Αθλητισμος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο Μελβούρνης λίγο πριν την απέλαση

Οι πρώτες εικόνες με τον Σέρβο τενίστα έτοιμο να φύγει από την Αυστραλία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο στη Μελβούρνη μετά την απόφαση για την απέλασή του
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο στη Μελβούρνη μετά την απόφαση για την απέλασή του @shanemcinnes/Twitter

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο στη Μελβούρνη λίγο πριν φύγει από την Αυστραλία. Η απόφαση για την απέλασή του Σέρβου τενίστα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μεταφέρθηκε άμεσα στο αεροδρόμιο στη Μελβούρνη, προκειμένου να φύγει από την Αυστραλία. Η πτήση έχει προορισμό το Ντουμπάι. Εικόνες με τον Τζόκοβιτς στο αεροδρόμιο λίγο πριν από την απέλαση, αναρτήθηκαν στα social media.

Νωρίτερα ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε τη δίκη και δεν θα συμμετάσχει στο Australian Open. Ειδικότερα, το ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Αυστραλία επικύρωσε την απόφαση να ακυρωθεί η βίζα του.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε η διαδικασία για την απέλαση του Σέρβου τενίστα και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. Στην πρώτη του δήλωση μετά τη δίκη ο Τζόκοβιτς εξέφρασε τη βαθιά του απογοήτευση για αυτήν την εξέλιξη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές που θα αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Σημειώνεται ότι στον Νόβακ Τζόκοβιτς επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς με βάση τη δικαστική απόφαση μπήκε παράνομα στη χώρα. Η απόφαση για την απέλαση του «Νόλε» ήταν ομόφωνη. Στη Σερβία οι αντιδράσεις είναι έντονες. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Σερβίας έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών», γνωστοποιώντας ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Τζόκοβιτς.

Γιατί το δικαστήριο στην Αυστραλία αποφάσισε την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής δικαστής Τζέιμς Αλσοπ, το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε στη νομιμότητα της υπουργικής απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι ο Άλεξ Χοκ, ο Ελληνοαυστραλός υπουργός Μετανάστευσης είχε ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς, φέρνοντας τα πάνω - κάτω στην πολύκροτη υπόθεση.

«Δεν αποτελεί τμήμα της λειτουργίας αυτού του δικαστηρίου να αποφασίσει για την αξία ή τη σοφία της απόφασης» δήλωσε ο Αλσοπ. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο αποδέχτηκε τα επιχειρήματα των δικηγόρων που εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα οποία η παρουσία του «Νόλε» θα μπορούσε να πυροδοτήσει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα σε μια χρονική στιγμή που η Αυστραλία βρίσκεται αντιμέτωπη με έξαρση κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Στη συγκεκριμένη χώρα της Ωκεανίας επιβλήθηκαν διαδοχικά σκληρά lockdown. Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ.

«Δικαίως ή αδίκως θεωρείται ότι υποστηρίζει μια αντι-εμβολιαστική άποψη. Και η παρουσία του εδώ φαίνεται να συμβάλει σε αυτό και θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να γίνουν αντι-εμβολιαστές» δήλωσε από τη μεριά του ο Στέφεν Λόιντ, ένας από τους δικηγόρους της κυβέρνησης.

Το έγγραφο με τη δικαστική απόφαση για την απέλαση Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία
Το έγγραφο με τη δικαστική απόφαση για την απέλαση Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία @Twitter

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο μετά την είδηση πως ο «Νόλε» θα παίξει στο Australian Open με ιατρική εξαίρεση (σ.σ. είχε νοσήσει από κορωνοϊό τον περασμένο Δεκέμβριο) ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον είχε στείλει τελεσίγραφο στον Τζόκοβιτς. Όπως είχε ξεκαθαρίσει, αν ο Σέρβος τενίστας δεν αποδείξει ότι δικαιούται αυτήν την ιατρική εξαίρεση, θα απελαθεί άμεσα.

Πότε ξεκινά το Australian Open στη Μελβούρνη - Ποιος αντικαθιστά τον Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την απόφαση για απέλαση

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διεκδικούσε στη Μελβούρνη το 21ο Grand Slam στην καριέρα του. Πέρυσι ο Σέρβος τενίστας ήταν ο απόλυτος άρχοντας στη Μελβούρνη, επικρατώντας με 3-0 στον τελικό του Ρώσου Ντανίλ Μεντβέντεφ. Θα τον αντικαταστήσει ο Σαλβατόρ Καρούσο.

Το Australian Open ξεκινά τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022. Τόσο η Μαρία Σάκκαρη όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετέχουν κανονικά, καθώς και οι δύο είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού.

Αναχώρησε από την Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κατευθύνεται προς το Ντουμπάι | 16/1/22 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ