τους κραδασμούς ούτε λειτουργεί σαν αλεξικέραυνο.

Μερικές συμβουλές: 1) Απόφυγε τις παγίδες που ονομάζονται απληστία και παρόρμηση να μπεις στο μάτι των άλλων. 2) Μίλησε επειγόντως για ό,τι σου λείπει και φρόντισε να ισορροπήσεις έσοδα-έξοδα. 3) Σταμάτα να έχεις γελοίους φόβους ότι κάποιοι στοχεύουν να σε εξαφανίσουν από λεπτό σε λεπτό. 4) Το να βάλει κάποιος δικός σου άνθρωπος την υπογραφή του σαν εγγυητής στο δάνειο που παίρνεις δεν αποτελεί ωρολογιακή βόμβα. 5) Το να έχεις κάτι δικό σου είναι εξαιρετικό, το να μοιράζεσαι όμως είναι θεϊκό.  

 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ