Cosmic Telegram

Stardust Notes 29.08.16

Έκλειψη Ηλίου την 1 Σεπτεμβρίου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136054-310860.jpg

Ηλιακή έκλειψη είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές της Γης να δέχονται λιγότερο φως από ό,τι συνήθως. Μπορεί να είναι μερική ή ολική. Η συγκεκριμένη στην Παρθένο είναι δακτυλιοειδής, δηλαδή ο κώνος της σκιάς της Σελήνης δεν ακουμπάει στην επιφάνεια της Γης με αποτέλεσμα ο παρατηρητής να βλέπει ένα ηλιακό δαχτυλίδι γύρω από το σκοτεινό σώμα της Σελήνης.

Η Ηλιακή έκλειψη μάς πιέζει να στραφούμε σε επιλογές που δεν είχαμε σκεφτεί ή δεν είχαμε διερευνήσει πριν. Αυτή η πίεση μπορεί να δημιουργήσει προσωρινή αναταραχή. Οι εκλείψεις μάς βγάζουν από το γνώριμο και το δοκιμασμένο και πολλές φορές το κάνουν επώδυνα και άτσαλα. Μια Ηλιακή έκλειψη όμως στην ουσία της μάς εξελίσσει, μας ωριμάζει, μας ανεβάζει επίπεδο ακόμα κι αν αρχικά μπορεί να μας αναστατώσει, να μας φοβίσει ή να μας τρομάξει.

Κάθε Έκλειψη Ηλίου ή Νέα Σελήνη μάς φέρνει σε επαφή με μια συγκεκριμένη ενέργεια που εκπορεύεται από τους πλανήτες, τα αστέρια και τους γαλαξίες. Αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ενεργοποιούν την επίφυση, που είναι ένας ενδοκρινής αδένας τοποθετημένος ανάμεσα στα ημισφαίρια του εγκεφάλου που παράγει μελατονίνη και ρυθμίζει τους βιορυθμούς μας. Ο Ντεκάρτ (Καρτέσιος) έγραψε ότι ο αδένας αυτός είναι η έδρα της ψυχής. Οι ανατολικοί πολιτισμοί τον περιγράφουν ως το τρίτο μάτι που έχει ατροφήσει.

Μεταφυσικά η επίφυση είναι η πνευματική μας αντένα ‒ ένα συμπαντικό GPS. Έτσι αυτή η Έκλειψη Ηλίου στρέφει την προσοχή μας στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ ύλης και πνεύματος, λογικής και καρδιάς. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τον χρόνο, την ενέργεια και τα ταλέντα μας; Σε τι; Με ποιους; Πού χρειάζεται να επικεντρωθούμε; Η Παρθένος είναι ένα ζώδιο που συμβολίζει την ολοκλήρωση, την ενσωμάτωση, την ενοποίηση.

Το τετράγωνο Ποσειδώνα/Κρόνου είναι έντονα παρόν τον Σεπτέμβριο ‒ στις 10 Σεπτεμβρίου γίνεται ακριβείας στις 10ο 24 Ιχθύων/ Τοξότη επηρεάζοντας τα μεταβλητά ζώδια και ιδιαίτερα τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου και αρχές του δεύτερου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες μεταξύ 8ο-12ο Η επιρροή αυτού του τετραγώνου συνεχίζεται και τον Οκτώβριο τουλάχιστον, ενώ θα ατονήσει όταν οι δύο πλανήτες αρχίσουν να απομακρύνονται μεταξύ τους από τον Νοέμβριο.

Το σκληρό αυτό τετράγωνο έχει επιπτώσεις τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή μας και επιδρά επίσης και στην κοινωνικοπολιτική σκηνή με αποτέλεσμα σύγχυση, κρίση, ένταση, παρανοήσεις, το τέλος των ψευδαισθήσεων και της αυταπάτης, αυξημένο άγχος και ανησυχία. Η ανάγκη για απόδραση από μια εξουθενωτική πραγματικότητα αυξάνει την κατανάλωση αλκοόλ, εντείνει τους επικίνδυνους εθισμούς, τη χρήση ναρκωτικών, τα αγχολυτικά και τα ηρεμιστικά χάπια ‒ προσοχή! Σε αυτό το διάστημα πολλοί θα νιώσουν έντονη δυσφορία για τις πρακτικές υποχρεώσεις τους, θα αγχωθούν περισσότερο με την καθημερινότητα ενώ οι σχέσεις που δεν πάνε καλά, θα γίνουν δυσβάσταχτες. Τα ψυχολογικά προβλήματα θα ενταθούν αφού τα τετράγωνα Κρόνου/Ποσειδώνα συνδέονται με τις συναισθηματικές και τις διανοητικές διαταραχές.

Παρούσα και η σύνοδος Κρόνου/Άρη στον Τοξότη (φόβος να αγωνιστείς και να διεκδικήσεις, δοκιμασία της δύναμής σου, αντοχή, σκληρή δουλειά, συγκρούσεις με όσους θεωρείς ότι ασκούν επάνω σου εξουσία), που τετραγωνίζει την έκλειψη στην Παρθένο που σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς δημιουργεί Ταφ-Τετράγωνο. Να θυμίσω ότι ένα Ταφ-Τετράγωνο στα μεταβλητά ζώδια συνήθως δείχνει εμπόδια εξαιτίας της αναποφασιστικότητας και των αμφιταλαντεύσεων, και προκαλούν νευρικότητα, αναταραχή, υπερδιέγερση, αδημονία και αστάθεια στη σκέψη. Στα θετικά του η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία στις περιστάσεις.

Αυτή η Έκλειψη κάνει, όπως είπαμε, αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Ενώ ο Ερμής παραδοσιακός κυβερνήτη της Παρθένου είναι ανάδρομος (από 30/8 - 22/9) στην Παρθένο. Ο Ποσειδώνας είναι το αρχέτυπο της μεταφυσικής πραγματικότητας – συμβολίζει ό,τι βρίσκεται πέρα από τις πέντε αισθήσεις μας. Ο Ερμής σχετίζεται με την διανοητική ενέργεια ‒ την ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε, να διακρίνουμε, να επεξεργαζόμαστε και να επικοινωνούμε. Η δύναμη της αγάπης και η σημασία που έχει η ίαση της καρδιάς ενισχύονται από τη σύνοδο Κρόνου/Άρη που τετραγωνίζουν από τον Τοξότη την έκλειψη.

Σε αυτή τη δύσκολη έκλειψη Ηλίου χρειάζεται να θυμόμαστε ότι η αγάπη που ψάχνουμε είναι μέσα μας. Εμπεριέχουμε την αγάπη. Ή όπως είπε ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης: «Αυτός που δουλεύει με τα χέρια του είναι εργάτης. Αυτός που δουλεύει με τα χέρια και το μυαλό είναι τεχνίτης. Αυτός που δουλεύει με τα χέρια και το μυαλό και την καρδιά του είναι δημιουργός».

*Επηρεάζει τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου και αρχές δευτέρου δεκαημέρου Παρθένους, Ιχθύς, Διδύμους και Τοξότες ή όσους έχουν ωροσκόπους, ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 7ο-12ο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ