Cosmic Telegram

Αιγόκερε...329

Αιγόκερε, ο φόβος ότι θα εγκαταλειφθείς σε κάνει να εξοργίζεσαι με τους συντρόφους σου όταν αυτοί δεν είναι εκδηλωτικοί

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 329
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11388-26233.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Μάλλον εκνευρίζεσαι όταν κάποιοι σου λένε «μα πρέπει να είσαι στα πολύ καλά σου για να δείχνεις τόσο φρέσκος». Δεν είναι ότι δεν εκτιμάς το κομπλιμέντο και φυσικά μπορείς να δείχνεις σα να έχεις κάνει δέκα ώρες διαλογισμό και ν’ αστράφτεις. Όμως αντιμετωπίζοντας μια βραδυφλεγή βόμβα υπό τη μορφή της Πανσελήνου (19/1) στα θεμέλια του ηλιακού σου ωροσκοπίου, εκεί που υπάρχει η οικογένεια, οι αγαπημένοι, το σπίτι και οι ψυχολογικοί σου πυλώνες, και επιπλέον Κρόνο, Πλούτωνα σε σχέσεις και επαγγελματική ζωή, δεν βλέπουν ότι προσπαθείς να κρατηθείς στην επιφάνεια μιας ταραγμένης θάλασσας με ένα καρυδότσουφλο που παραπαίει. Μια απορία πριν συνεχίσουμε: γιατί εξακολουθείς να τρώγεσαι με τα ρούχα σου στις σχέσεις σου, αφού ξέρεις ότι κατά βάθος δεν πρόκειται να απομακρυνθείς από τους ανθρώπους που θεωρείς ότι έχουν παράλογες απαιτήσεις από σένα;

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Πολλοί Ταύροι θα νιώσουν ότι χτυπιούνται σε σέικερ χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Φυσικά κι έχει σχέση ο Άρης στο 10ο ηλιακό σου οίκο, που συμβολίζει την επαγγελματική σου ζωή και δημιουργεί αναταράξεις στην καριέρα σου. Το θέμα Καριέρα είναι κρίσιμο, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται θετικές εξελίξεις και ευκαιρίες. Ταυτόχρονα, με τον Ερμή στον Αιγόκερω, υπάρχει επικοινωνιακό κρέσεντο – τρέχεις αλλά φτάνεις: επαγγελματικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις, τηλέφωνα, ραντεβού, οικονομικές συναλλαγές, άνθρωποι που έχεις να δεις καιρό. Τουλάχιστον η Αφροδίτη στον Τοξότη φέρνει κάποια χρήματα που ίσως δεν περίμενες και καλό σεξ που πάντα είναι ευπρόσδεκτο.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Είναι χαρά θεού να βλέπεις έναν Δίδυμο σε ένα πάρτι. Και τώρα έχεις κέφια. ΠΡΕΠΕΙ να έχεις κέφια. Με την Αφροδίτη στον Τοξότη και τον Άρη στον Υδροχόο η δράση βρίσκεται έξω στον κόσμο με έντονη κοινωνικότητα που θα σου εξασφαλίσει καινούργιες γνωριμίες, με ραντεβού που έχουν στόχο καινούργιες επαγγελματικές προοπτικές, με μετακινήσεις, κοντινά ταξίδια, ή με ενδιαφέρον να σπουδάσεις κάτι νέο. Όσον αφορά την εσωτερική ζωή, το μυαλό σου μπορεί να δημιουργεί εξισώσεις που θα κάνουν χρόνια μέχρι να επιλυθούν από τους απλούς ανθρώπους, αλλά η καρδιά ασφυκτιά όταν περιορίζεται από κανόνες. Το αστραφτερό μυαλό δεν φτάνει από μόνο του για να αγγίξει μια άλλη καρδιά. Χρειάζεται και φλόγα. Και τώρα την έχεις.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο στον Καρκίνο υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία στον τομέα που σχετίζεται με τη συναισθηματική και ερωτική ζωή. Θέλουν κάποιον/α με έντονη προσωπικότητα και μαγνητισμό και συνήθως στο τέλος αντιμετωπίζουν την καταστροφή. Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ καίγεσαι να μεταμορφώσεις τον Άλλον σκοπεύοντας να αναδείξεις τη δημιουργικότητά του/της και να φέρεις στην επιφάνεια τα αποθέματα αγάπης που διαθέτει, εντούτοις αυτή σου η απόφαση δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Μπορείς να γοητεύεσαι αλλά μη δίνεις ό,τι έχεις και δεν έχεις με το καλημέρα – κι αυτό βέβαια δεν σημαίνει εξωτερικά να δείχνεις κουλ ενώ μέσα σου να τρελαίνεσαι. Επίσης, με τον Άρη στον 8ο οίκο σου εάν είσαι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας πρόσεξε τις συνεργασίες σου και τις οικονομικές δοσοληψίες σου.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ναι, για άλλη μια φορά πρέπει να βουτήξεις το κεφάλι σου στο νερό και αντέχεις δεν αντέχεις να μετρήσεις μέχρι το 100 για να το βγάλεις. Οι σχέσεις –επαγγελματικές και προσωπικές– θα σε απασχολήσουν εντονότατα με τον Άρη στον Υδροχόο (16/1 - 23/2), γεγονός που σημαίνει ότι ένας σημαντικός Άλλος γίνεται Αντίπαλος. Βεβαίως ο μόνος τρόπος για να αντεπεξέλθει ένας ρομαντικός ήρωας, όπως εσύ, όταν πιέζεται ή του παίρνουν το τρόπαιο είναι να αρχίσει να μάχεται με τέτοια αυταπάρνηση που στο τέλος οι άλλοι να υποχωρήσουν στις επιθυμίες του. Δύσκολη αποστολή, αλλά η Αφροδίτη στον Τοξότη χρυσώνει το χάπι. Α, κι επειδή ο Ερμής βρίσκεται στον Αιγόκερω, καλό το ρομάντζο αλλά υπάρχει και μια εργασιακή καθημερινότητα που σε γειώνει άτσαλα μερικές φορές.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Από εδώ και στο εξής θα αισθάνεσαι περισσότερο τα αισθήματά σου κι αυτό το γεγονός, όπως αντιλαμβάνεσαι, μαζί με την αγάπη, την τρυφερότητα και την επιείκεια στους άλλους μπορεί να φέρει στην επιφάνεια και ζήλεια και παράνοιες. Πάντως είναι πιο εύκολο τώρα να μιλήσεις από την καρδιά σου και να εξηγήσεις στους άλλους αυτά που εννοείς πραγματικά. Άρα μπορείς να διοχετεύσεις το συναισθηματισμό σου δημιουργικά, να γίνεις πρακτικός στη δουλειά σου, να αποδείξεις ότι έχεις ευαίσθητη καρδιά και να ελπίσεις ότι αυτός που αγαπάς δεν θα την εκμεταλλευτεί.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με την Αφροδίτη στον Τοξότη (δηλαδή έντονη κινητικότητα και αποδοτική επικοινωνία) και την είσοδο του Άρη στον Υδροχόο (στον τομέα του Έρωτα και της Δημιουργικότητας), μπορείς να πάρεις μια ανάσα από την κατσουφιά του Κρόνου ή το ψυχολογικό ασανσέρ του Πλούτωνα που έχει κολλήσει στο λεβητοστάσιο όπου ο Φρέντι Κρούγκερ ακονίζει τα νύχια του. Είναι μια περίοδος που αντιλαμβάνεσαι με έκπληξη ότι, ναι, διαθέτεις ακόμα τη χαρά της ζωής. “L’ amour… Ce toujours l’ amour qui fait la difference…” Κι αφού o έρωτας είναι τόσο αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου, τώρα έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις τις σχέσεις που θέλεις να διατηρήσεις και να ανεβάσεις άλλο ένα σκαλί την ποιότητα των ερωτικών σου σχέσεων. Και ναι... Να νιώσεις δημιουργικός και γενναιόδωρος.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Πάντως ενώ είναι πιο εύκολο να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι σου μονολογώντας ότι δεν ενδιαφέρεις κανέναν και ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να σε ακούσει, καλύτερα θα είναι να συμπεριφερθείς με συμπάθεια σε όσους θεωρείς φίλους και αγαπημένους ακόμα και αν σε έχουν απογοητεύσει. Η δέσμευσή σε κάτι ή σε κάποιους που πιστεύεις πρέπει να γίνει απόλυτη και να σταθεροποιηθεί, αλλιώς σε περιμένει η χρεοκοπία – ψυχική και οικονομική. Όσο για τις συντροφικές σχέσεις –και όχι μόνο–, με τον Άρη στον Υδροχόο και την Πανσέληνο στον Καρκίνο (19/1) δεν παύουν να σε κάνουν να αναρωτιέσαι για το μέλλον τους: τις καλές μέρες αισθάνεσαι γεμάτος ικανοποίηση, τις κακές μέρες όμως απέραντη μελαγχολία. Εντάξει, αυτού του είδους η αντίδραση δεν είναι καινούργια για σένα – τη μελαγχολία εννοώ.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η αισιοδοξία –που πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά σου– ανεβαίνει μια οκτάβα με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου. Είσαι χαριτωμένα νάρκισσος, μπορείς να ζητήσεις και να πάρεις αυτό που θέλεις, μπορείς να διαφημίσεις αν χρειάζεται τον εαυτό σου και να τον πουλήσεις πολύ καλά. Ο Άρης στον Υδροχόο επιτείνει την κοινωνικότητα ή τις επαγγελματικές συναντήσεις. Προσπάθησε να μη στραβώνεις όταν οι άλλοι επιμένουν σε ιδέες και οπτικές διαφορετικές από τις δικές σου και μην αποδιοργανώνεσαι από κουτσομπολιά και σου είπα-μου είπες. Αν ανήκεις στους εξελιγμένους Τοξότες, προτίμησε να σωπάσεις ή να επεκτείνεις τις γνώσεις σου στον τομέα που σ’ ενδιαφέρει. Θυμήσου ότι μπορεί να αφήνεις άφωνους τους άλλους με τα ταχυδακτυλουργικά σου κόλπα, όμως κάποιοι επιμένουν να τους αποδείξεις αν έχεις όντως μαγικές ικανότητες.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Κι ενώ φαντασιώνεις να το σκάσεις με το Αντικείμενο του Πόθου σου προς άγνωστη κατεύθυνση για ένα βρόμικο γουικέντ, υπάρχει κάτι που χαλάει το όνειρο της μεγάλης φυγής: η δουλειά – η οποία ξαφνικά με τον Ερμή στο ζώδιό σου φορτώνεται με επιπλέον ευθύνες. Η ειρωνεία είναι ότι η Πανσέληνος, στις 19/1 στον Καρκίνο, σου δημιουργεί ανασφάλειες και φόβους για το παρόν και το μέλλον των σχέσεών σου με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου. Ένα βήμα πίσω και μια ώρα περισσότερη εξαντλητική δουλειά θα μειώσουν τον πειρασμό να απαντήσεις παρορμητικά (και άστοχα) σε τυχόν αντιπαραθέσεις. Όσο για τον Άρη στον Υδροχόο, το πεπρωμένο, η συγχρονικότητα, το timing λειτουργούν με περίεργους τρόπους και όταν συνειδητοποιήσεις πόσο γελοίο είναι να στεναχωριέσαι για το οικονομικό σου μέλλον τότε οι ευκαιρίες έρχονται από τη μέση του πουθενά. (Το προηγούμενο new age διάλειμμα σημαίνει να μην ξοδέψεις ούτε ευρώ αυτό το διάστημα.)

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μπορεί ως Υδροχόος να έχεις τη φήμη του επαναστάτη ή του ανθρώπου που φλέγεται από την επιθυμία του κανούργιου εξαιτίας του νέου κυβερνήτη σου Ουρανού, αλλά ο παλιός κυβερνήτης σου Κρόνος δείχνει ότι το άλλο μισό σου κομμάτι απεχθάνεται το σπάσιμο του στάτους κβο, του αρέσει να αλλάζουν όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο και έχει μια εμμονή με την ασφάλεια. Έτσι, με τον Άρη στο ζώδιό σου ίσως υποχωρήσει η ευκολία με την οποία κολλάς σε οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια ή σε οποιονδήποτε σου δίνει σιγουριά σε αυτό τον κόσμο. Με λίγα λόγια: ο Άρης θέλει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου απέναντι στους άλλους. Θέλει να βάλεις μια γραμμή γύρω σου την οποία όποιος ξεπεράσει θα υποστεί τις συνέπειες. Θέλει να απαιτήσεις και να διεκδικήσεις ό,τι μπορείς περισσότερο επαγγελματικά και να ρίξεις μια σοβαρή ματιά στις σχέσεις σου για να συνειδητοποιήσεις ποιος είναι μαζί σου ή ποιος δεν σε ενδιαφέρει πλέον. Και τώρα η σημαντική ερώτηση: θα πολεμήσεις για ό,τι είναι δικό σου ή θα αφήσεις το σύμπαν να αποφασίσει για το πεπρωμένο σου;

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η συναισθηματική σου υπερευαισθησία είναι απόλυτα κατανοητή με ενεργοποιημένο το 12ο ηλιακό οίκο σου από τον Άρη και την Πανσέληνο στον Καρκίνο (19/1). Το να κάνεις λοιπόν πατινάζ στις παλιές «καλές εποχές» ή στις στιγμές τις ζωής σου που απογοητεύτηκες κι έφαγες χώμα από ανθρώπους που νόμιζες ότι ήρθαν στη ζωή σου για να μείνουν, ή το να νιώθεις στα χείλη σου την αλμυρή γεύση της αποτυχίας, ή ακόμα το να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν επαγγελματικά κάποιοι που με ευκολία μπορούν να σε πετάξουν στο δρόμο, είναι τα απαραίτητα στάδια που πρέπει να περάσεις για να αποφασίσεις με όλο σου το είναι να φύγεις προς το μπροστά. ΠΡΟΣΕΧΕ: (1) Μην πέσεις στην αγκαλιά κάποιου/ας που αντικειμενικά δεν μπορείτε να είστε μαζί. (2) Καλύτερα εργασιοθεραπεία παρά σκοτεινές σκέψεις. (3) Μην παίρνεις μέρος σε ίντριγκες γραφείου.

✽ Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ