Αθλητισμος

Ο Κρίστιαν Έρικσεν επιστρέφει στην Εθνική Δανίας μετά την ανακοπή

Ο Κρίστιαν Έρικσεν θα αγωνίζεται με εμφυτευμένο απινιδωτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε στα γήπεδα μετά την ανακοπή καρδιάς
Κρίστιαν Έρικσεν © EPA / VICKIE FLORES

Κρίστιαν Έρικσεν: Θα αγωνιστεί ξανά με την Εθνική Δανίας σχεδόν εννέα μήνες μετά την ανακοπή - Στον ποδοσφαιριστή έχει γίνει εμφύτευση απινιδωτή.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν θα επιστρέψει στην Εθνική Δανίας σχεδόν ένα χρόνο μετά την καρδιακή ανακοπή που υπέστη το καλοκαίρι, στο Euro 2020. Ο Έρικσεν έχει εμφυτευμένο στην καρδιά του έναν απινιδωτή που θα του θέσει ξανά σε λειτουργία την καρδιά του εάν εκείνη σταματήσει ξανά να κτυπά.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο 30χρονος Δανός, Κρίστιαν Έρικσεν, αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μπρέντφορντ, δίνοντας και ασίστ για γκολ κατά την τελευταία αγωνιστική. 

Ο σπουδαίος Δανός επιθετικός συγκίνησε όλον τον κόσμο όταν έπεσε αναίσθητος στο χόρτο κατά τη διάρκεια αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του για το Euro 2020 και επανήλθε στη ζωή χάρη στις προσπάθειες των συμπαικτών του και του ιατρικού επιτελείου της ομάδας.

 

Στις 14 Φεβρουαρίου ο Δανός διεθνής πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τις «μέλισσες» στο φιλικό παιχνίδι με τη Σάουθεντ Γιουνάιτεντ, μοιράζοντας και μία ασίστ. Στις 21 του ίδιου μήνα αγωνίστηκε σε ένα ακόμα φιλικό της Μπρέντφορντ, κόντρα στη Ρέιντζερς, αυτή τη φορά για ογδόντα λεπτά και μάλιστα μοίρασε και τις δύο ασίστ στην ισοπαλία με τους Σκωτσέζους (2-2).

Christian Eriksen is back to the football pitch as the entire stadium stands up and applauds

 

 

Κρίστιαν Έρικσεν: Θα αγωνίζεται με εμφυτευμένο απινιδωτή

Ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι πλέον ο πρώτος παίκτης με εμφυτευμένο απινιδωτή που αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, με το συγκεκριμένο γεγονός να είναι άλλωστε και η αιτία του διαζυγίου του με την Ίντερ πριν λίγους μήνες από τη στιγμή που οι ισχύοντες κανονισμοί στην Ιταλία δεν επιτρέπουν σε έναν παίκτη με το συγκεκριμένο ζήτημα να παίρνει μέρος σε οποιοδήποτε αγώνα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο Έρικσεν, πέρα από κορυφαίος επιθετικός που έλαμψε τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, κατέστη τον περασμένο Ιούνιο εθνικό σύμβολο για τους Δανούς σε μια κορυφαία στιγμή εθνικής συγκίνησης και ομοψυχίας για την ανακοπή καρδιάς του ποδοσφαιριστή. 

Με πληροφορίες από BBC και Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ