Cosmic Telegram

Stardust 613

Το παρασκήνιο καθορίζει το προσκήνιο

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΤΕΥΧΟΣ 613
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353403-732821.jpg

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Η προσοχή σου είναι στραμμένη στην τσέπη και την κρεβατοκάμαρά σου

Λεφτά και σεξ είναι τα δύο θέματα που πρωταγωνιστούν στη σκέψη σου αυτή την εβδομάδα. Το πρώτο γιατί δεν σ’ αφήνει να χαλαρώσεις αφού μόλις κάτι φτιάχνεις, κάτι άλλο φαίνεται να χαλάει. Το «άλλο» είναι κυρίως οι οικονομικές συνεργασίες σου αλλά και η χρηματική ενίσχυση από το σύντροφο και την οικογένειά σου. Ενώ υπάρχουν επικερδείς και δημιουργικές ασχολίες στον ορίζοντα, καθυστερούν χαρακτηριστικά. Η Πανσέληνος της Πέμπτης φωτίζει την κατάσταση και σου υπαγορεύει να στηριχτείς στον εαυτό και την προσωπική σου εργασία. Άλλωστε σ’ αυτό τον τομέα υπάρχουν προοπτικές. Στην ερωτική σου ζωή, η αυξημένη σου λίμπιντο σε σπρώχνει να κυνηγήσεις το σεξ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και φυσικά έρχονται και γνωριμίες που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις, μέσα από τον φιλικό σου κύκλο. Αυτό τονώνει την αυτοπεποίθησή σου και σου δημιουργεί μια επιφανειακή αίσθηση ασφάλειας και ικανοποίησης. Για να αισθανθείς την πληρότητα που επιθυμείς όμως, χρειάζεται πρώτα να καταλήξεις στο τι είδους σύντροφο και σχέση θέλεις.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Το παρασκήνιο καθορίζει το προσκήνιο

Η Πανσέληνος της Πέμπτης στο ζωδιακό σου άξονα δίνει τον τόνο και εστιάζει στη σχέση σου με τον εαυτό σου, το σύντροφο και τους συνεργάτες σου. Τα καλά νέα είναι ότι σου δίνει μία σαφέστερη αίσθηση κατεύθυνσης και, τουλάχιστον εξωτερικά, σε φωτίζει, ακόμη κι αν μέσα σου επιμένουν δύσκολα συναισθήματα. Εφόσον υπό μία έννοια έρχεσαι προ τετελεσμένων, ειδικά στο γάμο και την οικογένειά σου, δεν υπάρχει ουσία στο να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου για το αντίθετο. Αν είσαι δεσμευμένος, κράτησε στο νου σου ότι οι κρυφές σχέσεις αυτή την περίοδο πολύ δύσκολα μένουν κρυφές και δεν έχουν τον καλύτερο αντίκτυπο στην εικόνα σου. Αν είσαι ελεύθερος να ξέρεις ότι οι γνωστές σου επιλογές, και προς αυτές τείνεις, θα σε οδηγήσουν και σε γνωστά αποτελέσματα. Στη δουλειά το κλίμα είναι βαρύ για σένα και οι καθυστερήσεις σε πληρωμές δεν βοηθάνε. Αυτή την εβδομάδα πρόσεξε ιδιαίτερα την υγεία σου, κυρίως το πεπτικό σου σύστημα και τα επίπεδα άγχους σου. 


Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Τρέχεις, αλλά τα υπαρξιακά σου τρέχουν γρηγορότερα

Η αρχή της εβδομάδας είναι πιο ανάλαφρη από τη συνέχειά της, αφού παρά το ότι ο ψυχισμός σου είναι στο μπλέντερ δεν σταματάς να κινείσαι, να βλέπεις κόσμο, να φλερτάρεις, έστω και με μέτρια αποτελέσματα. Η Πανσέληνος της Πέμπτης ωστόσο φέρνει στο προσκήνιο διάφορες φοβίες, ξεκινώντας από οικονομικές ανασφάλειες και καταλήγοντας σε ένα απόκοσμο αίσθημα μοναξιάς, ασχέτως αν είσαι σε σχέση ή περιστοιχίζεσαι συνεχώς από ανθρώπους. Εφόσον δυσκολεύεσαι να μιλήσεις ουσιαστικά, χρειάζεσαι εναλλακτικές έκφρασης, όπως η ζωγραφική, ο χορός, η ψυχοθεραπεία, ο διαλογισμός, όχι όμως το αλκοόλ. Γενικά, έσω ανοιχτός σε ανθρώπους και ιδέες που έρχονται από το πουθενά και ταρακουνάνε τα πράγματα μέσα σου, στις φιλίες και στο σπίτι σου, ανοίγοντάς σου μονοπάτια που πριν δεν υπήρχαν. Μέσα σ’ όλα, το φλερτ επιβάλλεται, όμως κράτα μικρό καλάθι γιατί το παρακάτω είναι πιο δύσκολο. Στη δουλειά σου, για να αντιπαρέρθεις μια κάποια μικρή φρίκη και ανασφάλεια, κόψε το κουτσομπολιό και μην προσπαθείς να σπρώξεις τα πράγματα με το ζόρι. 


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σαστισμένος από τις αλλαγές στα επαγγελματικά σου

Η Πανσέληνος που γίνεται στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού θα σε κάνει να νομίζεις ότι το σημαντικότερο θέμα με το οποίο έχεις να ασχοληθείς είναι η σχέση σου και τα ερωτικά σου. Στην πραγματικότητα όμως σου ζητάει να ρίξεις μία καλύτερη ματιά στην ισορροπία μεταξύ φιλίας, ερωτικής σχέσης, χόμπι και υποχρεώσεων, με σκοπό να διακρίνεις ότι οι φίλοι και οι προσωπικές σου ασχολίες αυτή την περίοδο είναι απαραίτητες για την ισορροπία σου και για να είσαι πιο ευχαριστημένος από την καθημερινή ρουτίνα και την ερωτική σου ζωή. Στη δουλειά το κλίμα είναι εκρηκτικό καθώς έρχονται στο φως νέα δεδομένα που αλλάζουν την ισορροπία και σε ωθούν να σκεφτείς τον τερματισμό επιχειρηματικών συνεργασιών, αλλαγή χώρου εργασίας και άλλα τέτοια παρόμοια. Η όλη ιστορία έχει έντονο το στοιχείο της έκπληξης και της ανατροπής, αλλά στην πραγματικότητα κυοφορούνταν αρκετό καιρό πριν κι η διαίσθησή σου το ήξερε. Τελικά τα γεγονότα ίσως είναι απαραίτητα για να σε σπρώξουν να υλοποιήσεις τα σχέδια που ήδη κάνεις. 


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Προσπαθείς να διανύσεις το δρόμο από τη θεωρία στην πράξη

Οι εξελίξεις στην προσωπική σου ζωή τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός και ως άνθρωπος κάνεις άλματα στην κατανόηση των σχέσεών σου, φιλικών, επαγγελματικών κι ερωτικών. Ο αέρας είναι παραπάνω από ευχάριστος αφού έχει εξόδους, ταξίδια, ενδιαφέρουσες κουβέντες, καινούργια γνώση και ομαδικά πρότζεκτ και γενικά ευάερα κι ευήλια πράγματα. Το όλο θέμα σου, που τονίζεται από την Πανσέληνο της Πέμπτης, είναι στη διαδρομή από τις συνειδητοποιήσεις στην πράξη, αφού οι αντιστάσεις που συναντάς στον επαγγελματικό σου χώρο και στην καθημερινότητά σου δεν είναι αμελητέες. Η ενστικτώδης αντίδραση του να περιχαρακωθείς στο σπίτι σου και σε ό,τι θεωρείς «καταφύγιο» δεν λειτουργεί, αφού ούτε ο σύντροφός σου ούτε τα παιδιά σου συνεργάζονται με ευκολία. Είναι προτιμότερο λοιπόν να ψηφίσεις εξωστρέφεια και να πάρεις το ρίσκο του να δείξεις στον κοινωνικό κι επαγγελματικό σου κύκλο πώς ακριβώς θέλεις να είσαι, αφού το τίμημα της αναστάτωσης στη ρουτίνα σου ήδη το πληρώνεις.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Ένεση αισιοδοξίας και διάθεση για διακοπές

Ξεκινάς την εβδομάδα υπό αρκετή επαγγελματική πίεση αφού το πρόγραμμα της δουλειάς σου γίνεται άνω κάτω και μαζί του η ηρεμία σου και η όποια ασφάλεια σου παρείχαν οι οικονομικές σου συνεργασίες, όπου συνειδητοποιείς ότι έχεις αδικηθεί. Στην προσωπική σου ζωή έχεις ένα παρόμοιο αίσθημα ότι κάποιος σε πιάνει κορόιδο και αυτό εγείρει αρκετά δυσοίωνες και καχύποπτες σκέψεις στο μυαλό σου. Ωστόσο, η Πανσέληνος της Πέμπτης σε οπλίζει με αισιοδοξία και σου κάνει μια αναγκαία ένεση τυχοδιωκτισμού που σε πείθει ότι είσαι απόλυτα ικανός να διαχειριστείς την κατάσταση. Σε βοηθάει να πάρεις τα πράγματα πιο αψήφιστα, να «κάνεις το καλό και να το ρίξεις στο γιαλό». Το αποτέλεσμα στην ερωτική σου ζωή είναι ευεργετικό αφού αναθερμαίνεται η σεξουαλικότητά σου και η διάθεσή σου να κυκλοφορήσεις και να περάσεις όμορφα, αντί να κάνεις αρνητικά σενάρια. Οι αλλαγές στον τρόπο που επικοινωνείς με τους δικούς σου είναι ουσιαστικές, αλλά τελικά είναι καλοκαίρι, έχουμε θάλασσα, ήλιο, μπορείς να είσαι και καλά.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Αυτοεπιβεβαίωση και αμφισβήτηση σε ίσες δόσεις

Η αρχή της εβδομάδας σού επιστρέφει τον εαυτό σου σε συσκευασία δώρου, αφού αυτά που μαθαίνεις είναι σοκ κι επιβεβαίωση ταυτόχρονα – ορισμένες φορές ο κομψός και συγκρατημένος τρόπος που λειτουργείς δεν δρα ανασταλτικά, αλλά προστατευτικά. Είσαι έτοιμος να διερευνήσεις καινούργια πεδία στην ερωτική σου ζωή και οι γνωριμίες που κάνεις είναι αρκούντως «εξωτικές». Η επιβεβαίωση που παίρνεις στην αρχή της εβδομάδας σού χρησιμεύει στη συνέχειά της, εφόσον η Πανσέληνος της Πέμπτης πυροδοτεί έντονο προβληματισμό όσον αφορά τις φιλικές και ερωτικές σου σχέσεις και την κοινωνική σου εικόνα και το κατά πόσο αυτές επηρεάζονται από την οικονομική σου κατάσταση. Ο προβληματισμός για τα οικονομικά σου είναι μάλλον αφορμή παρά αιτία, αφού αυτό που ψάχνεις να βρεις τελικά είναι σε τι και ποιον μπορείς να στηριχτείς εφόσον βλέπεις ότι οι συνηθισμένοι υποστηρικτικοί σου μηχανισμοί δεν αποδίδουν. Τέλος, καλό θα ήταν να προσέξεις πόσο γκρίζα θέλεις να είναι η γραμμή ανάμεσα στη δουλειά, τη φιλία και το σεξ – είσαι ιδιαίτερα επιρρεπής στα μπερδέματα.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Οι προβληματισμοί σου ξεδιαλύνονται

Ξεκινάς την εβδομάδα σου με προβληματισμούς που αφορούν τη στήριξη από την οικογένειά σου, οικονομικά, από τους φίλους σου, σε περίπτωση συνεργασίας, και από τον άνθρωπό σου, για το μέλλον. Η Πανσέληνος της Πέμπτης στο ζωδιακό σου άξονα έρχεται ως βάλσαμο, φωτίζοντας το χώρο επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων. Στις μεν πρώτες σου δείχνει πόσο ευεργετική μπορεί να είναι μία πιο τρυφερή επικοινωνιακή προσέγγιση. Στις δε δεύτερες τονίζει πόσο σημαντικό είναι να μην αφήνεις οποιαδήποτε ανησυχία ρουτίνας να σε μπερδεύει για το ποιόν της σχέσης σου και το βαθμό της οικειότητας και να σου δημιουργεί αμνησία για τις ωραίες στιγμές. Χρειάζεται σε γενικότερες γραμμές να σταματήσεις να περιχαρακώνεσαι στις θεωρίες και τα συμπεράσματά σου για τον απέναντι, συνάδερφο, φίλο, σύντροφο, και να πας να τον συναντήσεις ως αυτός που είσαι και όχι ένα συνονθύλευμα υποψίας, θεωρίας και γνωμών τρίτων για την κατάστασή σου. 


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Ταλαντεύεσαι ανάμεσα σε χαρά κι αμφιβολία 

Δεν ξέρεις από πού να πιάσεις και τι να αφήσεις στην αρχή της εβδομάδας, αφού η καθημερινότητά σου έρχεται τούμπα με πολλές ανατρεπτικές κουβέντες κυρίως σε προσωπικό, δευτερευόντως σε επαγγελματικό επίπεδο. Είσαι σε διαρκή έκπληξη που είναι βέβαιο ότι οδηγεί σε ευχάριστα πράγματα, αν και προσωρινά σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις, κυρίως λόγω του ότι σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα. Καλό θα ήταν να μην είσαι ο τύπος που του δίνουν τον γάιδαρο και τον κοιτάζει στα δόντια. Η Πανσέληνος της Πέμπτης τονίζει την ανησυχία σου για το αν τελικά θα καταφέρεις να στρώσεις την καθημερινότητά σου και η εναλλαγή των διαθέσεών σου θυμίζει διπολικό. Η συνθήκη πάντως επιτάσσει αντί για φόβο επιστράτευση της τεράστιας δημιουργικότητας, του κεφιού και της καλής σου διάθεσης, παρά τις όποιες αμφιβολίες, για να βάλεις σε ορθή τροχιά τα οικονομικά όσο και τα προσωπικά σου. 


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Έρωτας και χαρά κόντρα σε επαγγελματικοοικογενειακές εξελίξεις

Αυτή η εβδομάδα, με την Πανσέληνο της Πέμπτης, θα ήταν κομμένη και ραμμένη για να σε κάνει να περάσεις καλά και να είσαι μες στον έρωτα και το κέφι, αν δεν υπήρχε το αγκάθι της δύσκολης κατάστασης στο σπίτι σου. Υπάρχει αρκετή ένταση στην αρχή της εβδομάδας με πέτρα του σκανδάλου τα χρήματα και το πώς προτιμάει καθένας να γίνονται τα πράγματα, ίσως και κάποια θέματα υγείας. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει και το ικανό αντίμετρο της ερωτικής και ρομαντικής σου ζωής που κάνει ό,τι μπορεί για να σε ανεβάσει. Για να τη βοηθήσεις καλό θα ήταν να δώσεις βαρύτητα στη σεξουαλική και ερωτική διάσταση της σχέσης σου ή της γνωριμίας αντί να επενδύσεις στον παράγοντα «φιλαράκια» ή «βλέπουμε τη ζωή με το ίδιο μάτι», ακόμη κι αν η τελευταία προσέγγιση σου είναι πιο γνώριμη και σε βοηθάει να διαχειριστείς την ανασφάλειά σου αποτελεσματικότερα. Τέλος, σε επαγγελματικό επίπεδο, έχε το νου σου για απόπειρες να σε εξαπατήσουν οικονομικά.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Ερωτική απόλαυση και δυσκολία συναισθηματικού ανοίγματος

Η αρχή της εβδομάδας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σε ερωτικό επίπεδο αφού η σκακιέρα είναι στημένη για να συνταραχτείς, αν είσαι ελεύθερος. Ή να ταράξεις τη σχέση σου, αν είσαι δεσμευμένος. Στην πρώτη περίπτωση η Πανσέληνος της Πέμπτης σε φέρνει αντιμέτωπο με θέματα οικειότητας, αφού από τη μία θέλεις να ανοιχτείς, από την άλλη φοβάσαι όσο δεν πάει. Αν έχεις σχέση, οφείλεις να καταλάβεις ότι δεν γίνεται να χρησιμοποιείς δικαιολογίες για να αποφύγεις μεγαλύτερη οικειότητα, γιατί στο τέλος εσύ είσαι που μένεις ανικανοποίητος. Σε κάθε περίπτωση η λίμπιντό σου είναι στα πάνω της, αλλά δεν φαίνεται να βρίσκεις όση απόλαυση θα ήθελες ακόμη και στα ιδιαιτέρα ευχάριστα πράγματα που σου συμβαίνουν, ακριβώς λόγω της δυσκολία σου να αφεθείς. Επαγγελματικά είναι καιρός να αφήσεις την πεπατημένη ακόμη κι αν το να εμπιστευτείς τις ιδέες και το ένστικτό σου σού προξενεί φόβο. Δεν είναι του χαρακτήρα σου, ξέρεις.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Περνάς από τη θεωρία στην πράξη                 

Οι εντάσεις στο σπίτι, τη σχέση και την τσέπη σου, που δίνουν τον τόνο στην αρχή της εβδομάδας, υποχωρούν κάπως όσο περνάνε οι μέρες. Η Πανσέληνος της Πέμπτης σε βοηθάει να περάσεις στη δράση αντί να παρακολουθείς τις νάρκες να σκάνε γύρω σου και να απορείς σε φιλοσοφικό επίπεδο πού θα καταλήξει αυτό. Σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις καινούργιους φίλους και να επιλέξεις για την καθημερινότητά σου ανθρώπους με τους οποίους συνεννοείσαι καλύτερα. Όχι μόνο για το νόημα της ζωής, αλλά κυρίως για απλά καθημερινά πράγματα. Κι ενώ είσαι έτοιμος να ερωτευτείς κάτι που φαίνεται εξωτικό, συνειδητοποιείς ότι είναι μία από τα ίδια, μια θεωρία κι αυτή, απλά διαφορετική. Τελικά, επαγγελματικά και προσωπικά σε βρίσκεις να αποκτάς καλύτερη γείωση, ακόμη κι αν όσα προσπαθείς να κάνεις προχωρούν με βασανιστικά αργούς ρυθμούς. Στο ίδιο πλαίσιο, έσω προετοιμασμένος για έκτακτα έξοδα αλλά και έσοδα, τα πρώτα πιθανώς για θέματα υγείας. 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων  θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ