Cosmic Telegram

Stardust 400

Καρκίνε απόδρασε, πιο μακριά, πιο μακριά, πιο μακριά

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 400
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Stardust
Stardust

Cosmic Telegram: Ο Γιώργος Πανόπουλος κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας | 11.07.2012

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Στην «Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι» ο Κούντερα έχει κεφάλαια που τα ονομάζει «Μικρό λεξικό των ακατανόητων λέξεων», στα οποία βάζει λέξεις που χρησιμοποιεί το ερωτευμένο ζευγάρι και με τις οποίες υποτίθεται ότι ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο. Έτσι, ενώ το ζευγάρι πιστεύει ότι συνεννοείται χρησιμοποιώντας τις ίδιες λέξεις («πίστη», «προδοσία», «φως», «σκοτάδι», «ομορφιά», «δύναμη»), λίγο λίγο αποδεικνύεται ότι το περιεχόμενο που δίνουν ο άντρας και η γυναίκα στις λέξεις είναι παντελώς διαφορετικό, δημιουργώντας παρενέργειες, παρεξηγήσεις, παράλογο, ρήξη. Με τον Άρη και τον Κρόνο στον Ζυγό δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να δημιουργήσεις ένα λεξικό με σημαντικές λέξεις και να το δώσεις στο/στη σύντροφό σου. Έτσι θα θα απέφευγες τις τριβές, τις εντάσεις, τις παρεξηγήσεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η ζωή ενός ερωτευμένου μοιάζει με επιφάνεια που βράζει και στην οποία ανεβαίνουν φυσαλίδες με ονόματα όπως «ζήλεια», «χαρά», «πόθος», «αβεβαιότητα», «αναμονή», «άγχος εγκατάλειψης», «παράνοια», «κτητικότητα» – όταν η μία σκάει, μια άλλη αρχίζει να σχηματίζεται και να φουσκώνει. Με τον 2ο ηλιακό σου ενεργοποιημένο από τον Δία και την Αφροδίτη, νιώθεις μια ιερή μανία να στύψεις τις απολαύσεις της ζωής. Όμως οι άνθρωποι κουφαίνονται επειδή βάζουν τη μουσική όλο και πιο δυνατά. Καθώς κουφαίνονται δεν μπορούν παρά να δυναμώσουν κι άλλο τη μουσική – βάλε φρένο και καθόρισε τις προτεραιότητες. Υ.Γ. Ή άλλη πλευρά είναι οικονομική: ίσως σου γίνει μια επαγγελματική πρόταση. Πριν την αποδεχθείς δες τα κίνητρα πίσω από αυτήν, γιατί ίσως ανακαλύψεις ότι δεν υπάρχει τσάμπα γεύμα σε αυτή τη ζωή.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Κι ενώ Αφροδίτη, Δίας και Άρης προσπαθούν να σε αποπλανήσουν δελεάζοντάς σε με πειρασμούς κάθε είδους, ή ακόμα με την επιθυμία να μην κάνεις απολύτως τίποτα, εντούτοις μην αφήνεις μια θαυμάσια εποχή να περάσει επαγγελματικά ανεκμετάλλευτη. Τώρα που αυξάνεται περισσότερο η ορμή σου και η ικανότητά σου να πετύχεις τους στόχους σου, μην αφήσεις να σε παρασύρει το ρεύμα με τις φιλοδοξίες των άλλων αγνοώντας τις δικές σου. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να πραγματοποιήσεις τους δικούς σου στόχους και όχι να ζήσεις σύμφωνα με τις προσδοκίες άλλων. Και κάτι τελευταίο. Μην κολλάς σε ένα συναισθηματικό πρόβλημα – όσο περισσότερο αγωνίζεσαι να βρεις τη λύση, τόσο περισσότερο σου διαφεύγει.  

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αχ αυτός ο 4ος οίκος... Αυτή τη φορά είναι ένας δυναμικός πλανήτης ο Άρης που ταράζει τα νερά δημιουργώντας εσωτερική αναστάτωση. Δεν σε ενοχλεί ό,τι συμβαίνει στην επιφάνεια –η ανακαίνιση του σπιτιού, τα μαστορέματα, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι δύσκολες επαγγελματικές στιγμές–, αλλά το αίσθημα της εγκατάλειψης που σε κατακλύζει ξαφνικά. Κι όμως κάθε δυσκολία δεν είναι παρά ένας τρόπος για να συνειδητοποιήσουμε ότι οι συναισθηματικοί δεσμοί μάς φέρνουν συχνά ΚΑΙ θλίψη – πόσο μάλιστα σε εσένα, που ανήκεις στους τύπους που όταν λένε «για πάντα» το εννοούν. Ευτυχώς, με την Αφροδίτη στο 12ο οίκο σου υπάρχει κάποιος/α κοντά σου που μπορεί να σου φτιάξει το κέφι και να σου θυμίσει πόσο ψυχοφθόρο είναι να μαραζώνεις. Οπότε αγνόησε τη θλίψη και φύγε μερικές μέρες.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

(1) Απόφυγε τον πειρασμό να πεις περισσότερα από όσα είναι αναγκαία ή λιγότερα από όσα πρέπει στους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν. Αυτό το διάστημα θα προσπαθείς να βάλεις σε τάξη τη ζωή σου και τις εκκρεμότητες που έχουν μαζευτεί. Ταυτόχρονα το τηλέφωνο θα χτυπάει περισσότερες φορές, τα ραντεβού θα πολλαπλασιαστούν, οι επαγγελματικές προτάσεις, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, θα εντατικοποιηθούν. (2) Αν μπορούσες να σταματήσεις με το δάχτυλό σου μια υδρόγειο που γυρίζει διαλέγοντας έτσι το μέρος που θα ταξιδέψεις, θα έκανες τη καλύτερη χρήση του Ουρανού στον 9ο οίκο σου. Αν δεν μπορείς, φύγε για μερικές μέρες – είναι απαραίτητο. (3) Φυσικά και όταν βγαίνεις έξω  μπορείς να φλερτάρεις και να σε φλερτάρουν.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Επαγγελματικές θετικές εξελίξεις, ενδιαφέρουσα κοινωνική ζωή, έρωτας. Αυτά τα τρία βρίσκονται στην πυραμίδα των προτεραιοτήτων και ειδικά η αίσθηση ότι οι επιθυμίες σου πρέπει να πραγματοποιηθούν. Με Αφροδίτη και Δία στους Διδύμους έχεις τη συμπαντική ευαρέσκεια να τα καταφέρεις σχεδόν παντού. Μην ξεχνάς επίσης ότι έχεις και καρδιά που οι ρυθμοί της χτυπάνε σαν ταμ-ταμ στέλνοντας ερωτικά μηνύματα. Εάν είσαι μόνος και προσεύχεσαι για ένα αξιόπιστο παρτενέρ που μπορείς να βασίζεσαι και να εμπιστεύεσαι, αυτή είναι η εποχή που μπορεί να πέσει από τον ουρανό κατευθείαν στη μοκέτα σου. Με προσοχή, όμως. Υπάρχει λόγος και ονομάζεται Ποσειδώνας, ψευδαισθήσεις, εξιδανίκευση, θυσία, απογοήτευση: ο έρωτας και το κρασί θέλουν ρέγουλα.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Το καυτό Δίδυμο Αφροδίτη/Δίας στους Διδύμους μπορεί να αποτελέσει μια αναζωογονητική εμπειρία για κάθε «μαθητή» που διψάει να μάθει είτε μέσα από σεμινάρια είτε μέσα από ξένες γλώσσες είτε με ταξίδια στο εξωτερικό είτε επεκτείνοντας τον κύκλο των χρήσιμων γνωριμιών του. Κι αν η επαγγελματική εξέλιξη δεν είναι προτεραιότητά σου, η ενεργοποίηση του 9ου ηλιακού οίκου μπορεί να σημαίνει τον ιδανικό Έρωτα που είτε δεν πραγματώνεται ή βρίσκεται μακριά, ή που περισσότερο τον φαντάζεσαι παρά υπάρχει. Μπορεί και να σημαίνει τη νοσταλγία του τέλειου που ήταν ο έρωτας στις αρχές του. Υ.Γ. Τα επαγγελματικά, που κωλυσιεργούσαν, αρχίζουν και πάλι να κινούνται.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Δεν είναι η στιγμή να χάσεις το θάρρος σου, με αφορμή κάποιες παρεξηγήσεις ή αναποδιές. Άρα, πρέπει να ξέρεις ποιος είναι ο στόχος σου και κυρίως πρέπει να είσαι κρυστάλλινα καθαρός στις εργασιακές συναλλαγές σου  και στην καθημερινή σου συμπεριφορά προς αυτούς που σε ενδιαφέρουν. Θυμήσου ότι όσο πιο πολύ θέλεις να κρύψεις κάτι, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να αποκαλυφθεί. Έχε υπόψη σου επίσης ότι οι κοντινοί σου άνθρωποι όλο αυτό το διάστημα είναι υπερβολικά απαιτητικοί, οπότε θα πρέπει να επιστρατεύσεις  υπομονή και διπλωματία.    

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η συντροφικότητα όλων των ειδών είναι εξαιρετικά σημαντική για τη ζωτικότητά σου. Σου αρέσει να βγαίνεις έξω, να ανακαλύπτεις, να φεύγεις, να γνωρίζεις, να συναναστρέφεσαι, να μαθαίνεις. Δεν ανήκεις σε αυτούς που τους αρέσει να επιβάλλονται με το ζόρι και γι’ αυτό ελκύεις και αντίστοιχα ευγενικούς ανθρώπους – αν και στις ερωτικές σχέσεις μάλλον ελκύεις τους προβληματικούς. Ναι, δεν σου αρέσει καθόλου όταν προσπαθούν να σου βάλουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Είναι παράξενο, αλλά ίσως έχεις συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι που είναι να μπουν στη ζωή σου, αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν. Λοιπόν: Μία από αυτές τις εποχές που εμφανίζονται είναι τώρα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Εάν ο μπαμπάς ή η μαμά τηλεφωνήσουν για να σου πουν ότι θα είναι εκεί για σένα, ή αν τα παιδιά ή ο σύντροφος σε περιμένουν για να φάτε μαζί, ή αν οι φίλοι σού τηλεφωνούν γιατί έχουν επιθυμήσει να σε δουν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αντιμετωπίσεις όλα αυτά ως σημάδια ευαρέσκειας της Αφροδίτης στους Διδύμους κι όχι σαν προσπάθεια των άλλων να επέμβουν στη ζωή σου. Έχε υπόψη σου ότι με τον Άρη στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου, δηλαδή στον Ζυγό, που σε αναγκάζει να ρίξεις όλη την προσοχή σου στην επαγγελματική σου ζωή, έχεις ανάγκη από την υποστήριξη των δικών σου ανθρώπων. Μην περιφρονείς την κανονικότητα που σου προσφέρει η σταθερότητα στην οικογενειακή ζωή, αφού στην επαγγελματική θα αντιμετωπίσεις πολλά μποφόρ.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Όταν ο έρωτας σημαδεύει με τα βέλη του την καρδιά, κανένας δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος – ούτε καν ένας Υδροχόος. Άρα, αφού δεν υπάρχει τρόπος να κρύψεις τα αισθήματά σου άφησέ τα ελεύθερα. Κι αφού όλα είναι έρωτας, χαρά, διασκέδαση, δημιουργικότητα, παιδιά, εξωστρέφεια, κινητικότητα, σχέδια, μέλλον και φίλοι, εκτός από μια ερωτική ιστορία, μπορείς να μετουσιώσεις τη λαχτάρα σου για ζωή και την έμπνευσή σου σ’ ένα έργο τέχνης, σ’ ένα προσωπικό επίτευγμα, σε κάτι που θα σε κάνει να αισθάνεσαι μοναδικός και υπερήφανος. Ω ναι… «Ένα φιλί είναι απλά ένα φιλί, ένας αναστεναγμός είναι ένας αναστεναγμός». Τίποτα άλλο. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Οι Ιχθείς εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, με τις εκλείψεις και τους ανάδρομους Άρη και Αφροδίτη, και μετά τα δύομισι προηγούμενα χρόνια του Κρόνου, σύνολο σχεδόν 4μισι χρόνια αναστάτωσης, αλλαγών, αναταραχής, που παντρεύτηκαν, χώρισαν, εγκατέλειψαν ή διώχθηκαν από δουλειές, σιχτίρισαν, ερωτεύτηκαν, απέφυγαν, έφυγαν… ΤΩΡΑ μαζεύουν τα κομμάτια τους και προχωράνε προς μια καινούργια εποχή εσωτερικής και εξωτερικής αναγέννησης. Όσο και αν σε φρενάρει ο Άρης στον Ζυγό με οικονομικά άγχη, το σίγουρο είναι ότι το σύμπαν εξισορροπεί τις τυχόν απώλειες με ένα μπουκέτο ευκαιρίες που ονομάζονται Δίας και Αφροδίτη στους Διδύμους, με αναζωογόνηση δηλαδή των σχέσεων και με επαγγελματική κινητικότητα που προωθεί τα συμφέροντά σου. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ