Αθλητισμος

Πρόεδρος Σερβίας για απέλαση Τζόκοβιτς: «Κυνήγι μαγισσών»

«Βασανίζετε τον Τζόκοβιτς 11 μέρες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς © EPA/IGOR KUPLJENIK

Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την απόφαση να απελαθεί από την Αυστραλία μίλησε ο πρόεδρος της Σερβίας, κάνοντας λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η απόφαση για την απέλασή του από την Αυστραλία, είναι πρώτη είδηση στα σερβικά ΜΜΕ. Ο πρόεδρος της Σερβίας μετά την τελική ετυμηγορία του ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Μελβούρνη έκανε δηλώσεις για τον «Νόλε».

Όλη η διαδικασία στην υπόθεση Τζόκοβιτς έμοιαζε με «κυνήγι μαγισσών», δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Όπως γνωστοποίησε ο Βούτσιτς, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του δήλωσε ότι τον περιμένει στη Σερβία για να συναντηθούν. «Βασανίζετε τον Τζόκοβιτς 11 μέρες για να του εκδώσετε μία απόφαση, την οποία γνωρίζατε από την πρώτη ημέρα.

» Αν λέγατε από την αρχή ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο τουρνουά, ο Τζόκοβιτς δεν θα ερχόταν ή θα εμβολιαζόταν. Αντί γι' αυτό τον ταλαιπωρείτε και τον βασανίζετε 11 ημέρες» ισχυρίστηκε ο Βούτσιτς.

«Ο Τζόκοβιτς μπορεί με το κεφάλι ψηλά να επιστρέψει στην Σερβία» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της βαλκανικής χώρας.

Η υπόθεση θρίλερ στην Αυστραλία και οι πρώτες δηλώσεις του Τζόκοβιτς μετά την απόφαση για την απέλασή του 

Ο Τζόκοβιτς έχασε τη δίκη και δεν θα συμμετάσχει στο Australian Open, το οποίο είχε κατακτήσει πέρυσι. Ήταν ανεμβολίαστος και επιχείρησε να αγωνιστεί με πιστοποιητικό νόσησης.

Αρχικά κέρδισε την έφεση και μπήκε στην κλήρωση του Αυστραλιανού Open, ωστόσο ο Άλεξ Χοκ έφερε τα πάνω - κάτω στην υπόθεση θρίλερ του Σέρβου τενίστα. Ο Ελληνοαυστραλός υπουργός Μετανάστευσης ακύρωσε τη βίζα του Τζόκοβιτς.

«Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα» ανέφερε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στις πρώτες του δηλώσεις, εκφράζοντας «βαθιά απογοήτευση» που δεν θα αγωνιστεί στην Αυστραλία. Και πρόσθεσε: «Νιώθω άβολα που ήμουν το επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ».

«Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ό,τι καλύτερο για το τουρνουά» ανέφερε επίσης ο «Νόλε».

Και κατέληξε ο Νόβακ Τζόκοβιτς: «Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ