Cosmic Telegram

Άρης στον Ταύρο: Ο Επίμονος Κηπουρός

Πώς επιδράει σε κάθε ζώδιο;

332173-688521.jpg
Ευαγγελία Τσαβδάρη
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343903-714885.jpg

Σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου, ο Άρης μπαίνει στο ζώδιο του Ταύρου όπου και θα παραμείνει ως τις 21 Απριλίου, που θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων. Ο Άρης στον Ταύρο υποστηρίζει και υπαγορεύει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο δράσης από αυτόν που μέχρι τώρα πριμοδοτούσε ο Άρης στον Κριό. Μας λέει ότι είναι ώρα για υπομονή, επιμονή και σταθερή προσπάθεια προς το σκοπό μας. Είναι η ώρα της χελώνας που στο μύθο του Αισώπου τελικά κερδίζει τον αγώνα ταχύτητας με το λαγό.

Η φύση της ενέργειας που διοχετεύεται μέσω του πλανήτη Άρη είναι εξωστρεφής, εκδηλωτική, κινητική, φυγόκεντρος, διασπαστική, διεκδικητική, έντονα ατομιστική, μαχητική, προσηλωμένη στον εκάστοτε σκοπό του εγώ, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο αντίστοιχο αρχέτυπο της ελληνικής μυθολογίας. Για αυτόν το λόγο, το ζώδιο του Ταύρου με τη σταθερή, συντηρητική, εσωστρεφή, συνετή και υπολογιστική του φύση, αποτελεί δύσκολο πρίσμα για την έκφραση των ενεργειών του κόκκινου πλανήτη. Έτσι, στην παραδοσιακή αστρολογία ο Άρης θεωρείται ότι βρίσκεται σε «αδυναμία» στο συγκεκριμένο ζώδιο, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι ξαφνικά αποδυναμώνεται ή παύει να υπάρχει η ενέργειά του. Αντίθετα συνεχίζει να είναι παρούσα, λειτουργεί ωστόσο με τρόπο που είναι περισσότερο επιβαρυντικός για το άτομο. Ένα μεγάλο μέρος λοιπόν της κατεξοχήν εξωστρεφούς ενέργειας του Άρη κατευθύνεται εσωτερικά μέσω του Ταύρου δημιουργώντας εσωτερικές εντάσεις που δεν υπήρχαν πριν και οι οποίες απελευθερώνονται με τρόπο σπασμωδικό και ίσως βίαιο, θυμίζοντας τον παροιμιώδη «ταύρο εν υαλοπωλείω».

Κατά τη διέλευση αυτή, ο ρυθμός εξωτερικής δράσης επιβραδύνεται με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές αναβολές και δεύτερες σκέψεις και να καθυστερούμε ακόμη και την απόφαση να κάνουμε το οτιδήποτε. Η προσέγγισή μας στον απέναντι αλλά και στα πράγματα της ζωής μας γίνεται με μεγαλύτερες περιστροφές και γινόμαστε λιγότερο ευθείς και άμεσοι από ό,τι συνήθως, ενώ δεν είμαστε ιδιαίτερα πρόθυμοι να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα, προτιμούμε αυτό που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε. Θα υποστηρίξουμε δε την απόφασή μας να μη μετακινηθούμε από αυτό με πάθος ίσως και με βίαια ξεσπάσματα, εάν κάποιος μας ζορίσει παραπάνω από ό,τι αντέχουμε.

Αυτές τις μέρες αισθανόμαστε την ανάγκη να διασφαλίσουμε το μέγιστο κέρδος από οποιαδήποτε ενέργειά μας.

Απαιτείται παραπάνω σκέψη και χειρισμοί μέχρι να αποφασίσουμε ποιο είναι το καλύτερο μονοπάτι, με αποτέλεσμα να γινόμαστε λιγότερο αυθόρμητοι και παρορμητικοί και κατά περίπτωση, περισσότερο χειριστικοί και δολοπλόκοι. Πιο συχνά από ό,τι συνήθως, μπορεί να αποφασίσουμε να μην κάνουμε τίποτα, αφού αυτό φαίνεται η πιο σίγουρη κι ελεγχόμενη μέθοδος. Ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης και δράσης συνήθως ευνοεί τα οικονομικά μας, αφού οι απερίσκεπτες κινήσεις περιορίζονται. Ο δείκτης τεμπελιάς ανεβαίνει και μαζί του η τάση μας να κάνουμε πράγματα που δεν είναι απαραίτητα παραγωγικά ούτε προάγουν τους σκοπούς μας, είναι όμως πολύ απολαυστικά, όπως το φαγητό, το σεξ, ο ύπνος ή απλά, η ενασχόληση με λιγότερα.

Κατά τη διέλευσή του στον Ταύρο, ο Άρης θα σχηματίσει ενάμισι τετράγωνο με τον Κρόνο που βρίσκεται στον Τοξότη και εξάγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, στις 27 Μαρτίου. Και οι δύο αυτές όψεις εντείνουν αρκετά την τάση για χειρισμούς, ειδικά στο πεδίο των οικονομικών και σε ό,τι αφορά την κοινωνική μας εικόνα και την καριέρα μας. Οι γραμμές ηθικότητας - ανηθικότητας, αλήθειας - ψέματος, δικαιοσύνης - αδικίας αμβλύνονται και γίνεται αρκετά εύκολο να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα βάσει του ότι εμείς απλώς λειτουργούμε όπως συνήθως και δεν φταίμε αν τα πράγματα αυτή τη φορά χρειάζονται λίγο παραπάνω «σπρώξιμο», κάποιες περισσότερες εκχωρήσεις, αρκετή παραπάνω σκληρότητα για να έχουμε το προβλεπόμενο αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα οι δύο αυτές όψεις επιτάσσουν τη χρήση της φαντασίας για την επιδίωξη πρακτικών στόχων και την ζητούν υπομονή για να πείσουμε και να πειστούμε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος.

Στις 6 Απριλίου ο Άρης σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα που βρίσκεται στον Αιγόκερο. Το μοτίβο στο οποίο κινείται κι αυτή η περίοδος έχει να κάνει με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την πραγματική δύναμη και επιρροή μας για να πετύχουμε τους στόχους μας, καθώς και με την ίδια την ποιότητα των στόχων αυτών. Η όψη ροής αυτή μεταξύ δύο συμβατών ενεργειών και σε γήινο ζωδιακό περιβάλλον, υπόσχεται να εκτοξεύσει τον υλισμό, τη σεξουαλικότητα, την επιθυμία για χρήμα και αποκτήματα και κυρίως την επιθυμία για παρασκηνιακό έλεγχο και για την απόκτηση στάτους με κάθε κόστος. Παράλληλα δίνει αμετακίνητη θέληση, αντοχή και τη δυνατότητα για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό προκειμένου να υλοποιήσουμε τα παραπάνω ζητούμενα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να βγάλει την πιο υλιστική, πείσμονα και καχύποπτη πλευρά μας που θεωρεί ότι μπορεί να στηριχτεί μόνο στα αποκτήματά της και τη θέση της και θεωρεί το ανθρώπινο στοιχείο αναλώσιμο ή προς χρήση. Στην πραγματικότητα, μας δίνει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να αντέξουμε τη βραδύτητα με την οποία μπορεί να εξελίσσονται οι πρακτικές υποθέσεις της ζωής μας και να επιμείνουμε σε γόνιμους στόχους και επιδιώξεις, χωρίς να εκλαμβάνουμε τις συστημικές αλλαγές γύρω μας ως προσωπική επίθεση που αθωώνει τα πάντα ως άμυνα.

Η διέλευση του Άρη στον Ταύρο μέλλει να επιδράσει διαφορετικά σε κάθε ζώδιο και να εστιαστεί σε διαφορετικό τομέα της ζωής του:

Κριός

Ο Άρης στον Ταύρο δημιουργεί κινητικότητα κυρίως στον τομέα των οικονομικών σου και σε ωθεί να δράσεις πιο συντεταγμένα για να πετύχεις τους σχετικούς στόχους σου. Προς το τέλος του μήνα σε φέρνει αντιμέτωπο με οικονομικές εκκρεμότητες ενώ συνιστά προσοχή για σχετικές απάτες, ιδιαίτερα στον επαγγελματικό σου χώρο. Τον Απρίλιο σου εφιστά την προσοχή στις υποχρεώσεις σου απέναντι σε τράπεζες, δημόσιο και σε ζητήματα κληρονομικών και διατροφής.

Ταύρος

Ο Άρης περνώντας στο ζώδιό σου, σου κάνει μία άκρως απαραίτητη ένεση ενέργειας και σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις. Σε κάνει όμως και πιο πεισματάρη και ξεροκέφαλο από ό,τι συνήθως και ειδικά στο τέλος του μήνα θα περιορίσει το οπτικό σου πεδίο και μπορεί να δημιουργήσει ζημιογόνα για σένα πίεση στο συγγενικό σου περιβάλλον. Τον Απρίλη σε βοηθάει να δεις καθαρότερα πράγματα που πρέπει να τελειώσουν στη σχέση σου, αν βέβαια δεν καταφύγεις σε μυστικά και ψέματα.

Δίδυμοι

«Εσωτερική αναστάτωση» είναι η επικεφαλίδα της διέλευσης του Άρη στον Ταύρο για σένα, αφού σε φέρνει αντιμέτωπο με κλεισίματα που δεν σου είναι εύκολο να κάνεις, ιδιαίτερα στο φιλικό σου κύκλο. Στο τέλος του Μάρτη σου μιλάει ξεκάθαρα για επαγγελματικά σχέδια που είναι σε λάθος κατεύθυνση και πρέπει να λήξουν, αλλά αρνείσαι να τα δεις. Γενικά, σου φέρνει κούραση και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σου και ειδικά τον Απρίλιο επιτάσσει ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία σου.

Καρκίνος

Ο Άρης στον Ταύρο σού θυμίζει ότι η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά και σε ωθεί να ασχοληθείς περισσότερο με τα χόμπι σου, τους φίλους σου κι ό,τι σε βγάζει από τη ρουτίνα. Σου θυμίζει επίσης ότι η ζωή δεν είναι μόνο παρελθόν, βοηθώντας σε να κάνεις σχέδια και να αναλάβεις πρωτοβουλίες για το μέλλον αν και όχι χωρίς πρακτικές δυσκολίες, αν και όχι πάντα στην ορθή κατεύθυνση. Τον Απρίλιο σε βοηθάει να δώσεις λύσεις στα ερωτικά σου, αν βέβαια δεν κολλήσεις στη συνήθεια και τη ρουτίνα.

Λέων

Κατά τη διέλευση του Άρη στον Ταύρο βλέπεις το επαγγελματικό σου περιβάλλον να γίνεται ανταγωνιστικότερο, πράγμα που αναγκάζει κι εσένα να ψάξεις για καινούργιες ευκαιρίες και ανοίγματα. Στο τέλος του μήνα η διάθεσή σου και οι αλλαγές που προσπαθείς να κάνεις στα ερωτικά σου δυσκολεύουν λόγω αναταραχής σε σχέση με το κοινό πορτοφόλι, αλλά και υποχρεώσεων προς τρίτους που γίνονται κατεπείγουσες. Τον Απρίλιο περιμένεις δύσκολες αναθεωρήσεις στην οικογενειακή και επαγγελματική σου ρουτίνα.

Παρθένος

Ο Άρης στον Ταύρο ξυπνάει μέσα σου το πνεύμα του τυχοδιώκτη ή του ταξιδευτή στην καλύτερη περίπτωση και γενικά αισθάνεσαι την ανάγκη να ξεφύγεις από τα δεσμά σου, οικονομικά, συναισθηματικά, ερωτικά. Θέλεις να απολαύσεις καινούργια πράγματα και να ταξιδέψεις κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στο τέλος του μήνα θέλεις να βάλεις και τον έρωτα στο παιχνίδι σου, όμως όχι με την ασφαλή, σπιτίσια έννοια. Πράγμα που κάνεις τον Απρίλιο, ξεχνώντας τους περιορισμούς σου.

Ζυγός

Αυτή η περίοδος μπορεί να είναι ιδιαίτερα σέξι ή ιδιαίτερα δύσκολη για σένα, ανάλογα με το τι θα επιλέξεις τελικά να κάνεις. Με τον Άρη στον Ταύρο, η λίμπιντό σου σίγουρα είναι σε μεγάλα κέφια αλλά οι υποχρεώσεις ρουτίνας και η καθημερινότητά σου δεν φαίνεται να την βοηθάνε, ιδιαίτερα προς το τέλος του μήνα. Τον Απρίλιο, το σύστημά σου φωνάζει όλο για απόλαυση και ξεκούραση, όμως τα οικονομικά σου αλλά και το μάλλον ανάποδο κλίμα στα ερωτικά σου, δεν βοηθάνε την κατάσταση.

Σκορπιός

Με τον Άρη στον έβδομο ηλιακό σου οίκο είσαι πολύ πρόθυμος να μπεις στο ρόλο του κυνηγού στα προσωπικά σου και να αναλάβεις πάσα πρωτοβουλία για να καταλήξεις με τον άνθρωπό που επιθυμείς, όντας πρόθυμος να προβείς μέχρι και σε ρομαντικές κινήσεις στο τέλος του μήνα. Παράλληλα όμως γίνεσαι αρκετά ανταγωνιστικός και όχι ιδιαίτερα συναινετικός στις σχέσεις σου, πράγμα που ίσως έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Πάντως τον Απρίλιο είσαι η καλύτερη διαφήμιση του εαυτού σου, επαγγελματικά και προσωπικά.

Τοξότης

Πολλή δουλειά και πολύ τρέξιμο σου φέρνει αυτός ο Άρης στον Ταύρο επιβαρύνοντας αρκετά την καθημερινότητά σου. Ακόμη και για τα ευχάριστα χρειάζεται να προσπαθήσεις παραπάνω. Αυτό ίσως να μην είναι και τόσο κακό, αφού το να κάθεσαι σου δημιουργεί νευρικότητα. Πρόσεξε τις εντάσεις στο σπίτι στο τέλος Μαρτίου και τις οικονομικές σου κινήσεις τον Απρίλιο. Γενικά, βάλε την άσκηση στο πρόγραμμά σου και φρόντισε την υγεία σου.

Αιγόκερος

Η διάθεσή σου για διασκέδαση, για να περάσεις καλά και να παίξεις το παιχνίδι του φλερτ και του έρωτα αυξάνεται κατακόρυφα και δεν την αφήνεις ανεκμετάλλευτη. Αισθάνεσαι ότι όλα είναι στο χέρι σου και αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Ο μήνας κλείνει με τις ανάλογες γνωριμίες, που όμως δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς ή να δημοσιοποιήσεις γιατί όσο κι αν φαίνονται περιπόθητες, η εμπειρία σου και τα στάνταρ σου γνωρίζουν καλύτερα. Τον Απρίλιο, πάρε τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται στα οικογενειακά σου.

Υδροχόος

Ο Άρης στον Ταύρο ταρακουνάει αρκούντως τα πράγματα μέσα στο σπίτι σου, στην καλύτερη περίπτωση φέρνοντάς σου μία μετακόμιση, στη χειρότερη μη επιτρέποντάς σου να χαλαρώσεις ούτε κάτω από την ίδια σου την στέγη. Σε βάζει σε διαδικασία να ψαχτείς μέσα σου και δημιουργεί ιδιαίτερη διάθεση για κουβέντες που πηγαίνουν κάτω από την επιφάνεια. Στο τέλος του μήνα έσω προετοιμασμένος για έξοδα για το σπίτι, ενώ τον Απρίλιο φρόντισε σε ποιον και τι λες, αφού το παρασκήνιο και τα μυστικά είναι στο ζενίθ.

Ιχθύες

Αρχικά να προσέχεις πώς οδηγάς, πώς περπατάς και γενικά πώς κινείσαι εφόσον αυτός ο Άρης στον Ταύρο δεν τα πηγαίνει καλά με την αφηρημάδα σου και σε κάνει περισσότερο επιρρεπή σε μικροτραυματισμούς. Δευτερευόντως σε κάνει αρκετά νευρικό με αποτέλεσμα να θέλεις ή να κινείσαι ή να ταξιδεύεις ή να μιλάς διαρκώς. Μην το πολεμήσεις, δεν είναι κακό. Στο τέλος του μήνα, σου δίνει την ευκαιρία να σπρώξεις τα οικονομικά σχέδια και τα σχέδιά σου γενικά. Τον Απρίλιο απλά θέλεις να ταξιδέψεις, τουλάχιστον μεταφορικά, με καινούργιες εικόνες και εμπειρίες.

* Η ακριβής επίδραση της διέλευσης του Άρη στον Ταύρο σε κάθε άτομο ποικίλλει και μπορεί να αποσαφηνιστεί περαιτέρω μόνο με την εξέταση του προσωπικού αστρολογικού χάρτη, η οποία δεν μπορεί να υποκατασταθεί από καμία γενική ανάλυση, όπως η παραπάνω.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ