Αθλητισμος

Κέρδισε την έφεση ο Τζόκοβιτς και παίζει στο Αυστραλιανό Open

Θα διεκδικήσει το 21ο Grand Slam

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Australian Open στη Μελβούρνη © EPA/DAVE HUNT
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Australian Open στη Μελβούρνη © EPA/DAVE HUNT

Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε την έφεση που είχε υποβάλλει και έτσι μπορεί να παίξει στο Αυστραλιανό Open.

Κανονικά (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα παίξει στο Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κέρδισε την έφεση που άσκησε κατά των αρχών της Αυστραλίας για την ακύρωση της βίζας του, μετά το θρίλερ που διαδραματιζόταν εδώ και πολλές ημέρες για τη συμμετοχή του, αφού είναι ανεμβολίαστος κατά του κορωνοϊού.

Οι δικηγόροι του «Νόλε» ισχυρίστηκαν (καταθέτοντας και υπόμνημα 35 σελίδων) πως η ανάκληση της βίζας έγινε παράνομα, καθώς ο αθλητής είχε νοσήσει πρόσφατα και συνεπώς είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι τενίστες από τις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου Άντονι Κέλι διέταξε την άμεση απελευθέρωση του Νο.  1 του κόσμου από το ξενοδοχείο όπου κρατείται, ανατρέποντας την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του.

Εγινε διακανονισμός από τις δύο πλευρές σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα καλύψει τα έξοδα της δίκης και ο Τζόκοβιτς θα αφεθεί ελεύθερος μέσα σε 30 λεπτά παραλαμβάνοντας το διαβατήριό του και τα αντικείμενά του.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ωστόσο είχε προσκομίσει ιατρικά έγγραφα, στα οποία αναφερόταν ότι μπορεί να αγωνιστεί στο Australian Open κατ’ εξαίρεση. Ωστόσο, οι αρχές της Αυστραλίας απέρριψαν τη βίζα του για την είσοδό του στη χώρα.

Πάντως ακόμη και τώρα δεν είναι 100% δεδομένη η συμμετοχή του εννιά φορές νικητή του Αυστραλιανού Open στο Grand Slam της Μελβούρνης, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου.

Όπως επισημαίνεται από ΜΜΕ της Αυστραλίας, η Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κάρεν Άντριους, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την παρουσία του αθλητή στη χώρα και να απαιτήσει την αποχώρησή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ