Cosmic Telegram

Stardust 354

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) Όσο κι αν η οικογένεια είναι ο θεσμός που δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα τις τελευταίες δεκαετίες, όσο κι αν ο νεοσυντηρητισμός προσπαθεί να της δώσει το φιλί της ζωής

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 354
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15166-33772.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Όσο κι αν η οικογένεια είναι ο θεσμός που δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα τις τελευταίες δεκαετίες, όσο κι αν ο νεοσυντηρητισμός προσπαθεί να της δώσει το φιλί της ζωής δημιουργώντας ενοχές σε όσους δεν ενδίδουν στη γοητεία της, εντούτοις ίσως να αποτελεί, με όλες τις αδυναμίες της, το τελευταίο καταφύγιο σε έναν κόσμο στον οποίο όλα αλλάζουν με υστερική ταχύτητα. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο δημιουργεί ένα κύμα ευχαρίστησης στις σχέσεις σου με την οικογένεια, με το/τη σύντροφό σου, με αυτούς που αγαπάς. Μπορείς να χαλαρώσεις στις ιδιωτικές σου στιγμές και να αφεθείς σε μια αγκαλιά χωρίς να περιμένεις κεραυνό μόλις χαλαρώσεις. Με τον Ερμή επίσης στον Λέοντα μπορείς να εκφραστείς, να επικοινωνήσεις και κυρίως να διασκεδάσεις με φίλους. Φυσικά υπάρχουν και δέκα χιλιάδες προβλήματα που μπορούν να σε αγχώσουν, να σε κάνουν έξω φρενών ή να διαταράξουν την επαγγελματική σου ηρεμία – χαλάρωσε και απόλαυσε, προς το παρόν, μερικές αγαπησιάρικες νύχτες.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Χρήματα, δάνεια, τράπεζες, λογαριασμοί, έχω-δεν έχω. Παύση. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο σού δίνει την πολυτέλεια να σκεφτείς αν ο στόχος για τον οποίο τρέχεις είναι ο ίδιος με αυτόν που σε ενδιαφέρει πραγματικά, κι αμέσως μολις δεις ότι ταυτίζονται να ριχτείς με τα μούτρα στην αναζήτηση ανθρώπων που μπορούν να σε βοηθήσουν να τον πραγματοποιήσεις. Αν ψάχνεσαι εργασιακά, χρειάζεται να κάνεις γνωστά τα επαγγελματικά σου προσόντα – κλείσε ραντεβού, στείλε βιογραφικά, ψάξου. Το μότο της περιόδου είναι: μιλάω για να πείσω. Συναισθηματικά, ή στο μέτωπο των σχέσεων, ίσως αντιληφθείς ότι οι λέξεις δεν είναι ένας τρόπος για να κρύβουμε τα συναισθήματά μας και τον αληθινό εαυτό μας αλλά γέφυρες για να προσεγγίζουμε τους άλλους. Άρα: σοβαρότητα στην επικοινωνία, λιγότερες ανοησίες, μυρίζω τις ευκαιρίες σαν ντόπερμαν. Υ.Γ. (1) Αν έφευγες έστω και για ένα γουίκεντ θα περνούσες ιδιαίτερα καλά. (2) Το σπίτι θέλει σέρβις.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Έχεις δίκιο. Μπορεί ο Άρης να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του όταν πρόκειται για τα συμφέροντα, τις εγωιστικές επιθυμίες και τους ιδιοτελείς στόχους του, αλλά από την άλλη μεριά δεν μπορείς να στείλεις στο διάβολο –όπως θα ’θελες– όσους δεν συμπλέουν με τα θέλω και τις αποφάσεις σου. Φυσικά και δεν μπορείς να κάνεις το χαριτωμένο σε όποιον προσπαθεί να σου βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, αλλά αν θέλεις να βγάλεις άκρη χωρίς να ανοίξει μύτη προσπάθησε να είσαι όσο μπορείς περισσότερο διαλλακτικός. Μη σπάσεις την κλωστή όπου αυτή τεντώνεται. Όσο για την Αφροδίτη στον Καρκίνο, φαίνεται ότι θα ξοδέψεις – κι αυτό σημαίνει ότι για να ξοδέψεις θα έχεις. Πάντως, ακόμα και αν η επιθυμία σου για μερικά ευρώ παραπάνω αρχίσει να υλοποιείται, να θυμάσαι ότι δεν είσαι ένας πεινασμένος που είναι έτοιμος να τραφεί με ψίχουλα. Και στην –απίθανη– περίπτωση να είσαι τσιγκούνης, θυμήσου ότι η σχέση που έχουμε με τα χρήματα –καλή, κακή, χαλαρή, ανοιχτή, σχέση απληστίας, φιλαργυρίας– αποτελεί και το βαρόμετρο της συναισθηματικής μας ζωής.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η διέλευση του Άρη σε ένα σκοτεινό οίκο, όπως συμβαίνει σε σένα αυτή την εποχή, μπορεί να παίξει περίεργα παιχνίδια στην καθημερινότητά σου, στην εργασιακή ή προσωπική σου ζωή. Δηλαδή άλλο να νομίζεις ότι συμβαίνει κι άλλο να συμβαίνει στην πραγματικότητα. Όμως η συνωμοσία που παίζεται πίσω από την πλάτη σου –υπαρκτή ή φανταστική– μπορεί να σου ρίξει το ηθικό αν δεν αποφασίσεις να δεις τα πράγματα από ένα πιο πνευματικό πρίσμα. Όσο κι αν αποφεύγουμε τον πόνο, τις παρεξηγήσεις, τις ατυχίες και τα λάθη, αυτά είναι που μας εξελίσσουν, θέλουμε δεν θέλουμε. Οπότε, αντί να τα βάζεις με τη μοίρα σου, τη ζωή και το σύμπαν, χαλάρωσε στη διαπίστωση ότι όπου υπάρχει κρίση υπάρχει και θαύμα. Όσον αφορά την είσοδο της Αφροδίτης στο ζώδιό σου, φαίνεται ότι ηρεμεί τις τυχόν αντιπαραθέσεις, ανοίγει κανάλια επικοινωνίας και σου δίνει την αναγκαία κοινωνικότητα ώστε να προσελκύσεις τις χάρες και τους ανθρώπους που θέλεις.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Το μότο της Αφροδίτης στο 12ο οίκο είναι: μόνος του δεν είναι κανείς ευχαριστημένος – ούτε στον Παράδεισο. Στη διάρκεια των ημερών που η Αφροδίτη θα διελαύνει στον Καρκίνο, θα υπάρξουν στιγμές άδολης γενναιοδωρίας, συμπαράστασής σου σε όποιον στη ζητήσει μόνο και μόνο για τη χαρά της αλληλεγγύης προς τον καθένα που την αξίζει, ακόμα κι αν δεν ανήκει στο στενό σου κύκλο. Είσαι μάλιστα πρόθυμος (!) να αφήνεις τους άλλους να μιλάνε χωρίς να τους διακόπτεις «ναι, αλλά εγώ…» ακόμα κι αν τους συναντάς για πρώτη φορά. Πρόσεχε ωστόσο όταν ταξιδεύεις –μεταφορικά μιλώντας– σε έδαφος (ανθρώπους) που δεν έχεις επισκεφτεί πριν. Καιρός να δεις φίλους, να ανανεώσεις τις επαγγελματικές σου σχέσεις, να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες στο σπίτι και την οικογένεια, να συζητήσεις πρακτικά θέματα. Υ.Γ. Ο έρωτας δίπλα στη λέξη κυριαρχία δεν σου είναι άγνωστος συνδυασμός, αλλά όταν είσαι το αντικείμενο μιας τέτοιας κατάστασης, ε, τότε αισθάνεσαι τουλάχιστον άβολα. Ο έρωτας είναι παράξενη ιδέα, η ανθρώπινη καρδιά έχει πολλά δωμάτια και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αγαπάς. Καιρός να εμπλουτίσεις την άποψή σου για αυτόν – και κυρίως στο κεφάλαιο «Αγαπάω δεν σημαίνει ότι φέρνω τον Άλλο στα μέτρα των φαντασιώσεών μου».

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Αν κάποιος θέλει να ενηλικιωθεί είναι υποχρεωμένος να κλείσει τους λογαριασμούς του με τη Μητέρα ή τον Πατέρα ή και τους δύο τους, και να προχωρήσει έχοντας να δώσει αναφορά μόνο στον εαυτό του. Εάν δεν γίνεις εσύ ο ίδιος γονιός του εαυτού σου κάνοντας πράξη τα δικά σου θέλω, τις δικές σου επιθυμίες ή τους δικούς σου στόχους, θα αισθάνεσαι πάντα ότι κουβαλάς ένα βάρος που δεν έχεις επιλέξει αλλά σου φορτώθηκε. Η ενεργοποίηση του οίκου της επαγγελματικής ζωής, των φιλοδοξιών και της κοινωνικής αποδοχής που θέλουμε να έχουμε από τους άλλους αλλά και την κοινωνία σηματοδοτεί και την προσπάθεια που πρέπει να κάνεις για να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου. Έτσι περισσότερο δυνατός μπορείς να αντιμετωπίσεις τις επαγγελματικές αντιξοότητες, τις τρικλοποδιές και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη αυτής της περιόδου. Δεν χρειάζεται να μπεις σε παιχνίδια εξουσίας για να επιβληθείς, όσο κι αν ο συνάδελφος, το αφεντικό ή ένας ισχυρός πελάτης σε φέρνουν στη θέση ενός αδύναμου παιδιού μπροστά σε μια δυναμική μητέρα ή έναν αυταρχικό πατέρα.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Η πλανητική κινητικότητα που συμβαίνει στο φιλικό σου ζώδιο των Διδύμων σημαίνει ότι κάθε απόφασή σου δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις εφόσον λειτουργεί αποδοτικά το αριστερό, λογικό, μέρος του εγκεφάλου σου. Το στοίχημά σου αυτή την περίοδο έγκειται στο να λες το σωστό πράγμα την ενδεδειγμένη στιγμή στον κατάλληλο άνθρωπο. Κι έτσι συμβαίνει τις περισσότερες φορές. Ξαναβρίσκεις λίγο από τον ενθουσιασμό σου για τις ανθρώπινες σχέσεις, ενώ καινούργιοι άνθρωποι εμφανίζονται στη ζωή σου ή παλιοί αποκτούν καινούργια λάμψη επειδή εσύ μπορείς να τους δεις από μια πιο αισιόδοξη οπτική γωνία. Αν μη τι άλλο, τώρα συνειδητοποιείς ότι έχεις μέλλον – κάτι που κόντεψες να ξεχάσεις μέσα στις αντιξοότητες και την κούραση της επιβίωσης. Και βεβαίως η Αφροδίτη στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου συνηγορεί στην εξωστρέφεια. Συμπέρασμα: αισθάνεσαι ελκυστικός και άνετος μετά από καιρό, κυκλοφορώντας κοινωνικά και κάνοντας παρέα με ενδιαφέροντες ανθρώπους – δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθείς με ανθρώπους που μπορούν να συμμερισθούν τις ιδέες σου, τις προτάσεις σου, τη δουλειά σου και να σε αναγνωρίσουν ως σημαντικό.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Οι σχέσεις συνεχίζουν να είναι ένα ζωτικό ζήτημα, μόνο που είναι περισσότερο εσωτερικές, ψυχολογικές, διαισθητικές. Είναι από τις εποχές που θέλεις να κάνεις στους άλλους γνωστά τα όριά σου, να αντέξεις στη δέσμευση και τους όρκους που έχεις δώσει, να ανταλλάξεις έντονα αισθήματα, να αφεθείς στο σεξ – συνεχίζεις να πιστεύεις ότι το σεξ είναι πάντα μια καλή απάντηση σε κάθε αδιέξοδο των σχέσεων. Η άλλη πλευρά της διέλευσης του Άρη είναι οικονομική: αν ΔΕΝ έχεις μάθει τίποτα για τη διαχείριση/οργάνωση των οικονομικών, την εύθραυστη ισορροπία εσόδων-εξόδων, να αξιοποιείς καλύτερα τις εργασιακές σου ικανότητες, την αξία που έχει η εργασία που προσφέρεις και την αξία που έχεις εσύ χωρίς χρήματα, τότε, με τον Άρη στους Διδύμους και την Αφροδίτη στον Καρκίνο, θα επαναλάβεις το μάθημα σε ταχύρρυθμα – κάνοντας δηλαδή τα μαθήματα πιο έντονα και πιεστικά. Αν πάντως ισχύει η φήμη που σε θέλει αλλοπρόσαλλο στα έξοδά σου, τότε πρέπει να βάλεις καβούρια στις τσέπες σου. Υ.Γ. Ντελίριο κοινωνικότητας – είσαι συνεχώς έξω με κόσμο.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Βάλε καλά στο μυαλό σου ή στο manual που έχεις για τη ζωή ότι «η αγάπη και οι στενές σχέσεις δεν αποκλείουν τις συγκρούσεις». Ότι κάθε αντιπαράθεση δεν σημαίνει τέλος, δεν σημαίνει αγεφύρωτα ρήγματα, δεν σημαίνει πόλεμο. Βεβαίως ανήκεις στους τύπους που έλκονται από «ενδιαφέροντες» ανθρώπους μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν σύντομα ότι η συμπεριφορά τους τούς τρελαίνει. Ο συνδυασμός Άρη στους Διδύμους και Αφροδίτης στον Καρκίνο μπορεί να σημαίνει ότι ακόμα κι αν συνεργάτες ή ερωτικοί σύντροφοι πήδηξαν κάποια στιγμή από το πλοίο (ή πρόκειται να το κάνουν) περιμένοντας να βουλιάξει, δεν πρέπει να απογοητεύεσαι. Οι ίδιοι άνθρωποι, ή καινούργιοι, επιστρέφουν, ή έρχονται για να σου πουν πόσο ιδιαίτερος και μοναδικός είσαι είτε ερωτικά είτε επαγγελματικά. Σαν υπέροχος εκπρόσωπος ενός πνευματικού ζωδίου, μπορείς και να τους συγχωρέσεις, αν χρειαστεί. Έτσι δεν είναι;

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Φυσικά και πρέπει να εξελίξεις την εργασιακή σου πραγματικότητα μαθαίνοντας καινούργια πράγματα εάν θέλεις να παραμείνεις στο κέντρο της δράσης, ή αν σε ενδιαφέρει το παιχνίδι της καριέρας. Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποια που έχει μεγαλύτερη εξουσία ή κάποιος συνάδελφος να σε τρελαίνουν – ώχου, μωρέ… Εδώ προχωράς με τον Πλούτωνα στο αριστερό χέρι και τον Κρόνο στο δεξί, μεταξύ Σκύλλας και Χαρυβδης δηλαδή, στο διαταραγμένο από πάνω σου (επαγγελματικά) ή δίπλα σου θα κολλήσεις; Πάντως μήπως να σκεφθείς και το ενδεχόμενο αντί να σηκώσεις το γάντι που σου πετάνε η ουσία αυτής της κόντρας να θέλει να σε μάθει ή να σου πει κάτι; Οι πιθανότητες είναι ότι αν υπάρχει κάποιο μάθημα που χρειάζεται να μάθεις, το πρόβλημα μετά θα εξαφανιστεί. Υ.Γ. Προς το παρόν μπορείς να ευχαριστήσεις την Αφροδίτη για τους καλοπροαίρετους ανθρώπους που σου φέρνει, ή που έχεις ήδη και που επιπλέον σε στηρίζουν συναισθηματικά σε μια εποχή που τους χρειάζεσαι πάρα πολύ. Σταμάτα για λίγο να επικεντρώνεσαι –αποκλειστικά– στην καριέρα και αφοσιώσου στους ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός και ισορροπημένος.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Aν είχες «φυσιολογικούς» γονείς –ποιος είχε;– που δεν έπαιζαν με τα αισθήματά σου παρουσιάζοντάς σου έναν κόσμο σκοτεινό όπου δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και πρέπει να δίνεις καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης με αποτέλεσμα να αναλάβεις το ρόλο αυτού που ταλαιπωρείται από εξαρτήσεις και δημιουργεί εξαρτημένους, ίσως ανήκεις στους γενναιόδωρους Υδροχόους που το σπίτι τους είναι ανοιχτό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για όσους αγαπάνε. Όπως κι αν μεγάλωσες πάντως, ο Δίας στον Ταύρο δίνει μια άλλη διάσταση στις στενές σου σχέσεις: ασφάλεια, δεμένη οικογένεια, ανθρώπους στους οποίους μπορείς να στηριχτείς, ένα σπίτι ανοιχτό στους φίλους, ένα σπίτι που είναι απάγκιο στους ανεμοστρόβιλους. Εσωτερικά τουλάχιστον φαίνεται ότι υπάρχει η πίστη ότι όλα θα πάνε καλύτερα – και θα πάνε. Όσο για τον Άρη στους Διδύμους, καλύτερα να συνειδητοποιήσεις ότι και σεξαπίλ διαθέτεις και επιθυμητός είσαι και ότι αρέσεις σε αυτούς που σου αρέσουν. Είναι τσεκαρισμένο: όταν τελικά σταματάς να προσπαθείς να παριστάνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι, τότε είναι που η λάμψη σου εκτινάσσεται και οι άνθρωποι αρχίζουν να σε πλησιάζουν.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Δες με σοβαρότητα την εργασιακή σου πραγματικότητα – ίσως πρέπει να ψαχτείς επαγγελματικά. Ή μήπως να μετακινηθείς ή να δουλέψεις με όλη σου τη δύναμη για να αποδείξεις ότι δεν είσαι αναλώσιμος; Τώρα πάντως είναι από τα χρονικά διαστήματα που τα θέματα Εργασία, Καθημερινότητα, Ρουτίνα, Εκκρεμότητες γίνονται προτεραιότητα. Α, και μην ξεχνάς: ζούμε σε μια εποχή που οτιδήποτε δημιουργεί ευχαρίστηση απαγορεύεται. Είτε γλυκό είτε κάπνισμα είτε κόκκινο κρέας είτε ποτό είτε ξενύχτι, χρειάζεται να περιοριστούν έως εξαφανίσεως αφού το σώμα χρειάζεται αποτοξίνωση. Δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα διακοπές σε σπα. Όμως δεν γίνεται: δουλεύεις υπερωρίες. Διακοπές αργότερα εφόσον και εάν… Υ.Γ. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο θυμίζει ότι ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος. Χρειάζεσαι καλοπέραση, ερωτικά βλέμματα, ερωτικές βραδιές, ξενύχτια χωρίς νόημα, παιχνίδι.

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ