Cosmic Telegram

stardust 356

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Με τον Άρη να ενεργοποιεί ακόμα περισσότερο τους Δεσμούς της Σελήνης (23/6) μην αρχίσεις, σε παρακαλώ, να εκσφενδονίζεις κοινοτοπίες

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 356
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15511-34594.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με τον Άρη να ενεργοποιεί ακόμα περισσότερο τους Δεσμούς της Σελήνης (23/6) μην αρχίσεις, σε παρακαλώ, να εκσφενδονίζεις κοινοτοπίες ή βαρετές ατάκες μεγάλων ανδρών/γυναικών που μοιάζουν στο στόμα σου σαν κλισέ στρατηγού εν αποστρατεία. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προκαλέσεις ναυτία ή να διακινδυνεύσεις να χάσεις πόντους από τη δημοτικότητά σου, που χάρη στον Δία είναι σε  ανοδική πορεία. Φρόντισε να μην ιδιοποιηθείς ξένη πνευματική ιδιοκτησία, να μη δημιουργήσεις ρήγματα σε σχέσεις εξαιτίας μιας άστοχης παρατήρησης, να μην προσπαθήσεις να επιβάλεις τη γνώμη σου όταν ο άλλος διαφωνεί καταφανώς. Θυμήσου ότι μερικές φορές εάν κάποιος φοβάται να μιλήσει από την καρδιά  του (που πάντα αποτελεί την πιο σοφή επιλογή) είναι πανεύκολο να πέσει στο ψέμα, στην ανοησία και στις παρεξηγήσεις. Υ.Γ. Και κάτι εξαιρετικά σοβαρό για τους γεννημένους τις πρώτες τέσσερεις μέρες του ζωδίου σου: με τον Ουρανό να γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιό σου, θυμήσου ότι η επιτακτική ανάγκη για ολοκληρωτική αλλαγή –ζωής, σχέσεων, στόχων– που ξεκίνησε πέρσι στα τέλη Μαΐου δεν σου επιτρέπει να την αγνοήσεις, ακόμα και αν προσωρινά χάσεις τη γη κάτω από τα πόδια σου επειδή θα ανατραπεί το μοντέλο της ζωής που είχες επιλέξει.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Τι είναι τύχη; Τι ατυχία; Και τι βρίσκεται ανάμεσά τους; Δεν είναι απλά φιλοσοφικά ερωτήματα, αλλά οι δύο όψεις ενός νομίσματος που αντιμετωπίζεις,  ή θα αντιμετωπίσεις, με τον Ουρανό ανάδρομο στον Κριό. Άνθρωποι εισβάλλουν εντελώς ξαφνικά στη ζωή σου σε κάθε βαθμίδα οικειότητας –από ερωτικό αντικείμενο, φίλο ή σύμβουλο μέχρι συνεργάτη και αφεντικό– και χάνονται ξαφνικά ή μετά τον πρώτο ενθουσιασμό δεν σημαίνουν τίποτα για σένα. Επιδιώξεις,  δουλειές, προοπτικές, στόχοι και σχέδια εντάσσονται στο κάδρο της καθημερινότητας με υψηλές προσδοκίες και μετά βγαίνουν ως ατυχείς επιλογές. Μια Λολίτα του ζωδίου σου γίνεται διάσημη σε μια νύχτα κι ένας αναγνωρισμένος επιχειρηματίας δηλώνει χρεοκοπία. Τα σενάρια που ανατρέπουν τη ζωή σου μπορεί να είναι απεριόριστα. Είναι οι πράξεις σου που χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις που δημιουργούν  τις απότομες αλλαγές στη ζωή σου, είναι το σύμπαν που σου στέλνει αγγελιοφόρους για να μάθεις κάτι που δεν ήξερες, ή απλά εισπράττεις το κομμάτι του παράλογου που σου αναλογεί; Μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις. Κατά τα άλλα είσαι ανάμεσα σε κόσμο, υπάρχει κινητικότητα, ασχολείσαι με χρήματα, μιλάς πολύ, λύνεις εκκρεμότητες. Είσαι καλά; Έχεις περάσει και καλύτερα.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με τον Άρη στο ζώδιό σου να κάνει αντίθεση με τον Βόρειο Δεσμό (23/6), ακόμα κι αν κάποιοι σε δουν να τους απειλείς σαν πεινασμένη αρκούδα δεν πειράζει. Καλύτερα να κάνεις αισθητή την παρουσία σου, παρά να αισθάνεσαι ότι την ώρα που περπατάς στο δρόμο κάποιος ψιθυρίζει τρομακτικά λόγια πίσω από την πλάτη σου κι όταν γυρίσεις απότομα να δεις ποιος είναι, να μην υπάρχει κανείς. Αν είσαι διατεθειμένος να κόψεις γόρδιους δεσμούς που σε κρατάνε στο παρελθόν, αν είσαι έτοιμος να αναλάβεις πρωτοβουλίες στα επαγγελματικά σου ή να διεκδικήσεις/καταλύσεις/επαναπροσδιορίσεις τις στενές/συντροφικές σου σχέσεις έχοντας κατά νου ότι κάθε δράση δημιουργεί αντίδραση, τότε πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό διάστημα. Μην ξεχνάς: όπου δεν υπάρχει ρήξη υπάρχει στασιμότητα και όπου δεν ανατρέπεται/διαταράσσεται/αλλάζει η ζωή, χάνεται η ισορροπία.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Τελευταία πετάγεσαι από το κρεβάτι έχοντας κάνει ήδη ντους πριν οι υπόλοιποι  προσπαθήσουν να κάνουν το ξυπνητήρι να πάψει να χτυπάει. Μμμμμ… Οι διαρκείς πλανητικές συγκυρίες σε έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού 24Χ7. Μεταξύ κατάθλιψης και υπερδιέγερσης, που κάποιοι βιαστικοί χαρακτηρίζουν μανιοκατάθλιψη αλλά εσύ ξέρεις ότι είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου να αλλάξεις τη ζωή σου χωρίς να δημιουργηθεί ένταση ή χωρίς οι επιλογές σου να χαλάσουν το υπάρχον στάτους κβο – γεγονός αδύνατο. Με ανοιχτά μέτωπα στην οικογένεια, τις σχέσεις και την καριέρα, αποτελεί έκπληξη που συνεχίζεις ακόμα να χαμογελάς, να μαγειρεύεις για τους αγαπημένους σου και να συμπεριφέρεσαι σαν την πιο καλή Μητέρα του κόσμου. Αν κάποιος/α  έφυγε χτυπώντας πίσω του δυνατά την πόρτα , αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φέρει στην επιφάνεια βαθιά θαμμένα ζητήματα  εγκατάλειψης κι αυτό είναι κάτι που σε αποσυντονίζει. Υ.Γ. Αν ανήκεις στους γεννημένους τις πρώτες τέσσερις κυρίως μέρες του ζωδίου σου, η ανάδρομη κίνηση του Ουρανού σού υπενθυμίζει: δεν ανήκεις σε κανέναν –συναισθηματικά ή επαγγελματικά– κι αυτό μπορεί να σου δημιουργεί αρχικά ίλιγγο, αλλά αμέσως μετά αισθάνεσαι ανακούφιση.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Το να είσαι Λέων δεν σημαίνει ότι δεν  έχεις  νεύρα, εκνευρισμούς, υστερίες. Πάντως στις δημόσιες εμφανίσεις σου –που έχουν πολλαπλασιαστεί τελευταία– δεν έχεις καμία διάθεση να δείξεις σημεία  κόπωσης. Όλοι μπορούν να απολαύσουν τους κομψούς  σου τρόπους, πόσο κουλ είσαι, τη δεξιοτεχνία σου στην τέχνη του φλερτ, ακόμα κι όταν ενδόμυχα εύχεσαι η ζωή σου να μην έχει πολλές στρεσογόνες μέρες. Κι όμως έχεις πολλές αγχωτικές μέρες, οπότε όταν θέλεις να κρυφτείς από όλους και από όλα ενεργοποίησε τον αυτόματο τηλεφωνητή ή σήκω φύγε. Όσο για τις μέρες που βγαίνεις έξω, παίξε το enfant terrible που υποδύεσαι θαυμάσια, άφησε να παρασυρθείς από την ελαφρότητα της παρέας, μάγεψε αυτόν ή αυτήν που θέλεις να κατακτήσεις και όταν ξεμεθύσεις κάνε μια πολύ μα πάρα πολύ σοβαρή, δίκλωνη ερώτηση στον εαυτό σου: γιατί έλκεις φίλους (και εραστές/ερωμένες)  που πρόκειται να σε εγκαταλείψουν κάποια στιγμή και γιατί –σύντομα ή αργότερα– βαριέσαι αυτούς που εσύ επέλεξες ως φίλους ή ως αντικείμενα του έρωτά σου; (Το αν μένεις ή φεύγεις είναι η συζήτηση μιας άλλης φοράς.)  

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτέμβριος)

Όσο κι αν επαγγελματικά είσαι δραστήριος και αποφασιστικός, η ζωή σου δεν περιορίζεται  σε υπέρμετρες φιλοδοξίες ή στο να γίνεις το πρώτο όνομα στη μαρκίζα. Ακόμα περισσότερο, είσαι έτοιμος/η να πετάξεις στα σκουπίδια πρακτικές που αφορούν διασημότητα, κυριαρχία, εξουσία, έστω κι αν εσύ λέγοντας επιτυχία εννοείς ένα ρομαντικό που το έργο του μπορεί να αναγνωριστεί ως σημαντικό, αλλά κανείς να μην ξέρει ότι εσύ βρίσκεσαι πίσω από αυτό. Όλα αυτά μπορείς να τα αρνηθείς για χάρη της φιλίας  και των φίλων που θεωρείς ως την οικογένεια της επιλογής σου. Συναισθάνεσαι ότι το Εμείς αποτελεί το εισιτήριο της ευτυχίας σου, ακόμα και αν οι φίλοι μετά από λίγο χάνονται. Γρήγορα: με τον Άρη στον τομέα της καριέρας σου δίνεται η ενέργεια να κάνεις θαύματα, έστω κι αν κάποιοι γύρω σου ξεφουσκώνουν κρυφά τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου. Με την Αφροδίτη στον Καρκίνο θέλεις να χαθείς ανάμεσα στους φίλους, αν και δεν μπορείς να κρύψεις το γεγονός ότι είσαι ο σταρ ανάμεσά τους.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Πότε άραγε θα καταλάβουμε ότι η σχέση δεν είναι αλυσίδα που καταλήγει σε μια βαριά μπάλα στα πόδια του Άλλου; Ότι οι ΔΥΟ δεν ερωτεύθηκαν ο ένας τον άλλο για να καταλήξουν ένα δικέφαλο τέρας; Ότι δεν είναι καν αστείο να απαντάει ο καθένας του ζευγαριού ως «εμείς θα…». Ότι ο γάμος δεν είναι μια ποινή που χρειάζεται να εκτίσει το ζευγάρι όταν δεν το θέλει.  Ότι κάθε ζευγάρι καλείται να βρει την απόσταση και την ανεξαρτησία που θα κάνουν τα δύο μέλη του να μην αισθάνονται  αποξένωση αλλά οικειότητα; Με τον Ουρανό ανάδρομο στον οίκο που συμβολίζει τις διαπροσωπικές σχέσεις, το μάθημα που χρειάζεται να μάθεις είναι ότι το ζευγάρι αποτελείται από δύο μονάδες, αυτόνομες, ανεξάρτητες, αυτάρκεις, μοναδικές και πολλές φορές φαινομενικά αταίριαστες για τον πολύ κόσμο. Όσο περισσότερη ελευθερία δίνεις στον Άλλον τόσο περισσότερο θα απομακρύνεσαι από τα ζευγάρια που μετά τον πρώτο ενθουσιασμό νιώθουν ότι πιάστηκαν σε παγίδα.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η αντίθεση του Άρη με τον Βόρειο Δεσμό δημιουργεί έξαψη, ταραχή, αναστάτωση, σύγχυση – σαν να χτυπάει το κουδούνι και ανοίγοντας την πόρτα να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με κάποιον/α εντελώς γυμνό/ή. Μετά την πρώτη έκπληξη ίσως έμπαινες στον πειρασμό να του/της δείξεις το δρόμο προς την κρεβατοκάμαρα, ή να ξεκινούσε το σεξ από την εξώπορτα. Αν αυτός ο ξένος μπορούσε να είναι ταυτόχρονα και λογιστής για να ισορροπήσει τα λογιστικά σου βιβλία, ή ακόμα καλύτερα αν δούλευε στο χρηματιστήριο, ή αν ήταν στέλεχος σε τράπεζα για να σε βοηθήσει να ορθοποδήσεις οικονομικά, τότε ο Θεός θα είχε κάνει το θαύμα του. ΔΕΝ. Άρα, ενώ είναι φρόνιμο όταν έχεις να κάνεις με σχέσεις να περιορίζεις το μυαλό, να ανοίγεις την καρδιά σου και να χαλαρώνεις, όταν έχεις οικονομικά προβλήματα είναι καλύτερα να βάζεις την καρδιά σου στην κατάψυξη και να αφήνεις το μυαλό και τη λογική να κάνουν κουμάντο. Με την Αφροδίτη στον 9ο οίκο σου μπορείς να είσαι λογικός; Έτσι κι έτσι. Δεν θα καταστραφείς, πάντως, αν αφήσεις τον εαυτό σου να καθοδηγηθεί – οι συμβουλές τώρα είναι το φάρμακο που χρειάζεσαι.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Τι σημαίνει η αντίθεση του Βόρειου Δεσμού στο ζώδιό σου με τον Άρη στον οίκο των διαπροσωπικών σχέσεων; Λέει ότι αντί να αναρωτιέσαι και να αγωνιάς, είναι καλύτερα να αντιμετωπίσεις σοβαρότερα αυτόν ή αυτή που σε ενδιαφέρει, ζεις μαζί ή ενδιαφέρεσαι να έρθετε πιο κοντά. Να θυμάσαι ωστόσο ότι οι άνθρωποι που σε γοητεύουν εκτός από ελκυστικοί μπορούν να είναι και αντιφατικοί, άλλα να λένε τη μία μέρα, άλλα την επόμενη, ή να είναι  επιθετικοί.  Και κάτι ακόμα: μπορεί να σου είναι  δύσκολο να κοντράρεσαι με ανθρώπους –και κυρίως όταν αυτοί είναι ο σύντροφός σου ή ακόμα και ο συνεργάτης σου– αλλά οι συγκρούσεις έχουν σαν αποτέλεσμα περισσότερη ειλικρίνεια στις σχέσεις. Επίσης: δεν μπορείς να έχεις ίδιες απόψεις για τις σχέσεις όταν εσύ ο ίδιος αλλάζεις. Η κεκτημένη ταχύτητα σε ρίχνει στα χθεσινά λάθη και η εμμονή ότι τα πράγματα θα αλλάξουν από μόνα τους χωρίς την παρέμβασή σου είναι σα να προσπαθείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις τα αυγά – μερικές φορές χρειάζεται να γίνεις και λίγο κακός, όσο κι αν αυτό σου χαλάει την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου ως αιώνιου πρόσκοπου.

Αιγόκερως (22Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Όσο κι αν παλεύεις να μην αλλάξει τίποτα στη ζωή σου, όσο κι αν αγωνίζεσαι να διατηρήσεις το επαγγελματικό σου στάτους ή να κρατήσεις ενωμένη την οικογένεια, όσο κι αν επιθυμείς ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου για να αισθανθείς ασφαλής, θυμήσου ότι τίποτα δεν μπορεί να μείνει ακίνητο όταν η γη κάτω από τα πόδια σου τρέμει χωρίς να είναι αποτέλεσμα δικής σου δράσης. Με τον Ουρανό ανάδρομο στον Κριό, όλα παίζονται: και ο έρωτας και ο γάμος και η αναγνώριση και η οικογένεια και τα παιδιά και η άνοδος, όπως και η πτώση, το διαζύγιο, ο χωρισμός, η αποτυχία. Τίποτα ενδιάμεσο, τίποτα μεσαίο, τίποτα προβλέψιμο. Οι συνέπειες των διελεύσεων του απρόβλεπτου Ουρανού είναι αδύνατον να προβλεφθούν – όπως δεν ήξερες το φύλο του μωρού πριν τα υπερηχογραφήματα. Τώρα αν δεν ανήκεις στους γεννημένους στις τέσσερις-πέντε πρώτες μέρες του ζωδίου σου που βάλλονται από Ουρανό ή Πλούτωνα, ή στους γεννημένους στις πρώτες μέρες του 2ου δεκαημέρου που κονταροχτυπιούνται με τον Κρόνο, τότε οι διαπροσωπικές/συντροφικές/ερωτικές σχέσεις κυλάνε άνετα ή η επιθυμία για έναν Άλλον γίνεται εμμονή.  

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Αν η Αφροδίτη στον Καρκίνο και ο Άρης στον 5ο σου οίκο, που σε αναζωογονούν με καυτό αίμα και σου δίνουν μαγνητισμό, άνεση, αυτοπεποίθηση, ενέργεια, ερωτική διάθεση και λαχτάρα για δημιουργία δεν έχουν πάνω σου το εντυπωσιακό εφέ που περίμενες, τότε κατηγόρησε ευθέως τον Κρόνο που πίσω από τον ώμο σου μονολογεί ότι κοινωνικότητα χωρίς ουσία, έρωτες χωρίς μέλλον και επαγγελματική επιτυχία χωρίς κεφαλικό φόρο ΔΕΝ υφίστανται. Ίσως να φταίει και η αντίθεση του  Άρη με τον Βόρειο Δεσμό: αν αυτός ή αυτή που ενδιαφέρεσαι δεν μπορεί να είναι και φίλος/η, τότε καλύτερα να στρέψεις αλλού την προσοχή σου. Ή αλλιώς: η ελευθερία είναι σημαντικότερη από το κυνήγι του Ενός/Μίας. Εξάλλου είναι αδιανόητο να υπερασπιστείς θεσμούς, όπως ο γάμος, που βρίσκεις τραγικά ξεπερασμένους.  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Σου είναι ακόμα τρομακτικά δύσκολο να αποφασίσεις μεταξύ τού να είσαι ανοιχτός, ευάλωτος, ανοχύρωτη πόλη, επιτρέποντας έτσι σε διάφορους ανθρώπους να εισβάλλουν στη ζωή σου, ή να ερωτευθείς χωρίς όρους κάποιον/α (είναι πειρασμός παρ’ όλα αυτά), ή αν είναι προτιμότερο να τους αποκρούεις, να τους βάζεις στον πάγο ή να τους καβαντζώνεις για μελλοντική χρήση. Και στις δύο περιπτώσεις να θυμίσω ότι όταν κάποιος σε θέλει πολύ, οι αντιστάσεις σου κάμπτονται εύκολα. Και δεύτερον, ότι όσο κι αν ψήνεις τον εαυτό σου ότι είσαι υπεράνω αισθημάτων και σεξ, έχεις κι εσύ τεράστιες ανάγκες και πρωτόγονα ένστικτα. Ο έρωτας σαν το «άρωμα» (στο μυθιστόρημα του Πατρίκ Ζισκίντ) γίνεται τόσο έντονος και μεθυστικός που δεν σε εγκαταλείπει μέχρι να υποκύψεις.  

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ