Cosmic Telegram

Stardust 399

Καρκίνε, Κρίσεως και Θαύματος γωνία

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 399
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23660-52479.jpg

Cosmic Telegram: Ο Γιώργος Πανόπουλος κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας | 04.07.2012

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Στις καλύτερες στιγμές σου είσαι ασυναγώνιστος σαν δημιουργός, σαν εκτελεστής (μμμ, ακούγεται με διπλή σημασία), σαν εραστής, ή όλα μαζί. Συγχαρητήρια, λοιπόν. Με τον Ουρανό στο ζώδιό σου, θέλεις να ξαναγίνεις ένας έφηβος που ελπίζει τα πάντα, ονειρεύεται ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει, να κατακτήσει τον κόσμο και να ερωτευτεί παράφορα τον Ένα ή τη Μία. Μάλιστα. Με τον 7ο ηλιακό σου οίκο των διαπροσωπικών σχέσεων, που διελαύνει τα τελευταία χρόνια ο Κρόνος και ενεργοποιεί εκ νέου ο Άρης στον Ζυγό, έχε κατά νου ότι αυτός ο έφηβος που θέλεις να είσαι έχει σχέσεις, υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που πρέπει να σεβαστεί. Αν δεν είσαι μόνος, οπότε είναι μια εποχή για αναζήτηση συντρόφου, και βρίσκεσαι σε σχέση, αυτή η σχέση θα πρέπει να σοβαρέψει ή να προχωρήσει στην επόμενη φάση της. Ή αν είσαι σε μακρόχρονη σχέση, γάμο ή συμβίωση, τότε μια ξαφνική ρήξη είναι ένα σενάριο υπαρκτό εφόσον υπάρχουν προβλήματα κάτω από το χαλί. Ωστόσο, χρειάζεται μια έντονη σκηνή ή μια σύγκρουση για να ανάψουν τα αίματα – μαζί σου.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μπορεί οι άλλοι να μην το παρατηρούν, άλλα όταν η Αφροδίτη γυρίζει σε ορθή πορεία ξαναγυρνάει το αίμα στο πρόσωπό σου. Ναι, μπορείς να χαμογελάς ξανά και να το εννοείς. Κατά τα άλλα όσο περισσότερο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι ελευθερία δεν σημαίνει ιδιοτέλεια, συσσώρευση απολαύσεων και αυτάρκεια. Μαθαίνουμε να είμαστε ευαίσθητοι όχι μόνο στο καλύτερο μέσα μας, αλλά και σ’ ό,τι καλύτερο διαθέτουν οι άλλοι. Αν θέλεις να κάνεις αισθητή την παρουσία σου στο μεγάλο κόσμο χρειάζεται να γίνεις ταύρος που αμολιέται στους δρόμους της Παμπλόνα χωρίς να παραπονιέσαι και να γκρινιάζεις ότι σε εκμεταλλεύονται. Υ.Γ. Όταν η ευκαιρία, επαγγελματική ή προσωπική, σκάει μπροστά σου δεν αναρωτιέσαι αν θα διαρκέσει, γιατί τίποτα δεν διαρκεί. Όσο για το καυτό δίδυμο Αφροδίτης/Δία στον 2ο ηλιακό σου οίκο, ξυπνάει το φλεγόμενο καπιταλιστή μέσα σου και ο φανατισμός για την οικονομική ευημερία σε μεταμορφώνει σε σταυροφόρο για μια εξέχουσα θέση στην ελεύθερη αγορά. Show me the money bastards!

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Μπαίνεις σε μερικές από τις καλύτερες εβδομάδες της χρονιάς. Η συντονισμένη κοινή ενέργεια του Δία και της Αφροδίτης στο ζώδιό σου σού επιτρέπει να σερφάρεις με στιλ και άνεση σε οποιοδήποτε κύμα διαλέξεις να ανέβεις και να βγεις σε μια όμορφη παραλία. Το σύμπαν σού δίνει αισιοδοξία και μετά καθρεφτίζοντας την καλή σου διάθεση σου στέλνει ένα δώρο. Το είδος του δώρου/ευκαιρίας/εξέλιξης εξαρτάται από τον προσωπικό αστρολογικό χάρτη του καθενός, αλλά έστω και συγκαλυμμένο, ή μεταμφιεσμένο, ΕΡΧΕΤΑΙ – στη χειρότερη περίπτωση, η καλή ψυχολογία ΚΑΙ οι ευνοϊκές περιστάσεις ανοίγουν το δρόμο για να συμβεί αν όχι τώρα, σε λίγο. Το ουσιώδες είναι ότι κάθε αναζήτηση ή κυνήγι για καλύτερες συνθήκες στην επαγγελματική σου ζωή και για συναισθηματική πληρότητα ευνοείται επειδή απλά δεν μπορείς να συνεχίζεις να ζεις σε κατάσταση μελαγχολίας, άγχους ή πίεσης. Έχεις πολύ καλούς λόγους για να σταματήσεις να κάνεις σκέψεις του τύπου «τι είναι ο άνθρωπος, ένα τίποτα είναι, μια περαστική σκιά που ζει παράλληλα με άλλες μοναξιές…». Ελάφρυνε και άρπαξε τη ζωή τώρα, που σου προσφέρεται.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Μερικές φορές –για τις επόμενες εβδομάδες, δηλαδή– μπορεί να διαπιστώσεις ότι αυτό που ονομάζεται οικογένεια και σπίτι δεν είναι η προστατευμένη μαρίνα που φαντάζεσαι ότι μπορείς να αγκυροβολήσεις μακριά από το μεγάλο κόσμο που ο ένας τρώει τον άλλο. Πιθανόν να νιώσεις την αμηχανία και το θυμό που αισθάνεται κάποιος που ζητάει συμπαράσταση από τους κοντινούς του ανθρώπους και σαν απάντηση παίρνει αδιαφορία ή έλλειψη κατανόησης. Κι όταν την εποχή που χρειάζεσαι ασφάλεια και οικειότητα κανείς δεν είναι δίπλα σου, τότε αναρωτιέσαι γιατί να διατηρείς και να συνεχίζεις τέτοιου είδους σχέσεις. Παρόλα αυτά, η Αφροδίτη στον 12ο οίκο σου σε κάνει τόσο ευαίσθητο στους άλλους που είσαι έτοιμος και να τους συγχωρήσεις, αν χρειαστεί – κράτα στο μυαλό σου το «αν χρειαστεί». Και φυσικά ο Δίας, επίσης στους Διδύμους, σου δίνει τον μπαλαντέρ για να κερδίζεις ακόμα κι εκεί που η παρτίδα φαίνεται χαμένη – τεράστιο συμπαντικό δώρο.

 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Έχεις στερηθεί ανθρώπους και χρήματα. Οι περισσότερες επιθυμίες έχουν μείνει ανικανοποίητες. Πήγες να δώσεις αγκαλιές κι έπιασες αέρα. Απογοητεύτηκες, τρελάθηκες, γονάτισες. Αλλιώς το φαντάστηκες κι αλλιώς σου προέκυψε. Και τώρα, η δίψα και η πείνα που συσσωρεύτηκαν ζητάνε άμεση ικανοποίηση. Δώσε μου την αγάπη που σου έδωσα πίσω ή ας μου προσφέρει κάποιος επιτέλους ό,τι μου λείπει. ΤΩΡΑ. Δεν το ζητάς. Το απαιτείς. Δεν είσαι το παιχνίδι κανενός. Κανείς δεν μπορεί να παίξει με το μυαλό και τα αισθήματά σου. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Καταφέρνεις να παρουσιάζεσαι ως ρομαντικός πρωταγωνιστής και κάποιος –φίλος, εραστής, ερωτευμένος μαζί σου, μέντορας, ξένος που πέφτει από τον ουρανό, συνεργάτης– σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να ξεφύγεις εύκολα από πατρόν συμπεριφορών που η πηγή τους βρίσκεται στα παιδικά σου χρόνια. Ως Λέων, είσαι ένα λουλούδι που ανοίγει όπως το βλέπουμε σε διαδοχικά καρέ στις φωτογραφίες.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Αφού η πνευματική υγεία αποτελεί πάντα θέμα για σένα, το σύμπαν σε προειδοποιεί ότι με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι η στιγμή να πιστέψεις ότι ο άνθρωπος που είσαι ερωτευμένος δεν θα εξαφανιστεί ή θα σε εγκαταλείψει, ότι έρωτας δεν σημαίνει αποκλειστικά απογοήτευση και απελπισία αλλά και χαρά και ότι αν πάψεις να εξισώνεις τον έρωτα με τις χειροπέδες που προσπαθείς να βάλεις στον Άλλο υπάρχει μεγάλη περίπτωση ευτυχίας. Όσο για την κοινή ευνοϊκή δράση του Δία με την Αφροδίτη στους Διδύμους, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για: 1. Βελτίωση στις επαγγελματικές συνθήκες ή οποιουδήποτε είδους επαγγελματική αναγνώριση. 2. Μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα από ποτέ. Είτε είσαι ηθοποιός, άνθρωπος των μίντια, εργαζόμενος ή σπουδαστής, αρχίζουν τα δεκαπέντε λεπτά διασημότητας. 3. Την επαγγελματική κορυφή μετά από έντονες προσπάθειες.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η άφιξη του κυβερνήτη σου Άρη στο ζώδιό σου σηματοδοτεί μια έντονη ενεργειακά περίοδο κατά την οποία σου δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσεις τη ζωή που θέλεις. Αν οι ερωτικές ή οι επαγγελματικές σου σχέσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο, τώρα μπορείς να δώσεις άμεσες λύσεις που συνοψίζονται στη φράση «μου αρέσει - μένω, δεν αντέχω - φεύγω». Αν μου αρέσει η δουλειά μου, ή ο σύντροφός μου, αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να περάσω στο επόμενο στάδιο, αλλιώς την κάνω για αλλού και δεν ξανακοιτάω ποτέ πίσω μου. Απαιτείς, θέλεις, μπορείς. Η εποχή έχει εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι έχεις το πάνω χέρι και η καρδιά σου βρίσκεται στη θέση της.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ουφ… αυτό ήταν. Με την Αφροδίτη και τον Δία στους Διδύμους μπορείς να συνεννοηθείς χωρίς το φόβο παρεξηγήσεων και χωρίς να αισθάνεσαι ότι αυτοί που σε ενδιαφέρουν σου συμπεριφέρονται με την αδιαφορία υπαλλήλου της εφορίας. Εδώ να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος είναι μία από τις αγαπημένες λέξεις των Σκορπιών και ότι οι ενδορφίνες που δημιουργούν ευεξία πολλές φορές εκλύονται σε καταστάσεις κινδύνου. Αυτή την ευφορία οι εξελιγμένοι Σκορπιοί την εκτονώνουν όπως τώρα, ακονίζοντας την ικανότητά τους να πουλάνε οποιοδήποτε  προϊόν ή υπηρεσία διαθέτουν και βαθαίνοντας τις σχέσεις τους αγνοώντας τους βάρβαρους Σκορπιούς που έρχονται σε οργασμό καταστρέφοντας τις ζωές των άλλων, απατώντας τους, σούρνοντάς τους στα δικαστήρια ή χρησιμοποιώντας μαφιόζικες τακτικές για να πάρουν αυτό που θέλουν. Ο θετικός τρόπος είναι η κατάφαση στη ζωή, η αγάπη, η χαρά και το να είσαι τόσο παραγωγικός που συνθέτεις μια όπερα, ή ξεκινάς μια επιχείρηση, ενώ την ίδια στιγμή κάνεις σεξ στο Σύνταγμα και ταυτόχρονα περιμένεις μωρό στο μαιευτήριο. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

1. Πες ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Δία και την Αφροδίτη στους Διδύμους που επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη σου. 2. Πάψε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους συνομήλικούς σου για να δεις τι έχουν καταφέρει αυτοί σε σχέση με σένα ή εσύ σε σχέση με αυτούς. 3. Όσοι σε ενδιαφέρουν (οι περισσότεροι, εν πάση περιπτώσει) αυτή τη στιγμή σε αγαπάνε ή, το λιγότερο, είναι ανοιχτοί κι έτοιμοι να σου κάνουν χάρες, να σε στηρίξουν, να βάλουν πλάτη. 4. Φύγε σ’ ένα μακρινό ταξίδι με το αντικείμενο του ενδιαφέροντός σου ή κάνε σαφάρι σε κοινωνικές συγκεντρώσεις που θα σου επιτρέψουν να συνδεθείς με χρήσιμους ανθρώπους. 5. Προσπάθησε να ερωτευθείς κάποιον/α που δεν είναι για τα σίδερα. 6. Η σώφρων δράση –ναι, υπάρχει κι αυτή– δεν είναι τώρα να ανταγωνιστείς αυτούς που έχουν περισσότερη δύναμη και παίζουν το παιχνίδι καλύτερα από σένα, αλλά να συμμαχήσεις μαζί τους. 7. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην ικανότητά σου να αγαπάς ή να φέρνεις εις πέρας μια δουλειά με την αγνή επιθυμία να υπηρετήσεις. Υ.Γ. Θυμήσου να πατάς και φρένο, όταν κυκλοφορείς μεθυσμένος από το εγώ σου. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Είναι γνωστό ότι δεν διαθέτεις και την πιο αισιόδοξη οπτική – το μυαλό σου κατευθύνεται πιο εύκολα προς τη Χιροσίμα παρά προς την Ντίσνεϊλαντ. Αυτή η τάση σου έχει το πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχει κακή εποχή, αφού οι κακές εποχές είναι αυτονόητες και οι καλές αποτελούν απλές παρενθέσεις και έξτρα μπόνους. Η ευνοϊκή ενεργοποίηση του 6ου οίκου πιθανόν δεν αποτελεί μια φαντασμαγορική τύχη, αφού πρόκειται για έναν τομέα που αφορά Εργασία, Υγεία, Καθημερινότητα. Ωστόσο η σωματική και η διανοητική υγεία και φόρμα σού δίνουν το όχημα για να τρέξεις όπου θέλεις. Θυμήσου ότι για να επιτύχεις στη δημόσια ζωή θα πρέπει κάθε τόσο να δραπετεύεις απ’ αυτήν. Επίσης, Δίας και Αφροδίτη σού υπενθυμίζουν ότι είσαι πάντα ένα κοινωνικό/αξιαγάπητο ον που οι άλλοι χαίρονται τη συντροφιά του και την ικανότητά του να διατηρεί το κεφάλι του έξω από το νερό, ακόμα και τις στιγμές που όλοι νομίζουν ότι πνίγεται. Α, και στις 3/7  με την Πανσέληνο στον Αιγόκερω, όταν η Εικόνα σου γίνεται παλιά, είναι φθαρμένη και μοιάζει με κειμήλιο, είναι καιρός να την αλλάξεις. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Δεν έχει σημασία πόσο συχνά οι αστρολόγοι λένε ότι η Αφροδίτη, ή ο Δίας στον 5ο οίκο, εντείνουν τη χαρά της ζωής, την επιθυμία να φλερτάρεις, την ανάγκη για διασκέδαση, τη διάθεση για σεξ, την έκρηξη της δημιουργικότητας ή ακόμα και το θέμα απόκτησης παιδιών. Ο μέσος Υδροχόος θα διαβάσει τέτοιου είδους προβλέψεις σαν άλλη μία ευκαιρία να ερωτευθεί αυταρχικούς τύπους, ή control freaks, που πολύ γρήγορα θα τους δείξει ποιος είναι το αφεντικό στη σχέση. Χαλάρωσε και απόλαυσε αυτή την περίοδο, στην οποία όλα είναι ανοιχτά. Κι αν δεν σε ενδιαφέρουν οι σχέσεις, πήγαινε σε ένα σπα για να βελτιώσεις τη σχέση με την εικόνα σου και την αυτοεκτίμησή σου, γράψε μια συλλογή από ποιήματα ή πέσε με τα μούτρα σε οτιδήποτε δημιουργικό. Υ.Γ. Ας είμαστε ξεκάθαροι: Μια δυνατή σχέση σε δυναμώνει, σε σταθεροποιεί και σε γεμίζει χαρά. Όταν ήσουν μικρότερος ταύτιζες τη σχέση με την υποταγή, όμως μεγαλώνοντας συνειδητοποίησες ότι δεν μπορείς να είσαι ο αιώνιος επαναστάτης χωρίς αιτία που αναζητάει συντρόφους που θα διαφωνήσουν μαζί του δίνοντάς τους το ρόλο του μπαμπά που θα του τις βρέξει για τις αταξίες του. Το ξεπέρασες αυτό το στάδιο ε; Ε;

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με Αφροδίτη και Δία στους Διδύμους επιθυμείς ασφάλεια, την ψάχνεις και τη βρίσκεις. Ή, μάλλον, όταν υπάρχει ένα ερ κοντίσιον που σε δροσίζει με τρυφερότητα και στο στόμα σου βρίσκεται ένα μπιμπερό με οικογενειακή ζωή, ενδιαφέρον και γαλήνη, είναι άστοχο να αναζητάς έξω την περιπέτεια. Η ανατριχίλα βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου με αυτόν/ήν που αγαπάς, με αυτούς που σου τονώνουν την αυτοπεποίθηση ή με τους φίλους που προσκαλείς. Τι να τον κάνεις τον ξένο (αυτόν ή αυτήν, δηλαδή που σε δελεάζει να βγεις στο κυνήγι) όταν στο κρεβάτι σου έχεις κάποιον/αν  που νομίζεις ότι ξέρεις, αλλά που ουσιαστικά μπορεί να σε εκπλήξει αν τον δεις με καινούργιο βλέμμα; Δεν είναι περίοδος έντασης, ή πάθους, ή απροσδόκητων εκπλήξεων. Είναι περίοδος που η καρδιά είναι στη θέση της ή, αν βρίσκεται σε φάση αναμονής, δεν φωνάζει από πείνα. Η ησυχία ωστόσο δεν σημαίνει ακινησία, ψάχνεσαι - δεν ψάχνεσαι. Μπορείς να φύγεις ταξίδι με το σύντροφό σου, ή να λείψεις κάπου για επαγγελματικούς λόγους, ή –κι αυτό είναι πιο σημαντικό από εκδρομές, ραντεβού και επαγγελματικά ταξίδια– να μιλήσεις εκ βαθέων στο Αντικείμενο του Πόθου σου χωρίς αστερίσκους, κρυφές ατζέντες ή μισόλογα. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ