Cosmic Telegram

Stardust 357

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Όλοι το έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή της ζωής μας κι ΕΣΥ συνεχίζεις να το εμπεδώνεις, κυρίως το τελευταίο διάστημα:

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 357
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15618-34861.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Όλοι το έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή της ζωής μας κι ΕΣΥ συνεχίζεις να το εμπεδώνεις, κυρίως το τελευταίο διάστημα: ότι το σύμπαν έχει μια παράξενη (δηλαδή διεστραμμένη) αίσθηση του χιούμορ. Με το που μπαίνει η Αφροδίτη στον Λέοντα (29/7 - 21/8) και λες τουλάχιστον μέσα στο καλοκαίρι θα χαλαρώσω, θα ξεχαστώ, θα αφεθώ στο φλερτ και δεν θα καταπνίξω τις επιθυμίες μου, μετά από λίγο γυρνάει ανάδρομος ο Ερμής, στις 8-26/8  επίσης στον Λέοντα, κι ενώ περιμένεις με λαχτάρα να βγει από την τούρτα η Ζιζέλ, εμφανίζεται με ροκάνα ο Μάρκος Σεφερλής. Ναι, η ζωή σού επιφυλάσσει τέτοιου είδους ψυχρολουσίες που δεν δημιουργούν σοβαρές βλάβες αλλά που είναι αρκετές για να στρέψεις το κεφάλι σου προς τα πάνω και να αναφωνήσεις: «Δεν μπορεί… Μου κάνεις πλάκα, ε;». Από την άλλη μεριά το τρίγωνο Άρη/Ποσειδώνα (3/8) δημιουργεί μια ερωτική ατμόσφαιρα κατά την οποία μπορείς να παίξεις τον Ερωτευμένο Σέξπιρ σε νύχτες ολόφωτες που αίσθημα και πόθος φτάνουν σε σημείο τήξης.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Εάν ξεπεράσεις τυχόν αδυναμίες επικοινωνίας εξαιτίας του ανάδρομου Ερμή (3-26/8), ή ελαφριάς μορφής παρεξηγήσεις, καθυστερήσεις, ή κάποιες εκνευριστικές εκκρεμότητες που σου χαλάνε πρόσκαιρα τη διάθεση, πρόκειται για ένα διάστημα που με τον Δία στο ζώδιό σου, την Αφροδίτη στον Λέοντα (29/7 - 21/8) και τον Άρη στο φιλικό σου Καρκίνο (3/8) μπορείς να είσαι χαλαρός, διαθέσιμος (σε μια ερωτική ιστορία), κινητικός, κοινωνικός, έτοιμος για το εξαιρετικό, αισιόδοξος για το αύριο, δεκτικός στο απρόοπτο, οδηγός στην τύχη σου. Είσαι ορατός, η γνώμη σου μετράει, υπάρχουν άνθρωποι που τους ενδιαφέρεις – παλιοί και καινούργιοι. Με λίγα λόγια, είσαι από τις ελάχιστες μετοχές σε άνοδο που είτε ποντάροντας εσύ σε σένα είτε ποντάρουν οι άλλοι πάνω σου, οι πιθανότητες να κερδίσετε είναι μεγάλες. Συμπέρασμα: ενώ η μικρή εικόνα της καθημερινότητας αποκτάει – παροδικά– παράσιτα σε επικοινωνιακό επίπεδο, η μεγάλη εικόνα γίνεται περισσότερο ευκρινής και ανοιχτή, γεγονός που σημαίνει ότι η Εικόνα που βγάζεις προς τα έξω είναι γοητευτικότατη – αρέσεις δηλαδή.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο Άρης κάνει αντίθεση ενεργοποιώντας ξανά την εκρηκτική και σκληρή –για τον Δίδυμο πρωθυπουργό της χώρας και  τη γενέθλια Σελήνη (λαός) της Ελλάδας– έκλειψη Σελήνης της 15ης Ιουνίου, επαναφέροντας τα ίδια θέματα – πίεσης, συγκρούσεων, κρίσης. Η ενεργοποίηση της έκλειψης, με αιχμή τις 26/7, επαναφέρει θέματα επαγγελματικών και συντροφικών σχέσεων κάνοντας ανυπόφορη την αίσθηση ότι δεν σου επιστρέφεται ούτε κατ’ ελάχιστο η υποστήριξη που περιμένεις από ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν είτε αισθηματικά είτε επαγγελματικά και που θεωρείς ότι στο κάτω κάτω αξίζεις. Εδώ μια ερώτηση που χρειάζεται μια σοβαρή απάντησή σου: σου αρέσει ο «γάμος» (μην το παίρνεις κυριολεκτικά αλλά και ως δέσμευση ή αφοσίωση) ή η ιδέα του γάμου; Αν ναι, πώς γίνεται και μετά από λίγο βαριέσαι και θέλεις να προχωρήσεις στον επόμενο ή στην επομένη; Αν όχι, τότε μην παραπονιέσαι που περιπλανιέσαι μόνος σαν τον ιπτάμενο Ολλανδό. Ακόμα πάντως και αν οι επαγγελματικές συμφωνίες βουλιάξουν επειδή το άλλο  συμβαλλόμενο μέλος είναι κόπανος, παράμεινε συνεπής σε αυτό που κάνεις και μην μπεις στον πειρασμό να δραπετεύσεις με οποιονδήποτε τρόπο. Τα παιδικά πείσματα αφήνουν αδιάφορο τον ενήλικο κόσμο – κανείς δεν πρόκειται να σου δώσει χαρτομάντιλα για τα δάκρυά σου αν δεν τα ζητήσεις, ενδέχεται μάλιστα να μην έχει κάποιος πρόχειρα. Το μεγάλο ερώτημα παραμένει πάντως: γιατί κάθε φορά που αντιμετωπίζεις τα δύσκολα αισθάνεσαι ότι πρέπει να δραπετεύσεις προς άγνωστη κατεύθυνση;     

 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Φυσικά και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σου επιβάλει απόψεις, ιδέες ή πράξεις που δεν είναι εσύ, ακόμα και αν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για σένα. Μετά από ένα σκοτεινό διάστημα που αισθανόσουν μαριονέτα που δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς κάποιος να της τραβήξει τα νήματα, με τον Άρη στο ζώδιό σου (από 3/8) επιστρέφεις με το σπαθί έξω από το θηκάρι. Με τη δύναμή σου απεγκλωβισμένη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση μπορείς να οδηγήσεις τη ζωή σου στην κατεύθυνση που θέλεις. Ωστόσο, θα ήταν καλό να μη θυμώνεις φτάνοντας σε αγεφύρωτες ρήξεις με αυτούς  που αγαπάς και σε αγαπάνε ουσιαστικά, ή με εκείνους που έχεις επαγγελματικά ανάγκη, αν δεν έχεις εναλλακτική λύση. Να μην απαιτείς την προσοχή τους όταν δεν είσαι διατεθειμένος/η να υποχωρήσεις ούτε πόντο στα θέλω τους και τις επιθυμίες τους. Αν ανήκεις στους πολιτισμένους Καρκίνους, μάθε την τέχνη του συμβιβασμού, προσπάθησε να μη δαγκώνεις το χέρι που σε τρέφει και επέκτεινε τις γνώσεις σου στον τομέα που σε ενδιαφέρει χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Προειδοποίηση: αν οι άνθρωποι γύρω σου αρχίσουν να συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλλα, να σε αντιμετωπίζουν σαν να παθαίνουν διαταραχές προσωπικότητας, αν ξαφνικά στη μέση των διακοπών αποσυντονίζεσαι από εργασιακά άγχη, ή αν αναγκαστείς να δουλέψεις περισσότερο από όλη τη χρονιά σε αυτό το διάστημα, μην εκπλαγείς, γιατί ο Άρης στον Καρκίνο από 3/8 και ο Ερμής ανάδρομος (8-26/8) δημιουργούν σκηνές και περιστάσεις που κινούνται ανάμεσα στον εξωφρενικό σουρεαλισμό των Μόντι Πάιθονς και την ινδική ταινία «Γη ποτισμένη με ιδρώτα» από όπου και το τραγούδι «Καρδιά μου καημένη, πώς βαστάς και δεν ραγίζεις» κ.λπ. Βεβαίως, παρόλο τον αγώνα που δίνεις στο εργασιακό μέτωπο και τις φοβίες που σκάνε στη μέση του πουθενά, η Αφροδίτη στον Λέοντα (29/7 - 21/8) σου υπενθυμίζει το γεγονός ότι περισσότερο από ποτέ έχεις ανάγκη επίσης και από κάποιον/α δίπλα σου που να εμπιστεύεσαι. Μόνο ο αστρολόγος σου μπορεί να καταλάβει ότι παλεύεις ανάμεσα στην επιθυμία σου να είσαι αφοσιωμένος/η σε ένα σύντροφο (ή στην επιθυμία να τον αναζητήσεις) και τη γνώση ότι αφού η ζωή είναι ένα όνειρο ο μόνος από τον οποίο μπορείς να εξαρτάσαι είναι αποκλειστικά ο εαυτός σου.

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μια μεταφορά της ζωής σου τους τελευταίους μήνες θα ήταν η εικόνα ενός οδηγού που βρίσκεται σε ένα φανάρι που έχει ταυτόχρονα αναμμένα και το κόκκινο και το πράσινο. Τη στιγμή που νομίζεις ότι όλα πάνε καλά ανοίγεις ένα αμπαλαρισμένο κουτί και από μέσα ξεπετάγεται μια γλώσσα που σε κοροϊδεύει, και εκεί που απελπισμένος νομίζεις ότι όλα τέλειωσαν εμφανίζεται ο από μηχανής θεός. Σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκονται τα επαγγελματικά σου –και οι πιθανότητες είναι να βρίσκονται σε κατάσταση μετάβασης– τώρα, με την επανενεργοποίηση της έκλειψης Σελήνης της 15ης Ιουνίου (γύρω στις 26/7), ίσως δεις πιο καθαρά πού βρίσκεσαι και ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα σου. Ο Άρης στον 11ο οίκο σου (3/8) ωστόσο σε αποσταθεροποιεί παροδικά (μήπως κυνηγάω λάθος στόχο;), ενώ με την Αφροδίτη (29/7 - 21/8) και τον Ερμή ανάδρομο στον Λέοντα (8-26/8) είτε θέλεις να φύγεις κάπου πολύ μακριά από ό,τι σε αγχώνει ή σε τρελαίνει με αυτόν ή αυτή που σε αγαπάς είτε πέφτεις στην παγίδα της νοσταλγίας μιας σχέσης που έχει τελειώσει εξιδανικεύοντάς την παράλογα. Περίεργο καλοκαίρι.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

H Juno (Ήρα) είναι ένας αστεροειδής που αστρολογικά συμβολίζει το είδος του συντρόφου που χρειαζόμαστε. Όχι το σύντροφο που ποθούμε ή σκεφτόμαστε ή επιθυμούμε ή ιδανικά θα θέλαμε να είμαστε μαζί του (αυτές είναι ερμηνείες της Αφροδίτης και του Άρη) αλλά αυτόν που έχουμε ανάγκη και στο τέλος καταλήγουμε μαζί. Η Ήρα δεν σχετίζεται μόνο με το γάμο και τις βαθιές ψυχικές σχέσεις αλλά και με τις δύσκολες συναισθηματικές εμπειρίες. Η Ήρα λοιπόν στο ζώδιό σου από 27/7 δίνει την ευκαιρία να εξομαλυνθούν οι σχέσεις –συντροφικές και επαγγελματικές–, να υποχωρήσουν τυχόν εμπόδια που μας χωρίζουν από αυτούς που αγαπάμε. Η Ήρα ταιριάζει στις επιδιώξεις του ζωδίου σου και πολλοί αστρολόγοι θεωρούν βάσιμα ότι στον Ζυγό βρίσκεται στη καλύτερη θέση της. Στόχος της Ήρας στον Ζυγό είναι να αισθανθείς ασφαλής με τον εαυτό σου μέσα στη σχέση, να μην περιμένεις τους άλλους να σε πλησιάσουν αλλά να αναλαμβάνεις εσύ τις πρωτοβουλίες ώστε να έρθεις κοντά με αυτούς που σε ενδιαφέρουν και κυρίως να μάθεις να παρουσιάζεις τον εαυτό σου στους άλλους σα διαφημιστής ενός ακαταμάχητου προϊόντος. Υ.Γ. Αν έχεις ωροσκόπο Ζυγό, κυρίως ίσως το καλοκαίρι να περιέχει πολλές επαγγελματικές συζητήσεις ή επαγγελματική κινητικότητα. Ωστόσο η κοινωνικότητα είναι επίσης έντονη, αρκεί να μην μπλέξεις business με pleasure και λόγω ανάδρομου Ερμή (3-26/8) να κρατάς μικρό καλάθι σε νέες συναντήσεις.  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ναι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα πράγματα έρχονται εύκολα στη ζωή σου – είναι στη μοίρα σου, στο πεπρωμένο σου, στο dna σου να εξελίσσεσαι μέσα από κρίσεις και να κερδίζεις μέσα από αιματηρούς αγώνες. Ωστόσο θεωρείς ότι δεν δέχεσαι εύκολα χαλινάρι και ότι γενικά είσαι ελεύθερος. Είναι αυτές τις στιγμές που σοκάρεσαι όταν συγκρούεσαι σε μετωπική με την πραγματικότητα. Η διέλευση του Άρη στον 9ο οίκο σου, της Αφροδίτης στο ζενίθ, μαζί με την αναζωπύρωση της έκλειψης Σελήνης του Ιουνίου δημιουργούν ένα γοητευτικό αλλά και ειρωνικό διάστημα, γιατί ρεαλισμός και φαντασιώσεις μπερδεύονται και δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις. Από τη μία πλευρά θέλεις να χαθείς σε μία αγκαλιά και από την άλλη η λογική σου θα προσπαθεί να σου στεγνώνει τη σημασία της. Από τη μια θέλεις να είσαι ανεξάρτητος –που για σένα σημαίνει ότι η καρδιά σου μπαίνει σε θυρίδα που πετάς το κλειδί της– κι από την άλλη θέλεις να έχεις δίπλα σου κάποιον/α που ξέρεις ότι είναι δικός/η σου. Υ.Γ. Ξέχνα εντελώς τα παραπάνω, μη μασήσεις στον ανάδρομο Ερμή στον Λέοντα (8-26/8) και θυμήσου ότι κάθε μέρα οι επιθυμίες σου κληρώνονται και κάποιες από αυτές εκπληρώνονται.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ο Άρης κάνει αντίθεση ενεργοποιώντας ξανά τη σκληρή έκλειψη Σελήνης της 15ης Ιουνίου, επαναφέροντας πιθανόν προβλήματα εκείνης της μέρας. Προσωπικά τώρα το ότι δεν συμβιβάζεσαι με ό,τι σου προσφέρεται και σου φαίνεται λίγο, μαζί με το γεγονός ότι επιτέλους απλώνεσαι προς καινούργιες κατευθύνσεις, ή ότι βαρέθηκες να επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια, είναι οπωσδήποτε θετικά νέα. Η ενεργοποίηση της έκλειψης (με αιχμή την 27/7) απαιτεί ελαστικότητα και ευελιξία. Μην αγνοείς τις συμβουλές ανθρώπων που ενδιαφέρονται για σένα και προσπαθούν να σε βοηθήσουν όταν σε βλέπουν να βυθίζεσαι στην απραξία. Παρόλο που η ελευθερία είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε ανθρώπινο ον, εντούτοις μπορεί να γίνει και δυσβάστακτο φορτίο όταν δεν ξέρεις προς τα πού να πας, δεν ξέρεις τι να κάνεις με τη ζωή σου ή δεν ξέρεις ποιον να αφήσεις ή να πετάξεις από τη ζωή σου. Υ.Γ. Η Αφροδίτη στον 9ο οίκο σου λέει: όσο έχεις έναν άνθρωπο που σε αγαπάει, ένα όνειρο που πιστεύεις, ένα ταξίδι που ονειρεύεσαι, δημιουργικότητα που σε φλογίζει και τον καθρέφτη που σου λέει ότι είσαι ο ωραιότερος, μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με την Άρη στον Καρκίνο (από 3/8) και την Αφροδίτη στον Λέοντα (29/7 - 27/8) δεν έχεις κανένα πρόβλημα να εκφράσεις  αισθήματα συμπάθειας, αγάπης, θυμού, αγανάκτησης και εκτίμησης προς όσους σε ενδιαφέρουν, με όποια σειρά θέλεις, όποτε θέλεις, προσθέτοντας σκηνές, αντιπαραθέσεις, καυτές σεξουαλικές νύχτες, παράπονα, ευγνωμοσύνη, μάχες εξουσίας ή βελούδινες τρυφερότητες. Να θυμάσαι μόνο ότι την ίδια συναισθηματική γκάμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι άλλοι μαζί σου – με όποια σειρά θέλουν, όποτε θέλουν. (Μια μικρή παρέκβαση για τον ανάδρομο Ερμή (3-26/8): τα χρήματα διαρρέουν, το αμάξι ξεμένει, χάνεσαι στη μετάφραση, ή μερικές φορές δεν μπορείς να διακρίνεις αν τσακώνεσαι από πάθος ή βαρεμάρα).  Δεν αποτελεί ειρωνεία ότι ενώ επαγγελματικά σαγηνεύεις και κοινωνικά αποτελείς μήλον της έριδος, στις διαπροσωπικές σου σχέσεις ανησυχείς ότι από στιγμή σε στιγμή θα ακούσεις το μπαμ;

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο Άρης στον Καρκίνο (από 3/8) και ο Ερμής ανάδρομος (8-26/8), με κακό timing  λόγω καλοκαιριού, δείχνουν δουλειά, έκτακτες υποχρεώσεις, εκνευριστικές αναβολές, δυστοκία στην καθημερινότητα, ζόρια. Ισχυρό αντίδοτο η Αφροδίτη στον Λέοντα (29/7 - 21/8) και ο Δίας στον Ταύρο. Έτσι πρέπει να σκεφτείς μερικούς τρόπους για να εκτονώσεις, εκτός δουλειάς, την ενέργειά σου. Η κοινωνικότητα είναι ένας. Η ενασχόλησή σου με τις συντροφικές σχέσεις είναι ένας δεύτερος. Τα ταξίδια ένας τρίτος. Τα δημιουργικά σχέδια ένας τέταρτος. Πρόκειται για μία περίοδο που θέλεις να το ρίξεις έξω – που θέλεις να διασκεδάσεις, να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου, το εγώ σου, που θέλεις να διαπιστώσεις αν συνεχίζεις να γοητεύεις, που ο θαυμασμός των άλλων θα ανεβάσει την αυτοεκτίμησή σου. Τις επόμενες εβδομάδες θέλεις να αποδείξεις ότι έχεις καρδιά που λειτουργεί. Που θα επιθυμούσες –με λίγα λόγια– να αισθανθείς κι όχι να σκέφτεσαι τα αισθήματα.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Με τον Τοξότη να συμβολίζει τον τομέα της καριέρας –στις 27 επανεργοποιείται από τον Άρη η έκλειψη Σελήνης του Ιουνίου–, του κοινωνικού σου στάτους και της δημόσιας εικόνας σου, είναι προφανές ότι δεν σου αρκεί να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους αλλά να δημιουργήσεις επαγγελματικά κάτι που θα προχωρήσει την κοινωνία, θα είναι μεγαλόπνοο και θα περιέχει ενθουσιασμό. Φυσικά με τον Κρόνο στον Ζυγό ο ιδρώτας προηγείται της λάμψης και η καριέρα μπορεί να μοιάζει προσωρινά σαν σουφλέ που δεν φούσκωσε. Όμως με τον Άρη να αρχίζει τη διέλευσή του στον 5ο σου οίκο (3/8) η προσοχή στρέφεται στη χαρά της ζωής: εάν είσαι ερωτευμένος/η ή αν είσαι έτοιμος/η να αφεθείς σε μια ερωτική περιπέτεια, go for it. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο πάντως η καρδιά σου είναι στην πρώτη σειρά κι έτοιμη να κυνηγήσει και να κυνηγηθεί. Φυσικά και μπορείς να ξαναγίνεις ένας φλογερός τινέιτζερ που στέλνει ερωτικά μηνύματα και ξεχνάει να φάει.

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ