Cosmic Telegram

Stardust 615

Βρες ισορροπία ανάμεσα σε εμπιστοσύνη και δυσπιστία

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 615
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355682-737080.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ανανέωση δυνάμεων

Συνεχίζεις να αισθάνεσαι σαν δυναμιτάκι στην πρέσα των επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων, διαρκώς ένα βήμα πριν την έκρηξη. Μέχρι την Τετάρτη εγκατάστησε μία φάκα στην τσέπη για να προλάβεις άκυρες σπατάλες σε πνεύμα «μία ζωή την έχουμε/ η φτώχεια θέλει καλοπέραση». Οποιαδήποτε εύνοια του αφεντικού σου θα εξατμιστεί αν α) δείχνεις την αξιοπιστία και τη σταθερότητα της νιτρογλυκερίνης β) τα «καλά παιδιά» του γραφείου σου αναλάβουν να σου ζωγραφίσουν ένα πορτρέτο όχι πολύ κολακευτικό. Κρύβε λόγια και κράτα προφίλ συντηρητικό έως και μουντρούχαλο, θα είναι υπέρ σου. Επειδή την Πέμπτη παίρνεις τα πάνω σου, μην παρασυρθείς και κάνεις οτιδήποτε απλά και μόνο για να το κάνεις, χωρίς να το σκεφτείς καλά. Ισχύει τόσο για αναίτια κούραση, όσο και για αναμάσηση παρελθόντων κριμάτων και φυσικά για το να διαθέσεις χρόνο και χρήμα σε ανθρώπους που δεν σε εκφράζουν. Το Σάββατο αρχίζει και σε πιάνει η άνοιξη σοβαρά, αλλά να θυμάσαι να παραμένεις μετρημένος.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Χαλάρωσε τα ηνία στη ζωή σου

Δεν είναι ότι ξεκινάς με άσχημη διάθεση, είναι ότι το σύμπαν έχει ξυπνήσει με τρελά κέφια κι έχει αποφασίσει ότι είσαι ο αγαπημένος του γελωτοποιός. Καλύτερα μπες στον ρόλο, για να αντιμετωπίσεις με ελαφρύτερη διάθεση τη διαρκή επαλήθευση του Νόμου του Μέρφυ σε ό,τι, μα ό,τι πας να καταπιαστείς. Να προσέξεις ιδιαίτερα τον εαυτούλη σου, γιατί είσαι ό,τι πολυτιμότερο έχεις. Βέβαια, καλό θα ήταν να το κάνεις αυτό ενεργητικά, βάζοντας πρόγραμμα σε διατροφή, ύπνο, άσκηση και κάνοντας κι ένα τσεκ-απ καλού κακού, αντί να γκρινιάζεις στο σύντροφό σου αδιάκοπα, για να μην τον βάζεις στον πειρασμό να σου ρίχνει ηρεμιστικά στον καφέ. Αντιμετώπισε με αγάπη τα μηχανήματά σου και πρόσεξε ιδιαίτερα στις μετακινήσεις σου, από το πώς κατεβαίνεις τις σκάλες μέχρι το πώς οδηγάς. Προς το τέλος της εβδομάδας ένα υπερκαταναλωτικό όργιο φαντάζει η μόνη σου διέξοδος, όμως εγγυημένα θα ευχαριστηθείς περισσότερο το να ξοδέψεις για να κάνεις κάτι με τους φίλους σου.  


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Πολλά πράγματα, ναι, καλά όμως;

Τα καλά νέα είναι ότι αφού η καθημερινότητά σου θυμίζει Επικίνδυνες Αποστολές, θυμίζεις κι εσύ κάτι από χολιγουντιανό ήρωα ή αντιήρωα ή τον αγαπημένο James Bond που μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων θέλει και το χρόνο του για γκομενοδουλειές κι ένα dry Martini. Κατέβασε το ένα ποτό σου, έμφαση στο ένα, και εμπρός να εξιδανικεύσεις αρκετά τον άνθρωπο που θα γνωρίσεις για να τον δεις πρίγκιπα ή πριγκίπισσα. Τίποτα καλύτερο από το φλερτ και τη δημιουργικότητα που πάει μαζί με τον έρωτα για να εκτονώσεις τις εντάσεις σου και να αρχίσεις να κάνεις καινούργια καλύτερα σχέδια που θα λύσουν τους κόμπους της παρούσας σου κατάστασης. Κατανοητή η πίεση, δεν είναι και λίγα αυτά που έχεις να φέρεις βόλτα, αλλά αν καταφέρεις να πετύχεις την αυτοπειθαρχία μέσα από τους περιορισμούς που ούτως ή άλλως σου επιβάλλει το περιβάλλον, θα έχεις ένα εργαλείο για να διαχειρίζεσαι πια την ζωή σου πολύ αποτελεσματικότερα.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Προσαρμόσου στις συνθήκες, μη συντρίβεσαι από αυτές

Ρευστή προβλέπεται η επόμενη εβδομάδα και όσο ρευστότερος παραμένεις κι εσύ, τόσο το καλύτερο για σένα και για τους γύρω σου. Όταν λέω ρευστός, εννοώ ότι δεν θα σε βοηθήσει το να παγιωθείς στο θέλω σου και να χτυπάς το πόδι σου κάτω σαν πεντάχρονο, αλλά θα σε βοηθήσει και με το παραπάνω το να βάλεις το «θέλω» σου κάτω από το μικροσκόπιο και να το κοιτάξεις με ειλικρίνεια. Καλύτερα να αφήσεις την τάση που έχεις να καλλωπίζεις αυτά που σε ενοχλούν, γιατί αυτή την εβδομάδα έχεις μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να δεις τα πράγματα όπως είναι σε δουλειά και σπίτι, να αντέξεις την πραγματικότητα και να κάνεις και τους κατάλληλους χειρισμούς. Πρόσεχε ιδιαίτερα συναδέρφους και συνεργάτες που έρχονται κρατώντας δωράκια γιατί αν το τίμημα είναι δυσανάλογο, καλύτερα να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους. Στο τέλος της εβδομάδας ενδείκνυται να περιποιηθείς το σώμα σου και να ταΐσεις την ψυχή σου ωραία και πρωτότυπα θεάματα, ήχους και ασχολίες. Γενικά, μην αμελείς την υγεία σου.


Λέων (22Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Δουλεύοντας με τους γύρω σου

Ξέρω ότι ιδανικά θα ήθελες να ζουν σε ένα μακρινό γαλαξία, αλλά μέχρι να εφευρεθεί ο διακτινισμός, οι γονείς σου είναι εδώ όπως και τα αδέρφια σου και αιτούνται της προσοχής σου με έναν τρόπο απόλυτο και όχι απόλυτα ευχάριστο. Ψυχραιμία χρειάζεται και να βάλεις δύο πραγματάκια στη σειρά. Μην κάνεις το λάθος να προσπαθείς να βγάλεις συνεννόηση με τους δικούς σου, επένδυσε σε πράγματα που απολαμβάνετε μαζί, όπως μία έξοδο για φαγητό, απλές καθημερινές συναναστροφές και φυσικά τη συνδρομή σου στην καθημερινότητα (βλέπε ανεπίσημος σωφέρ/τεχνικός υπολογιστών/σύμβουλος οικονομικών/οικιακός βοηθός/νοσοκόμος). Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου να το ρίξεις στην πλάκα με τους φίλους σου και να μην αφήσεις το θέμα να βαρύνει δυσανάλογα, τουλάχιστον μέχρι να κλείσεις το μέτωπο γονείς. Εντέλει αν όλα αυτά σου φαίνονται δύσκολα, ίσως τελικά χρειάζεται να ψάξεις να βρεις τι ρόλο παίζει τελικά το περιβάλλον σου για σένα και τι θυσίες, τι θυσίες έχεις κάνει εσύ για αυτό.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Μην γίνεσαι η χειρότερη δυσφήμηση του εαυτού σου

Αν υπήρχαν κουπόνια γκρίνιας που σου δίνουν άνθρωπο και χρόνο να του γκρινιάζεις, ίσως παραμελούσες ακόμη και το φαγητό για να τα προμηθεύεσαι. Δεν λέω, έχεις αιτία, αλλά και οι γύρω σου δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ειδικά το σύντροφό σου, τείνεις να τον εξαντλήσεις στο μη περαιτέρω. Μπορεί να αισθάνεσαι ότι οι φίλοι σου σε παραμελούν, αλλά αν το καλοσκεφτείς, το να μη σηκώσει κάποιος μία φορά το τηλέφωνο ή το να έχει άλλα σχέδια δεν σημαίνει ότι σε απορρίπτει, σημαίνει ότι έχει ζωή. Αν έχεις παιδιά, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σου, κατανοώ ότι τα λατρεύεις, αλλά δεν είναι προέκταση του εαυτού σου και είναι λογικό να αντιδρούν στην υπερπροστασία σου. Από την Πέμπτη κράτα συντηρητικό προφίλ και κάνε τα απαραίτητα, μείον τις εξαλλοσύνες, δείξε τον ικανό εαυτό σου σε σπίτι και δουλειά. Καλύτερα κράτα τις δυνάμεις σου για το Σαββατοκύριακο, που αισθάνεσαι πιο αισιόδοξος και θα είσαι πιο κατάλληλος για συναναστροφές.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Δυσκολεύεσαι να δεις το πραγματικό

Αυτό τον καιρό η ζωή σου, σου φαίνεται ότι έχει μουσικό χαλί, αφού ό,τι σου συμβαίνει γίνεται με έναν τρόπο κινηματογραφικό που αν μη τι άλλο σε κάνει να θέλεις να αναθεωρήσεις και πιθανώς να διευρύνεις το πεδίο εντός του οποίου αισθάνεσαι άνετα. Νέες γνωριμίες αυτής της εβδομάδας, ειδικά εάν υπόσχονται να είναι παραγωγικές, δημιουργικά, οικονομικά ή ερωτικά, σε προβληματίζουν και με το παραπάνω, αφού υποψιάζεσαι μέσα από το ροζ συννεφάκι σου ότι κάπου στο άμεσο μέλλον θα χρειαστεί να στριμώξεις τον εαυτό σου και να εργαστείς με πειθαρχία αν πρόκειται να έχεις κάποια πιθανότητα να πετύχεις τους στόχους που τώρα υπαινίσσεται το σύμπαν. Στο τέλος της εβδομάδας, οι εντάσεις στο οικογενειακό περιβάλλον που δεν μπορείς να μασκαρέψεις περαιτέρω, χρησιμεύουν κι αυτές σαν οδοδείκτης για το μέλλον σου. Το θέμα είναι όμως ότι, ως συνήθως, η διασπορά σου σε κοινωνικότητες σε βοηθάει να ξεχάσεις ό,τι έχεις αποφασίσει και να επιστρέψεις στην τρελή και ναρκωμένη σου χαρά το Σαββατοκύριακο.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Βρες ισορροπία ανάμεσα σε εμπιστοσύνη και δυσπιστία

Αν υπάρχουν θέματα προς διευθέτηση, ιδιαίτερα κληρονομικά ή γενικότερα οικονομικής φύσεως ανάμεσα σε σένα και το σύντροφο ή τα αδέρφια σου, η εβδομάδα τα φέρνει δυναμικά στο προσκήνιο. Δώσε μεγάλη προσοχή και σε οικονομικές συνεργασίες στις οποίες εμπλέκεσαι γιατί έχεις την τάση να δεις τους ανθρώπους με τους οποίους συνεταιρίζεσαι εξωραϊσμένους και τις προτάσεις τους ιδανικότερες από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Αν σπουδάζεις, κάνε την καρδιά σου πέτρα κι ασχολήσου κομματάκι παραπάνω με τα των σπουδών σου γιατί μπορείς άνετα να ανταπεξέλθεις, αλλά χρειάζεται να τα βάλεις στο πρόγραμμα. Επίσης, κάνε λίγη εργασιοθεραπεία προς το τέλος της εβδομάδας κι άσε την προσωπική σου ζωή στον αυτόματο πιλότο, το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει. Αν την Κυριακή βλέπεις οικογένεια συνήθως, προσπάθησε να χαλαρώσεις για μία φορά και να αφήσεις τους άλλους να κάνουν τα πράγματα όπως θέλουν εκείνοι και είναι βέβαιο ότι θα δείτε ο ένας τον άλλο με άλλο μάτι και ίσως περάσεις και καλά. 


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Διέξοδος από την πίεση στα ερωτικά σου

Το δίλημμα «δουλεύω για να ζω ή ζω για να δουλεύω» ξεπροβάλλει στο μυαλό σου, αφού ξεπατώνεσαι στη δουλειά για να μπορέσεις να τα φέρεις βόλτα και δεν είναι σίγουρο ότι τα καταφέρνεις. Πάρε βαθιά αναπνοή και κάνε ό,τι χρειάζεται να κάνεις, προσπαθώντας αυτή τη φορά σαν ενήλικας να μη στηριχτείς οικονομικά σε γονείς, όσο κι αν είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Βλέπεις, αν η οικογένεια είναι παρεμβατική μία όταν δεν βοηθάει, όταν βοηθάει γίνεται δέκα και το τελευταίο που θέλεις, trust me, είναι μέσα στην τούρλα της εβδομάδας να έχεις και κάποιον να σου λέει τι και πώς να το κάνεις. Στο τέλος της εβδομάδας είσαι σε κατάσταση μόλις αποφυλακισθέντα από εικοσαετία στο Σινγκ Σινγκ και έτσι, με διακριτικά στερημένη διάθεση, αντικρίζεις τα άτομα του αντίθετου φύλου. Αν είσαι ελεύθερος, με τις ευλογίες μας, αν όχι, σκέψου μήπως αυτό που χρειάζεται η σχέση σου δεν είναι ένα ακόμη ψέμα και γλίτωσε τον εαυτό σου τις τύψεις του Σαββατοκύριακου.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Διαχειρίσου την ανάγκη για διασκέδαση

Η σύσταση «νηστεία και προσευχή» μάλλον έρχεται ελαφρώς καθυστερημένα, αλλά έλα που αυτή την εβδομάδα τα ψυχολογικά σου βγαίνουν μία βόλτα στο πάρκο και παίρνουν μαζί τους και αρκετή από την ενέργεια σου. Για να καταπολεμήσεις την καταπληκτική αίσθηση «θέλω να λιώσω κάπου για πάντα αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι λες και με διαπερνάει ηλεκτρικό ρεύμα» συνίσταται διαλογισμός, γιόγκα, τάι τσι ή ό,τι άλλη πρακτική χαλάρωσης μπορείς να σκεφτείς και γενικά ελαφρύ φαγητό. Κατά τα άλλα φρόντισε να μην ανακυκλώνεις κουτσομπολιά και φήμες γιατί οι συγκεκριμένες έχουν χαρακτήρα μπούμερανγκ. Υπομονή μέχρι την Πέμπτη που αναζωογονείσαι κομματάκι και είσαι έτοιμος να επιδοθείς σε πάσης φύσεως διασκεδάσεις και χοντράδες. Συνιστώ να περάσεις καλά, αλλά να προσέξεις να μην εκθέσεις τους φίλους σου, λέγοντας παραπάνω πράγματα από ό,τι είναι απαραίτητο, αλλά ούτε και τον εαυτό σου, πίνοντας παραπάνω από ό,τι αντέχεις και βγάζοντας όλη τη γοητεία του λόγου χωρίς σύμφωνα και του πεσίματος όπου βρεις.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Πρόσεξε πόσο παρασύρεσαι από τον έρωτα

Λόγια, λόγια, λόγια. Λοιπόν, πρόσεξε καλά τις γνωριμίες της εβδομάδας και ιδιαίτερα των αρχών της, ειδικά όσες έχουν ερωτική διάσταση, και συγκεκριμένα πρόσεξε να μη φας πρόλογο μεγέθους Τιτανικού αμάσητο. Ειδικά αν αισθάνεσαι ότι το καινούργιο αξίζει να τινάξεις όλη σου τη ζωή στον αέρα και να πετάξεις τα απομεινάρια της από το αερόστατο όπου θα κάνεις ρομαντική βόλτα με τον έρωτα. Δύο πράγματα: α) αν όντως οι σχέσεις σου με την οικογένειά σου χρήζουν αναθεώρησης δεν χρειάζεται να περιμένεις τον από μηχανής θεό, κάν’ την, την έρμη β) ο χρόνος είναι με το μέρος σου, είναι ζήτημα ημερών να θυμηθείς ότι έχεις 42985942958 πράγματα που πρέπει να διεκπεραιώσεις και ο έρωτάς σου ίσως αρχίσει να φαίνεται κομματάκι πιο φυσιολογικού μεγέθους. Αν έχεις παιδιά, στρέψε την προσοχή σου εκεί αβλεπί και μην περιορίζεσαι στο ρόλο του Χερ Χούμπερτ ή της Φράου Μπρούχερ, γονιού-ψυχρού επικριτή, κάνε μαζί τους πράγματα που τους αρέσουν κι όχι αυτά που θεωρείς ότι θα έπρεπε να τους αρέσουν.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Μην μπλέκεις δουλειά, οικογένεια και διασκέδαση

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και αυτό πρέπει να γίνει το σύνθημά σου αυτή την εβδομάδα. Γενικά υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα στον επαγγελματικό σου τομέα και είσαι σε φάση αναθεωρήσεων και αλλαγών στα επαγγελματικά σου. Απλώς να είσαι λίγο υποψιασμένος για οποιαδήποτε οικονομική συνεργασία έρχεται σε ιδιαίτερα φαντεζί πακέτο, ακόμη κι αν έχει την οικογενειακή σφραγίδα. Αν δε, σκέφτεσαι να ανακατέψεις το σύντροφό σου στις δουλειές σου, ξανασκέψου το γιατί καλός ο ρομαντισμός, αλλά όταν οι συγκρούσεις της δουλειάς παρεισφρέουν στο σπίτι, άντε μετά να αποκαταστήσεις την ισορροπία. Από τα μέσα της εβδομάδας και μετά συζήτησε τα θέματά σου με φίλους καλύτερα κι όχι με συγγενείς, ακόμη κι αν είναι το αγαπημένο σου αδέρφι, γιατί έτσι θα συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου, περνώντας χρόνο με τους ανθρώπους της επιλογής σου και παίρνοντας και σαφώς αντικειμενικότερες συμβουλές. Το Σαββατοκύριακο κάνε όσο το δυνατόν χαλαρότερο πρόγραμμα, με πολύ ελεύθερο χρόνο, κοινώς: ξεκούραση. 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ