Cosmic Telegram

Stardust 398

Καρκίνε, οι άλλοι είναι τόσο απρόβλεπτοι όσο κι εσύ– μην το ξεχνάς

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 398
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
karkinos.jpg

Cosmic Telegram: Ο Γιώργος Πανόπουλος κάνει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας | 27.06.2012

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Έχεις 100+1 ευκαιρίες για να κατακτήσεις τα όνειρά σου, αν δεν αρχίζεις να τα υπεραναλύεις κι αν είσαι διατεθειμένος/η να διακινδυνεύσεις την ασφάλειά σου για κάτι μεγαλύτερο, πιο ικανοποιητικό, πιο αποδοτικό. Μην κολλάς στις συνήθειες, τις ιδέες και τα πιστεύω που μεγάλωσες. Ο νέος εαυτός που δημιουργείς απαιτεί καινούργια χαρακτηριστικά, καινούργιες αποφάσεις και βενζίνη super. Ξέροντας ότι η στασιμότητα είναι κατάρα για έναν Κριό, με ενεργοποιημένο τον 3ο ηλιακό σου οίκο (με Αφροδίτη και Δία, δηλαδή, στους Διδύμους) σού δίνεται η δυνατότητα να φωνάξεις «Άνοιξε, σουσάμι...» και να ανοίξει. Άρα το μόνο για το οποίο δεν μπορείς να παραπονεθείς είναι η πλήξη. Μα, ναι… Είχαμε καιρό να σε δούμε τόσο αναψοκοκκινισμένο, ενεργητικό και γεμάτο εμπιστοσύνη στα θαύματα. Αφού θέλεις, μπορείς να έχεις. Κι αν δεν θέλεις, μπορείς να σταματήσεις.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η είσοδος του Δία στον οικονομικό τομέα δεν μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή. Εκεί που κάνεις άνω κάτω την ντουλάπα για να ανακαλύψεις ρούχα που μπορούν να φορεθούν και φέτος, ή ψάχνεις σε τσέπες ρούχων που έχεις να φορέσεις μήνες με την ελπίδα να έχεις ξεχάσει –χαχαχα– κανένα χαρτονόμισμα –ουπς–, κάτι γίνεται και πιάνεις λεφτά στα χέρια σου ή σου δίνεται μια ευκαιρία για να αυξήσεις το εισόδημά σου ή σου έρχεται έκλαμψη με μια νέα πηγή εισοδήματος, δεύτερη δουλειά δηλαδή, ή ξανακάθεσαι στα θρανία με τη σκέψη να κάνεις δελεαστικά τα επαγγελματικά σου προσόντα. Κι αν δεν υπάρχει κάποιος/α στη ζωή σου, αυτό το διάστημα είναι από αυτά που σου δίνουν την ευκαιρία να τον/τη συναντήσεις. Επειδή όμως έχεις και την αχίλλειο πτέρνα που σε κάνει να παραδίνεσαι στον πρώτο ή την πρώτη που θα σου κουνήσει πάρα πάνω την ουρά του/της, όπως και την τάση για μονά ζυγά δικά σου ή για μία σχέση έξω από την επίσημη, πρόσεξε μήπως ο υπερενθουσιασμός σε κάνει να πληγώσεις κάποιους από κεκτημένη ταχύτητα. Μην κάθεσαι στο σπίτι, εκτός κι αν κάνεις πάρτι σ’ αυτό.

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με τον Δία και την Αφροδίτη (σε ορθή πορεία από τις 27/6, 18.08) στο ζώδιό σου μπορείς επιτέλους να φωνάξεις «φτου ξελεφτερία» και να εξαργυρώσεις το εισιτήριο ελευθέρας στο λούνα παρκ. Τώρα δεν χρειάζεται να καταπιέζεις το αεικίνητο πιτσιρίκι μέσα σου, που έχει ανάγκη από σκανδαλιές, παιχνίδι, γέλια, παρέες, φίλους, βόλτες, όνειρα, δώρα. Ναι, μπορείς να βγάλεις από το στόμα σου τα χαλίκια και να αρχίσεις να χαμογελάς συχνότερα τώρα, που το ζώδιό σου γλιστράει στη θάλασσα σαν ολόφωτο υπερωκεάνιο. Εντάξει, έχεις δίκιο, ο Άρης για λίγο ακόμα (μέχρι τις 3 Ιουλίου) συνεχίζει να σε πιέζει, αλλά, διάολε, τώρα που άρχισε το πάρτι προς τιμήν σου σταμάτα για λίγο να τρομοκρατείς τον εαυτό σου με μαύρες σκέψεις, βγες εκεί έξω κι αφέσου στη μουσική. Οι άνθρωποι γύρω σου είναι διατεθειμένοι και να σε ερωτευθούν, αν αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα (ή να σου προσφέρουν ένα μπουκέτο με επαγγελματικές ευκαιρίες), κι εσύ είσαι πρόθυμος να αφεθείς στην αγκαλιά αυτού που θα σου πει ότι αστράφτεις όσο όλα μαζί τα διαμάντια της Λιζ Τέιλορ.

Υ.Γ. Τώρα που γυρίζει η ρουλέτα, στοιχημάτισε.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Μυστικές συναντήσεις. Ω, οι μυστικές συναντήσεις με κάποιον, ή κάποια, που δεν πρέπει ή δεν γίνεται... πρέπει να σταματήσουν. Ή σταμάτησαν; Ο μόνος τρόπος να ησυχάσεις είναι να πεις ό,τι είναι να ειπωθεί. Μμμμμ… λαμβάνοντας υπόψη τη συναισθηματικά μπερδεμένη κατάσταση που βρίσκεσαι και τη θολούρα που υπάρχει στο μυαλό σου, η ειλικρίνειά σου μπορεί να δημιουργήσει διαφωνίες και συγκρούσεις περισσότερο έντονες από ό,τι μπορείς να αντέξεις. Άρα είσαι σίγουρος/η ότι πρέπει όλα να βγουν στο φως; Μπορείς να λύσεις προβλήματα που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια ή πρέπει να δημιουργήσεις κι άλλες περίπλοκες καταστάσεις; Σίγουρα δίνεις θαρραλέες μάχες μεταξύ σπιτιού, οικογένειας, σχέσεων και πλήθους άλλων εμποδίων που σου στερούν την ησυχία και την κανονικότητα. Ας ελπίσουμε ότι δεν έχεις βυθιστεί τόσο πολύ στον καθημερινό αγώνα εναντίον των ηλιθίων ή εκείνων που νομίζουνε ότι σε έχουν στο χέρι, ώστε να ξεχάσεις ότι έχεις σταθερούς, καλούς φίλους που είναι διαθέσιμοι να ακούσουν τα παράπονά σου και να σε βοηθήσουν, και ότι ο Δίας πάνω από το κεφάλι σου λειτουργεί από εδώ και πέρα σαν τυχερό λαγοπόδαρο.

 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η ζωή είναι τόσο συγκλονιστικά απρόβλεπτη. Σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι – το κλισέ μπορεί να είναι παλιό και σκονισμένο, όμως η ουσία του παραμένει αληθινή. Ο Ουρανός στον Κριό και οι Δίας και Αφροδίτη (σε ορθή πορεία από 27/6) σού υπενθυμίζουν δυνατά, σταθερά και αναζωογονητικά πόσο υπέροχος είναι ο μεγάλος θαυμαστός κόσμος που ζούμε, γεμάτος από συναρπαστικούς (σέξι, διαφορετικής κουλτούρας, ξένους) ανθρώπους, για να μην αναφέρουμε την γκάμα με τις διαφορετικές, μοναδικές, αν και όχι πάντα υγιεινές, γεύσεις των έθνικ κουζινών. Το μεγάλο στοίχημα ονομάζεται αναζήτηση μιας καινούργιας Πνευματικής Ταυτότητας. Αυτή η αναζήτηση έχει περισσότερη λαχτάρα από το νόστο του Οδυσσέα για την Ιθάκη. Ό,τι κάνεις από εδώ και πέρα, όλες σου οι επιλογές –προσωπικές ή επαγγελματικές– ΠΡΕΠΕΙ να έχουν Νόημα. Μερικοί κυνικοί, πάντως, θα πουν ότι  η ανάγκη για τη βελτίωση του εαυτού σου είναι απλά ένα τρικ για να αποφύγεις να αντιμετωπίσεις το γεγονός ότι μεγαλώνεις. Έστω κι έτσι αρχίζει το οδοιπορικό, ή το προσκύνημα, στους άγιους τόπους της ψυχής σου. Υ.Γ. Γνώρισε καινούργιους ανθρώπους, άκου προσεκτικά τι σου προτείνουν επαγγελματικά έμπειροι άνθρωποι της δουλειάς σου, αφέσου σε ό,τι σε κινητοποιεί, σπούδασε σε οποιαδήποτε ηλικία κάτι που ανέκαθεν ήθελες.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Αναδεύεται αργά αλλά σταθερά η έντονη επιθυμία να διακριθείς στην επαγγελματική σου ζωή; Νιώθεις ότι ήρθε η ώρα ο κόσμος να υποκλιθεί στο ταλέντο σου; Πιστεύεις ότι είναι απελευθερωτική η αλλαγή δουλειάς για κάπου αλλού που σου δίνονται δυνατότητες; Δεν θέλεις απλώς μια σχέση, αλλά το γάμο της δεκαετίας; Προτίμησε το λυχνάρι που γράφει ΔΙΑΣ ΣΤΟ 10ο ΟΙΚΟ, τρίψε το και κάνε την ευχή που θέλεις... και μέχρι τον επόμενο μήνα θα έχει πραγματοποιηθεί. Παρόλο που τα πράγματα θα ήταν βολικά αν συνέβαιναν μαγικά, εντούτοις η ουσία παραμένει ίδια. Με τον Δία και την Αφροδίτη στον τομέα που συμβολίζει τη δημόσια εικόνα, το κοινωνικό στάτους και την επαγγελματική αναγνώρισή σου, δεν έχει να κάνεις τίποτα παρά να ακολουθήσεις τον άνεμο προς τα εκεί που φυσάει. Ανεβασμένος/η στο κύμα, όχι μόνο δεν θα πέσεις στα βράχια, αλλά θα βγεις στην ακτή που ονειρεύεσαι. Να φανταστείς ότι ακόμα κι αν πέσεις σε βράχια, γρήγορα θα ανακαλύψεις ότι ξύνοντας την επιφάνεια έπεσες σε φλέβα χρυσού. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ξέρεις ότι η στατικότητα είναι δηλητήριο όταν σε κρατάει καρφωμένo/η, χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις. Κοιτάζοντας τώρα τον ουρανό και υπολογίζοντας την επιθυμία και τη διάθεσή σου να αλλάξεις και να προχωρήσεις, μη διστάσεις να ακολουθήσεις το ένστικτό σου. Είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά, υπάρχουν ευκαιρίες στον αέρα που περιμένουν να τους δώσεις σχήμα. Λοιπόν: Αν έχεις όνειρα –και ποιος δεν έχει– σταμάτησε και σκέψου το πρώτο που θα σου έρθει στο κεφάλι. Μην το αναλύεις. Μη σκεφτείς τις αντιξοότητες και τον αγώνα που έχεις να κάνεις. Άφησέ το απλώς να έρθει στην επιφάνεια. Αν έχεις ένα όνειρο που θα ’θελες να πραγματοποιηθεί, ξεκίνα το – ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα, σχεδόν. Υ.Γ. Πρόσεξε, όμως, πάνω στον ενθουσιασμό σου για το καινούργιο, μήπως ανοίξεις τις μύτες κάποιων που σου είναι απαραίτητοι και στη νέα φάση που μπαίνεις.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Είναι σίγουρο ότι κάθε φορά που ανησυχείς υπερβολικά για τα χρήματα και για το οικονομικό σου μέλλον, το μόνο που κατορθώνεις είναι να τρελαίνεσαι και να αποσυντονίζεσαι. Πλούσιος ή φτωχός υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσεις, να απειληθείς από τα ξαφνικά γυρίσματα της τύχης και δεκάδες λόγοι για να αισθανθείς ότι κάποιος σού τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια. Άρα αυτό που έχει αξία είναι να ακολουθήσεις το πάθος σου για κάτι και να ΜΗΝ το κάνεις εξαρχής για την οικονομική απόδοση που θα έχει ή για τα χρήματα που θα σου προσφέρει. Το χρήμα είναι δευτερεύον μπροστά στην απόλαυση που σου δίνει κάτι που σε ενθουσιάζει. Χρειάζεσαι ένα στόχο, ένα σκοπό που θα σε κινητοποιήσει ώστε να ξεχάσεις το αισθηματικό τσουνάμι που πολλές φορές παρέσυρε τη ζωή σου τα τελευταία χρόνια. Φυσικά και δεν υπάρχει συνταγή για να αντιμετωπίσεις το συναισθηματικό χάος, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ένα πράγμα: Ότι είσαι Σκορπιός, που σημαίνει ότι έχεις και τη δύναμη και το τσαγανό και την αντοχή να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε τσουνάμι. Και μην ξεχνάς ότι η δημιουργικότητα περιέχει ιδιοφυείς πιρουέτες, μεγάλη αυτοσυγκράτηση και οικονομικές διαπραγματεύσεις από την αρχή.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ένας Τοξότης χωρίς Όραμα, Νόημα, Επέκταση, νιώθει, ακόμα κι αν έχει ολόκληρη τη γη, σαν φυλακισμένος. Από τη μία πλευρά ο Άρης για λίγο ακόμα (μέχρι τις 3 Ιουλίου) γειώνει τα όνειρα και σε στενεύει επαγγελματικά, από την άλλη, φωτεινή πλευρά, όμως, ο Δίας και η Αφροδίτη (σε ορθή πλέον πορεία από 27/6)) στους Διδύμους δίνουν το πράσινο φως για το επόμενο σημαντικό ευοίωνο κεφάλαιο της ζωής σου. Είσαι έτοιμος όλη αυτή την ενέργεια να την κάνεις δράση. Δεν αντέχεις ούτε στιγμή αυτούς που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Η ιδέα να καθίσεις εσύ στο τιμόνι της επαγγελματικής σου ζωής γίνεται όλο και πιο δελεαστική. Δεν αντέχεις καν συντρόφους που έχουν προικιστεί με τη συνειδητότητα λάχανου. Το σύμπαν σε τροφοδοτεί με μια ιερή μανία να προχωρήσεις προς το μέλλον. Σαν τον νεαρό Πάρκερ που βάζει τη στολή του Σπάιντερμαν και πηδάει από ουρανοξύστη σε ουρανοξύστη για να σώσει τον κόσμο, έτσι κι εσύ θεωρείς ότι ήρθε η στιγμή να σώσεις τον εαυτό σου ανεβάζοντάς τον ψηλότερα.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ο κόσμος σου σφυροκοπείται (ήδη από το 2008 για τους γεννημένους στις αρχές του πρώτου δεκαήμερου) και έχει έρθει τα πάνω κάτω, ή τα κάτω πάνω. Όσο προσπαθείς να διατηρήσεις την τάξη, τις ισορροπίες ή τον έλεγχο και να καταπιέσεις την αναταραχή και την αναστάτωση, στο τέλος αναγκάζεσαι να έρθεις αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Είτε το κέντρο της ταραχής βρίσκεται στην οικογένεια είτε στην επαγγελματική ή στην προσωπική ζωή, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να προχωρήσεις μπροστά με αποφασιστικότητα και θάρρος. Μην αφήσεις ούτε ένα λεπτό αμφιβολίας να σε κρατήσει πίσω. Μη βογκάς, λοιπόν, και μην παραπονιέσαι ότι δεν μπορείς να αντέξεις άλλη ένταση ή ότι δεν έχεις δύναμη να προχωρήσεις. Έχεις τόση ενέργεια, που μπορείς να δανείσεις στη ΔΕΗ. Θυμήσου επίσης ότι το να συγχωρείς είναι υπέρτατη αρετή, ενώ η εκδίκηση ανοησία γιατί πάντα επιστρέφει πάνω μας.  

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είναι απελευθερωτικό να αισθάνεσαι ότι υπάρχουν μέρη που δεν έχουν εξερευνηθεί, ενδιαφέροντες άνθρωποι που δεν έχεις συναντήσει, να ανακαλύπτεις νέους στόχους που σε παθιάζουν, να συνειδητοποιείς επαγγελματικές προοπτικές που σε προκαλούν, να κάνεις όνειρα που δεν έχουν φθαρεί κι επιπλέον να έχεις φίλους που εμφανίζονται με ένα σου σφύριγμα. Να ερωτεύεσαι, να δημιουργείς έργα τέχνης, να κάνεις παιδιά, να είσαι Δημιουργός. Για να ζήσεις όσα γίνεται περισσότερα από τα προηγούμενα υπάρχει μία προϋπόθεση: Να μην επιμένεις μαζοχιστικά σε ανθρώπους και δουλειές που δεν λειτουργούν, αφήνοντας ταυτόχρονα την έκπληξη και το καινούργιο να σε συνεπάρουν. Μην ξεχνάς επίσης: Το Εμείς αποτελεί την αποθέωση των δύο Εγώ. Υ.Γ. Δίπλα στον Δία στους Διδύμους υπάρχει και ο Ουρανός στον Κριό, που σου γεμίζει το ρεζερβουάρ με κίνηση, με ανυπομονησία, με φαγούρα για αλλαγές σπιτιού, γειτονιάς, πόλης. Το σύνθημα είναι «Δεν καθόμαστε, Τρέχουμε».

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Είσαι ένας περίεργος συνδυασμός παιδικού ενθουσιασμού και κυνισμού χήρας – χωρίς να γίνεσαι πικρόχολος/η. Ενώ μπορείς να χαίρεσαι και να γελάς με τα πιο απλά πράγματα, περιμένεις να απογοητευτείς επίσης με το οτιδήποτε. Σου έχει συμβεί χίλιες φορές. Αυτή τη φορά όμως η πλάστιγγα γέρνει στην αισιοδοξία, τη χαρά, τη λαχτάρα για καλύτερες μέρες. Και τις έχεις. Για να μπορέσεις να ευνοηθείς από αυτή την περίοδο χρειάζεται να επικεντρωθείς σε έναν (1) τομέα. Φυσικά δεν είναι εύκολο να έχεις πέντε πόρτες μπροστά σου και να πρέπει να διαλέξεις μία για να μπεις. Κι αν οι άλλες τέσσερεις κρύβουν κάτι καλύτερο από την πόρτα που άνοιξες; Με την Αφροδίτη και τον Δία στους Διδύμους, κάθε καινούργιος άνθρωπος που εμφανίζεται στη ζωή σου σκανάρεται από την κορυφή μέχρι τα νύχια σαν υποψήφιος σύντροφος ή το λιγότερο σαν κάποιος που μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον σου για να τον γνωρίσεις περισσότερο. Ναι, είναι εποχή ερωτικού κυνηγιού και για να μην ξεχνιόμαστε και επαγγελματικών ευκαιριών. 

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ