Αθλητισμος

Σίνερ - Τσιτσιπάς 0-2: Στα ημιτελικά της Ρώμης τον περιμένει ο Ζβέρεφ

Για το εισιτήριο στον τελικό του 1000αριού τουρνουά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σίνερ - Τσιτσιπάς 0-2: Ο Στέφανος στα ημιτελικά του Rome Masters, τον περιμένει ο Ζβέρεφ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © EPA

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε το εμπόδιο του Γιανίκ Σίνερ με 2-0 (7-6, 6-2) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rome Masters, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ζβέρεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μεγάλη νίκη (2-0 σετ) επί του… γηπεδούχου Γιάνικ Σίνερ και προκρίθηκε στους «4» της Ρώμης, όπου και θέλει να πάρει «εκδίκηση» από τον Σάσα Ζβέρεφ για την προ εβδομάδος ήττα του στην Μαδρίτη.

Ο Tσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε την αρχική νευρικότητα του Σίνερ και πήρε κεφάλι στο πρώτο σετ με 2-0. Ο νεαρός Ιταλός, όμως, έγινε άμεσα πιο απειλητικός και κυνήγησε το μπρέικ στο τρίτο γκέιμ (0/3 μπρέικ πόιντ), το οποίο είχε επτά ισοπαλίες και διάρκεια 14 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Στο δεύτερο σετ οι δυο τους πήγαν χέρι-χέρι στα γκέιμ, με το μπρέικ που έκανε ο Τσιτσιπάς στο πρώτο σερβίς γκέιμ του Σίνερ, να του δίνει σαφές προβάδισμα. Ο Στέφανος έκανε κι άλλο, πήρε σαφές προβάδισμα και έκλεισε το ματς και την υπόθεση πρόκρισης στα ημιτελικά.

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει αύριο (στις 15.30) στον τρίτο του φετινό χωμάτινο (Masters) ημιτελικό (έκτο ημιτελικό συνολικά για το 2022) και θα προσπαθήσει να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Κόντρα στον Ζβέρεφ (Νο.3) ο Στεφ έχει επτά νίκες σε 11 αγώνες, ενώ έχει πάρει τρεις από τις τέσσερις μονομαχίες τους στο χώμα. Φέτος έχουν συναντηθεί δύο φορές (στο χώμα), με τον Τσιτσιπά να επικρατεί στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο και τον Γερμανό να παίρνει ρεβάνς στους «4» της Μαδρίτης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ